HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3627
  • 3628
  • 3629
  • 3630
  • 3631
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#72561 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:11

Ez kurva nagy fogás bazdmeg :omg: és hogy semmisítik meg, feletetik a disznókkal valamelyik telepen? Mondjuk az ürgének lehetett volna annyi gógyija, hogy tanyát bérel.

Idézet

A feltételezések szerint az első adagot savanyító férfinak nemcsak bírságra kell számítania, hanem arra is, hogy vele fizettetik meg az erjedő zöldség ártalmatlanításának költségeit - tette hozzá.

Én délikrónikában hallottam, de már akkor kiakadtam, hogy tényleg nem sok terepet hagynak ellenőrzés nélkül :-D

http://www.stop.hu/b...sorban/1017899/

#72562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 14:49

Már, hogy ne tudnának. Alapjában véve erre épülnek a fapados járatok, raktam már be olyan filmet, ahol a repülőgép belsejét mutatják meg, a tartályokat és a fúvókákat.

Én meg rakok be filmet, amiben azt mondják, hogy szivárványt esznek és lepkekakit. Igaz ott is félrefordították, mert eredeti nyelv azt mondja, hogy szivárványt esznek és lepkék kakilnak :-D Én is elhittem, igazuk van.
Make love not Wor.

#72563 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 15:09

Kérd ki a hivatal véleményét, mert az sem mindegy, hogy hol van ez a hely, milyen besorolás, meddig nyitva, satöbbi. Weben is megtalálod, tudni kell, hogy üdülőövezet-e, hány lakos, esetleg szezonális nyitva tartás, ésatöbbi.

http://www.artisjus....kozlemeny_v.pdf

#72564 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 14:09

Kérd ki a hivatal véleményét, mert az sem mindegy, hogy hol van ez a hely, milyen besorolás, meddig nyitva, satöbbi. Weben is megtalálod, tudni kell, hogy üdülőövezet-e, hány lakos, esetleg szezonális nyitva tartás, ésatöbbi.

sajnos fullos :Đ mindenből :nevet:

Szerencsére nem én üzemeltetem, de nekem kell becuccolni meg elintézni artisjust, megvan a telószáma az illetékes elvtársnak, jogszabályokból meg nem sokat értek :Đ

haggyámá, ma kaptam meg a szerződést az ulpiustól, kiadják végre. Vaskos papírmány, minden oldalt szignózni, stb. Egy sort sem értettem belőle, én abból értek, ha elmondják :Đ

Mindegy, felhívom a pacákot, meg úgy is jár erre, itt a probléma nem is a lóvéval van, hanem aki az éttermet üzemelteti, még annyira sem látja át ezeket a dolgokat, hogy egyáltalán kell ilyesmi. Jószándékú, lelkes pincérgyerek volt, aztán gondolt egyet, hogy faszt fog ugrálni lopótökért, jattért, már évek óta benne van a vendéglátásban, megcsinálja egyedül.

#72565 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 14:49

De egy pilóta mit tud tenni? Eldobja a 2 milliós fizetését? Vagy, ha valakit felkérnek, hogy szerelje be a tartályokat és töltse fel, lelkiismereti okból kilép a munkahelyéről? Erről nagyon sok ember tud,

Éppen ezt akartam írni, hogy elmeséli a kocsmában. Vagy hasonló. mindegy, hagyjuk, fogalmad nincs róla, akár igaz is lehet, de ez nekem kb. nem bizonyít semmit. A valakik a valahol a valamit csinálnak, és nem tudod mit, de kurvára betiltottak a gyógyszertárban? Ugyanmár. Arról nem volt lövésed, hogy lehet herbál cuccokat venni, ott is csak fröcsögtél, hogy majd be van tiltva. Mezei ember által kézzelfogható dolgokban is folyamatosan TÉVEDSZ és alapvető BAROMSÁGOT iagaznak állítasz be. Akkor el kellene hinnünk ezt a permetezős izét, mert csak?

Gyógyszertár meg betiltja az ellenszert, meg satöbbisatöbbi. És itt most nem arra gondolok, hogy egy szolgáltatót kevertél egy forgalmazóval és a márkával, bár műszaki embernél néha az is számít. Meg a nagyot mondás és a terelés.
Make love not Wor.

#72566 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:16

Szerencsére nem én üzemeltetem, de nekem kell becuccolni meg elintézni artisjust, megvan a telószáma az illetékes elvtársnak, jogszabályokból meg nem sokat értek :Đ

No meg ne feledd a 9%-os kulturális adót. Többihez nem értek, nem is akarok, könyvelő csak küldi a havi baszokat, örülök mikor néha ki tudom csengetni.
Make love not Wor.

#72567 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 03. 28. 14:14

Ha jól lestem, akkor napi 1 küvecs.
Azt most nem vágom, hogy onnantól mindegy nekik, hogy miről szól?

És volna még egy kérdésem, az Artisjus mit csinál ezzel a pénzzel?

Például az Omega kap belőle?
Tavaly csináltuk a május elsejét, ott pontos listát kért a számokról + 2küvecset.
Havonta, vagy évente egyszer fizetnek az előadónak?

Hja, és Májkül Dzsekszonnak hogy fizetnek? Vagy Frank Szinátrának?

báháháááá :Đ furcsa dolgok ezek, fene a jó dolgukat, ezt a rendszert olyan faszául felépítették, hogy már megint bűnelkövetőnek érzem magam :Đ

nembaj, szarok rá, mert innentől a Beparipa már hivatalosan is szerzői jogdíjas. Ha színházba megy, vagy hangoskönyv, akkor a kiadóval fifti-fifti :-D

#72568 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:21

szarok rá, mert innentől a Beparipa már hivatalosan is szerzői jogdíjas. Ha színházba megy, vagy hangoskönyv, akkor a kiadóval fifti-fifti :-D

Érdekes, mert előtte már több helyen nyilvánossá tetted.
Make love not Wor.

#72569 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 14:17

Éppen ezt akartam írni, hogy elmeséli a kocsmában. Vagy hasonló. mindegy, hagyjuk, fogalmad nincs róla, akár igaz is lehet, de ez nekem kb. nem bizonyít semmit. A valakik a valahol a valamit csinálnak, és nem tudod mit, de kurvára betiltottak a gyógyszertárban? Ugyanmár. Arról nem volt lövésed, hogy lehet herbál cuccokat venni, ott is csak fröcsögtél, hogy majd be van tiltva. Mezei ember által kézzelfogható dolgokban is folyamatosan TÉVEDSZ és alapvető BAROMSÁGOT iagaznak állítasz be. Akkor el kellene hinnünk ezt a permetezős izét, mert csak?

Gyógyszertár meg betiltja az ellenszert, meg satöbbisatöbbi. És itt most nem arra gondolok, hogy egy szolgáltatót kevertél egy forgalmazóval és a márkával, bár műszaki embernél néha az is számít. Meg a nagyot mondás és a terelés.

A gyógyszertárakban egyértelműen be lesznek tiltva a gyógynövények és a gyógynövény alapú cuccok, ezt Kossuth-on hallgattam, nejemmel össze is lestünk rendesen.
Mit gondolsz miért veszek 530 Forintért egy kg sót? Hatalmas különbség van a kettő között, azért mert ez 99.9% nacl a bolti meg csak 20% a többi mind olyan, amitől a lakosság nemzőképtelen lesz meg egyéb problémák. Keringési betegségek. De ha felmész a tisztaso.hu oldalra, akkor ott láthatod az előzményeket, hogy már számtalanszor próbálták beperelni a magyar államot, de egyik bíróságtól vándorol a téma a másikig és soha nem lát napvilágot.

Kaliforniában a lakosság népszavazási kezdeményezését, hogy az ivóvizet ne fluorozzák, maga svájcinéger fúrta meg.
Vagy miért nem iszok csapvizet, miért nem használok fogkrémet, stb

báhhh összekeveredett a szöveg :-D

#72570 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:29

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:27

a többi mind olyan, amitől a lakosság nemzőképtelen lesz meg egyéb problémák. Keringési betegségek.

Az miért jó, ha keringési betegségesek leszünk?
Make love not Wor.

#72571 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 14:17

Éppen ezt akartam írni, hogy elmeséli a kocsmában.

Szerintem simán elmeséli, másként az emberek honnan tudnának róla?
Egyrészt mivel pilóta, gondolom fingja sincs a pontos menetrendről. Az egész úgy épül fel, hogy az információknak csak egy bizonyos részével van tisztába mindenki. Gondolom neki kiadják, hogy itt és itt kell permetezni.

Mondok egy egyszerű példát, a szlovák határnál rendszeresen látom, hogy a szlovákok felé elkezdik, vagy pont fordítva. Jól látható, mert a sima kondenz az eltűnik 2 perc alatt, ez meg ott marad egy óráig, szétterül és a nyomában kék ég marad, vagy eltűnnek a felhők, vagy ebből lesznek ilyen jól láthatóan nem felhők, hanem mint valami szar, szó szerint permet. Lesd az eget néha vezetés közben egy pillanatra. Fogsz látni pár kilométeres csíkokat, ami szétterül és pontosan látni hol kezdte, hol fejezte be, s ez nem az, hogy kikúrta a kerozint.

#72572 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 14:29

Az miért jó, ha keringési betegségesek leszünk?

Megint jótól kérdezed, mint ha átlátnám. Feltételezem, hogy hasznos, mert aktív dolgozóként befizető vagy, a vége felé már nyakra főre csak gyógyszereket eszel, amiért szintén fizetsz, majd szépen nem éled meg a nyugdíjas kort + eleve ivarképtelen leszel, így végre elfogy a magyar. Valami ilyesmi.

Eleinte patikában próbálkoztam tiszta sóért, de vagy nem adtak, mondván az antsz betiltotta, vagy stikában egy kicsit.
Zongorázni lehet a különbséget, nincs telekúrva kálisóval, meg cianidokkal.

#72573 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:31

Szerintem simán elmeséli, másként az emberek honnan tudnának róla?
Egyrészt mivel pilóta, gondolom fingja sincs a pontos menetrendről. Az egész úgy épül fel, hogy az információknak csak egy bizonyos részével van tisztába mindenki. Gondolom neki kiadják, hogy itt és itt kell permetezni.

Szerte a világon. Titokban. Mint Star Trek, mikor itt van és már nincs is. Kína is kiirtja saját magát, USÁkok is, mi is magunkat, szlovákok is, mert az jó.
Make love not Wor.

#72574 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 14:59

Úgy teszel, mint ha te kívülálló lennél, és az, hogy permeteznek, rád nem lenne semmilyen hatással :cool:
Gondolom vasbetonból van az immunrendszered, s így nem is vagy kíváncsi a történetre :Đ
Engem azért mégis csak érdekel, hogy mi a faszt permeteznek.
Másrészt a hozzászólásaidnak mindig van egy olyan felhangja, hogy én tehetek róla :kma:

Elárulom neked, a permetezéshez semmi közöm :Đ

jah , a permetezős baromságról van szó?
hülyébb vagy mint hittem
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#72575 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 03. 28. 14:23

Érdekes, mert előtte már több helyen nyilvánossá tetted.

Az első 11. fejezetét, pont ezért volt ilyen hosszú a meccs velük. De akkor még nem tudtam, hogy könyvet írok belőle, csak úgy jött. Utána már nem raktam ki + töröltették velem mindenhonnan.

Daath.hu-nak már írtam, hogy vegyék le ők is, csak lassan reagálnak. Máshol már nincs meg, ahova én raktam fel, onnan töröltem. Még attól fosok, hogy páran elszipkázták és ilyen free book oldalakon még kint van, de csak az első 11 fejezet.

Egy pályázati kiírást nyertem meg vele, aztán jó ideig elbaszakodtunk egymással, pár hete már berágtam, hogy gyorsan felejtsenek el, és inkább hagyjuk a faszba, iszok két sört és elvan felejtve, mert előtte már egy magyar-német kiadó átbaszott. Darabig próbálkoztak, addig postáztak, amíg egyszer csak közölték, hogy nekem kell fizetni a kiadás költségének a felét :Đ aztán mondtam, hogy ha már így van, akkor kiadom én egyedül :nevet: de annyira meg nem tartom fontosnak, hogy abba pénzt öljek.

Másrészt itt van egy srác nem messze, saját maga adta ki a saját könyvét, kb. 1 millió forintba van neki. Aztán csak les, hogy nem tudja terjeszteni. Voltam nála routert beállítani, tök nagy átéléssel mesélt a könyvéről, nem mondtam neki, hogy "én" is szoktam pötyögni, aztán ajándékba adott egyet. El sem olvastam, pedig Jézusról szól, hogy nem is akkor született meg ilyenek. Próbáltam neki elmondani, hogy teljesen lényegtelen, hogy mikor született, nem ebből fogunk felelni, de meg sem hallotta :-D

#72576 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:21

Ha jól lestem, akkor napi 1 küvecs.
Azt most nem vágom, hogy onnantól mindegy nekik, hogy miről szól?

És volna még egy kérdésem, az Artisjus mit csinál ezzel a pénzzel?

Például az Omega kap belőle?
Tavaly csináltuk a május elsejét, ott pontos listát kért a számokról + 2küvecset.
Havonta, vagy évente egyszer fizetnek az előadónak?

Hja, és Májkül Dzsekszonnak hogy fizetnek? Vagy Frank Szinátrának?

báháháááá :Đ furcsa dolgok ezek, fene a jó dolgukat, ezt a rendszert olyan faszául felépítették, hogy már megint bűnelkövetőnek érzem magam :Đ

nembaj, szarok rá, mert innentől a Beparipa már hivatalosan is szerzői jogdíjas. Ha színházba megy, vagy hangoskönyv, akkor a kiadóval fifti-fifti :-D

Gépzene, az mehet egy sokol rádióról is, vagy a legfullosabb hifi rendszerről is. Mindegy. Rádió, tv, (legális)digitális hordozó, mindegy.

Az artisjus levonja a saját működési költségeit (kb 90%) a többit lejátszásarányosan kiosztja az egyesület tagjai között. Hogy ezt milyen algoritmussal számolják, azt senki nem tudja.

Elvileg a rádiók, tv-k, diszkók, nagyobb rendezvények tracklist alapján zenélnek. De, hogy a vendéglátóhelyeken elhangzó zenék jogdíját hogy osztják el igazságosan, az nekem teljesen misztikus kategória..

A jogtulajdonosnak, (örökösnek, kiadónak, managernek, stb) fizetnek. 70 évig.

A leggecibb az egészben, hogy ha a saját lakásomban, a saját hangszeremen, a saját dalaimat adom elő egy 30? főnél nagyobb baráti társaságnak, azért is kell fizetni.

+ Hiába mondod, hogy nálad csak jogdíjmentes zenék szólnak, mert mondjuk egy barokk éttermet üzemeltetsz Handel meg Vivaldi zenékkel, ők akkor is feltételezik, hogy a berendezésen akármi szólhat, tehát te teljes díjat fizessél. Pont mint a cd/dvd lemezek, meg a memoria kártyák matricája.

#72577 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 03. 28. 14:42

Gépzene, az mehet egy sokol rádióról is, vagy a legfullosabb hifi rendszerről is. Mindegy. Rádió, tv, (legális)digitális hordozó, mindegy.

Na pont ez a gebasz, hogy nem sokol, hanem laptop és a fiam állna mögötte :Đ
de én nem szeretnék nekik 130 küvecset adni :-D már, ha érted.
Viszont, ha necces, mert elég kiemelt forgalmú hely, akkor nem erőlködök, nem éri meg bevállalni, hogy bebukjon a gyerek egy ellenőrzésen.
Viszek le egy raklap zenei (eredeti) cd lemezt és majd berakják azt.

#72578 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:47

Viszek le egy raklap zenei (eredeti) cd lemezt és majd berakják azt.

Az után is fizetni kell. Nyilvánvaló.
Make love not Wor.

#72579 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2012. 03. 28. 14:42

+ Hiába mondod, hogy nálad csak jogdíjmentes zenék szólnak, mert mondjuk egy barokk éttermet üzemeltetsz Handel meg Vivaldi zenékkel, ők akkor is feltételezik, hogy a berendezésen akármi szólhat, tehát te teljes díjat fizessél. Pont mint a cd/dvd lemezek, meg a memoria kártyák matricája.

Viszont visszakapod. Nejem kollégája rendszeresen fellép saját számokkal, 4 fős zenekarral, részleteket nem tudom, befizeti saját maga után a jogdíjat, majd vissza is kapja.

#72580 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 28. 14:50

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2012. 03. 28. 15:49

Viszont visszakapod. Nejem kollégája rendszeresen fellép saját számokkal, 4 fős zenekarral, részleteket nem tudom, befizeti saját maga után a jogdíjat, majd vissza is kapja.

Én zenésztől ilyet még nem hallottam.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3627
  • 3628
  • 3629
  • 3630
  • 3631
  • Utolsó »