HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2955
  • 2956
  • 2957
  • 2958
  • 2959
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#59121 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 23. 09:21

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:13

Miert kellene ahhoz barmilyen ideologia, hogy lassam hol jobb nekem?

...

Ha ezt leírod egyszer, az ok. Meg az is, hogy ott milyen gecijó a kebab €3,5-ért. :nevet:

De ezredszer olvasva, már nem unalmas, inkább szánalmas. :-)

#59122 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 09:50

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2011. 06. 23. 10:19

és?
amúgy új építésű "szarfosban" lakunk, fasza, semmi baja

de nem tűnik fel, hogy senkit sem érdekel a vergődésed, amit naponta lenyomsz hogy milyen szar itt ott meg de fasza
azért mert itt nem kerestél jól, mert szarul választottál, kit érdekel? mert itt Pesten éltél? élj vidéken
mert itt csak tescoba jártál eszetlenül? kit érdekel? lehet menni piacra is

ne vergődj tovább örülj hogy jól vagy, de ne próbáld ránkerőltetni hogy nekünk itt szar, mert nem szar

Szerencsesnek mondhatod magad, ha az uj epitesu lakasodban semmi problema nincs! Altalaban nem ez a helyzet. Nem hiszem, hogy en lennek az egyetlen aki ezt mondja.
Nem kereshettem olyan szarul, ha tiz ev alatt egyedul leraktam egy lakas arat - kozben alberletben eltem. Persze ez nezopont kerdese. Van akinek sikerul hamarabb is.

Felreertesz. Nem azt mondom, hogy nektek szar. Szarabb mint itt az biztos (az en szemszogembol) , de ettol meg mindenki dontse el magaban a kuszob szintet mikortol erzi ugy hogy valtoztatni kell, mert igy mar nem jo. Te is melot valtottal nemreg - biztosan nem azert, mert az elozo olyan rendben volt. Valami nem stimmelt es az uj valoszinuleg jobb vagy jobbnak tunt. Pusztan a te dolgod, hogy ezutan azt mondod a regi helyedrol hogy szar volt, vagy pedig maskepp 'ideologizalod' meg a valtas okat.

Lehet menni piacra, ha van az embernek ideje piacra jarni. A tobbsegnek nemigen van. A munka nyolckor kezdodik, tart mondjuk fel otig vagy otig. Utana indulas a gyerekert.
Szombaton talan jut ra ido - ha epp nem dolgozik. Vasarnap meg nem sok piac van nyitva. Hidd el, a lakossag nagy resze nem jar piacra. Nem azert mert nincs ra igenye - vagy ideje nincs, vagy penze. A piac ugyanis legtobbszor valamivel dragabb a bevasarlo kozpontok nagy elemiszer aruhazainal. Van akinek napi 20-30 Forint is szamit.
Te szerencsesnek mondhatod magad, hogy piacon vasarolsz. Ettol meg nem ez az altalanos. De kerdezz meg masokat is! Altalaban csak egy burokban gondolkodunk, hiszen a csalad es az ismeroseink is altalaban hozzank hasonlo szinvonalon elnek. Ez bizony tenyleg azt jelenti, hogy szemellenzovel vagyunk ellatva.

A multkor beleneztem egy topikba. Gyogyszereket cserelgettek benne, mert az egyiknek felirta az orvos azt, ami epp a masiknak kellett es vica-verza. Szomoruan olvastam, hogy nincs penzuk kivaltani a gyogyszereket. Ezert cserelgetik/halasztgatjak. Nem gondoltam, hogy mar ennyire nagy a szegenyseg. Miert? Mert en is a sajat csaladom es kornyezetem altal elt szinvonalat latom. Nehez bele gondolni, hogyan elnek meg masok minimal berbol. Pedig nagyon sokan meg annyit sem kapnak.

Az uj kozmunka program tervezetet meglatva ket szo jutott eszembe: fizetett rabszolgasag. Az adott osszeg nem eleg ahhoz, hogy normalisan elj - munkat keresni meg nincs ido mivel dolgozni kell. 22-es csapdaja. Erosen. Aki oda bekerul - az erosen sanszos, hogy ott is fejezi be foldi palyafutasat.
Meglatjuk mi lesz belole. Bar altalaban inkabb az a problema, hogy derogal a munka. Annyiert inkabb nem.
Remelem nem lesz valasztasuk ezutan a munkat visszautasitoknak - csak sajnos ez megint szegenyedeshez vezet (ha valoban visszautasitjak).

Ma reggel epp mondta az asszony, hogy amit latunk az otthon szinte elkepzelhetetlen: a faluban ahol lakunk, ilyen level fujoval fujtak a port a csatornaba. Volt ket srac, akik ezekkel a benzin motoros fujokkal fujta az uton levo homokot az utszeli csatorna nyilasba. Eleg furcsanak tunt, en sem lattam meg ilyet. Szerinte otthon ezt senki nem csinalna meg. Mert 'alantas' munka a kozterulet tisztitas. Lehet, hogy mi gondoljuk rosszul es van ilyen meg sokan meg is csinalnak. Nem tudom. Majd az elet eldonti kinek van igaza.

#59123 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 09:53

Idézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 23. 10:21

Ha ezt leírod egyszer, az ok. Meg az is, hogy ott milyen gecijó a kebab €3,5-ért. :nevet:

De ezredszer olvasva, már nem unalmas, inkább szánalmas. :-)

Majd ha netan erre jarsz megkostolod. Akkor megerted miert szeretem.
Vagy legkozelebb viszek neked - bar nem tudom 6 ora utan eheto-e meg vagy egyaltalan megenned-e :)

#59124 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 09:57

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:50

Szerencsesnek mondhatod magad, Majd az elet eldonti kinek van igaza.

Ennyi marhaságot összehordani... Kép

Segitek: Aki idehaza szerencsétlen flótás volt az kint is csicska marad... Kép

Fogd fel vagyunk jó sokan akik több gyereket nevelünk (4) közben meg háztartást is vezet a párunk simán.
Magyar ember élelmes,megoldja a bevásárlást ezen te ne aggódjál. Kép
Neked szarabb sokkal diaszpórában élni.Bár igazából lényegtelen vannak akiknek egyszerüen minden mindenhol szar.
Ők általában a szoclib beálitottságú elégedetlenkedők.

Fogd fel kérlekszépen:

Nekünk ez a hazánk,itt szeretünk élni esetenként túlélni.Neked ez ne legyen szar nem a te ügyed,
hiszen a hazádról jó szavad nincs, segiteni ezen az országon ha tudnál se akarnál...Kép
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#59125 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:07

Idézet: unix - Dátum: 2011. 06. 23. 10:57

Fogd fel kérlekszépen:

Nekünk ez a hazánk,itt szeretünk élni esetenként túlélni, segiteni ezen az országon ha tudnál se akarnál...

Igazabol segiteni valoban nem tudnek, mert a jozan eszem azt diktalja hogy ugyis elvesztegetett energia lenne barmilyen nemu segitseg.
A valasztott vezetok majd megmondjak mi hogy lesz - ez pedig gyakran nem egyezik az en velemenyemmel.

Ettol meg erezhetem ugy, hogy valami nem jo - ha netan valamelyik csaladtagom elmesel valamit?
Koszonom!

Szerkesztette: FőDudu 2011. 06. 23. 10:07 -kor

#59126 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:14

Szerencsesnek mondhatod magad, ha az uj epitesu lakasodban semmi problema nincs! Altalaban nem ez a helyzet. Nem hiszem, hogy en lennek az egyetlen aki ezt mondja.
Nem kereshettem olyan szarul, ha tiz ev alatt egyedul leraktam egy lakas arat - kozben alberletben eltem. Persze ez nezopont kerdese. Van akinek sikerul hamarabb is.

Felreertesz. Nem azt mondom, hogy nektek szar. Szarabb mint itt az biztos (az en szemszogembol) , de ettol meg mindenki dontse el magaban a kuszob szintet mikortol erzi ugy hogy valtoztatni kell, mert igy mar nem jo. Te is melot valtottal nemreg - biztosan nem azert, mert az elozo olyan rendben volt. Valami nem stimmelt es az uj valoszinuleg jobb vagy jobbnak tunt. Pusztan a te dolgod, hogy ezutan azt mondod a regi helyedrol hogy szar volt, vagy pedig maskepp 'ideologizalod' meg a valtas okat.

Lehet menni piacra, ha van az embernek ideje piacra jarni. A tobbsegnek nemigen van. A munka nyolckor kezdodik, tart mondjuk fel otig vagy otig. Utana indulas a gyerekert.
Szombaton talan jut ra ido - ha epp nem dolgozik. Vasarnap meg nem sok piac van nyitva. Hidd el, a lakossag nagy resze nem jar piacra. Nem azert mert nincs ra igenye - vagy ideje nincs, vagy penze. A piac ugyanis legtobbszor valamivel dragabb a bevasarlo kozpontok nagy elemiszer aruhazainal. Van akinek napi 20-30 Forint is szamit.
Te szerencsesnek mondhatod magad, hogy piacon vasarolsz. Ettol meg nem ez az altalanos. De kerdezz meg masokat is! Altalaban csak egy burokban gondolkodunk, hiszen a csalad es az ismeroseink is altalaban hozzank hasonlo szinvonalon elnek. Ez bizony tenyleg azt jelenti, hogy szemellenzovel vagyunk ellatva.

A multkor beleneztem egy topikba. Gyogyszereket cserelgettek benne, mert az egyiknek felirta az orvos azt, ami epp a masiknak kellett es vica-verza. Szomoruan olvastam, hogy nincs penzuk kivaltani a gyogyszereket. Ezert cserelgetik/halasztgatjak. Nem gondoltam, hogy mar ennyire nagy a szegenyseg. Miert? Mert en is a sajat csaladom es kornyezetem altal elt szinvonalat latom. Nehez bele gondolni, hogyan elnek meg masok minimal berbol. Pedig nagyon sokan meg annyit sem kapnak.

Az uj kozmunka program tervezetet meglatva ket szo jutott eszembe: fizetett rabszolgasag. Az adott osszeg nem eleg ahhoz, hogy normalisan elj - munkat keresni meg nincs ido mivel dolgozni kell. 22-es csapdaja. Erosen. Aki oda bekerul - az erosen sanszos, hogy ott is fejezi be foldi palyafutasat.
Meglatjuk mi lesz belole. Bar altalaban inkabb az a problema, hogy derogal a munka. Annyiert inkabb nem.
Remelem nem lesz valasztasuk ezutan a munkat visszautasitoknak - csak sajnos ez megint szegenyedeshez vezet (ha valoban visszautasitjak).

Ma reggel epp mondta az asszony, hogy amit latunk az otthon szinte elkepzelhetetlen: a faluban ahol lakunk, ilyen level fujoval fujtak a port a csatornaba. Volt ket srac, akik ezekkel a benzin motoros fujokkal fujta az uton levo homokot az utszeli csatorna nyilasba. Eleg furcsanak tunt, en sem lattam meg ilyet. Szerinte otthon ezt senki nem csinalna meg. Mert 'alantas' munka a kozterulet tisztitas. Lehet, hogy mi gondoljuk rosszul es van ilyen meg sokan meg is csinalnak. Nem tudom. Majd az elet eldonti kinek van igaza.

de nem szarabb
MERT OTTHON VAGYOK

azt meg hogy ott miket hallasz itthonról, az valahogy nem érdekel, bocsi
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#59127 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:53

Vagy legkozelebb viszek neked - bar nem tudom 6 ora utan eheto-e meg vagy egyaltalan megenned-e :)

Nem hiszem, hogy nagy szükségem lenne, egy szlovéniába disszidált rendszergazda által hazaimportált, szlovéniába bevándorolt, arab, megélhetési, kebabárus főztjére, amikor a Magyarországon alkalmazott, négy, magyar szakácsomból kettő, mesterszakács. :-D

Mindenesetre, megható az igyekezeted. :-)

#59128 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:16

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2011. 06. 22. 20:25

elég sok fontos cuccom veszett oda, úgyhogy szopjatok le.

Attól függ mennyire makkant, mi többen getdatabackosak vagyunk, de csodát az sem bír tenni. Mentés úgyis van, aztán kész.
Make love not Wor.

#59129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:17

Idézet: rupic - Dátum: 2011. 06. 22. 20:56

A lényeg, hogy ami nálunk otthon tecsó gazdaságos szar, az itt Pl. Clever márkanév alatt fut és jó!!!!
Oké, a csirkemell filé kurva drága az Auchanos akcióhoz képest. De az hús. És olyan hús amit talán nem is kóstoltam soha otthon az elmúlt 30 évben.talatait.

Ez meg már mese. Vagy aki idehaza direkt a szar húsra gyúr, az jobb ha nem állít fel mércét.
Make love not Wor.

#59130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:21

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:13

Miert kellene ahhoz barmilyen ideologia, hogy lassam hol jobb nekem? Ha szarabb lenne, akkor nem lennek itt :)

Miért nem akarod elhinni, hogy nekem itt jobb, mint Neked ott?
Make love not Wor.

#59131 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 23. 11:17

Ez meg már mese. Vagy aki idehaza direkt a szar húsra gyúr, az jobb ha nem állít fel mércét.

en csak egy durva peldara emlekszem:
Anyam vett valami tanyasi csirket (szerintem a Lehel piacon) ami mondjuk szep sarga is volt.
Amikor elkezdett levest fozni belole, akkor meg halszagu volt. Nyilvan valami daralt halhusbol keszult tappal etettek.

Ha nem mindig egy bevalt hentesnel vasarolsz, akkor lehet lutri a bevasarlas.
Persze mindez kikuszobolheto a megszokott/bejaratott uzletekbol torteno vasarlassal.

#59132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:24

Ma reggel epp mondta az asszony, hogy amit latunk az otthon szinte elkepzelhetetlen: a faluban ahol lakunk, ilyen level fujoval fujtak a port a csatornaba. Volt ket srac, akik ezekkel a benzin motoros fujokkal fujta az uton levo homokot az utszeli csatorna nyilasba. Eleg furcsanak tunt, en sem lattam meg ilyet. Szerinte otthon ezt senki nem csinalna meg.

Látod, szerinte nem csinálná meg, és amit még idehaza nem látott, az biztos nincs is. Ilyen cuccal szedik össze a csikket is a kocsog cigisták után. Egyik összefújja, másik felszívja. Falevél, apró szemét ugyanez. Nálunk a buszmegálló-HÉV környéki szakaszokon minden reggel összesöpörnek, jönnek a jómunkások felszúrni a nagyobb cuccokat, utána meg géppel söpörnek.

Ennyit az elképzelhetetlenről, ahogy az M5 mellett is nyírják a gazt, úgy speciel ma reggel nálunk az árokpartokat tolták, ebben a szép jó időben, mikor minden rendes szlovén gondolom a parton héderel.
Make love not Wor.

#59133 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 10:53

Itt is vannak ám nagyon jó cuccok, bár eddig négyzetesen kevesebb kaját soroltál fel összesen, mint amit én mondjuk csak tegnap zabáltam és jó volt. Cyberdénél megyek végig az étlapon, tegnap eljutottunk a fröccsig. Szerintem nyugodtan felvehetné a haladó kategóriásat, 4 bor+6 szóda, ebből 2 kört kikértünk jégerrel, oszt a felszolgáló is csak lesett :-)
Make love not Wor.

#59134 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 23. 11:21

Miért nem akarod elhinni, hogy nekem itt jobb, mint Neked ott?

Mert nem vagyunk egyformak :)

En peldaul utalnek mar munkaido utan hivasokat fogadni.
Te meg csinalhatod egy ideig - aztan szerintem ugyanigy megunod. Erre szinte fogadni mernek.

Valasztasod nem nagyon lesz. Vagy ugy otthagysz csapot-papot mint en - vagy nagyon sokan haragudni fognak rad hogy de miert nem? Hat tegnap meg....
Amit az ember sokaig csinal, azt nehez egyik naprol a masira megvaltoztatni/felszamolni. Szerinted ha holnap ugy dontenel hogy befejezed - meddig hivogatnanak az ex ugyfelek a marhasagaikkal?

Na megyek ebedelni :)

#59135 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:28

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 11:22

en csak egy durva peldara emlekszem:
Anyam vett valami tanyasi csirket (szerintem a Lehel piacon) ami mondjuk szep sarga is volt.
Amikor elkezdett levest fozni belole, akkor meg halszagu volt. Nyilvan valami daralt halhusbol keszult tappal etettek.

Ha nem mindig egy bevalt hentesnel vasarolsz, akkor lehet lutri a bevasarlas.
Persze mindez kikuszobolheto a megszokott/bejaratott uzletekbol torteno vasarlassal.

Csinosak az ilyen városi legendák, "honosított" változatai. :nevet:

Utoljára a hetvenes években etettek a baromfikkal hallisztet, de amióta drágább a hal, mint a baromfi, (köszönhetően a génmanipulált szójának és a túlhalászásnak) azóta én, az ilyen történeteket nem kis kételkedéssel fogadom. :-)

#59136 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:28

Sőt!

itt belvárosisztánban mennek kis zöld droidtolattyúval sepregetik/mossák fel a járdán a kutyaszart.
Hőségben locsolják az utakat,csikszedő éhenhal mert minden reggel patyolat tisztaságú a belváros.

Szóval igenis jó itt élni jó itt lakni.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#59137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:29

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 11:22

Volt ez 20 éve. Vagy nem is tudom mikor, de az is lehet, hogy a mama valahol hallotta, és előadta. Érdekes, családban pld. elég sok csirke fogy, tipikusan Teszkó/Auchan, és nem futottunk bele semmibe. Ja, meg tanyán CBA van, ott is veszünk ezt-azt, most hétvégén pld. sertéscombot, attól sem döglöttem meg, büdös sem volt.
Make love not Wor.

#59138 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 23. 11:27

Itt is vannak ám nagyon jó cuccok, bár eddig négyzetesen kevesebb kaját soroltál fel összesen, mint amit én mondjuk csak tegnap zabáltam és jó volt. Cyberdénél megyek végig az étlapon, tegnap eljutottunk a fröccsig. Szerintem nyugodtan felvehetné a haladó kategóriásat, 4 bor+6 szóda, ebből 2 kört kikértünk jégerrel, oszt a felszolgáló is csak lesett :-)

Nem lehet mindig zabalni, igy is tul puhos vagyok :)

Kandon mi kikertuk a negyzetmeter froccsot anno...
Meg batrabb tankortarsaknak 4-5 tengeralattjarot (deci vodka poharastul a korso sorbe - batrabbaknak szivoszallal).

#59139 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:32

Idézet: unix - Dátum: 2011. 06. 23. 11:28

Sőt!

itt belvárosisztánban mennek kis zöld droidtolattyúval sepregetik/mossák fel a járdán a kutyaszart.
Hőségben locsolják az utakat,csikszedő éhenhal mert minden reggel patyolat tisztaságú a belváros.

Szóval igenis jó itt élni jó itt lakni.

Remelem igy van! Akkor valami jo iranyba valtozik.
Eleg regen jartam a belvarosban - mult vasarnap. Mas volt a velemenyem.

#59140 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 10:33

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 06. 23. 11:27

Mert nem vagyunk egyformak :)

En peldaul utalnek mar munkaido utan hivasokat fogadni.
Te meg csinalhatod egy ideig - aztan szerintem ugyanigy megunod. Erre szinte fogadni mernek.

Én már időnként meguntam, ellenben ez nem magyar felfogás, hanem amerikai, így nyugodtan tudom szidni az ottaniakat. Egy ország kipipálva. No meg attól függ mi az és miért. Sajan eljutottunk arra a szintre, hogy lélegeztetőgépet üzemeltetünk, aztán nincs mese. Erőforrást meg nehezen engednek bővíteni, mert "ezt még megbírjuk". Kérdés melyik orszéág hibája, vagy kinek és miért.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2955
  • 2956
  • 2957
  • 2958
  • 2959
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.