Idézet: avmanster - Dátum: 2012. 03. 23. 17:37
kedves guga, a válaszkereséshez első körben a kérdést kell feltenni
Ebben a topikban már elég sok kérdés elhangzott

részemről is. Utóbb a közös nevezőt hiányoltam, természetesen az élet kialakulását én is végignéztem a spectrumon, lenyűgöző film, az, hogy hiszek Istenben, nem azt jelenti, hogy minden vasárnap feszesbe vágom a családot és terelem őket a templomba, számomra az Istenhit, egyenlő a folyamatos figyeléssel, megtapasztalással és lehet ezt ragozni, de az én értelmezésem szerint nehezebb annak, aki eleve elutasítja, mert én is így kezdtem valamikor. A gondolkodásomat nyitottabbnak tartom, képes vagyok elfogadni bármit, ami igaz. Honnan jön rá az ember arra, hogy mi igaz?
Itthon elmész a Bosnyákra a henteshez, kikérsz egy tekercs hurkát, kolbászt, és egy kis oldalast meg friss kenyeret savanyúsággal, még meg is irigyelnek, főleg, ha előtte bevágtál a talpasban egy felest. Ez a mi kultúrközegünk, nem tűnik ki.
Ugyanezt csináld meg Irakban. Azonnali halál, megköveznek, kiközösítenek, de Indiában sem menő az ilyesmi. Viszont Kínában simán megeszik a kutyát, macskát, nem tévhit, néztem doksifilmet kínai piacról, bazdmeg ott mindent megesznek, ami mozog. Kicsit arrébb mész és a proteinben gazdag skorpio vagy más rovar kisütve nem téma, itthon hánynának tőle, de ha a két macskám torkát elvágnám és vasárnapi ebédet készítenék belőle, 2 év bünti állatkínzásért, ugyanezt, ha disznóval, tehénnel, kecskével, birkával tenném, semmi gond. Hol a faszom a mi a kurva anyja?
Ha szeretnék macskát enni, mennyivel aljasabb, mint disznót vagy kecskét?
De, ha például egeret, patkányt, sündisznót ennék, azzal sem lenne semmi gond, sőt, ha a kiri papagájt basznám nyakon és főzném meg, semmi gond, de macskát kutyát azt nem. Ki a kurva jó édes kurva anyja hozza a törvényeket és minek, ha nem egyetemes?
A probléma ott kezdődik, hogy az emberek agyával van egy kis probléma, olyan, mint a kút. Minden ember a kút mélyén egy kis béka és a világból annyit lát, ami a kút peremén, azon a szűk körön beszűrődik és hallja a másik kútból a békát. De neki a világ akkor is csak annyi, amit a kút aljáról lát, ettől csak úgy lehet megszabadulni, ha valaki kiemeli és megmutatja neki, hogy a világ nem a kút alja.
Na, ha te ezt úgy definiálod, hogy fölébed emelem magam, vagy bárki fölé, legyen, de nem én tettem, én ugyanolyan béka vagyok, mint bárki más, de már kiemeltek és megmutatták.
Filozófia csupán. Elmélet, számtalanszor leírtam, hogy hogy kezdődött és azóta is tart, nem hétköznapi. Kibaszott mátrix nem csak egy film és nem is véletlenül készült, az egy olyan elmélet, amit ha valaki kék pirulával él meg, nincs mit tenni, marad. Totálisan mindegy, hogy milyen pozícióban van az életben, vagy mennyire sikeres. Az ember, ha legalább életében egyszer eljut arra a következtetésre, hogy semmi sem számít, csak Isten, akkor szabad.
De ezt egyedül Isten képes elvégezni az ember életében, ha nem teszi meg, akkor marad a kút alján és onnan kuruttyolja, hogy szerinte a világ felhős, mivel a másik nem látja felhősnek, elkezdenek vitatkozni. Nem jutnak egyeszségre, pedig a világ egységes. Én erről beszélek.