HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3609
  • 3610
  • 3611
  • 3612
  • 3613
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#72201 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:01

De mondjuk az is nagyon érdekes, hogy az amcsi filmekben miért mindig ugyanazt a szimbólumot mutatják, rejtik el, ami az egydolláros hátulján van. Valamiért nagyon ragaszkodnak hozzá. Szimbólum van sok, rengeteg és újakat is ki lehetne találni, de nem. Mindig a háromszög benne a szemmel.

Gondolkodtam rajta, hogy mi az egy szem, mit szimbolizál, miért egyszemű, aztán rájöttem, hát a kamera. A megfigyelő kamera. A kontrollált világ.

Áhhh, jó kis jáccósdi feladatot tűztem ki magamnak. Ciklikusan minden szombaton fiatalok vandálkodnak Bánkon. Itt fent az üdülőövezetben a kirakott szemeteszsákokat kiborogatják, így a szemetes ott hagyja és ha valaki nem jön ki két-három hónapig, akkor ott marad + a szelektív kukákat leengedik a lejtőn és legurulnak az úton a faluba, majd árokba borulnak. Pontosan tudom, hogy kik csinálják, de azért kimegyek éjjel kamerával és csinálok egy kis zenés filmet a végén. Oszt vagy kirakom a netre, vagy odaadom a polgármesternek, hogy csináljon vele, amit akar :Đ jó kis botrányt lehetne belőle kavarni, mert ugye itt mindenki megbecsült tagja a társadalomnak, a legkisebb dolgok is sokkal hangosabbak az ingerszegény környezet miatt :-D

#72202 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 15:56

Bagoly mondja...

Annyi a különbség, hogy én nem birka módjára, automatizálva élek. Ma pl. Kossuth, egy rövid riport egy idős nénivel, elmondja, hogy elesett, eltört a lába, orvos felírt neki valamit, aztán ment vissza kontrollra és az orvos összecsapta a kezét, hogy milyen szépen meggyógyult. Aztán mondom magamban, hogy basszátok meg ez nem riport, hanem reklám. Délután szintén egy másik. Kedves aranyos nénik, bácsik megszólalnak és tolják a reklámot az agyba ezerrel. A Kossuth rádiót sok idős ember hallgatja.

Na de vásárolni is úgy szoktam, hogy leszarom a reklámokat, pontosan tudom, hogy mit szeretnék. S azon nem is nagyon változtatok. Gyógyszereket soha nem vásárolunk, a gyógyszerreklámokat is leszarom. Fájdalomcsillapító az van itthon, de amúgy hagyma, fokhagyma, pálinka, oszt faszom :Đ

#72203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:01

De mondjuk az is nagyon érdekes, hogy az amcsi filmekben miért mindig ugyanazt a szimbólumot mutatják, rejtik el, ami az egydolláros hátulján van. Valamiért nagyon ragaszkodnak hozzá. Szimbólum van sok, rengeteg és újakat is ki lehetne találni, de nem. Mindig a háromszög benne a szemmel.

Dehogy, a filmek nagy részében meg nincs ilyen. Előfordul. Meg az is, hogy valakinek a világában mindenki póniló és nem esznek semmi mást, csak szivárványt és lepkekakit.
Make love not Wor.

#72204 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:12

#72205 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 16:12

Dehogy, a filmek nagy részében meg nincs ilyen.

A filmek nagy részét nem is látod, de, ami sikerfilm, na az tuti tartalmazza a háromszöget és benne az egy szemet.

#72206 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:05

Annyi a különbség, hogy én nem birka módjára, automatizálva élek. Ma pl. Kossuth, egy rövid riport egy idős nénivel, elmondja, hogy elesett, eltört a lába, orvos felírt neki valamit, aztán ment vissza kontrollra és az orvos összecsapta a kezét, hogy milyen szépen meggyógyult. Aztán mondom magamban, hogy basszátok meg ez nem riport, hanem reklám. Délután szintén egy másik. Kedves aranyos nénik, bácsik megszólalnak és tolják a reklámot az agyba ezerrel. A Kossuth rádiót sok idős ember hallgatja.

Na de vásárolni is úgy szoktam, hogy leszarom a reklámokat, pontosan tudom, hogy mit szeretnék. S azon nem is nagyon változtatok. Gyógyszereket soha nem vásárolunk, a gyógyszerreklámokat is leszarom. Fájdalomcsillapító az van itthon, de amúgy hagyma, fokhagyma, pálinka, oszt faszom :Đ

igen, a fokhagyma meg a pálinka a rákot is gyógyítja, meg mindent
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#72207 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Az amerikai elnökök beiktatási beszéde vagy mi olyan téren van, ahol egy hatalmas obeliszk van, ami okkult szimbólum, a szabadkőművesek kedvence. Na most a Margithíd felújítása után valahogy felkerült a hídra két obeliszk, s közé a magyar szent korona leláncolva.

Nemrég néztem Obama győzelme utáni beiktatási cécót és akkor vettem észre az obeliszket.

#72208 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:13

A filmek nagy részét nem is látod, de, ami sikerfilm, na az tuti tartalmazza a háromszöget és benne az egy szemet.

legutóbbi fasza film amit láttam a tv-ben az a mások élete volt, kurvajó volt
és abban nem volt ilyen fasság

#72209 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:16

Az amerikai elnökök beiktatási beszéde vagy mi olyan téren van, ahol egy hatalmas obeliszk van, ami okkult szimbólum, a szabadkőművesek kedvence. Na most a Margithíd felújítása után valahogy felkerült a hídra két obeliszk, s közé a magyar szent korona leláncolva.

Nemrég néztem Obama győzelme utáni beiktatási cécót és akkor vettem észre az obeliszket.

mutass már erről a hidas obeliszkről képet vazze, érdekelne :)

#72210 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 16:09

ez kibaszott nagy :-D megéri végignézni

!

Elejébe belenéztem, jól sejtettem. Idézek:

"Ez után sóvárogtak az ötvenes évek óta, mikor is bizonyos James Vicary - valótlanul - azt állította, hogy sikerült megfejtenie a tudat alatti érzékelés titkát.
Annak ellenére, hogy Vicary később beismerte tévedését, és be is bizonyosodott, hogy a tudat alatti érzékelés hasznavehetetlen a reklám területén, a mai napig tömérdek ember hiszi, hogy amire Vicary rájött, az igenis működött. Működik. Vagy legalábbis - megfelelő körülmények között - működhet."

Ez nagy klasszikus, az, hogy a mindent felronbbantós arcoknak nem sikerült bebizonyítani, az egy dolog. Mások kicsit komolyabban foglalkoztak vele, ott sem jött össze. Ez a csávó viszont megtöltött egy egész termet, oszt éljenez a nép, mert olyat mond, amit valaki mástól szeretnének hallani, a sejtelmük megerősítése végett. Nahh, ez az igazi manipulátorkodás.
Make love not Wor.

#72211 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 26. 16:16

igen, a fokhagyma meg a pálinka a rákot is gyógyítja, meg mindent

Valahogy régen az emberek nem voltak "ennyien" rákosak.

Egyébként meg gyógyítható "lenne" teljesen természetes úton, ha a gyógyszeripar engedné.

#72212 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 03. 26. 17:17

mutass már erről a hidas obeliszkről képet vazze, érdekelne :)

Mint a horogkeresztes épület. Én mutatok egyet, ami valóban horogkereszt alakú, az meg senkit nem érdekel. Legjobbak a szupertitkos társaságok, amiről Dext is beszél, és annyira titkosak, hogy már darabra tudjuk ki szereti a csokolédét és melyik nem :-D
Make love not Wor.

#72213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:19

Egyébként meg gyógyítható "lenne" teljesen természetes úton, ha a gyógyszeripar engedné.

De. Mi az a "régen"? És ezt most hagyd abba, mert csak összevissza beszéltek. Asszed egy rákos nem próbál ki _bármit_ és még annál is többet?
Make love not Wor.

#72214 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 16:18

Elejébe belenéztem, jól sejtettem. Idézek:

A filmben nem ez a lényeg, oké, elhangzik az elején, de a gyakorlatban mutatja be, hogy miként működik. Két reklámszakembert felkér, hogy tervezzenek meg egy céget, logót, jelmondatokat, stb. Persze, ha az egész megrendezett, akkor a tököm tudja. Ha nem megrendezett, akkor viszont hatalmas húzás.

#72215 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:21

A filmben nem ez a lényeg, oké, elhangzik az elején, de a gyakorlatban mutatja be, hogy miként működik. Két reklámszakembert felkér, hogy tervezzenek meg egy céget, logót, jelmondatokat, stb. Persze, ha az egész megrendezett, akkor a tököm tudja. Ha nem megrendezett, akkor viszont hatalmas húzás.

Ezeknek a tanulmányozására mennyi időt fordítottál, ami esetleg pro és kontra érveket sorol fel? Esettanulmány?
Make love not Wor.

#72216 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 16:20

De. Mi az a "régen"? És ezt most hagyd abba, mert csak összevissza beszéltek. Asszed egy rákos nem próbál ki _bármit_ és még annál is többet?

Persze, hogy nem próbál ki és nem is teheti meg, mert be van tiltva. Másrészt egészen addig nem volt probléma, amíg meg nem jelent az elektromosság és utána azzal együtt az összes többi. Az ember immunrendszere olyan, hogy tud védekezni.
De, ha szándékosan gyengítik és a legyengített immunrendszert támadják is, akkor persze, hogy ez a helyzet.

#72217 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:25

Persze, hogy nem próbál ki és nem is teheti meg, mert be van tiltva.

Mi van betiltva? Főleg ha természetes úton? Mivel? Tudom, tudom, filmekben is az van, hogy fél kontinest lepusztított a vírus, aztán hirtelen kiderül, hogy a hegyen fent a kis virágból indiánok csinálják a teát, az mindent visz, közben szegény mikrobiológus meg zavar tekintettel 1 hete csak azt látja, hogy zabálja fel mikroszkóp alatt a dög a papucsállatkát.
Make love not Wor.

#72218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:31

Ja, tán hirtelen egy valami jut eszembe, cigit nem lehet reklámozni. Kivéve az F1, mert ott már tényleg a lóvé beszél, nem is kicsit.
Make love not Wor.

#72219 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 26. 16:23

Ezeknek a tanulmányozására mennyi időt fordítottál, ami esetleg pro és kontra érveket sorol fel? Esettanulmány?

Ez csak egy film, amit abban bemutattak, arról mondtam véleményt, majd továbbgondoltam és hja, használják az amcsi filmekben és az összeállítások, a filmekből kivágott jelenetek bemutatják, hogy rendre felbukkanak ugyanazok, és mindig ugyanazok a szimbólumok. Kicsiknek, nagyoknak tök mindegy, de mindig ugyanaz.

#72220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 26. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 26. 17:31

Ez csak egy film, amit abban bemutattak, arról mondtam véleményt, majd továbbgondoltam és hja, használják az amcsi filmekben és az összeállítások, a filmekből kivágott jelenetek bemutatják, hogy rendre felbukkanak ugyanazok, és mindig ugyanazok a szimbólumok. Kicsiknek, nagyoknak tök mindegy, de mindig ugyanaz.

Én a popcorn/kólás dologra kérdeztem rá. Melléduma nem érdekel. Annak mennyire jártál utána?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3609
  • 3610
  • 3611
  • 3612
  • 3613
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.