Idézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 23. 09:48
Minden disszidensnek kell valami saját ideológia, hogy miért él jött-mentként, mások országában.
Aztán az egyik "sikerember" ezt intelligensebb módon, egy csendes alkoholizmussal oldja meg, a másik, meg prosztón, harsogó fikázással.

Miert kellene ahhoz barmilyen ideologia, hogy lassam hol jobb nekem? Ha szarabb lenne, akkor nem lennek itt

Sokkal tobbet keresek, sokkal kevesebb meloval, sokkal szebb/tisztabb/normalisabb helyen. Megbecsulnek, elismernek, nem egy utolso senki vagyok a rangsorban.
Sokan olyan foldhoz ragadtak, hogy meg masik keruletbe sem hajlandok koltozni. Arra viszont kepes, hogy a varos masik vegebe ingazzon naponta.
Na ez az idiotasag!
Mindig lehet talalni sokkal jobb/szebb/masabb helyet a meglevo/megszokott eletterednel. Csak a hulye nem latja be...
Budapest egy nagyvaros. Annak minden elonyevel es hatranyaval.
En ugy iteltem meg, hogy a hatranyok mar tulsulyba kerultek az elonyokkel szemben. Lehet, hogy mas az en helyemben maskepp dont.
Nem tudom te merre laksz, de ha mondjuk nem a kutyaszaros belvarosban van lakasod, akkor eleg sokat autozol naponta amig bemesz es hazamesz.
Mondjuk lehet a Duna parton is talalni lakast - de teged ismerve nem vagy az a tipus aki beleugrik egy uj epitesu szarfosba.
Lehet, hogy szeretsz ott lakni ahol eppen laksz, de biztosan jobb lenne fele annyi idot tolteni az autokazassal a dugoban es valami mast csinalni a megnyert idoben.
Sokat szamit akar napi egy ora is. Aki mast mond az hazudik!
Ne abbol induljunk ki, hogy nincs valasztasi lehetoseged! Van! Csak elni kell vele - aztan majd kiderul, hogy jol vagy rosszul dontottel.
Persze kepzettseg nelkul nehez ugralni - de sok olyan ember van aki sok munkaval meg kepzettseg nelkul is boldogul kulfoldon. Szerelik a gipszkartont, kotik a telefont, kabelezik az epuleteket. Most csak par peldat mondtam azokbol az ismerosokbol akik kepzettseg nelkul mentek kulfoldre. Valoban elo fordulhat, hogy eltelik par honap mire megtalalja a neki valo munkat - de ilyen az elet. Mindenkeppen jobb, mint a munkanelkuli segelyre varva semmit tenni. Legalabbis a tarsadalom szempontjabol. En igy gondolom.
Mindig meg lehet ideologizalni miert ne csinalj valamit. A nehezebb altalaban a valtozas mellett donteni.