HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • 4282
  • 4283
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#85601 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 15. 19:01

Bocs a vulgaritasert, de mi a faszert eroltetitek ezt a hangmernok baromsagot?
Abbol soha az eletben nem fog megelni. Ezt most en is elmondom es szerintem Jahno is megerositi majd.
Minek egy olyan szakmat kitanulni amibol kb 10db kell az orszagban? Ennyi erovel mehetne valam bolcsesz szakra es utana eladonak a McDonaldsba.
Legyen mar eszetek! Ne baszd el a jovojet! A fesztivalozas meg zeneles az marha keves embernek jon be megelhetesi szinten!
Erem en, hogy most zeneles meg dj meg kistokom - de egyelore meg nem tart ott, hogy mar a szilveszteri buli is elore lefixalva es minden hetvegen 4-5 helyre hivjak zenelni. Azaz nem lehet belole megelni.

Ennel a hangmernok marhasagnal meg az is jobb ha kint marad veled es ott a nyelvet felszedve talalhat maganak valami olyan melot amibol meg is tud elni - mert hangmernokkent ehezni fog. Talan az ujsagkihordas mellett meg valami esti egyetem vagy egyeb is beferhet.

Es ezt most minden bantas nelkul irtam - nekem mindegy mit csinaltok, csak szerintem nincs ertlme olyat eroltetni amire nincs kereslet (es valoszinuleg soha nem is lesz mar).

Ne hidd el a képzelgéseit
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#85602 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:03

Hja, hogy neked ez jött le az egészből, hogy nagyobb a farkad :Đ
Mennyi az esélye, hogy valaha is eszembe jutott volna, hogy kimenjek?
Lokálpatridióta vagyok, legszívesebben maradnék a bungiban sörözni, fröccsözni.
De most megnőttek az igények, s ki kell szolgálni anyagilag.

Itt is megtehetted volna, de te az erdőben élésről hadováltál eddig...
Tudás nélkül máshol sem mész semmire, főleg nem nyelvtudás nélkül.

Persze majd írj a tapasztalatokról ha visszajöttél. Ha egyáltalán kimész :)

#85603 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:08

Abbol soha az eletben nem fog megelni. Ezt most en is elmondom es szerintem Jahno is megerositi majd.

Sosem tudni. Mehet akr Dániába is masterelni, amit a magyarok kiküldenek anyagot. Öregek is kihalnak, ha engem kérdezel akkor semminek nincs értelme, aztán néha mégis. Toljon le 1-2 fesztivált gyorsan, meg amit lehet, aztán kiderül. Hangos cégnél jó 15 éve haver egyszerű lámpaszerelő- és kábeltekerőként kezdte, most meg már kvázi részlegigazgató. Vagy hangemberkedik Bécsben. Legalább csinálja, amit szeret, vagy bejön vagy nem. Inkább tartson bulikoat okosban, vagy esküvői haknit, mert van ahova ez kell. Igaz szombaton előre verést emlegetett a személyzet, hogy ez is olyan szar lesz, mint a pénteki, akkor végem lesz. Nem olyan volt, összekaptam magam :-D
Make love not Wor.

#85604 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:03

Hja, hogy neked ez jött le az egészből, hogy nagyobb a farkad :Đ
Mennyi az esélye, hogy valaha is eszembe jutott volna, hogy kimenjek?
Lokálpatridióta vagyok, legszívesebben maradnék a bungiban sörözni, fröccsözni.
De most megnőttek az igények, s ki kell szolgálni anyagilag.

Ha ingyen kapod azt a kurva fat, akkor a hatadon lehordasz napi 1 m3-t es osszevagod a sajat udvarodon.
Aztan mindjart nincs sofor meg kisfaszom. Ha a segged kilatszik a gatyabol, akkor ne urizalj soforos berelt autoval.

Lehordod valahova, aztan traktoros pista hazaviszi par sorert (vagy nemi faanyag fejeben).
Aztan eladod a fat. Nem egy havi fix, de a tel kozeledtevel egyre jobban megy majd - foleg ha nem adod dragan.

Azt kell kihasznalni ami adott.

Osztrakoktol nem fogsz tudni napi 10K-t hazaadni.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 06. 15. 18:11 -kor

#85605 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 18:47

Úgy szoktam megfogalmazni, hogy kiszolgáltatottság, nem erre vágyott, sőt nem ennyi évesen, de ezt dobta a gép.
Az asszimilálódásnak része a nyelv is, elengedhetetlen, ha valamit szeretnél abból érteni, hogy éppen hol vagy, s olyasmit is szeretnél, hogy téged megértsenek. S a különböző dialektikusokról, nyelvjárásokról nem is beszélve azonos nyelvterületen.

Az, hogy megtanulsz kommunikálni, nem asszimiláció része, hanem az emberi igény. Nyelvekről meg ne filozofálj? így, hogy a magyar is vigaszágon van meg.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85606 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 06. 15. 19:02

Kamulink

LEgörgettem, sok tartalmat egyelőre nem láttam benne.
Make love not Wor.

#85607 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:14

Minek egy olyan szakmat kitanulni amibol kb 10db kell az orszagban? Ennyi erovel mehetne valam bolcsesz szakra es utana eladonak a McDonaldsba.
Legyen mar eszetek! Ne baszd el a jovojet! A fesztivalozas meg zeneles az marha keves embernek jon be megelhetesi szinten!
Erem en, hogy most zeneles meg dj meg kistokom - de egyelore meg nem tart ott, hogy mar a szilveszteri buli is elore lefixalva es minden hetvegen 4-5 helyre hivjak zenelni. Azaz nem lehet belole megelni.

Ennel a hangmernok marhasagnal meg az is jobb ha kint marad veled es ott a nyelvet felszedve talalhat maganak valami olyan melot amibol meg is tud elni - mert hangmernokkent ehezni fog. Talan az ujsagkihordas mellett meg valami esti egyetem vagy egyeb is beferhet.

Es ezt most minden bantas nelkul irtam - nekem mindegy mit csinaltok, csak szerintem nincs ertlme olyat eroltetni amire nincs kereslet (es valoszinuleg soha nem is lesz mar).

A nejem az általános után erőltette neki a zenesulit középszinten, hogy fuvola, mert előtte 8 évig tolta a gyerek.
Majd azt tapasztaltuk, hogy kollégista, ahol nincs felügyelet, nem ellenőrzik őket, éjfélig piáztak a váci Dunaparton kontroll nélkül, s nekünk a suli végig azt kommunikálta, hogy minden rendben, majd egyszer csak közölték, hogy fegyelmivel kibaszták.

Nem volt egyszerű a menet, kurva családi bili kiborulása, de túléltük, s a fiam jó helyen mindjárt végez.
Annyit tanultunk az esetből, hogy az én életemben is előfordult, hogy anyám elküldött szobafestőnek, hogy fiam kell szakma a kezedbe, de végig éreztem, hogy semmi közöm hozzá. Nos a hangmérnökséget már a fiam saját maga választotta magának, már pályán van, néha többet keres, mint én, ez lüktet az ereiben, s csak 2 éves suli. Ha később irányt váltana, mondtam neki, hogy csak lazán. Szerezzen meg most minden képesítést, amíg lehet.

Velem a szüleim nem foglalkoztak, kidobott kutya voltam nagyon korán, de nem panaszkodom, mert sikerült azonnal lábra állnom. Van mögöttem család, meg egyébként is lófaszt fogom vádolni a társadalmat, vagy bárkit a történtekért :-D már lefolyt ez a víz a Dunán.

Gyerkőc elmúlt 18 éves, van feje, tud gondolkozni, meglesznek a buktatói, most 2 hónapra jön velem, aztán vissza a suliba, amit ő maga választott, nem lett rápakolva, de még fiatal, bármi lehet belőle.

#85608 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:20

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 15. 19:09

Ha ingyen kapod azt a kurva fat, akkor a hatadon lehordasz napi 1 m3-t es osszevagod a sajat udvarodon.
Aztan mindjart nincs sofor meg kisfaszom. Ha a segged kilatszik a gatyabol, akkor ne urizalj soforos berelt autoval.

Lehordod valahova, aztan traktoros pista hazaviszi par sorert (vagy nemi faanyag fejeben).
Aztan eladod a fat. Nem egy havi fix, de a tel kozeledtevel egyre jobban megy majd - foleg ha nem adod dragan.

Azt kell kihasznalni ami adott.

Osztrakoktol nem fogsz tudni napi 10K-t hazaadni.

Ha ilyen egyszerű lenne, nyilván ezt választanám :-D
A melóval nincs bajom, de az erdő nem a ház mögött van. Két út van, vagy jön a bérelt sofőr, vagy veszek hozzá saját UAZ-t. Na az utóbbi felejtős, mert olyan költségei vannak, ha megáll, hogy engem is leblokkol. Szereléséhez nem értek, de annyit tudok, meg láttam is, hogy egy UAZ alá minden nap oda kell feküdni és kell még vagy három másik bontott jószág, hogy üzemképes legyen. Eccer jöttünk le a hegyről, és az UAZ kereke kitörött. Nem a kerék, hanem a csapágyak miatt, mert már elmúlt 30 éves. Srác nem tudta helyben megoldani, elment gyalog 15km-rt haza :) majd személyautóval, utánfutóval hozta a kabarét és + 3 óra meló a hegy aljában, be is esteledett mire végzett, na aznap egy Forintot sem kerestünk. Elment a szopósdira az idő.

Nem kérek belőle.

#85609 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:22

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 19:10

Az, hogy megtanulsz kommunikálni, nem asszimiláció része, hanem az emberi igény. Nyelvekről meg ne filozofálj? így, hogy a magyar is vigaszágon van meg.

Érdekes megvilágítás, hogy nekem mindig a sarokban a helyem, kukoricán térdepelve :Đ

#85610 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:14

A nejem az általános után erőltette neki a zenesulit középszinten, hogy fuvola, mert előtte 8 évig tolta a gyerek.
Majd azt tapasztaltuk, hogy kollégista, ahol nincs felügyelet, nem ellenőrzik őket, éjfélig piáztak a váci Dunaparton kontroll nélkül, s nekünk a suli végig azt kommunikálta, hogy minden rendben, majd egyszer csak közölték, hogy fegyelmivel kibaszták.

Nem volt egyszerű a menet, kurva családi bili kiborulása, de túléltük, s a fiam jó helyen mindjárt végez.
Annyit tanultunk az esetből, hogy az én életemben is előfordult, hogy anyám elküldött szobafestőnek, hogy fiam kell szakma a kezedbe, de végig éreztem, hogy semmi közöm hozzá. Nos a hangmérnökséget már a fiam saját maga választotta magának, már pályán van, néha többet keres, mint én, ez lüktet az ereiben, s csak 2 éves suli. Ha később irányt váltana, mondtam neki, hogy csak lazán. Szerezzen meg most minden képesítést, amíg lehet.

Velem a szüleim nem foglalkoztak, kidobott kutya voltam nagyon korán, de nem panaszkodom, mert sikerült azonnal lábra állnom. Van mögöttem család, meg egyébként is lófaszt fogom vádolni a társadalmat, vagy bárkit a történtekért :-D már lefolyt ez a víz a Dunán.

Gyerkőc elmúlt 18 éves, van feje, tud gondolkozni, meglesznek a buktatói, most 2 hónapra jön velem, aztán vissza a suliba, amit ő maga választott, nem lett rápakolva, de még fiatal, bármi lehet belőle.

Szerintem nem vagytok abban a helyzetben, hogy a gyerek eldontse mit akar tanulni. Tudom, furan hangzik, de ez a helyzet.
Ez a bulizas kb egyenes ut az alkoholhoz, droghoz, aztan majd 25 eves korara egy kiegett, rendes szakmaval nem rendelkezo ember lesz.
Akkor meg mar tul oreg egy normalis szakma vagy diploma megszerzesehez - vert fog izzadni erte (ha egyaltalan sikerul).
Kozben elszalad 5-8 ev amit senki nem ad vissza. Mas annyi ido alatt osszeszedi egy lakas arat vagy bebetonozza magat egy jo munkahelyre.

Most van itt az ido es lehetoseg, hogy normalis (normalis alatt azt ertem amivel majd el tudja tartani a csaladjat) szakma fele tereljetek.

Zenes dolgokra visszaterve: altalanosban 3 evet hegedultem meg kb ugyanannyit klarinetoztam. Allitolag abszolut hallasom van. Es? Mit ernek vele? Semmit.
Meg jo, hogy apamek esznel voltak es kimentek Becsbe egy C64-ert...

Aztan nem fogadtak el, hogy Mateszalkarol marpedig nem lehet Budapestre menni tanulni.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 06. 15. 18:28 -kor

#85611 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:22

Érdekes megvilágítás, hogy nekem mindig a sarokban a helyem, kukoricán térdepelve :Đ

Papírforma. Megdolgoztál érte.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#85612 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 15. 19:23

Ez a bulizas kb egyenes ut az alkoholhoz, droghoz, aztan majd 25 eves korara egy kiegett, rendes szakmaval nem rendelkezo ember lesz.

Ezen már sajnos túl vagyunk, s tőlem leste el, én voltam az, aki 10 éves korában elcipelte a fesztiválra, hogy felügyelje a hangítást, színpadot, s ha gond van szóljon, s megyünk. Mást sem látott, csak hogy piáztam, drogoztam, na ez vissza is ütött olyan szinten, hogy Vácon a rendőrök szarrá verték, meg nyomozás, mert belekeveredett rendesen, de megúszta mert nem díler volt, csak fogyasztó.

Akkoriban túlságosan hosszú pórázra engedtük, mert.
Utána már saját magát fogta vissza kontroll nélkül.

Leteszteltem a gyereket, kivittem fesztiválra fellépni, hangítani, s a bokor mögül lestem, ahogy társaságba került, s a cigi körbejárt, simán hárította, hogy köszönöm most nem. na jobb ez így, hogy megvannak a saját maga igényei, s korlátai, s nem nekem kell üvöltöznöm vele. Helyén van az esze.

Tudja, hogy mit szeretne, s tesz is érte. Most pl. szeretne egy sportautót, Hondát, meg a barátnőjével nyaralni néhány napot. Még éjszaka is melózik, ha úgy dobja a kerék. Nincs vele semmi baj. A sehol szigeten kikezdték őt, elzavarták, aztán azt mondtam magamban, hogy ennyi, akkor az én munkámra sincs igény, megyek a fiam után.

Legjobb döntés volt, húzunk ki együtt.

#85613 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 19:24

Papírforma. Megdolgoztál érte.

Barinő, ez csak a te fejedben létezik, meg azokéban, akik hívők, s letérdelnek a mondókád előtt :Đ
Gondolod,hogy nem szarom körbe a véleményed? Súlytalan figura vagy, sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy életképtelen :Đ

Kellő időben észre fogod venni, hogy lemaradsz, mert az már csak és kizárólag az életben maradásról fog szólni.

#85614 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 06. 15. 19:23

Allitolag abszolut hallasom van. Es? Mit ernek vele? Semmit.
Meg jo, hogy apamek esznel voltak es kimentek Becsbe egy C64-ert...

Aztan nem fogadtak el, hogy Mateszalkarol marpedig nem lehet Budapestre menni tanulni.

Na pont ezt boncolgatom.
Nejem abból él a mai napig, hogy abszulut hallása van, de ő üvegházi teremtmény, a szülei indították, korrigálták, felügyelték végig, esélyt sem adva annak, hogy az legyen, ami szeretne, na ez most bukik ki, s nekem kell hozzá asszisztálnom :-D mármint támogatnom, s előteremteni hozzá az anyagiakat. Remélem összejön neki, mert a Hobo te érted hajtok, hogy mindened meglegyen c. száma akkor feleslegesen íródott :-D

#85615 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:36

Barinő, ez csak a te fejedben létezik, meg azokéban, akik hívők, s letérdelnek a mondókád előtt :Đ
Gondolod,hogy nem szarom körbe a véleményed? Súlytalan figura vagy, sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy életképtelen :Đ

Kellő időben észre fogod venni, hogy lemaradsz, mert az már csak és kizárólag az életben maradásról fog szólni.

Itt egyedül te vagy a hívő. Az hogy mit szarsz körbe, az ostoba agyaddal, szerinted min változtat? Ez egyébként nyolcvanas iq-val valami frappáns visszavágás akart lenni?

Mitől is kellene egyébként lemaradni?

Szerkesztette: JonesC 2015. 06. 15. 18:43 -kor

Idézet

#85616 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 19:42

Mitől is kellene egyébként lemaradni?

Tudnod kéne a magasabb iq-val :-D

#85617 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:45

Tudnod kéne a magasabb iq-val :-D

Magasabb iq nem jelenti azt, hogy valami fogyatékos, delirium rombolta gondolatait meg kellene értsem.

Idézet

#85618 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 19:49

Magasabb iq nem jelenti azt, hogy valami fogyatékos, delirium rombolta gondolatait meg kellene értsem.

A hazugság a fél világot bejárja, amíg az igazság a cipőjét felhúzza.
Mark Twain.

Nekem mindegy, hogy, amikor leszorítanak az útról, milyen érveid lesznek, s nem is én leszek.
Engem azért nem fognak tudni leszorítani, mert nem közlekedem, lehet buta vagyok, de azokban az időkben kerülni fogok mindenkit.

#85619 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 15. 19:33

Ezen már sajnos túl vagyunk, s tőlem leste el, én voltam az, aki 10 éves korában elcipelte a fesztiválra, hogy felügyelje a hangítást, színpadot, s ha gond van szóljon, s megyünk. Mást sem látott, csak hogy piáztam, drogoztam, na ez vissza is ütött olyan szinten, hogy Vácon a rendőrök szarrá verték, meg nyomozás, mert belekeveredett rendesen, de megúszta mert nem díler volt, csak fogyasztó.

Akkoriban túlságosan hosszú pórázra engedtük, mert.
Utána már saját magát fogta vissza kontroll nélkül.

Leteszteltem a gyereket, kivittem fesztiválra fellépni, hangítani, s a bokor mögül lestem, ahogy társaságba került, s a cigi körbejárt, simán hárította, hogy köszönöm most nem. na jobb ez így, hogy megvannak a saját maga igényei, s korlátai, s nem nekem kell üvöltöznöm vele. Helyén van az esze.

Tudja, hogy mit szeretne, s tesz is érte. Most pl. szeretne egy sportautót, Hondát, meg a barátnőjével nyaralni néhány napot. Még éjszaka is melózik, ha úgy dobja a kerék. Nincs vele semmi baj. A sehol szigeten kikezdték őt, elzavarták, aztán azt mondtam magamban, hogy ennyi, akkor az én munkámra sincs igény, megyek a fiam után.

Legjobb döntés volt, húzunk ki együtt.

Akkor azért zuhantál meg akkoriban, világvége, zsidókém, azért borultál el szerintem.

#85620 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 15. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 15. 19:49

A nálam butább embereket nem azért értem meg, mert okosabb vagyok, érzelmi intelligencia.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4279
  • 4280
  • 4281
  • 4282
  • 4283
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.