Idézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2012. 02. 21. 13:01
Lófaszt kéne, 3 nap alatt hűtőben? Amit máshol veszek az miért nem csinálja ezt?
Tartositott szart veszel.
Hidd el, eloszor nekem is furcsa volt - de aztan rajottem, hogy itt ezen a kornyeken csak friss arut adnak.
Par nap alatt megromlik. Nem erdemes ezen bosszankodni. Nalunk itt az olasz hataron nem lehet szart eladni - nem veszik meg.
Nagyon kenyesek a kajara. Szeletelik, retegenkent elvalaszto folia, majd lehegeszti az egeszet aroma zaro csomagolasba.
Ha nem bontom fel egy hetig eheto. Ha felbontjuk max 2 nap.
Lehet venni rudban felvagottat az mar nem ennyire romlos (mint a friss sonka).
Meg lehet venni szaritott sonkat. Az is sokaig birja. Nalunk a virsli is 1-2 napig jo - de ezt mar a vasarlaskor latod, mert a hutopultban kitablazzak a fogyaszthatosagot.
Ettol meg siman lehet az, hogy feletek az adott uzlet lejarat elott 1-2 nappal veszi meg a felvagottat rudban olcsobban. Ezt siman el tuom kepzelni egy CBA-rol.
Amikor a Fehervari uton laktam a hazban volt egy Coop uzlet aminek a tulajaval neha elsoroztunk estenkent. Meselt dolgokat.
A megoldas: vakuum csomagolt elelmiszerek (nem vedogazas). Nem felttlenul dragabb, de tovabb eltarthato.
Es lehet ugyanolyan friss.
Vagy kiprobalod az ilyen Tupperware meg hasonlo vakuumos talakat. Allitolag jok az ilyen tarolasra.
Szerkesztette: FőDudu 2012. 02. 21. 13:14 -kor