Idézet: guga - Dátum: 2011. 07. 12. 07:01
Gőzöm sincs, hogy eddig miért konvertáltam le flv-be a filmeket, hja mert lett belőle 15-25mb és hamar felugrott.
Na de tegnap leszállítottam a zipolyékhoz 5db filmet, ma este megy adásba, kb. egy órányi anyag. Először rezeltem, hogy azt mondják majd, hogy húzzak vele a gecibe, mert szar a minőség. Ők mondták, hogy mpeg2-őt vigyek. Lekonvertáltam az eredeti 2 gugás fájlokat, és nem sokat romlott, mondták, hogy egész jó, bár van mit javítani. A képremegésre nem mondtak semmit, mondták, hogy innentől csak álvánnyal dolgozzak.
Na mindegy, feltoltam a szimfonikusokat indára, mert a jutub behányik a liszensztől, és tényleg van különbség.
http://indavideo.hu/..._vizi_szinpad_1
namostakkor.
megnéztem 3 percet az elejéből.
a zene jó, de arról nem tehetsz
- a felirat undorító
- a képnek semmi köze a zenéhez. nem feltétlenül kell teljesen ráragadni a ritmusára, de a thunderstruck pont egy olyan szám, aminél a képnek azért követnie kéne azt, hogy bejön a lábdob meg a basszus, utóbbinál most két arc ül a lépcsőn, és ennyi, ettől pont úgy néz ki, mintha a snittek scak egymás után lennének hányva. 2:41nél ahogy a hangász int, az pl jól passzol, csak utána valami látványosnak kéne jönnie.
- kibbbbbbbaszotttttt hosszú. de tényleg. az első három percben max fél percnyi anyag lenne úgy, hogy a snittek 90%-a benne marad. pedig azokból is lehetne szórni bőven, szóval lehet hogy fél perc se.
- a statívot vízszintesbe állítva kellene használni. az elején pont jól jön ki, mintha a pirospólós úriember nagy seggétől dőlne lefele a kép, de másutt egyszerűen igénytelen benyomást kelt.
- a svenkek igen darabosak, ennyire még a kétezerforintos ócsóállvánnyal sem kellene csúnyának lenniük.
- az oké, hogy a stabilan álló képek jók, de sokszor látszik, hogy kézből közelebb tudtál volna menni az eseményhez, meg gyorsabban reagálni, sok snitt olyan, hogy az esemény ott van rajta, valahol a kép oldalán, kicsiben stb. mondjuk a kézből filmezést gyakorolni kell, hogy jó legyen.
- indavideó. szar. lassú, kényelmetlen, zavaróreklámos, minden videó megnyitásánál regisztrálásra buzdít, idegesítő. használj vimeót.
közben beletekertem az ac/dc utáni részbe, szóval még az is jön, hogy
- sötét háttérnél, színpadi világítás mellett az automata fényerőt jobb lenne elfelejteni, mert kiégnek az arcok.
- szájszinkron. ha nem az élő hangot használod, akkor vagy vágd úgy, hogy passzoljon a hang a képhez, vagy meg se próbáld, mert ez így nem jó semmiképp.
- ha ennyire közelit lősz egy emberről, mint 7:01nél, akkor követni is kell, ha elmozdul, mert pár mp múlva egy hájas toka lesz a kép közepén. a következő snitten a kép középpontjaként a piros csipesz szintén izgalmas.
- a vége felé a táncnak meg már igazán semmi köze a zenéhez, zavaró.
kihagytam valamit?