Idézet: cyberde - Dátum: 2015. 08. 17. 21:21

Valóban olyan 1500 € és 3500 € (rangtól, szolgálati beosztástól és szolgálati helytől függően) között van a fizu (missziókban a 2-3 szorosa) és ebből állapítják meg a nyugdíjat.
De a lényeg nem is az hogy mennyi a nyugdíj, hanem, hogy akit nyugdíjaznak 15 év (lehet 20 év is) után, az már olyan szinten le van pukkanva főleg fizikailag (a mindenféle egzotikus fertőzésektől, az alkoholtól, a drogoktól meg a folyamatos, valóban embertpróbáló fizikai igénybevételtől) nomeg mentálisan is, hogy az már nemhogy autót fényezni nem akar, de leginkább semmit ami fizikai munka. Kivétel a testőrködés meg a bérgyilkolás.

Sok volt légiós van, de a legtöbb csak 2-3 max 5 évet tud lehúzni úh akiket nyugdíjaznak (az valóban képzett túlélő) és hajlandó (ráadásul képes is) dolgozni azokat bőven fel tudják szívni a magáncégek.
Viszont azt megnéztem, hogy a szlovák átlagbér az nettó 650 € úh ahhoz még az 1500 € is nyújt olyan anyagi többletet, hogy ne kelljen egy gyárban autót fényezni.

Ja meg persze azért 15 év alatt bőven lehet félretenni is, merhogy az ellátás az egyébként all inclusive.

én úgy tudom, a légió semmiben nem különbözik bármely hadseregtől. ugyanúgy megvannak a műszaki zászlóaljak, tűzszerészek, lövészek, felderítők, légideszantosok, logisztikai egységek. ez kb. 8-10 ezer ember összesen. ugyan a bolygó tele van kisebb háborúkkal, de szerinted ennyi embert hova és mikor vetnek be folyamatosan, hogy elhasználódjanak pár év alatt.
de ezt is csak azért, mert tesóm ilyesmi regényeket fordít, meg amolyan botcsinálta, amatőr hadtörténész, rohadt nagy tudásanyaggal a fejében. de egyébként meg egy aszociális szociopata.
nekem egy ismerősöm volt, ő pl. igazából csak sofőrködött. mondjuk hivatásos volt itthon, csak ugye átszervezték őket anno. pénzt akart keresni, mondta is, hogy a civil életben nem boldogult, diplomája nem volt, így a polgárvédelembe sem tudott elmenni. amit mesélt, az alapján az egész inkább egy lélekölő dögunalom lehetett, amit ott lehúzott. ő pl. úgy emlékszem párszor mászott ki európából, aztán egy alkalommal afrikában az előtte haladó valami aknára futott, és miután minden tele lett emberi testrészekkel, úgy döntött, éli inkább a csendesebb kaszárnyaéletet a folyamatos gyakorlatokkal, ezért nem is jelentkezett önként sehova, bár párszor átvezényelték, meg járt dél-amerikában is, és azt a klímát meg a bogarakat és az összes szart nagyon rühellte. valami ilyesmit mondott.

mondjuk a maga lakonikus stílusában a kiképzésről is csak annyit mondott, az volt a legjobb az egészben, hogy igazából nem értette mit üvöltöznek neki pluszban, de amit mondtak, megcsinálta, így nem volt vele senkinek soha semmi baja.