HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4355
  • 4356
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#87121 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 29. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 29. 09:47

Vagy nem vitatkozik, én is szarok rá, hogy ki mit hisz. Te is hiszel sok hülyeséget, és veled se vitázok.
Ja, telefont eldobtad már, ami csak a kapu nyitásához kellett, amit már nem nyitsz soha?

Ezt ő mondta? :D
Vagy honnan tudod?

Telefon még egy pár napig megvan, el nem dobom, mert krv drágán vettem, még az első körben, amikor megjelent. Itthon hagyom.

Bibliában elég sok minden le van írva, hogy miben leli örömét :-D

#87122 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:00

Grimm mesékben is sok minden, hasonlóan igaz mint a másik meseköny, amit te írtál.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#87123 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 06. 29. 19:00

Grimm mesékben is sok minden, hasonlóan igaz mint a másik meseköny, amit te írtál.

Kár egymásnak feszülni, meg folyamatában emlékeztetni a másikat, hogy ki miben hisz. Előrelépés ebben az ügyben már nem lesz :-D csak egy kérdésre válaszoltam.

#87124 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 29. 17:27

Telefon még egy pár napig megvan, el nem dobom, mert krv drágán vettem, még az első körben, amikor megjelent. Itthon hagyom.

Bibliában elég sok minden le van írva, hogy miben leli örömét :-D

Abban a Bibliában ami a sátánista keresztény egyház alapkönyve?

#87125 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 06. 29. 19:38

Abban a Bibliában ami a sátánista keresztény egyház alapkönyve?

Csak a saját szájuk íze szerint átírták.
Lehet olvasni eredeti nyelven is.
Bibliát olvasni egyébként sem érdemes, ha nincs meg a belső indíttatás, akkor félrecsúszik.
Ha meg valaki keresi Istent, jobb ha felkészül rá, hogy nem fogja megtalálni. Isten indítja el a folyamatot az emberben, mindenkiben.
Végül vagy hallgat arra a belső sugallatra, vagy nem.

#87126 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 29. 19:47

Bibliát olvasni egyébként sem érdemes, ha nincs meg a belső indíttatás, akkor félrecsúszik.
Ha meg valaki keresi Istent, jobb ha felkészül rá, hogy nem fogja megtalálni. Isten indítja el a folyamatot az emberben, mindenkiben.
Végül vagy hallgat arra a belső sugallatra, vagy nem.

Milyen eredetiről beszélünk, pontosítsunk. Mikori az az eredeti amit lehet olvasni és milyen nyelven?

#87127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 29. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 29. 19:47

Az meg milyen :think:
Make love not Wor.

#87128 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 06. 29. 19:54

Milyen eredetiről beszélünk, pontosítsunk. Mikori az az eredeti amit lehet olvasni és milyen nyelven?

Hivatalosan ó görög, de szerintem ez fasság, mert már mindenféle cikket olvastam arámiról, az biztos, hogy nem héber, meg az uis, hogy van eredet. Erre a kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert nincs megbízható forrás. Mindenféle baromságokat írnak.
Nekem jó magyarul is :-D

#87129 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 29. 19:58

Az meg milyen :think:

Ugyanezt kérdezem én is :-D te hogyan járnál utána, ha a téma annyira érdekelne?

#87130 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:18

Falunapi lángossütésre 2en voltunk asszonnyal, kaptunk kölcsönbe gázpalackot, meg tárcsát, de a végén adtunk némi lóvét, mert úgy éreztük, hogy tartozunk ennyivel.
Cirka 2 óra alatt "kitelepültünk", a sátrat a rendezvényszervezők adták, mire mentünk, fel volt állítva, hogy kellett e érte fizetni, azt nem tudom. Voltunk a sátorra vagy 10en -szép nagy sörsátor. Mi nem adtunk senkinek ezért semmit. A dolog úgy működött, hogy 500ért lehetett venni a helyszínen kajajegyet, és ami tetszett ott ehettél érte. Volt vagy 10-12 féle étel, mert sok sátor volt, mindenhol volt cirka 2 kaja. A begyűjtött kajajegyeket a rendezvény végén odavitted a pénztáros csajhoz, megszámoltátok mennyi az annyi, és darabonként 300Ft ot kaptál vissza, így adagonként 200Ft jutott a szervezőknek. Na, ide adtunk még 1 ezrest, mert a rendező csaje adott valamit, ami éppen kellett, de már nem tudom pontosan, mi volt az.
Maga a sütés 2-3 órát vett igénybe, és pikk-pakk elment minden, mert a többi sátorban kevés volt a kaja :-) Mellettünk volt babgulyás, meg lapcsánka (macok, tócsi, tócsni stb. reszelt krumpli hagymával, meg mittoménmive, kisütve). Az ment még, mert sokan voltak, és éhesek. Ha azt nézem, hogy mennyi meló volt vele, és mennyi meló van a mostani helyemen, és mennyi a felelősség az egyik és a másik helyen, akkor a lángosos -ugyan szabálytalan módon- de kifizetődőbb. Aztán ha van már belőle lóvé, lehet szabályosabban is csinálni, szemétnek külön útvonalat, ivóvíz minőségű kézmosót, személyzeti klozettot, rés mentes belső burkolatot az előkészítő felületekre, 20 féle előkészítő helységet, kutyafaszát.
A lóvé adómentes volt,vagy a rendezők adóztak belőle (abból a 200ból...). Mi 6-ot kaptunnk. 4-5 óra melóra nem sok, 2 emberre, az egyik tésztát csinált, a másik meg sütötte. Fene tuggya, megéri e... pár dologgal kiegészítve, mint palacsinta, üdítő/kv/tea ilyenek, szerintem lehet rentábilis. Mindenesetre eléggé eltér a mostani melómtól, és kéne valami, amiben van lóvé, és nem annyira illegál.
Bár, az a sok szabályzó, ami ilyen helyekre vonatkozik, eléggé elrettentő.

Szerkesztette: zetor2000 2015. 06. 29. 19:24 -kor

Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#87131 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 29. 20:16

Hivatalosan ó görög, de szerintem ez fasság, mert már mindenféle cikket olvastam arámiról, az biztos, hogy nem héber, meg az uis, hogy van eredet. Erre a kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert nincs megbízható forrás. Mindenféle baromságokat írnak.

Idézet

Nincs itt némi ellentmondás? mert ezek szerint te is csak a sátánisták által előadott verziót olvastad, bár ahogy nézem neked minden mindegy, hiszen úgyis megmagyarázod, amikor meg belekérdezünk továbblépsz.

#87132 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 06. 29. 20:19

Nincs itt némi ellentmondás? mert ezek szerint te is csak a sátánisták által előadott verziót olvastad, bár ahogy nézem neked minden mindegy, hiszen úgyis megmagyarázod, amikor meg belekérdezünk továbblépsz.

Az tény, hogy a magyar nyelvű Bibliákat a kőmíjesek fordították, s tartják kézben, ettől még van, vagy lehet Isten, aki más szinten kommunikál. Jönnek élethelyzetek, amikből nélküle nehezen tudsz kikeveredni, ílyenkor felesleges a Biblia.

#87133 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 06. 29. 20:18

Ez a cél :-D

#87134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 19:55

Erre a kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert nincs megbízható forrás. Mindenféle baromságokat írnak.

Eddig ez nem nagyon volt akadály. Valami baj van?
Make love not Wor.

#87135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 06. 29. 20:18

A lóvé adómentes volt,vagy a rendezők adóztak belőle (abból a 200ból...). Mi 6-ot kaptunnk. 4-5 óra melóra nem sok, 2 emberre, az egyik tésztát csinált, a másik meg sütötte. Fene tuggya, megéri e... pár dologgal kiegészítve, mint palacsinta, üdítő/kv/tea ilyenek, szerintem lehet rentábilis. Mindenesetre eléggé eltér a mostani melómtól, és kéne valami, amiben van lóvé, és nem annyira illegál.

Jahh, így meg kijön a NAVos, aztán 200k-val indult volna a bírság. Ennyit én is bohóckodtam okosban, de inkább elég jól látod, hogy üzleti vállalkozást nehéz rá építeni. Neked bizonylatolni kell és rendes helyre vállalkozás/kassza nélkül be sem engednek. Aztán jön a sütőolaj kérdése, meg amit már előtte emlegettünk. Üdítőt hűtve szeretik, akkor pattintsunk egy hűtőt is és szállítsuk. Aztán optimalizáljuk a raktárkészletet. Egy kisebb nyomgomb kávéfőző is 100ezer. Én meg úgyis beugatok, mert nem tudok paypassal fizetni :-D

Vagy nézd meg ilyen laza falunaposra mennyi lehetőséged lenne a környéken. És ne csak a rendezvényt nézd, kérdezd meg van-e bérleti díj, mert van ahol repkednek az 50-250ezresek. /hó/nap/hétvégée. Szabadon választott :-D
Make love not Wor.

#87136 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 29. 21:04

Jahh, így meg kijön a NAVos, aztán 200k-val indult volna a bírság. Ennyit én is bohóckodtam okosban, de inkább elég jól látod, hogy üzleti vállalkozást nehéz rá építeni. Neked bizonylatolni kell és rendes helyre vállalkozás/kassza nélkül be sem engednek. Aztán jön a sütőolaj kérdése, meg amit már előtte emlegettünk. Üdítőt hűtve szeretik, akkor pattintsunk egy hűtőt is és szállítsuk. Aztán optimalizáljuk a raktárkészletet. Egy kisebb nyomgomb kávéfőző is 100ezer. Én meg úgyis beugatok, mert nem tudok paypassal fizetni :-D

Vagy nézd meg ilyen laza falunaposra mennyi lehetőséged lenne a környéken. És ne csak a rendezvényt nézd, kérdezd meg van-e bérleti díj, mert van ahol repkednek az 50-250ezresek. /hó/nap/hétvégée. Szabadon választott :-D

Ha én nyitnám a boltot, akkor tunnál fizetni pléhpasszal meg még bitkojinnal is, mert elfogadom/nám, meg lenne neki infrastruktúra kiépítve. Szerintem nem ezen múlik, de.
A NAV ilyen helyre (falunap) szerintem nem gyön, lévén vmi tótumfaktum a nevét adta a rendezvényhez, meg volt fővédnök, meg ilyen egyéni csírák, mint én is, voltunk vagy 20an. Ez ilyen bohóckodásféle volt, falunap, főzőverseny, meg sommás ételek fesztiválja. Szerintem a rendezők adóztak, ha.
Mindennapi melóba qva sok egyéb kéne, de mondjuk a hüttőt meg a kávéfőzőt szerintem ki lehet énekelni ezzel foglalkozó cégekből (mostani melóhelyre is hoztak ki, 40-50Ft/KV és a gépet is meg a főzőt is hozták, ha elromlik, cserélik, csak igyad), csak kell a forgalomra szerződni. Az meg kérdéses, de ha jó helyen van a Tigris, akkor minden okés. Pénztárgép már onlány, persze a (retkes) lángost nem mindenki üti be... Ha szétnézel Pesten, elég sok helyen lehet látni, hogy nem minden úgy ütődik be, ahogy kéne. Egy része lehet, sztornózódik, mert a fornettisnáél már ott sem vagy, mire beütik a vételárat. Fene tuggya, ilyen helyen nincs tapasztalatom, de hazánkba minden -legalábbis sok dolog- mehet "okosba"...

Szerkesztette: zetor2000 2015. 06. 29. 20:21 -kor

Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

#87137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 06. 29. 21:20

Ha szétnézel Pesten, elég sok helyen lehet látni, hogy nem minden úgy ütődik be, ahogy kéne. Egy része lehet, sztornózódik, mert a fornettisnáél már ott sem vagy, mire beütik a vételárat. Fene tuggya, ilyen helyen nincs tapasztalatom, de hazánkba minden -legalábbis sok dolog- mehet "okosba"...

Így van és ezt a NAVosok is figyelik. Egyr ejobb trükkökkel. Fornettis alkalmazottas és egyre jobban figyelik, bár lehet itt-ott is vannak trükkök. Sok dolog mehet okosba, csak ha beszopolod, akkor mit mondasz, majd a következő 147 falunap kitermeli? Nézzél körbe kocsog NAVos témakörben, itt a fél kerületet azért baszták végig, mert nem volt kitéve a pénztárgép azonosítója. Gyors, egyszerű. Helyi kocsmát/gyrost megkérdeztem, csúcsidőben havi 3-6 ellenőrzést is kaptak, hol rövidet, hol hosszút. Ilyen falunapon még számlás dologba is belefutottam, cégesen ittak egy tonna kávét és elszámolás oldalán rántotta ki az ellenőr, hogy nem érvényes az adószám, vagy valami nem látszik rendesen.

Erre kár építeni, hogy csakis okosban fogjuk tolni, mert 20 fős bohóckodós rendezvényből még kevesebb van, nagy lecsót nem fogsz vele gyártani, főleg nem beruházást.

És ha rendesen átgondolod már el is megy a kedved tőle, mert pld. fesztiválon én szúrtam ki, hogy előbb leteszi a blokkot, mondja az összeget és utána lehet fizetni. Ott néha ellenőrzik az ellenőrzők ellenőrét is, csak pórnép tudja okosban, mennyire vizezik a sört. Ami egy fasság :-)
Make love not Wor.

#87138 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 29. 20:42

Igen, fasság amit írsz :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87139 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 01:11

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 06. 29. 20:27

Az tény, hogy a magyar nyelvű Bibliákat a kőmíjesek fordították, s tartják kézben, ettől még van, vagy lehet Isten, aki más szinten kommunikál. Jönnek élethelyzetek, amikből nélküle nehezen tudsz kikeveredni, ílyenkor felesleges a Biblia.

mi a ..x van? :-s már elnézést ...
Ciciman is on borda

#87140 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 05:51

Üzenet megtekintéseIdézet: fram - Dátum: 2015. 06. 30. 02:11

mi a ..x van? :-s már elnézést ...

A kannásbor
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása: