HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • 4360
  • 4361
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#87161 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:06

Szobafestés itt is jól fizet.
Főképp, ha jól értesz hozzá.
Mer' otthon én is volt, hogy kifestettem, de pl. szobafestő havernak úgy vették át a melóját, hogy oldalról lámpával rávilágítottak 90 fokban, oszt' ha nem volt tükörsima, akkor újra kellett festeni az egész falat.
És ezt szeretnéd csinálni? Egész nap húzni a glettvasat? Vagy már elmúlt, hogy szarunk mindenbe, és legyen laza meg kötetlen?

#87162 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 30. 16:03

És a legkedvezőbb ajánlat nem gyanús? Idehaza a legkedvezőbb jaánlat és pld. a kiadó albérletek az mind átverős mókák. Ilyen fizuhoz ingyen szállás. Hátvaze, infósnak kimennék, de lehet oda-vissza vándorolnék. Azért a végére kíváncsi vagyok.

Elég komoly telefonszámlát gyártottam, mert részletesen kikérdeztem a kontaktot.
Az összes papíromat elkérték, meg a fiamét is, mármint szkennelve, hogy hétfőn mire munkába állunk, addigra be legyünk jelentve.

25 alkalmazott lesz a helyszínen, van,aki már évek óta ott van. OK, ezt a kontakt mondta, de szombaton érkezünk, lesz bőven időm beszélgetni a melósokkal, mind magyar.

#87163 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 30. 16:06

Na, akkor nézzük meg az eddig felvázolt szabadságfaktort a kötött, határidős, jól viselkedős brigádmelóval. És nézzük meg azt is, ki írta az elején, hogy szakiparral és ilyesmivel jobb árfekvésben lehet keresni.

Ugye :D

#87164 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:09

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:04

Minden okkal történik.
Azt szoktam mondani, hogy ha valamit beleraksz a közös fazékba, azt ki is veszed.
Nem hiszek a véletlenekben, de abban igen, hogy egyre nyomorúságosabb lesz a helyzet, mert tapasztalható, hogy tyúklépésben, észrevétlenül növelik a feszültséget, akár gumicsontokkal is.
A szabályok szabályokra halmozása nem azt az irányt mutatja, hogy ez nekünk jó.
Mindenféle előre mesterségesen megtervezett, kreált dolgokkal nyirbálják a szabadságjogokat, s olyan a színezete, hogy a tömeg félelmében támogatja.

Hanem? Akkor ne legyenek szabályok, csak mindenki csináljon, amit akar?

#87165 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 30. 16:06

Mer' otthon én is volt, hogy kifestettem, de pl. szobafestő havernak úgy vették át a melóját, hogy oldalról lámpával rávilágítottak 90 fokban, oszt' ha nem volt tükörsima, akkor újra kellett festeni az egész falat.
És ezt szeretnéd csinálni? Egész nap húzni a glettvasat? Vagy már elmúlt, hogy szarunk mindenbe, és legyen laza meg kötetlen?

Csak glettelni nem mennék, lett volna lehetőség 1200juróért, amiből 250-et levonnak a szállásra.
Ez változatos meló. Ajtó, ablak, külső homlokzat, jobbára üdülőterületeken fogunk melózni télen-nyáron.
Nézd, elhatároztam, hogy kimegyek, de azt nem, hogy nyelvtudás nélkül tök hülye leszek.
Persze, jó lenne szaladgálni Bécsben egész nap egyedül, de ott eleve kevesebb a pénz, autó is kell.
Ez sokkal biztonságosabb, van túlóra lehetőség.

48 éves vagyok, szerintem még van hátra 10 olyan aktív évem, amit egészségesen ledolgozhatok.

#87166 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:12

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:07

Elég komoly telefonszámlát gyártottam, mert részletesen kikérdeztem a kontaktot.
Az összes papíromat elkérték, meg a fiamét is, mármint szkennelve, hogy hétfőn mire munkába állunk, addigra be legyünk jelentve.

25 alkalmazott lesz a helyszínen, van,aki már évek óta ott van. OK, ezt a kontakt mondta, de szombaton érkezünk, lesz bőven időm beszélgetni a melósokkal, mind magyar.

Hááát. Azért legyen valami B meg C terv, hogy ne tényleg kukából kelljen kajáznotok a végén.

#87167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:14

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:04

Minden okkal történik.

Ja, így könnyű. Csak az okát nem tudjuk kitalálni, így megváltoztatni sem. Annak meg nem sok értelme, hogy az ember egész nyáron trógerol, más meg leaaratja? És még kétszer? Mész már a picsába, tudom, beteg akarok lenni és orvosra van szükségem.
Make love not Wor.

#87168 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:14

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 30. 16:09

Hanem? Akkor ne legyenek szabályok, csak mindenki csináljon, amit akar?

Szabályok mindenhol vannak, de létezik az ésszerűség is, meg a túlszabályzás ész nélkül.

#87169 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:15

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 30. 16:12

Hááát. Azért legyen valami B meg C terv, hogy ne tényleg kukából kelljen kajáznotok a végén.

Van egy másik hely, azt is életben tartom, de az Frankfurt és a fiam nem jöhet.

#87170 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:15

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:14

Szabályok mindenhol vannak, de létezik az ésszerűség is, meg a túlszabályzás ész nélkül.

Akinek egy túlrakott kocsi ész nélküli túlszabályzás, aztán meg sír az utak állapota miatt, azzal nehéz mit kezdeni. Okot találták, hogy kimagyarázd, ezt is meguntad, nincs, ennyi volt, akármi másért, csak jobb a fuvarosra fogni, meg a kőművesekre.
Make love not Wor.

#87171 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 30. 16:14

Ja, így könnyű. Csak az okát nem tudjuk kitalálni, így megváltoztatni sem. Annak meg nem sok értelme, hogy az ember egész nyáron trógerol, más meg leaaratja? És még kétszer? Mész már a picsába, tudom, beteg akarok lenni és orvosra van szükségem.

Ha velem történik valami, akkor később mindig tudom az okát, hogy miért.

#87172 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:16

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:15

Van egy másik hely, azt is életben tartom, de az Frankfurt és a fiam nem jöhet.

Ott a festést már szerintem honosítani kell, vagy itteni EVként bedolgozni cégnek. Szóval nem olyan kerek, picit bonyásabb, mint az osztrák megoldás.
Make love not Wor.

#87173 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:17

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:12

Csak glettelni nem mennék, lett volna lehetőség 1200juróért, amiből 250-et levonnak a szállásra.
Ez változatos meló. Ajtó, ablak, külső homlokzat, jobbára üdülőterületeken fogunk melózni télen-nyáron.
Nézd, elhatároztam, hogy kimegyek, de azt nem, hogy nyelvtudás nélkül tök hülye leszek.
Persze, jó lenne szaladgálni Bécsben egész nap egyedül, de ott eleve kevesebb a pénz, autó is kell.
Ez sokkal biztonságosabb, van túlóra lehetőség.

48 éves vagyok, szerintem még van hátra 10 olyan aktív évem, amit egészségesen ledolgozhatok.

Hát, ha neked ez a változatos, hogy mindig másik ablakot festesz ...
Végülis a régi viccben is a postán egész nap futószalagon leveleket pecsételgető embernek is nagyon változatos a melója, mert minden nap új dátum van a pecséten.
:D

Akkor végül csak oda jutottunk, hogy mégse a laza, kötetlen melót választod és szarsz a világra meg mindenre, hanem a brigádban dolgozósat, ahol hajtani kell.

#87174 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:18

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:16

Dehogy tudod.
Múltkor kérdeztem, tudod-e miért kell keccsölnöd 500 ft/óráért, akkor se tudtad.

#87175 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 06. 30. 16:15

Akinek egy túlrakott kocsi ész nélküli túlszabályzás, aztán meg sír az utak állapota miatt, azzal nehéz mit kezdeni. Okot találták, hogy kimagyarázd, ezt is meguntad, nincs, ennyi volt, akármi másért, csak jobb a fuvarosra fogni, meg a kőművesekre.

Kiragadok a túlszabályzásra egy példát, pl. a fizetős nem autópályák.
Vagy vegyük a németeket, ahol még azért sem kell fizetni?
Itt végtelen mennyiségű pénzt nyelnek be, mármint az államnak nevezett maffia.
Személy szerint nincs vele problémám, csinálja, csak azért tudok különbséget tenni.

#87176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:19

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:16

Felprojektorozzák az égre, vagy csak kitalálod? UAZ kereke is azért tört ki mi? Mindkettőtöket ezzel büntettek. Az miért volt?
Make love not Wor.

#87177 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:20

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 16:14

Aha. Te mondtad, hogy mindennek oka van. A szabályoknak is oka van.

#87178 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:22

Idézet: guga - Dátum: 2015. 06. 30. 15:59

Hja, újságkihordás meg Bécs kilőve, azóta már nem is tudom hány emberrel beszéltem, rájöttem, hogy szobafestőként egész korrekt béreket lehet keresni.

Szombat hajnalban indulunk, jön a fiam is segédmunkásnak.

Kircdorf an der Krems-be megyünk. Szállás panzióban ingyenes, a próbaidőre a bér 1500juró.
Elküldtem az önéletrajzomat, van télen is meló, de ez biztonságosabbnak tűnik, mint az egyéni vállalkozósdi.
Kaptam visszajelzést Németországból is, meg Ausztriából, elküldtem vagy 20 helyre. Mindegyikben leírtam, hogy nem beszélek egyelőre németül, de már tanulom online.

3-4 helyről jeleztek vissza úgy, hogy nem probléma, de itt volt a kezdő pénz a legjobb + az ingyenes szállás.
Legalább nem bivalyszálláson kezdek. Fiammal leszünk egy szobában, amíg kint lesz.

Úgyhogy szombattól off leszek egészen addig, amíg kint nem veszek egy laptopot.

Oszt hová küldtél magyar önéletrajzot, ne röhögtess.

A bécsre meg már az elején mondtuk hogy kamu, a sztori többi részét meg hagyjuk amit iderittyentettél :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87179 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:22

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 30. 16:06

droid rabszolga lesz?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#87180 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 06. 30. 15:23

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 06. 30. 16:17

Hát, ha neked ez a változatos, hogy mindig másik ablakot festesz ...
Végülis a régi viccben is a postán egész nap futószalagon leveleket pecsételgető embernek is nagyon változatos a melója, mert minden nap új dátum van a pecséten.
:D

Akkor végül csak oda jutottunk, hogy mégse a laza, kötetlen melót választod és szarsz a világra meg mindenre, hanem a brigádban dolgozósat, ahol hajtani kell.

Minden munkában hajtani kell. Eddig akármilyen munkát végeztem, nem a lábamat lógattam.
Kompromisszumot kell kötnöm.
Voltam már szobafestő és brigádban, ha jó a csapat, akkor a munka is jó.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4357
  • 4358
  • 4359
  • 4360
  • 4361
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.