Falunapi lángossütésre 2en voltunk asszonnyal, kaptunk kölcsönbe gázpalackot, meg tárcsát, de a végén adtunk némi lóvét, mert úgy éreztük, hogy tartozunk ennyivel.
Cirka 2 óra alatt "kitelepültünk", a sátrat a rendezvényszervezők adták, mire mentünk, fel volt állítva, hogy kellett e érte fizetni, azt nem tudom. Voltunk a sátorra vagy 10en -szép nagy sörsátor. Mi nem adtunk senkinek ezért semmit. A dolog úgy működött, hogy 500ért lehetett venni a helyszínen kajajegyet, és ami tetszett ott ehettél érte. Volt vagy 10-12 féle étel, mert sok sátor volt, mindenhol volt cirka 2 kaja. A begyűjtött kajajegyeket a rendezvény végén odavitted a pénztáros csajhoz, megszámoltátok mennyi az annyi, és darabonként 300Ft ot kaptál vissza, így adagonként 200Ft jutott a szervezőknek. Na, ide adtunk még 1 ezrest, mert a rendező csaje adott valamit, ami éppen kellett, de már nem tudom pontosan, mi volt az.
Maga a sütés 2-3 órát vett igénybe, és pikk-pakk elment minden, mert a többi sátorban kevés volt a kaja

Mellettünk volt babgulyás, meg lapcsánka (macok, tócsi, tócsni stb. reszelt krumpli hagymával, meg mittoménmive, kisütve). Az ment még, mert sokan voltak, és éhesek. Ha azt nézem, hogy mennyi meló volt vele, és mennyi meló van a mostani helyemen, és mennyi a felelősség az egyik és a másik helyen, akkor a lángosos -ugyan szabálytalan módon- de kifizetődőbb. Aztán ha van már belőle lóvé, lehet szabályosabban is csinálni, szemétnek külön útvonalat, ivóvíz minőségű kézmosót, személyzeti klozettot, rés mentes belső burkolatot az előkészítő felületekre, 20 féle előkészítő helységet, kutyafaszát.
A lóvé adómentes volt,vagy a rendezők adóztak belőle (abból a 200ból...). Mi 6-ot kaptunnk. 4-5 óra melóra nem sok, 2 emberre, az egyik tésztát csinált, a másik meg sütötte. Fene tuggya, megéri e... pár dologgal kiegészítve, mint palacsinta, üdítő/kv/tea ilyenek, szerintem lehet rentábilis. Mindenesetre eléggé eltér a mostani melómtól, és kéne valami, amiben van lóvé, és nem annyira illegál.
Bár, az a sok szabályzó, ami ilyen helyekre vonatkozik, eléggé elrettentő.
Szerkesztette: zetor2000 2015. 06. 29. 19:24 -kor