HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4466
  • 4467
  • 4468
  • 4469
  • 4470
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#89341 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 08. 17. 23:35

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 08. 17. 21:21

Megkérdeztem (merugye az nem is igazi férfi akinek nincs legalább egy légiós ismerőse :cool: ) mert bevallom csak hasraütöttem a légiós nyugdíj nagyságára.

Valóban olyan 1500 € és 3500 € (rangtól, szolgálati beosztástól és szolgálati helytől függően) között van a fizu (missziókban a 2-3 szorosa) és ebből állapítják meg a nyugdíjat.

De a lényeg nem is az hogy mennyi a nyugdíj, hanem, hogy akit nyugdíjaznak 15 év (lehet 20 év is) után, az már olyan szinten le van pukkanva főleg fizikailag (a mindenféle egzotikus fertőzésektől, az alkoholtól, a drogoktól meg a folyamatos, valóban embertpróbáló fizikai igénybevételtől) nomeg mentálisan is, hogy az már nemhogy autót fényezni nem akar, de leginkább semmit ami fizikai munka. Kivétel a testőrködés meg a bérgyilkolás. :-)

Sok volt légiós van, de a legtöbb csak 2-3 max 5 évet tud lehúzni úh akiket nyugdíjaznak (az valóban képzett túlélő) és hajlandó (ráadásul képes is) dolgozni azokat bőven fel tudják szívni a magáncégek.

Viszont azt megnéztem, hogy a szlovák átlagbér az nettó 650 € úh ahhoz még az 1500 € is nyújt olyan anyagi többletet, hogy ne kelljen egy gyárban autót fényezni. :think:

Ja meg persze azért 15 év alatt bőven lehet félretenni is, merhogy az ellátás az egyébként all inclusive. :-)

én úgy tudom, a légió semmiben nem különbözik bármely hadseregtől. ugyanúgy megvannak a műszaki zászlóaljak, tűzszerészek, lövészek, felderítők, légideszantosok, logisztikai egységek. ez kb. 8-10 ezer ember összesen. ugyan a bolygó tele van kisebb háborúkkal, de szerinted ennyi embert hova és mikor vetnek be folyamatosan, hogy elhasználódjanak pár év alatt.
de ezt is csak azért, mert tesóm ilyesmi regényeket fordít, meg amolyan botcsinálta, amatőr hadtörténész, rohadt nagy tudásanyaggal a fejében. de egyébként meg egy aszociális szociopata.
nekem egy ismerősöm volt, ő pl. igazából csak sofőrködött. mondjuk hivatásos volt itthon, csak ugye átszervezték őket anno. pénzt akart keresni, mondta is, hogy a civil életben nem boldogult, diplomája nem volt, így a polgárvédelembe sem tudott elmenni. amit mesélt, az alapján az egész inkább egy lélekölő dögunalom lehetett, amit ott lehúzott. ő pl. úgy emlékszem párszor mászott ki európából, aztán egy alkalommal afrikában az előtte haladó valami aknára futott, és miután minden tele lett emberi testrészekkel, úgy döntött, éli inkább a csendesebb kaszárnyaéletet a folyamatos gyakorlatokkal, ezért nem is jelentkezett önként sehova, bár párszor átvezényelték, meg járt dél-amerikában is, és azt a klímát meg a bogarakat és az összes szart nagyon rühellte. valami ilyesmit mondott. :D
mondjuk a maga lakonikus stílusában a kiképzésről is csak annyit mondott, az volt a legjobb az egészben, hogy igazából nem értette mit üvöltöznek neki pluszban, de amit mondtak, megcsinálta, így nem volt vele senkinek soha semmi baja.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#89342 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 04:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 17. 22:31

Neba, most olvastam vissza, hogy milyen motorod van, egy kis 50 köbcentis pöcsköszörűvel mentél 250 km-t???
Mondjuk bringánál jobb ...

Ami csak 15km/hval bír menni a videó alapján? :)

#89343 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 08. 17. 20:46

Gondolom egy pudvás mikró sincs a szálláson, se KV főző.

Lidlis Argus helyett meg szerintem nézz vmi rendes cseh sört

csak a pici huto van, semmi mas :-D

van kifozde pár meterre meg kebabos is, de 50 kuvecs van a szamlan 2-áig, abbol el a család is meg en is, ugyhogy egyelore marad a legolcsobb konzerv es a pecenecka megoldas. sor csak az ejszakai muszak utani elalvashoz kell, finom es 7%-os, hamar kiut :-D

megfurdok, kaja aztan tipli vissza.

#89344 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 08. 17. 21:09

Megnéztem a rövidebb videót, meg belenéztem a hosszabba is, kár volt. Guga aludd ki magad, mert nagyon szét vagy esve... Sokat beszélsz a semmiről. Azaz még többet mint szoktál.

teny, hogy ejszakas muszak utan nem porog az ember agya, foleg sorbeontes utan :-D

#89345 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 17. 21:52

Egyébként milyen messze vagy és mekkora motorral?

Malacky, ha jol sejtem 230-250km yamaha jog, 50ccm3 de most gond van a sebvaltoval, nem hasznalom, viszem mocikorhazba ha megjott a fizu. busszal jarok, ingyenes, bevisz az ipartelepre, meg kirandulni is lehet vele, mert megy minden iranyba naponta 3 alkalommal, tehat 30 perc alatt bent vagyok pozsonyba, mehetek grasszalni, aztan vissza meloba. kicsit jobban attekintem parszor unalmamban megjatszom. nem szeretek a hotelszobaban ucsorogni, eddig is gyalog vagy mocival bejartam a kornyeket.

kovetkezo alkalommal a csalad jon ki Malacky-ba, olcso a hotel, van furdo a kozelben, meg bejarjuk pozsonyt.

hja nejem kitalalta, hogy jovo nyaron ketten vegigjarjuk az el camino-t. gyalog 800km :-D

#89346 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 08:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 17. 16:39

Abból fontos a tartalék, amire nincs szüksége az embernek.

hátha van 5 garázsa...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#89347 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 17. 18:38

Neked legalább fizetnek :D

mondjuk droid is vagyok, most két hetet nyaraltam, azt is fizették :D

#89348 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 08. 17. 19:54

Másrészt 20 éve vagyok házas, végig négyen éltük az életünket, nap mint nap egymással, sajnos az van, hogy én is nehezen viselem, a nejem is a különlétet. nem telt el hosszú idő, de majdnem megkattantam, a folyamatos szlovák duma, az hogy nincs főtt kaja, az ha valamit szeretnék csak angolul adhatom elő, a szexről nem is beszélve.

nahhh, majd 2 hét múlva veszek egy lapitopit, akkor gyüvés.

hja, leszedtek kismotorral a rendőrök :-D gondoltam bemegyek pozsonyba, így is volt, de olyan kesze-kusza utak voltak egymásba szarva, hogy megijedtem. visszafordultam, mert szerettem volna időben beérni melózni, rendőrök levillogtak, nincs a mocin rendszám :-D csak angolul tudtam nekik előadni, hogy Magyarországon nem használják, erre bizonyítsam be hogymagyar vagyok, passport, passport, mit keresek ilyen messze, mondom dolgozok, hja, meglátta a mellényemet, hogy IAC, erre oké, oké, bebaszódott az autóba és már ott sem voltak.

szóval kis köcsög bérdroid vagy, aki nyomorog egy munkásszállón, de legalább szarul keres :up:

az élet császára, valóban

és évekig minket droidoztál

kis majom

#89349 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 17. 22:31

Neba, most olvastam vissza, hogy milyen motorod van, egy kis 50 köbcentis pöcsköszörűvel mentél 250 km-t???
Mondjuk bringánál jobb ...

nincs motorja, hazudott
egy jog-ja van, ami segédmotorkerékpár/robogó :)

#89350 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 09:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 08. 18. 09:24

van kifozde pár meterre meg kebabos is, de 50 kuvecs van a szamlan 2-áig, abbol el a család is meg en is, ugyhogy egyelore marad a legolcsobb konzerv es a pecenecka megoldas. sor csak az ejszakai muszak utani elalvashoz kell, finom es 7%-os, hamar kiut :-D

Fejedelmi lehet

#89351 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 08. 18. 09:24

Mi az, hogy legolcsóbb konzerv? Arra felé nincsenek kukák? :p

#89352 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 08. 18. 09:31

Malacky, ha jol sejtem 230-250km yamaha jog, 50ccm3 de most gond van a sebvaltoval, nem hasznalom, viszem mocikorhazba ha megjott a fizu. busszal jarok, ingyenes, bevisz az ipartelepre, meg kirandulni is lehet vele, mert megy minden iranyba naponta 3 alkalommal, tehat 30 perc alatt bent vagyok pozsonyba, mehetek grasszalni, aztan vissza meloba. kicsit jobban attekintem parszor unalmamban megjatszom. nem szeretek a hotelszobaban ucsorogni, eddig is gyalog vagy mocival bejartam a kornyeket.

kovetkezo alkalommal a csalad jon ki Malacky-ba, olcso a hotel, van furdo a kozelben, meg bejarjuk pozsonyt.

hja nejem kitalalta, hogy jovo nyaron ketten vegigjarjuk az el camino-t. gyalog 800km :-D

Itthon is csinálhatnád kb. ugyanezt. Műszakos melóba, meg futószalag mellé, meg ide-oda mindig keresnek mindenhol melóst, szabadidőben meg itthon is kirándulhatsz.
Lehet csak felét kapod, mint ott, de itthon kevesebbet is költesz, meg a körülmények is jobbak, meg az asszonyt is láthatod minden nap.

#89353 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 18. 10:01

nincs motorja, hazudott
egy jog-ja van, ami segédmotorkerékpár/robogó :)

Tudom, egy kis pöcsköszörű :D

#89354 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 08. 18. 09:31

nyugtával a napot
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89355 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 08. 18. 11:26

nyugtával a napot

Miért? Jól fogalmazott, nem azt mondta, hogy amikor, hanem ha :D

#89356 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2015. 08. 18. 11:22

Itthon is csinálhatnád kb. ugyanezt. Műszakos melóba, meg futószalag mellé, meg ide-oda mindig keresnek mindenhol melóst, szabadidőben meg itthon is kirándulhatsz.
Lehet csak felét kapod, mint ott, de itthon kevesebbet is költesz, meg a körülmények is jobbak, meg az asszonyt is láthatod minden nap.

ja, kb. kézhez kap az ember droid melóval szalag mellett 3 műszakban egy 100-ast. elutazik ebből mondjuk még egy havi 10-est. tényleg kurvára megéri. spórolni nem tud belőle, kb. máról a holnapra él. tényleg nagy jövőkép lehet, miközben a munka egy lélektelen, emberölő kábel/csavargyáras faszoság.
nem nagyon értem, mi faszért akarjátok olyan életének a problémáit megoldani, akinek a helyzetében még soha nem voltatok, olyan munkákkal, amilyeneket kb. hátszélből szagoltatok 10 utcával arrébb a buszmegállóban?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#89357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 18. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 08. 18. 12:32

ja, kb. kézhez kap az ember droid melóval szalag mellett 3 műszakban egy 100-ast. elutazik ebből mondjuk még egy havi 10-est. tényleg kurvára megéri. spórolni nem tud belőle, kb. máról a holnapra él.

Amúgy most nekem nem tiszta, hogy mennyit fog keresni, de egy hasonló fényezőként szerintem nem 100ast keresne. Passz, többivel egyetértek, általában lófasz az egész, csak Gömbibáék hajtogatják, hogy tanulni kellett volna, kérdés akkor ki csapolja a sört a kocsmában?
Make love not Wor.

#89358 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 08. 18. 11:26

nyugtával a napot

érted, 50 ezrük van, de a család megy ki hotelbe dőzsölni
gondolom gyalog :D

#89359 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 08. 18. 12:32

ja, kb. kézhez kap az ember droid melóval szalag mellett 3 műszakban egy 100-ast. elutazik ebből mondjuk még egy havi 10-est. tényleg kurvára megéri. spórolni nem tud belőle, kb. máról a holnapra él. tényleg nagy jövőkép lehet, miközben a munka egy lélektelen, emberölő kábel/csavargyáras faszoság.
nem nagyon értem, mi faszért akarjátok olyan életének a problémáit megoldani, akinek a helyzetében még soha nem voltatok, olyan munkákkal, amilyeneket kb. hátszélből szagoltatok 10 utcával arrébb a buszmegállóban?

fényező nem ennyit keres, ha meg droidmelót nyom, ott se kap többet
arról meg fogalmad sincs, mi milyen helyzetekben voltunk
valamint téged nem zsidókémezett le, úgyhogy kicsit fogd be a pofád

köszi

#89360 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 18. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 08. 18. 12:39

érted, 50 ezrük van, de a család megy ki hotelbe dőzsölni
gondolom gyalog :D

Lehet stoppolni is. Alkat kerdese.
Ha nincs mas, akkor az is jo (lehet).

Szombaton felvettem egy lengyel stoppost a benzinkuton es elvittem a hatarig.
Lengyelorszagbol lestoppolt az Ozora fesztivalra, aztan most lestoppol(t) Novi Gradba a tengerhez.
Aztan haza.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4466
  • 4467
  • 4468
  • 4469
  • 4470
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.