HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2584
  • 2585
  • 2586
  • 2587
  • 2588
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#51701 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:15

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 03:49

Ego, baszki,.Hja és LSŐ

Szép hosszú letolás. Viszont úgy érzem Pola kb válaszolt rá, nagyjából ÉN is csak ezt tudnám mondani.

Érdet, járt mind suliba, arról nem ÉN tehetek, hogy csak a kosz ragadt rá, számolni már nem tanult meg. Józan paraszti ész, komolyan! Ha nincs annyim, sőt! nagyon nincs annyim, akkor nem veszem meg. Pont. Ennyi. Mit kell ezen tovább ragozni? Aztán pofára esik, mert nem tudja mennyi 1+1 és még én segítsek? Milyen alapon is? A legtöbb és a leghasznosabb, amit ezekért tenni lehetne/lehetett volna, visszaküldeni áltanánosba, hogy megtanuljon szorozni 100ig!

Ti is mindig hápgtatok, h ingyenélő vagyok, tanultam, nincs melóm, egyéb faszságok.
Most, h melózok (és semmilyen diákhitel faszomat nem vettem fel, de még a lapimat sem hitelre vettem), miért nem hápoghatok azok miatt, akiknek annyi esze van, mint egy marék pirított lepkének?

Amúgy meg The Joneses. Mint a magyarok, hülye szomszéd irigykedik, és, h neki is legyen megvesz mindent. Hitelre. Aztán meg csak pislog, aztán meg már azt sem.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51702 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 01. 07:19

Ámen. Minden szavadat inni lehet mester.

Egy valamiben mégis EGOKA-val értek egyet. A bölcsészek: igenis vessen magára, aki ilyet végez, meg kommunikáció és retikülszellőztető szakot és még a jogászt is ide sorolom. Az ilyen szakokat be kéne zárni a picsába. Tényleg nem egy ilyen hallgatóval beszélgettem már. Meg sem inogtak, mikor közöltem velük, hogy ezzel semmi munkát nem fognak kapni. Szinte az összes az válaszolta, hogy nem baj, akkor is lesz egy általános diplomája, helyet nem ezzel fog szerezni :omg: Aztán mégis mihez fog érteni? Erre nem tudtak válaszolni.

Ez alól két kivétel van. A nyelvvel érdemben foglalkozó bölcsészek és az új területeket kutató jogászok, de ők nem a pénzért válasszák ezt, van mellette rendes megélhetésük. Őket képezhetnék egyetemi szakon kívüli tudományos intézetekben is, olcsóbb lenne. Jogi asszisztenseket meg valami akkreditált középfokú oktatás keretében el lehetne intézni.

EGOKAnak az a véleménye, h az a sok bölcsész is mehetett volna lapátolni az autópálya építkezésekre sálhordás helyett. Aztán lehet kétszer meggodnolja.

Báj dö véj, komolyan az a véleményem, h azt kéne, hogy azon kivételektől eltekintve, akik 5 éves korukban tudták, hogy ők márpedig orvos/mérnök/biológus/akármik akartak lenni, minden 18 éves menjen el 2 évre melózni. Aztán mehet tanulni, ha még mindig akar. Remélhetőleg ennyi tapasztalat után (és kicsit érettebben) jobban fogja tudni, hogy mit is akar az élettől, és jobban meg is becsüli az, h tanulhat. És nem melegedni járna az egyetember 3-4 évig, hogy aztán Big Macet áruljon.

http://nivo.blog.hu/...z_egyetemista_1
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#51703 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 01. 08:21

PolaR: Nem olvastad el cicimen írását elég alaposan. A megoldás szempontjából nem azt kell nézni egy emberen, hogy saját hibájából jutott-e a tönk szélére (biztos van sok ilyen is) vagy nem (ebből is van egy csomó). Ezekkel mindenképp kezdeni kell valamit, ami valahol a végén súlyos pénzekbe kerül. Nem csak egy okból kell a helyzetüket rendezni.

1. Lehet, most nektek jól megy és úgy gondoljátok, hogy akkor lehet szarni a világra. Ez a szinteteken működni fog addig, amíg személyesen nem kerültök olyan bajba, amit nem tudtok megoldani. Ez lehet vétlen is, de lehet úgy is, ahogy írod, hogy mégis hibázol. Ha most nem mutatsz empátiát a többiek iránt, másoktól hogy várod el, hogy segítsenek, ha te leszel bajban és a B → Z terved sem jön össze?

2. Ezeken az embereken nem csak jótékonyságból kell segíteni. Ellenkező esetben nem lesz bevételük, nem fogyasztanak, kapásból bevételkiesés a gazdaságnak és az államnak is. Illetve a segélyekkel való eltartásuk is pénz. Ha ilyet nem kapnak, akkor pedig felborítják a társadalmi rendet: csalnak (pl. álrokkantság, támogatások jogosulatlan felvétele), lopnak, rabolnak. Ha kellően nagy tömeget alkotnak, anarchia lehet belőle és forrongás keretében mindent elvehetnek a gazdagoktól, akik hiába gondolják azt magukról, hogy azért megy jobban nekik, mert jobban megdolgoztak érte, meg ők annyival különbek, hogy megérdemlik és rózsaillatút szarnak és majd a pénzzel megvédik magukat az alja néptől. Ez nem hozzáállás. A történelem folyamán az arisztokrácia már jóval a baloldaliság és szocializmus eszméinek terjedése előtt belátta, hogy kell valamit hagyni, csurgatni a pórnépnek is, mert akkor nyugton maradnak, nem bontják a rendet és van kinek a vérét szívni, lehet rájuk gazdaságot alapozni. Így mindenkinek jobb. Ti is a társadalomból éltek.

Ez a kérdéskör általánosabb megközelítést igényel, nem lehet egy leszarommal elintézni. Nem ártana nektek ezen legalább elgondolkozni. Sőt, még az sem baj, ha ezt nem teszitek meg. Sok olyan ember van, mint ti, hogy leszarnak mindent, míg nekik jól megy. Elméletileg ezért van szükség az államra, törődik azokkal a feladatokkal is, amihez másnak nincs kedve, ideje, erőforrása. Megint más, hogy szeretett képviselőink nem társadalmi gondokat oldanak meg, hanem csak keverik tovább a szart és korrumpálnak, hogy a 4. év végén tele legyen a zseb, aztán odébbállnak. Ettől I. Orbánczfű Európai Császár és Magyar Szent Király abban lesz más, hogy ő nem csak 4 éves kifosztásban gondolkodik, hanem bebetonozza a hatalmát az eljövendő 100 évre.

3. Lehet úgy is gondolni, hogy mégis szarjuk le az egészet, ha gáz lesz, elhúzunk külföldre, mit kell ezzel foglalkozni. Ez is csak egy első elgondolásra működő koncepció. Külföldön is ugyanez megy, mint nálunk, csak esetleg nem olyan rossz a helyzet. Ott is van egy csomó segélyen tengődő, meg bűnözés és élősködés. Ráadásul külföldön, magyar létedre soha nem leszel egyenjogú, akkor sem ha állampolgárságot szerzel, kint lesz családod, rendes munkád és a nyelvet is anyanyelvi szinten elsajátítod. Attól még egy koszos magyar maradsz az ottaniak szemében, ezt a bélyeget soha nem mosod le magadról. Odaszületettel szemben soha nem adnak 100%-ban igazat egy "befurakodónak". Pedig ez még a legjobb eset. Rosszabb esetben soha nem szoksz meg kint, nem ismered a kinti szokásosak, jól elszedik a pénzed, elfogy és neked annyi, hazafutni meg nem lesz hová. Vagy legegyszerűbb esetben be sem engednek, mert sok helyen 0-át közelíti az engedélyezett bevándorlási szint. Még az EU-n belül is, az országhatárok továbbra is megvannak.

1. Figyi, ez úgy hülyeség, ahogy van. Élő példa rá Édesapám, aki nem a 0-ról, de a -10-ről kőzdötte fel magát oda, ahol a családja most tart. Ezek után akármit mutogathattok nekem, tudom, hogy mindenhonnan fel lehet jönni, csak akarat és kitartás kell hozzá.
2. Panem et circenses. A cirkusz megvan, lásd VV.
Szarjatok sünt, de én bízom benne, hogy egyszer jobb lesz. Persze ahhoz az kell, h most tegyünk érte. Amúgy olvassatok vissza hírneves Bokros ténykedéseiig.
3. Sose akartam külföldön élni. Nekem ez a hazám. Pont.

#51704 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 01. 09:15

Szerk: tobb olyan emberrol tudok a kornyeken, akiknek a havi bevetele par szaz e-vel a mienk alatt van, megis 40-50m hazban, X5-os bejemvevel a garazsban szivja most tovig a harci faszt a valsag ota. Errol beszelek, hogy mi is megtehettuk volna, siman kaptunk volna ra hitelt, raadasul azota annyival novekedett a bevetelunk, hogy kihuznank vele a valsagban is, azzal egyutt megis ugy gondoltuk, hogy talan nem kene. Rengetegen vettek fel olyan lakasra/kocsira hitelt, aminel joval szerenyebb is rendelkezesre allt volna, dehat hitelbol futotta jobbra is.

Ez az, amit képtelenek felfogni itt, hogy olyat akarnak/akartak a kedves most rinyáló hitelesek, ami jóval a saját (de talán még a főnökeik) szintej fölött is volt.

Ezt egyszerűen képtelen vagyok máshogy megfogalmazni, ha 100e a nettód, bassza meg, ne akarj BMW-vel (főleg új), de még VW-nel se furikázni. :mad:

#51705 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:26

1. Figyi, ez úgy hülyeség, ahogy van. Élő példa rá Édesapám, aki nem a 0-ról, de a -10-ről kőzdötte fel magát oda, ahol a családja most tart. Ezek után akármit mutogathattok nekem, tudom, hogy mindenhonnan fel lehet jönni, csak akarat és kitartás kell hozzá.
Szarjatok sünt, de én bízom benne, hogy egyszer jobb lesz. Persze ahhoz az kell, h most tegyünk érte. Amúgy olvassatok vissza hírneves Bokros ténykedéseiig.

Ezek társadalmi tendenciák. Nem a te, az édesapád és a család fogja a tényleges statisztikákat és a folyamatokat alakítani. Annak ellenére, hogy lehetnek pozitív kivételek, felesleges példaként hozni őket. Ennyi erővel arra is lehetne hivatkozni, hogy volt már, aki a lottón is nyert. Mindenhonnan nem lehet feljönni, még a talajvíznek sem. Nagyon csak saját példából indulsz ki.

bokrOS meg egy hülye állat. Képes volt az államért cserébe kinyírni a gazdaságot :omg:

Elárulom, a legtöbb hiteles nem BMW-és vagy VW, stb. vett, hanem a megélhetéséhez, vállalkozásához vett fel hitelt.

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 03. 01. 09:19

inkább beszélgessünk a hüvelygombáról

Inkább Googa-ról :Đ

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 01. 11:39 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#51706 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 09:31

Te kurvára félreértettél :Đ . A lakás megvételét és visszaruházását term. nem gondoltam komolyan,
csak éppen olyan demagóg dolog, mint keselyűként várni az árveréseket és mások nyomorán ilyen módon jól járni. Aztán, sehol, egy szóval nem írtam, hogy a nagy társadalomnak szent felelőssége mindenkit eltartani. De az emberiség emberi mivolta eléggé alapoz arra, hogy nem hagyjuk darwini elv szerint magára azt, aki életrevalóságát akármilyen úton elveszti. Itt elsősorban megoldáskeresést kéne szorgalmazni, vagyis ahelyett, hogy kidobjuk, elárverezzük a saját balfaszsága miatt, megoldást keresünk, lehetőséget kínálunk, de mindenképpen változtatunk valamin, mert így, ebben a formában, ezzel a "buta" magyar emberrel szemben az eddigi koncepció nem működött. Nem két emberről van szó, hanem százezrekről, millióról, és ezt már nem lehet társadalmi szinten lekezelni azzal, hogy hülye, haljon meg. Röviden összegezve, nem pénz kell ezeknek az embereknek, hanem olyan lehetőség, amivel élni képesek. Aztán ezt az egyszerű frázist lehet ragozni tovább, meg rákenni a magyar lustaságot, a dolgozni nem akarást, a cigánykérdést, bármi egyebet, hát persze, hogy nem ilyen egyszerű a képlet, de ami a lényeg: -valamit másként kell csinálni. -Nem lesz hosszútávon jó megoldás a leszarjuk, hülye volt mentalitás.
Az afrikai példádat meg...baszki, itt élünk, itt eu van szolgáltatás és árképzés szerint, meg olyan emberek, akik nem az afrikai nyomorra szocializáltak. Én is pont így látom, ahogy te, hogy kurva nagy jólétünkben mennyi bajunk lett, ami nálunk szegényebbeknek nevetséges, vagy siralmas, hogy ezen problémázunk, míg nekünk az természetes, hogy tiszta víz folyik a csapból. Te el tudod képzelni magad egy ilyen harmadik világbeli ember életszínvonalán? Mit gondolsz, neked menne, tudnál boldogulni és boldog lenni? Az a baj ezzel, hogy belátható időn belül eljuthatunk oda, akár világszinten is, hogy egycsapásra probléma lesz a víz, a kőolaj, vagy a villanyáram és nem fogunk ételt kapni nemhogy drágán, de egyáltalán a teszkóban. Leszarhatod, addig, amíg nincsenek többen azok, akik potenciálisan veszélyt jelenthetnek erre a leszarásra, mert aztán ők is le fognak szarni és elvenni tőled erőszakkal azt, amit a magad jogán nem adsz. Nem hiszem, hogy ide is kell egy Egyiptom, esetleg öntudatára ébredő kisebbség, akikkel semmit sem fogunk tudni kezdeni. Semmit...

Tudod, a világ részben azért is tart ott, ahol, emrt folyton segíteni akar.

Mi a fasznak orvosokat küldeni Afrikába, hogy adják be a 50 centes oltást az összes kis csoki gyereknek, hogy aztán nekünk kelljen őket is etetni, mert ugyanúgy megszületik a 10 csoki egy anyától, és így fel is nő vagy 8, de kaja nem lesz több, ott nem is lehet (főleg nem úgy, h nincsenek is munkához szokva).

Ezt már millió és egyszer leírtam, h ha valaki segíteni akar, először tegyen rendet a saját háza táján.

És akkor most egy hiteles adatot szeretnék, h hány embert fognak tavasszal kilakoltatni, és a házukat elárverezni hiteltartozás miatt.

#51707 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 09:41

A legtöbb ilyen ember nem X5-tel jár, hanem buzukával, skodával, rönóval. A legtöbb ilyen ember elhitte egy pénzügyekben nála jártasabb tanácsadónak, banki alkalmazottnak, hogy 100e nettóból 40e nettó vállalható árfolyamkockázat nélkül. Ki mást is kérdezne meg, ki másban is bízhatna. Persze a döntést ő hozza meg, de senki sem azt mondja neki, hogy figyelj, ez kurva szopó lehet, a válságot(?) senki sem jelezte előre, sem azt, hogy első Orbán uralkodásának első pár hónapjában sikerül ismét egekbe vinni az árfolyamokat. Most tartunk ott, hogy prognosztizáljuk az 500Ft-os üzemanyagot. Végre valamit előre tudunk...
És nem, a legtöbb ember éppen azt a minimumot veszi meg hitelből, amire futja. Ha jobbat vesz, azt annak reményében teszi, hogy azzal kevesebb baja lesz, jobban megvédi életét, többet spórol és urambocsá a pirosat szeretné.
Más, nem témához kötődő: 11 éve dolgoztam 78k nettóért, karbantartóként a fülöpnél. Akkori soron dolgozók 55-65k között kaptak kézhez. Eltelt 10 év, közben a kenyér ára a duplája lett, a soron dolgozók alapbére meg nagyjából stagnál. Azért kurva egy helyzet ez.

Új Suzuki Ignis, vagy Skoda Octavi. Azok tudtommal nem a legolcsóbbak. És miért kell az új? Mi baj van egy 3 éves kocsival?

#51708 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:15

Szép hosszú letolás. Viszont úgy érzem Pola kb válaszolt rá, nagyjából ÉN is csak ezt tudnám mondani.

Érdet, járt mind suliba, arról nem ÉN tehetek, hogy csak a kosz ragadt rá, számolni már nem tanult meg. Józan paraszti ész, komolyan! Ha nincs annyim, sőt! nagyon nincs annyim, akkor nem veszem meg. Pont. Ennyi. Mit kell ezen tovább ragozni? Aztán pofára esik, mert nem tudja mennyi 1+1 és még én segítsek? Milyen alapon is? A legtöbb és a leghasznosabb, amit ezekért tenni lehetne/lehetett volna, visszaküldeni áltanánosba, hogy megtanuljon szorozni 100ig!

Ti is mindig hápgtatok, h ingyenélő vagyok, tanultam, nincs melóm, egyéb faszságok.
Most, h melózok (és semmilyen diákhitel faszomat nem vettem fel, de még a lapimat sem hitelre vettem), miért nem hápoghatok azok miatt, akiknek annyi esze van, mint egy marék pirított lepkének?

Amúgy meg The Joneses. Mint a magyarok, hülye szomszéd irigykedik, és, h neki is legyen megvesz mindent. Hitelre. Aztán meg csak pislog, aztán meg már azt sem.

Pola félreértette, tehát te is :Đ . Ingyenélő vagy. Hja, és pina © Gömbibá.
De azt azért áruld el: Kinek kellett volna visszaküldenie az iskolába? Miért hiszed azt, hogy egy matematikai alaptudás és érzék fontosabb, mint mondjuk egy utca szélén összeeső emberen szívmasszázst végrehajtani? Pedig ezzel életeket lehet menteni és mégsem része az általános műveltségnek annyira, mint kéne. Nézd, annak ellenére, hogy büdös életben nem vennék fel hitelt (apropó. A diákitelt felvettem, mert kellett, dönthettem nappali tagozat és rendes iskolábajárás DH-el, vagy meló+ellébecolt fősuli között), a hitel nem itt nálunk egy olyan dolog, amivel mindenki jól jár. Bank a kamattal, ügyfél meg azzal, hogy adott termékhez nem kell azonnal rendelkeznie a komplett összeggel, hanem azt tervezhetően, előirányozva tudja elosztani. Ez kurva jó dolog (csak ki kéne hagyni belőle a bankokat), és merőben új a magad által képviselt, ha van pénzem, akkor megveszem dologhoz képest-csak míg az ember mondjuk eljut egy autóig a spórolással, addigra őszöregember lesz, mosógép ha elhasal, akkor is rendszerint nem mosathat a szomszéddal 5 évet, meg ha az ágy megrogyik, akkor sem matracolhat 3 évet, mire összejön az új ára. Régen itt ez máshogy ment, drága volt a Hajdú gép, ellenben jól összerakott, fillérekért javítható, jó fizetése volt a népnek, megvette, használta, kicsi vagy kocsi, előirányzás, satöbbi. Most nem olyan világ van, ma nem tartós semmi, ha tönkremegy, a javítása drága, vegyél másikat inkább, mert úgyis lesz még baja, aztán ott vagy, hogy a pelust nem tudod miben mosni, van kuporgatva egy mosógép árának negyede. Mit teszel? Vársz? Munkahely vár saját kocsival, laptoppal életed állása ügyében jó pénzért, mit teszel, elhajtod, vagy a jó fizu+racionálisan töredék törlesztőrészlettel bevállalod a kocsit+laptopot?
Stb, stb...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51709 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: PolaR - Dátum: 2011. 03. 01. 09:56

Na ez mar igy mindjart joval jobb :cool:
Mondjuk azt ketlem, hogy pont BIGYOKA lenne az, aki keselyukent varja, hogy lecsapjon valami vegrehajtas alatt allo kecora. O nem ez a kategoria. Viszont el akar koltozni otthonrol, nem a szuleivel akar egyutt elni, ez egy tok termeszetes dolog, es ha csak igy lenne ra penze, hat evvan. Gondolom, ha felvetne a zseton, nem erre hajtana.
Darwini utak igen sokfelek lehetnek, ha megnezed a tortenelmet, szamtalan peldat talalsz arra, hogy az ember nemhogy nem hagyta megdogleni az eletkeptelent, hanem mindent elkovetett azert, hogy az eletkepest is elpusztitsa.
Abban igazad van, hogy valoszinu szopnek egy afrikai harmadik vilagban, boldog lenni speciel meg szerintem sehol nem tudnek, de ezert nem allok neki kulso korulmenyeket hibaztatni :Đ
Nem felek az anarchiatol. Egyreszt ez a szornyu buta, birka nep erre is keptelen. Nem zavartak el Fletot, nem zavartak el a Zorbant, pedig mindketto boven raszolgalt. Gondolj mar bele, ha egy orszag vezetoje kepes egy almos vasarnapi szavazgatast forradalomnak nevezni anelkul, hogy ettol az egesz nep kollektive nem hasat fogva az fetreng a foldon a rohogestol, az ilyen polgarokkal mit lehet megtenni? Kb. barmit.
Masreszt pont azert, mivel kurvara nem ugy elunk, mint a "gazdagok", egy ilyen esetleges forradalom eseten sem a mi vagyonunkat fenyegetne veszely. Van itt Egomban is "rozsadomb", 40m-nal kezdodik a legszutykabb haz is, vagy emlithetnem a varos azon reszet is, ahol szeretett volt polgarmesterunk kastelya all, szerintem nekik lenne felnivalojuk, ha oda fajul a szitu.

Amúgy hihetetlen, h nem is ismersz, de jobban vágod, h mit értettem a lakásárverés alatt, mint a tápszagértő. :)

#51710 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:26

1. Kurva nagy hiba belőle kiindulni. Minden ember más, nem vetíthetsz senkire és nem várhatsz el. Nem vagy bíró, hogy ítélj. Olyat, amit nem ismersz.
2. Hiába idézgetsz latinul. Nem leszel tőle okosabb :Đ
3. Végre valamiben egyet is értünk.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#51711 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 01. 11:36

Ezek társadalmi tendenciák. Nem a te, az édesapád és a család fogja a tényleges statisztikákat és a folyamatokat alakítani. Annak ellenére, hogy lehetnek pozitív kivételek, felesleges példaként hozni őket. Ennyi erővel arra is lehetne hivatkozni, hogy volt már, aki a lottón is nyert. Mindenhonnan nem lehet feljönni, még a talajvíznek sem. Nagyon csak saját példából indulsz ki.

bokrOS meg egy hülye állat. Képes volt az államért cserébe kinyírni a gazdaságot :omg:

Elárulom, a legtöbb hiteles nem BMW-és vagy VW, stb. vett, hanem a megélhetéséhez, vállalkozásához vett fel hitelt.

Inkább Googa-ról :Đ

Miért, miből induljak ki?
Ha apám ilyen volt, akkor szerinted én megdöglenék, ha nem lenne állásom vagy lakásom? Azt a példát láttam mindig is, hogy dolgozni kell, hogy okosan kell dönteni, és ha vannak barátaid, akik mindig számíthatnak rád, te is számíthatsz majd rájuk, ha oda kerülnél. És különben is, a probléma azért van, hogy megoldjuk.

Ha mindenki így állna hozzá, nem a saját ***(ide bármi behelyettesíthető) sírnak, akkor nem itt tartanánk.

#51712 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:38

Tudod, a világ részben azért is tart ott, ahol, emrt folyton segíteni akar.

Mi a fasznak orvosokat küldeni Afrikába, hogy adják be a 50 centes oltást az összes kis csoki gyereknek, hogy aztán nekünk kelljen őket is etetni, mert ugyanúgy megszületik a 10 csoki egy anyától, és így fel is nő vagy 8, de kaja nem lesz több, ott nem is lehet (főleg nem úgy, h nincsenek is munkához szokva).

Te kurvára semmit tudsz erről, az orvosok misszióiról és arról, hogy valójában mit tanítanak nekik és mit próbálnak, miként segíteni, kibaszott nagy faszságot írtál. És szomorú, hogy ilyet írsz. Komolyan.
Mellesleg ami oda kimegy pl. tőlünk, az aprópénz, de nem is ez a lényeg.

#51713 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 11:41

De azt azért áruld el: Kinek kellett volna visszaküldenie az iskolába? Miért hiszed azt, hogy egy matematikai alaptudás és érzék fontosabb, mint mondjuk egy utca szélén összeeső emberen szívmasszázst végrehajtani? Pedig ezzel életeket lehet menteni és mégsem része az általános műveltségnek annyira, mint kéne. Nézd, annak ellenére, hogy büdös életben nem vennék fel hitelt (apropó. A diákitelt felvettem, mert kellett, dönthettem nappali tagozat és rendes iskolábajárás DH-el, vagy meló+ellébecolt fősuli között), a hitel nem itt nálunk egy olyan dolog, amivel mindenki jól jár. Bank a kamattal, ügyfél meg azzal, hogy adott termékhez nem kell azonnal rendelkeznie a komplett összeggel, hanem azt tervezhetően, előirányozva tudja elosztani. Ez kurva jó dolog (csak ki kéne hagyni belőle a bankokat), és merőben új a magad által képviselt, ha van pénzem, akkor megveszem dologhoz képest-csak míg az ember mondjuk eljut egy autóig a spórolással, addigra őszöregember lesz, mosógép ha elhasal, akkor is rendszerint nem mosathat a szomszéddal 5 évet, meg ha az ágy megrogyik, akkor sem matracolhat 3 évet, mire összejön az új ára. Régen itt ez máshogy ment, drága volt a Hajdú gép, ellenben jól összerakott, fillérekért javítható, jó fizetése volt a népnek, megvette, használta, kicsi vagy kocsi, előirányzás, satöbbi. Most nem olyan világ van, ma nem tartós semmi, ha tönkremegy, a javítása drága, vegyél másikat inkább, mert úgyis lesz még baja, aztán ott vagy, hogy a pelust nem tudod miben mosni, van kuporgatva egy mosógép árának negyede. Mit teszel? Vársz? Munkahely vár saját kocsival, laptoppal életed állása ügyében jó pénzért, mit teszel, elhajtod, vagy a jó fizu+racionálisan töredék törlesztőrészlettel bevállalod a kocsit+laptopot?
Stb, stb...

Józan paraszti ész. Már akinek van.

Ha a család össz bevételének 40%-a a hitel törlesztője (még csak kockázat nélkül is), akkor nem veszi fel. Vagy legalábbis nem azt. Ezen mit nem lehet érteni?

#51714 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 11:41

Miért hiszed azt, hogy egy matematikai alaptudás és érzék fontosabb, mint mondjuk egy utca szélén összeeső emberen szívmasszázst végrehajtani?

Kép
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#51715 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:40

Új Suzuki Ignis, vagy Skoda Octavi. Azok tudtommal nem a legolcsóbbak. És miért kell az új? Mi baj van egy 3 éves kocsival?

Az, hogy jó eséllyel 2 éven belül-múlva elkezdenek jönni a nagyberuházásos bajai. Ez nem Lada, meg nem is stift 1.0, hogy elmegy olajcserével meg benyával 12 évet szervizmentesen, meg fillérekbe kerül hozzá minden. Járj kicsit utána, hogy miről szól az autógyártás napjainkban, nem arról, hogy egy 6-7 éves autót még megtarts.

#51716 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:51

Józan paraszti ész. Már akinek van.

Ha a család össz bevételének 40%-a a hitel törlesztője (még csak kockázat nélkül is), akkor nem veszi fel. Vagy legalábbis nem azt. Ezen mit nem lehet érteni?

Látom, a lényegét ragadtad meg. Vonatkoztass el a 40%-tól. A 10% is felhízhat 40%-ra, és éppen ez a szopás alapja.

#51717 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: EGOKA - Dátum: 2011. 03. 01. 11:42

Amúgy hihetetlen, h nem is ismersz, de jobban vágod, h mit értettem a lakásárverés alatt, mint a tápszagértő. :)

Hihetetlen, hogy mennyi embert nem ismersz és mégis édesapád sorsát meg a saját eszedet akarod rájuk húzni.

#51718 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 11:49

Te kurvára semmit tudsz erről, az orvosok misszióiról és arról, hogy valójában mit tanítanak nekik és mit próbálnak, miként segíteni, kibaszott nagy faszságot írtál. És szomorú, hogy ilyet írsz. Komolyan.
Mellesleg ami oda kimegy pl. tőlünk, az aprópénz, de nem is ez a lényeg.

Mi van?? Agyadra ment a béka táp?

Apró pénz az oltás, de felnő az összes gyerek és nekik kaja kell, az már nem apró pénz. És azt is neked kell (ok, fejlett világnak) megfinanszírozni segélyek formájában. Mert a csoki nem jön rá, h ha minden gyereke tuti felnő, akkor talán nem kéne 10et szülni.

És nem, nem dolgoznak. Évmilliók alatt megszokták, h felnyúl a banánért, és van kaja. Akkor hogy tanítod meg neki 1 év alatt, h de bizony, neked szántani kell, vetni kell, aratni, és, ha szerencséd van 1 év múlva van kaja??? Bakker ők nem ilyenek. Amúgy közelebbi példa erre a cigányság. Nem azt látja, h tanulni kell, dolgozni kell, embernek kell lenni, hogy érj valamit és legyen rendes ház/kaja/bútor/ruha/..., hanem azt, h jön a segíj, mert cigány vagyok, meg azt, h ha kell az új mobil, majd a sarkon megszerzem.

#51719 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 11:52

Az, hogy jó eséllyel 2 éven belül-múlva elkezdenek jönni a nagyberuházásos bajai. Ez nem Lada, meg nem is stift 1.0, hogy elmegy olajcserével meg benyával 12 évet szervizmentesen, meg fillérekbe kerül hozzá minden. Járj kicsit utána, hogy miről szól az autógyártás napjainkban, nem arról, hogy egy 6-7 éves autót még megtarts.

A miénk 12 éves. Bár tény, h pont most nem megy. :Đ

#51720 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 01. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 03. 01. 11:53

Látom, a lényegét ragadtad meg. Vonatkoztass el a 40%-tól. A 10% is felhízhat 40%-ra, és éppen ez a szopás alapja.

Báh!!! De itt arról volt szó, h eleve 40%-ról indul, ha az felmegy 80%-ra, akkor értem a szopást. De, ha 10%-ról indult VOLNA, és most lenne 40%, ok az is kurva sok, de ég és föld a különbség.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2584
  • 2585
  • 2586
  • 2587
  • 2588
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.