HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4459
  • 4460
  • 4461
  • 4462
  • 4463
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#89201 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 08. 08. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 08. 18:42

Japp. "picit" rosszul könyvelték a cégnél a dolgokat. Könnyen jött, könnyen ment... :)

Inkabb az utaztato volt balfasz, mert a szallodaknak mindegy mit irnak egy csoportnak a szamlajara.
Ha azt irtak volna, hogy a teljes tartozkodas alatt volt konferencia, akkor az adohatosag nem tudott volna belekotni.
Szerintem.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 08. 08. 17:45 -kor

#89202 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 08. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 08. 08. 17:58

Mi meg rutinból az időhöz tervezzük a programot. Egy hétre max. 5 nap bóklászás, a maradék szuszogós. Ha meg tetszik az ország, akkor főleg nem rohanunk MINDENT megnézni, mert bármikor felülhetünk a repülőre és bepótolhatjuk.
Egyébként Isztambulban egy teljes napot töltöttünk, ebbe belefért a palota, az izészófia, a fűszerbazár és a nagy bazár. Igaz, ezek mértani közepén volt a szállás, nem véletlenül.
Észtország indulásnak 3 nap a fővárosban, utána majd kiderül. Itt leszünk több, mint 2 hétig, nagyjából vannak elképzeléseink, de semmi konkrétum. Visszafelé megint egy nap Isztambulban, de most egy másik részét járjuk be.

Gyerekkel maskepp kell intezni az ilyesmit. Parszor mar bekavart, igy tapasztalatbol nem tervezunk semmit 1-2 naposra.
A hosszabbakba mar beleferhet akarmi, de azt sem lehet surure csinalni. Egy 3.5 evest nem lehet egesz nap setaltatni vagy magaddal vonszolni.
Elfarad, sot delutanonkent meg alszik. Ez eleg nagy megkotes.

#89203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 08. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 08. 18:45

Inkabb az utaztato volt balfasz, mert a szallodaknak mindegy mit irnak egy csoportnak a szamlajara.
Ha azt irtak volna, hogy a teljes tartozkodas alatt volt konferencia, akkor az adohatosag nem tudott volna belekotni.
Szerintem.

Erre már beírtam a választ, hogy mit mondana a magyar adóhatóság. Bár ez saját céges konferencia, más lehet.
Make love not Wor.

#89204 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 08. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 08. 18:53

Erre már beírtam a választ, hogy mit mondana a magyar adóhatóság. Bár ez saját céges konferencia, más lehet.

Figyelj. Az adott utazasi iroda leszerzodik velunk egy egy hetes konferenciara. Mi szamlazunk neki egy egy hetes konferenciat.
Mi ebben a nem legalis?

Szerzodesben le van irva mit/mikor/hany fore/mennyiert.
Szamlan rajta van tetelesen lebontva, ahogy kell. Szobara, etkezesre, satobbire.
Az, hogy o mit szamlaz le a Volvonak, az megint mas kerdes.

Ha egy hetes konferencia kereteben 2 nap az effektive konferenciazas, az nem latszik a vegosszegben.
Le van szamlazva teremberlet es technika x fore y osszegben. Aztan sakkozzak ki melyik nap.

Nincs semmi humbug, egyszeruen balfasz volt az utaztato.
Nagy ceg maximum a szobaszamokat tuntetteti fel - a tobbit osszesitve kapja ahogy fentebb irtam.
Ritka a teljesen teteles szamla. Nem kell.

Szep is lett volna, ha a merci az 1 honap alatt nalunk levo napi 100 ujsagiro utan teteles szamlat ker....
Lett volna parezer oldalas. Ilyenkor az a szokas, hogy a helyi ember kap napi bontast es a szamla az egy osszesites a vegen.
Ha volt kozben valami difi, azt a napi bontasban latja es rakerdez.

Nem urtodomany ez...

#89205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 08. 19:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 08. 18:48

Gyerekkel maskepp kell intezni az ilyesmit. Parszor mar bekavart, igy tapasztalatbol nem tervezunk semmit 1-2 naposra.
A hosszabbakba mar beleferhet akarmi, de azt sem lehet surure csinalni. Egy 3.5 evest nem lehet egesz nap setaltatni vagy magaddal vonszolni.
Elfarad, sot delutanonkent meg alszik. Ez eleg nagy megkotes.

Iguék nem is gyerekkel vannak. Többi változó, kicsivel én sem indulnék neki, de sokan babakocsival végigtolták Rómát, vagy valamit, mert most értek rá, volt szabi és pénz, akkor miért ne és van ahol nem volt akadék. Ezt Bujdynál is megbeszéltük, én ajánlottam, hogy próbálják ki, erre be is szoptak.

Én meg 11 évessel megyek, lassan az lesz a baj, hogy tovább szeretne kocsmában maradni, mint én :-D
Make love not Wor.

#89206 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 05:51

Holnap :cool2:

#89207 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2015. 08. 09. 06:51

Holnap :cool2:

Az már jövő hét. :cool2:

Sőt: holnap, jövő hét, 10-e: három fizetést kap Guga!

Szerkesztette: Iguana 2015. 08. 09. 06:47 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#89208 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 08. 09. 07:45

Az már jövő hét. :cool2:

Sőt: holnap, jövő hét, 10-e: három fizetést kap Guga!

Jön az utalás :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89209 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 08. 19:02

Figyelj. Az adott utazasi iroda leszerzodik velunk egy egy hetes konferenciara. Mi szamlazunk neki egy egy hetes konferenciat.
Mi ebben a nem legalis?

Szerzodesben le van irva mit/mikor/hany fore/mennyiert.
Szamlan rajta van tetelesen lebontva, ahogy kell. Szobara, etkezesre, satobbire.
Az, hogy o mit szamlaz le a Volvonak, az megint mas kerdes.

Ha egy hetes konferencia kereteben 2 nap az effektive konferenciazas, az nem latszik a vegosszegben.
Le van szamlazva teremberlet es technika x fore y osszegben. Aztan sakkozzak ki melyik nap.

Nincs semmi humbug, egyszeruen balfasz volt az utaztato.
Nagy ceg maximum a szobaszamokat tuntetteti fel - a tobbit osszesitve kapja ahogy fentebb irtam.
Ritka a teljesen teteles szamla. Nem kell.

Szep is lett volna, ha a merci az 1 honap alatt nalunk levo napi 100 ujsagiro utan teteles szamlat ker....
Lett volna parezer oldalas. Ilyenkor az a szokas, hogy a helyi ember kap napi bontast es a szamla az egy osszesites a vegen.
Ha volt kozben valami difi, azt a napi bontasban latja es rakerdez.

Nem urtodomany ez...

Ez meg a kontraktor céggel volt.

A hibát abban látta az adóhatóság, hogy nagyon turista gyanús helyre mentünk. Valamint a dokumentáció nem győzte meg őket arról, hogy a munkával töltött idő és a szabad programok aránya egészséges lett volna. Ezért ez nem minősült konferenciának, hanem egy juttatás volt. Azután viszont adózni kell.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#89210 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2015. 08. 09. 14:53

Ez meg a kontraktor céggel volt.

A hibát abban látta az adóhatóság, hogy nagyon turista gyanús helyre mentünk. Valamint a dokumentáció nem győzte meg őket arról, hogy a munkával töltött idő és a szabad programok aránya egészséges lett volna. Ezért ez nem minősült konferenciának, hanem egy juttatás volt. Azután viszont adózni kell.

En ertem. De ettol meg a szervezo volt a fasz, mert barmi allhatott volna a szamlan. Akar az is, hogy konferencia x nap abc Euro :)

#89211 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 09. 15:43

En ertem. De ettol meg a szervezo volt a fasz, mert barmi allhatott volna a szamlan. Akar az is, hogy konferencia x nap abc Euro :)

És ha ennyire szőröznek, akkor az egy soros dokumentáció meggyőzi, vagy nem turistagyanús helyre mennek?
Make love not Wor.

#89212 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 09. 16:21

És ha ennyire szőröznek, akkor az egy soros dokumentáció meggyőzi, vagy nem turistagyanús helyre mennek?

Adohivatal nem fog masik orszag beli szallodatol informaciot kapni.
Business secret...

#89213 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 09. 16:35

Adohivatal nem fog masik orszag beli szallodatol informaciot kapni.
Business secret...

Viccelsz? Simán kikérnek bármit, de ha nem kapnak, akkor az alany szopja be. Régen volt az már, mikor külföldi számlát csak úgy vaktában be lehetett tolni. Bár nem tudom a többi egyéni programot mennyire a szálloda szokta intézni, vagy nálunk pld. miképpen volt. Lehet szórakozni, hogy 3 nap konferencia és szerződés, meg semmi más, csak adóhivatal sem hülye és ezt az opciót elég sok emberrel kell egyeztetni így biztos lesz az alkalmazottak közt legalább két olyan hülye, aki "persze, hogy voltunk hajózni, nagyon tetszett" választ fogja adni és akkor még jobban szétcsapnak.
Make love not Wor.

#89214 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 09. 16:41

Viccelsz? Simán kikérnek bármit, de ha nem kapnak, akkor az alany szopja be. Régen volt az már, mikor külföldi számlát csak úgy vaktában be lehetett tolni. Bár nem tudom a többi egyéni programot mennyire a szálloda szokta intézni, vagy nálunk pld. miképpen volt. Lehet szórakozni, hogy 3 nap konferencia és szerződés, meg semmi más, csak adóhivatal sem hülye és ezt az opciót elég sok emberrel kell egyeztetni így biztos lesz az alkalmazottak közt legalább két olyan hülye, aki "persze, hogy voltunk hajózni, nagyon tetszett" választ fogja adni és akkor még jobban szétcsapnak.

nem fog infot kapni. Szep is lenne, ha harmadik felnek infokat adnank ki kliensekrol...
Azt kepzel amit akar.

#89215 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 09. 16:53

nem fog infot kapni. Szep is lenne, ha harmadik felnek infokat adnank ki kliensekrol...
Azt kepzel amit akar.

Igaz nekem azt sem sikerült még ilyen helyen megértetni a néppel, hogy a sör ne sörként szerepeljen a számlán, de nagyban minden más lehet. Viszont ha ilyen egyszerű lenne, akkor az összes kis cég és vállalkozó elsikkasztaná a nyaralását. Amúgy egyszerű, megkérdezem :-D
Make love not Wor.

#89216 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 16:16

Ezt magyaráztam, odaadom frissítés nélkül, nyom egy lekapcsolást, most 4 órája csinálja:

Kép

Nem tudom mikor telepítettem, kb. ősz óta áll a sarokban kikapcsolva, elővettem megnézni, este másolgatott és rendet tett, ma reggel lekapcsoláskot ez fogadott, most meg vakarom a fejem mert el kellene tenni az útból. Ha laptop, akkor lemerülhet, ha dolgozni kell akkor szopó.
Make love not Wor.

#89217 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 09. 16:58

Igaz nekem azt sem sikerült még ilyen helyen megértetni a néppel, hogy a sör ne sörként szerepeljen a számlán, de nagyban minden más lehet. Viszont ha ilyen egyszerű lenne, akkor az összes kis cég és vállalkozó elsikkasztaná a nyaralását. Amúgy egyszerű, megkérdezem :-D

Rendezveny eseten azt szamlaznak ami a szerzodesben szerepel.
Ha elefant vadaszat, akkor az lesz rajta.

Szerzodes szerint. Ha a szerzodes nem akar reszletes szamlat, akkor osszevontat kap.
128db szoba, 128db DDR package (Daily Delegate Rate, konferencia csomag amiben a terembertol a technikaig minden benne van napi dijjal), 128db udulesi ado, stb... Ebben nincs mibe belekotni. A ddr -ben meg az van ami a szerzodesben. Ha 3 nap, akkor 3 nap, ha 3 ora, akkor 3 ora. Plusz benne van a kaveszunet, az ebed, stb... Max nem 128db lesz, hanem 3x128db. Mert napi. Pont erre valo.
Az mar hotmindegy, hogy ejjeli teto parti a konferencia egy db kivetitovel... Darabra stimmeljen meg napra es nincs helye vizsgalodasnak.

Nem egy egyeni szamlarol van szo ami a szobat es a fogyasztast is reszletezi (ha a vendeg ugy keri).
Ne legyel mar :lama: ! 15 fele szamlatipusunk van.
Mind megfelel a jogszabalyoknak. Az egyik reszletes, a masik naponta gongyolt, a harmadik teljesen gongyolt, esigytovabb...
Sot meg van kulon a minden 0%-s bandanak is (Nato, UN, IFOR)

Hidd el, nincs benne semmi csalas, ha a szerzodesben reszletezve van mit mennyiert hany fore ....
A szamlan az lesz amit a szerzodesben leirtak. Teljesen legalis.

Lattad a Marslakok szamlait? Kezzel irott szamla, 1 db musorgyartas, 128700000 Ft. Ha az legalis, akkor az 1db konferencia is az (bar ilyet azert mi nem csinalunk).

Kép

Itt az osszes:
https://drive.google...dEU&usp=sharing

Allamnak bezzeg jo volt :)

A szerzodest ugyan bekerheti az adohivatal, de eleve nem ertem miert jutott eszebe az adohivatalnak vizsgalodnia.
Nagyon balfasznak kell lenni egy ilyen 'tanulmanyut' eseten, hogy felmeruljon egyaltalan a ketseg (hogy bujtatott juttatas volt)...
Siman le lehet olyat szervzni, hogy teszt vezetes a magas hofoku es nagy paratartalmu uzemeltetes erdekeben - 200 fo, 4 nap.
Csokolom.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 08. 09. 16:28 -kor

#89218 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 09. 16:58

Mit gondolsz mit csinalnak? Nem a ceg nevere foglalnak szallodai szobat, az (mar) nem poen.
Utazas szervezon keresztul. Az meg azt szamlaz amit epp akarnak.
Tanulmanyut, 4 nap, 2 repulojegy, stb (tokmashova, ugyanarra az idotartamra). Aztan kossenek bele...

Majd mutatok szep neveket, lesel mint jani a moziban... :)

Szerkesztette: FőDudu 2015. 08. 09. 16:22 -kor

#89219 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 09. 17:16

Ezt magyaráztam, odaadom frissítés nélkül, nyom egy lekapcsolást, most 4 órája csinálja:

Kép

Nem tudom mikor telepítettem, kb. ősz óta áll a sarokban kikapcsolva, elővettem megnézni, este másolgatott és rendet tett, ma reggel lekapcsoláskot ez fogadott, most meg vakarom a fejem mert el kellene tenni az útból. Ha laptop, akkor lemerülhet, ha dolgozni kell akkor szopó.

Nekem 3 új frissítés volt, utána csináltam C-ről egy snapshotot :) Ha nem tetszik a WINTEN, akkor visszaállítom a hetest osz' jóvan.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 09. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 08. 09. 17:21

Utazas szervezon keresztul. Az meg azt szamlaz amit epp akarnak.
Tanulmanyut, 4 nap, 2 repulojegy, stb (tokmashova, ugyanarra az idotartamra). Aztan kossenek bele...

Ezzel viszont kicsiben nem éri meg pénzt lopni, mert dárgább lesz, mint az utazásom.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4459
  • 4460
  • 4461
  • 4462
  • 4463
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.