HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2998
  • 2999
  • 3000
  • 3001
  • 3002
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#59981 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:52

Idézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 12. 08:46

Ergo user nem ért hozzá, nem veszi észre, ha döglik a lemez. Mekkora adatot kell tárolni, mennyire fontos a biztonság? Vszinűleg backup sosem lesz róla, szóval 2 lemezest tennék le, vagy pediglen egy ssd-set, ha nem kell akkora bazi nagy kapacitás.
Openfilerrel meg simán mehetne raid5-6 is.

User nem ert hozza, ehhez a NAS reszhez speciel annyira en sem, ezert kerdezek inkabb :cool:
Jaja, nem fog neki feltunni, ha gaz van, az hetszentseg.
Biztonsag annyira nem fontos, mert az osszes anyag a betegek altal hozott DVD-rol kerul ra, a DVD-k pedig ott maradnak a dokinal. Mas adat meg nem fog rakerulni, tehat a gepek nem fognak irni ra adatot, csak olvasni rola.
Kapacitas fontos, 1 TB biztos kell kapasbol, szal SSD nem jatszik.

#59982 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:53

Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 07. 12. 08:52

User nem ert hozza, ehhez a NAS reszhez speciel annyira en sem, ezert kerdezek inkabb :cool:
Biztonsag annyira nem fontos, mert az osszes anyag a betegek altal hozott DVD-rol kerul ra, a DVD-k pedig ott maradnak a dokinal. Mas adat meg nem fog rakerulni, tehat a gepek nem fognak irni ra adatot, csak olvasni rola.

http://lejatszo.hu/?...II-Disk-Station
http://lejatszo.hu/?...10-Disk-Station
http://lejatszo.hu/?...11-Disk-Station

En az elsore voksolnek. Gyors, megbizhato, raid-be kell szervezni a lemezeket es nem vesznek el az adatok.

#59983 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:54

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 12. 09:53

En az elsore voksolnek. Gyors, megbizhato, raid-be kell szervezni a lemezeket es nem vesznek el az adatok.

Ennyiért már szervert veszel :cool:
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#59984 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:55

Idézet: attila007 - Dátum: 2011. 07. 12. 08:54

Ennyiért már szervert veszel :cool:

Ez egy halozati szerver. Az ar nem tartalmazza a merevlemezeket! :)

Itt mar nem szarral gurigaznak, dual procis es 1GB rammal ellatott alaplap csucsul benne.
Pont amit leslie is emlit - csak nem homemade kokany, hanem gyari.

Szerkesztette: FőDudu 2011. 07. 12. 07:56 -kor

#59985 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:55

Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 07. 12. 08:52

Még abba gondolj bele, h akármi baja van, hozzád fog menni.

Én megvenném a fennti 2 lemezes netgírt, hozzá 2x 1.5-2T 5400 rpm-es green lemezeket. Ez így nem lesz olcsó, de ha egy fogorvosnak nincs rá pénze, akkor megette a fene az egészet. Cserébe nem fog bacogatni gyakran, és ha gond van, akkor csak 1 lemez csere, és kalap.

Egyébként nem feltétlen kell ennyi, mert egy dvd lemez tuti nincs tele. :) De ár/kapacitás szerint az 1.5-2T a jó most.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#59986 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 07:57

Idézet: FõDudu - Dátum: 2011. 07. 12. 08:55

Ez egy halozati szerver. Az ar nem tartalmazza a merevlemezeket! :)

Itt mar nem szarral gurigaznak, dual procis es 1GB rammal ellatott alaplap csucsul benne.
Pont amit leslie is emlit - csak nem homemade kokany, hanem gyari.

Jók ezek a cuccok, de aranyárban vannak. Viszont ezzel jó eséllyel nem fognak bacogatni. Ha meg drágállja, akkor vigyen szart más, és szopjon vele majd szombat este. Vagy akármikor hajnalban, mert nem hétfőn 10 órakor fog elhasalni, az tuti.

Amúgy a hóm méd sem feltétlen kókány. :) 1 pici ssd-re rá a rencert, két lemez tükörbe, vagy 3 raid5-be, igaz ez így ex/has megüti a 100 ezer pénztet, de legalább jó, távolról adminolható, ha kell.

Szerkesztette: leslie 2011. 07. 12. 07:59 -kor

#59987 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:01

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 12. 08:53

Dudu, ne hulyeskedj, mert igy maradsz, a 3 gepet kevesebbol hoztam ki, mint az elso cuccost :nevet:
Nincsenek nagy igenyei, es igazabol a rendeloben az informatikai resz nincs agyonhajtva, a gepek is vagy 5-6 eve mennek gond nelkul, pedig - a tapot meg a HDD-t kiveve - eleg szutyok cuccokat raktam bele.

#59988 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:04

Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 07. 12. 09:01

Dudu, ne hulyeskedj, mert igy maradsz, a 3 gepet kevesebbol hoztam ki, mint az elso cuccost :nevet:
Nincsenek nagy igenyei, es igazabol a rendeloben az informatikai resz nincs agyonhajtva, a gepek is vagy 5-6 eve mennek gond nelkul, pedig - a tapot meg a HDD-t kiveve - eleg szutyok cuccokat raktam bele.

Ebből szok az lenni, h akkor tegyünk az egyik gépbe még1 vinyót, oszt osszuk meg. :Đ

#59989 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:05

Idézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 12. 08:55

Még abba gondolj bele, h akármi baja van, hozzád fog menni.
Én megvenném a fennti 2 lemezes netgírt, hozzá 2x 1.5-2T 5400 rpm-es green lemezeket. Ez így nem lesz olcsó, de ha egy fogorvosnak nincs rá pénze, akkor megette a fene az egészet. Cserébe nem fog bacogatni gyakran, és ha gond van, akkor csak 1 lemez csere, és kalap.

Persze, hozzam fog jonni, de nem ilyen veresszaju faszi. Ezt a NAS dolgot meg valamikor tavasszal mondta, hogy kene, csak en meg mondtam neki, hogy julius elejeig nem erek ra es kesz.
Szal lehal, akkor sincs semmi, ha akar hetekig nem tudok menni, ott van DVD-n a cucc, annyit meg o is tud, hogy berakja a DVD-meghajtoba azt a lemezt, ami kell neki.

#59990 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:06

Idézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 12. 08:57

Ha meg drágállja, akkor vigyen szart más, és szopjon vele majd szombat este. Vagy akármikor hajnalban, mert nem hétfőn 10 órakor fog elhasalni, az tuti.

Este meg hajnalban sokra nem megy velem, amiota mobilom van, alapszabaly, hogy 19:00-kor kikapcs es masnap 8:00 bekapcs :cool:

#59991 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:07

Idézet: PolaR - Dátum: 2011. 07. 12. 09:01

Az az ido mar elmult amikor hazi cuccot ajanlok ugyfelnek.

Nekem is Freenas van otthon 6x2TB vinyoval es megy hibatlanul - ennek ellenere nem raknam le olyan ugyfelhez akinek fontos a rendelkezesre allas.
Otthonra jo es stabil - ha valamelyik vinyo elhasal akkor meg nem kell hozzanyulni. Azonban mar kuld ertesitot es tudok rola hogy gaz van.
Egy HP gepbol csinaltam ami sima desktop.

Azonban a fogaszat nem az a business ahol a raeres a jellemzo. Vagy vegyen kurva draga es megbizhato cuccot - vagy fizessen supportot a rendelkezesre allasert....

#59992 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:08

Idézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 12. 09:04

Ebből szok az lenni, h akkor tegyünk az egyik gépbe még1 vinyót, oszt osszuk meg. :Đ

Ez se hulye otlet, a gond ott van, hogy nem megy allandoan mind a 3 gep.
Bar egyik mindig be van kapcsolva, mert a fogaszati program azon fut, lehet tenyleg oda be kellene rakni meg egy vinyot es kesz :cool:

#59993 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:10

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 12. 09:07

Azonban a fogaszat nem az a business ahol a raeres a jellemzo.

Akkor arrafele mas szelek fujnak valoban, mint itthon, mert ilyen teren olyan lazulas van, hogy el se tudod kepzelni :cool:

#59994 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:15

Idézet: FőDudu - Dátum: 2011. 07. 12. 09:07

vagy fizessen supportot a rendelkezesre allasert....

Fizet, vagy 8 eve ingyen csinalja a fogunkat :cool:

#59995 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 08:42

http://www.argep.hu/...-Stora-NAs.html Pár ilyen már átment a kezeim között szerintem nem is drágák és jók.Venni kell bele két 1T sata2 vinyót és annyi.

Szerkesztette: djculture 2011. 07. 12. 08:45 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#59996 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:08

Idézet: guga - Dátum: 2011. 07. 12. 07:01

Gőzöm sincs, hogy eddig miért konvertáltam le flv-be a filmeket, hja mert lett belőle 15-25mb és hamar felugrott.

Na de tegnap leszállítottam a zipolyékhoz 5db filmet, ma este megy adásba, kb. egy órányi anyag. Először rezeltem, hogy azt mondják majd, hogy húzzak vele a gecibe, mert szar a minőség. Ők mondták, hogy mpeg2-őt vigyek. Lekonvertáltam az eredeti 2 gugás fájlokat, és nem sokat romlott, mondták, hogy egész jó, bár van mit javítani. A képremegésre nem mondtak semmit, mondták, hogy innentől csak álvánnyal dolgozzak.

Na mindegy, feltoltam a szimfonikusokat indára, mert a jutub behányik a liszensztől, és tényleg van különbség.

http://indavideo.hu/..._vizi_szinpad_1

namostakkor.

megnéztem 3 percet az elejéből.

a zene jó, de arról nem tehetsz :Đ

- a felirat undorító
- a képnek semmi köze a zenéhez. nem feltétlenül kell teljesen ráragadni a ritmusára, de a thunderstruck pont egy olyan szám, aminél a képnek azért követnie kéne azt, hogy bejön a lábdob meg a basszus, utóbbinál most két arc ül a lépcsőn, és ennyi, ettől pont úgy néz ki, mintha a snittek scak egymás után lennének hányva. 2:41nél ahogy a hangász int, az pl jól passzol, csak utána valami látványosnak kéne jönnie.
- kibbbbbbbaszotttttt hosszú. de tényleg. az első három percben max fél percnyi anyag lenne úgy, hogy a snittek 90%-a benne marad. pedig azokból is lehetne szórni bőven, szóval lehet hogy fél perc se.
- a statívot vízszintesbe állítva kellene használni. az elején pont jól jön ki, mintha a pirospólós úriember nagy seggétől dőlne lefele a kép, de másutt egyszerűen igénytelen benyomást kelt.
- a svenkek igen darabosak, ennyire még a kétezerforintos ócsóállvánnyal sem kellene csúnyának lenniük.
- az oké, hogy a stabilan álló képek jók, de sokszor látszik, hogy kézből közelebb tudtál volna menni az eseményhez, meg gyorsabban reagálni, sok snitt olyan, hogy az esemény ott van rajta, valahol a kép oldalán, kicsiben stb. mondjuk a kézből filmezést gyakorolni kell, hogy jó legyen.
- indavideó. szar. lassú, kényelmetlen, zavaróreklámos, minden videó megnyitásánál regisztrálásra buzdít, idegesítő. használj vimeót.

közben beletekertem az ac/dc utáni részbe, szóval még az is jön, hogy

- sötét háttérnél, színpadi világítás mellett az automata fényerőt jobb lenne elfelejteni, mert kiégnek az arcok.
- szájszinkron. ha nem az élő hangot használod, akkor vagy vágd úgy, hogy passzoljon a hang a képhez, vagy meg se próbáld, mert ez így nem jó semmiképp.
- ha ennyire közelit lősz egy emberről, mint 7:01nél, akkor követni is kell, ha elmozdul, mert pár mp múlva egy hájas toka lesz a kép közepén. a következő snitten a kép középpontjaként a piros csipesz szintén izgalmas.
- a vége felé a táncnak meg már igazán semmi köze a zenéhez, zavaró.

kihagytam valamit? :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#59997 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:44

Idézet: qnadam - Dátum: 2011. 07. 12. 10:08

namostakkor.

Ebből lehet tanulni, de most nem tudok reagálni, mert futkorászás van. Jutub lebassza a videókat a liszensz miatt.

Hova érdemes töltögetni?
majkésőbb.

#59998 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 10:48

írtam, vimeora.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#59999 Felhasználó inaktív   sanda_banda 

• Tag