HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4494
  • 4495
  • 4496
  • 4497
  • 4498
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#89901 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 11. 12:22

Az nem ugy van, hogy ha nem ker ellenszolgaltatast, akkor nem csempeszet?
Meg orszagon belul? Lehet, hogy gyalog atmennek a hataron, aztan ezek a lelkes osztrakok felveszik oket es ingyen fuvarozzak.

Nem tudom, ott már az osztrák törvények mérvadóak. Itthon ingyen is tilos tudtommal.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89902 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 11. 12:22

Az nem ugy van, hogy ha nem ker ellenszolgaltatast, akkor nem csempeszet?
Meg orszagon belul? Lehet, hogy gyalog atmennek a hataron, aztan ezek a lelkes osztrakok felveszik oket es ingyen fuvarozzak.

Nálad a pont, a határig viszik őket tudtommal.

#89903 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 09. 11. 12:34

Nálad a pont, a határig viszik őket tudtommal.

En ugy gondolom, a magyar/osztrak hataron gyalog atmennek, aztan ezek a segitok felveszik oket es ingyen szallitjak.
Hogy a hatarig vagy epp a kovetkezo palyaidvarig/gyujtopontig azt nem tudom. Hirekben ennyi volt.
Azaz a hataratlepest nem az autoban teszik meg, ezert is nem csempeszet.

#89904 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 09. 11. 12:18

Azt mondjuk nem értem miért kapna többet egy magyar külsős betanított munkás

Nem betanított munkás vagyok :-D nem fényező a szakmám, de van gyakorlatom bőven festékszóró pisztollyal, papíron oktatók vagyunk, azaz az anyacég embereit tanítjuk az elvégzendő munkára. Gyakorlatilag senkit sem oktatunk, korábban írtam, hogy jártak itt angolok, németek és generáltak egy nemlétező problémát, miszerint a helyiek nem tudnak bánni a festékszóróval, így kerültünk ide pár hónapra.

A szlovák srácok 15 jurós órabérért vannak itt, én 11-ért, erre jönnek rá a műszakpótlékok és a dupla lóvék.

De elmesélem hogy működik ez pl. Győrben. Bevisznek egy külsős céget, akinek a vezetője kicsit visszacsúsztat annak, aki bevitte, így amíg a kapcsolat él, mindenkinek az az érdeke, hogy jól működjön. Ez mindenhol létezik.

*.zip formátumban ennyi a lényege.

Itt, ha előfordulna, hogy valakit nem fizetnek ki, az igen nagy hörgést váltana ki a sűrűn forgolódó külföldi felsővezetők között, mert azok óránként körbejárnak a gyártósoron és igyekeznek megdolgozni a sokezer juróért, amit kapnak. Tegnap pl. egy angol faszi jött oda hozzám egy felsővezető szlovákkal, s kérdezte mit csinálok. Mondtam a szlováknak, hogy csak angolul tudok, nem értem a szlovákot, így ő kiesett, ment tovább.

Az történt, hogy a festékszóró bungiban van egy brutális elszívó, amire nagy filtervásznat rakunk, a lámpa bejelzett, hogy berakódott, s az elszívás nem működik. Szóltam a műszakvezetőnek, hogy filtert kell cserélni, azt mondta elfogyott, nincs.

Nekiálltam a lerakódást lekaparni a filterről, ezt látta meg az angol faszi, magyaráztam neki, hogy elfogyott a filter, ezért tisztítom le, hogy aludjon ki a piros lámpa, mert, amíg világít festékanyag sem jön a rendszerből.

Az egész termelést leállította, s leintett, hogy nyugi mindjárt intézi, pedig Angliából jött, életében először járt itt. Kb. egy órát pakolásztunk, rendet raktunk, mire Pozsonyból megérkezett a filter. Szóval tényleg az van, hogy itt minden szarságra figyelnek. Olyan, hogy nem fizetnek ki, elő sem fordulhat, mert az összes ügynökséget kibasznák a picsába. Túl nagy pénzek mozognak a cégek között ahhoz, hogy ilyen baki előforduljon.

Sőt magamhoz képest én is eléggé visszafogott vagyok, mert ha valami hülyeséget csinálok, akkor akár miattam is kirakhatják a cégünket az összes emberrel együtt. Erre már volt példa mióta itt vagyok. Szlovák srácok összeugattak az egyik műszakvezetővel, másnap az egész csapat, konkrétan 3 műszak távozott.

Mondjuk nem ugatok senkivel, mert nincs miért, az a 30 ember kb. akikkel együtt melózom, mind jó fej, a műszakvezetőnk is jó arc. Szinte naponta jön oda hozzám vihogva, hátbaveregetni, hogy nincs kalapács. Ennyit tud magyarul :-D lófaszt se szól hozzánk, mert látja, hogy önállóan dolgozunk, megy a meló, nincs hiba. Sőt van olyan, hogy a robotokat sikerül belőni a srácoknak és folyamatosan fújnak, nekünk olyankor leállás van órákig.

De kurva unalmas, nem megy az idő, így ilyen esetekben magamtól beállok a románokhoz szalagmelóra segíteni nekik.
Monotonitás tűrése :-D ha ezt nekem valaki egy évvel ezelőtt előadja, hogy 3 műszakot fogok tolni szlovákiába és még szalagmunkát is, hát körberöhögöm :nevet:
Ezek pont azok a dolgok, amiket magamról nem hittem el, hogy képes lennék rá, sőt minden porcikája az énemnek tiltakozott ellene, amikor ilyen hirdetéseket olvastam, hogy 120 küvecsért 3 műszak, és monotonitás tűrése.

Aztán most ez van, viszont csak az első nap reggelén volt aggályom, amikor kint vártam az ipartelep előtt és láttam azt a töménytelen mennyiségű buszt ki s bejárni, na mondom basszameg itt 3 műszak van, amikor meg benyögték, hogy néha 16 órázni kell, majdnem visszafordultam, aztán a pénz lenyugtatott.

Később meg a körülmények, hogy mennyire másabb, mint Ausztriában volt, szó szerint kinyalják a seggemet, mármint az osztrák melóhoz képest.
Mindegy, csak az első néhány nap volt gázos, mert egyedül voltam magyar és a szlovákokkal melóztam, majdnem megkattantam tőle. Mindent szlovákul kellett hallanom, és nem értettem belőle semmit. Több, mint egy hét telt el, mire a cég talált még embereket mellém, na azok már itteni magyarok. Onnantól helyreálltak bennem is a dolgok, meg belerázódtam a melóba.

Maga a munka nem nehéz, nem megterhelő, hisz csak fújni kell a festékanyagot, ezzel semmi gond. Sőt talán semmivel, amit írtam, néha nem találom a helyem fejben, meg nehéz feldolgozni, hogy mi a faszt keresek én itt a családomtól távol. Csak ennyi, a többi fasza, főleg most, hogy már tudok főzni magamra. Ha nagyon kivagyok, akkor elindulok túrázni a környéken, egészen addig, amíg ki nem dőlök.

#89905 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:48

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2015. 09. 11. 12:21

Vagy lehet ettől virul...:Đ

Tőlem virulhat, költse orvosra :-D egyébként nem, mert ilyen hozzáállással sokáig nem húzza, előbb utóbb valaki elkapja a búráját.
Még ott kint mesélte az egyik srác, hogy Drezdában úgy jártak, hogy nem kaptak fizut, az egész csapat eldobta a szerszámot, elmentek a fönök lakására, kihívták és csak csöndben álltak előtte :-D megkapták a pénzüket, aztán otthagyták a faszba az egészet.

#89906 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 11. 12:19

Majd most kiszamolja, hany orat melozott, mennyit vontak a lakhatasra, aztan kijon x Euro per ora. Eldonti megeri-e maradni. Egyszeru matek.
Ami neki megeri, lehet, hogy neked vagy nekem nem vonzo. Egyenenkent valtozik.

Lakhatás szerencsére ingyen van, a többiek helyből járnak be, nekik az üzemanyag van ingyen.
Mindenképpen megéri maradni, a többiek 2000 felett kapnak bőven, mert számláznak, szlovák egyéni vállalkozók, tőlem levonják a járulékokat, de így is szép kerek összeg jön ki a végére a műszakpótlékokkal.

#89907 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 11. 12:52

Lakhatás szerencsére ingyen van, a többiek helyből járnak be, nekik az üzemanyag van ingyen.
Mindenképpen megéri maradni, a többiek 2000 felett kapnak bőven, mert számláznak, szlovák egyéni vállalkozók, tőlem levonják a járulékokat, de így is szép kerek összeg jön ki a végére a műszakpótlékokkal.

Akkor meg nyomjad a 16 orazast, addig se azon matekozol mikor mesz haza.
Elfoglalod magad, utana faradtan alszol. Agy meg jol kikapcsolja a buta dolgokat.

#89908 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 11. 13:01

Akkor meg nyomjad a 16 orazast, addig se azon matekozol mikor mesz haza.
Elfoglalod magad, utana faradtan alszol. Agy meg jol kikapcsolja a buta dolgokat.

16 órázás kicsit még odébb van, de már fix. mert elvállaltam.

#89909 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 12:11

ha az agya kikapcsolná a buta dolgokat, nem maradna semmi

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#89910 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 11. 13:11

ha az agya kikapcsolná a buta dolgokat, nem maradna semmi

faradtan ritkan porog az ember marhasagokon. Orul, hogy el :)

#89911 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 09. 11. 13:12

faradtan ritkan porog az ember marhasagokon. Orul, hogy el :)

látod, egyszerűen nem érted :)

Idézet

#89912 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 13:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 11. 14:04

látod, egyszerűen nem érted :)

Ertem, de ettol meg neki nem az a marhasag ami neked :)
Neki atlag gondolat ami neked marhasag.

#89913 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 14:46

Megjött a pénz, ahogy elutalták, jött a mail a bérszámfejtéssel együtt. Szóval ilyen szempontból itt nincs gáz.

#89914 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 11. 15:46

Megjött a pénz, ahogy elutalták, jött a mail a bérszámfejtéssel együtt. Szóval ilyen szempontból itt nincs gáz.

Végre egy sikertörténet :)

#89915 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2015. 09. 11. 18:38

Végre egy sikertörténet :)

Hja, kisebbik fiam most szólt, hogy a tyúktub is utalt :-D azt a lóvét nekiadtam. Úgy is filmezéshez vesz cuccokat. Sajnos innen nem férek hozzá online a számlámhoz, mert az otthoni telefonra megy a belépő sms.

#89916 Felhasználó inaktív   gyurlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 19:04

Höhnye.
Örülök hogy megjött a pénzed. :kakukk:

#89917 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: gyurlaci - Dátum: 2015. 09. 11. 20:04

Höhnye.
Örülök hogy megjött a pénzed. :kakukk:

Természetesen én is, de nem kételkedtem benne.

#89918 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 19:22

Mi a faszom ebbe az átverés? Túl szép, hogy igaz legyen, hisz ennyi erővel Jahno is adhatna 320gb tárhelyet nekik havi 160 küvecsért :omg: nem nagyon értem a logikáját.

http://tamasd.wix.com/kairos

#89919 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 19:39

Na ez kifejezetten érdekes fordulat migráns ügyben, az első lépés afelé, hogy a németeknek tartózkodniuk kell a kirívó ruhaviselettől.

http://newobserveron...yrian-refugees/

#89920 Felhasználó inaktív   zetor2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 11. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Iguana - Dátum: 2015. 09. 11. 11:09

Szerintem menj haza az asszonyhoz, ha ennyire nehéz nélküle. Utána úgyse látod egy darabig, ha elrepül Argentínába. Túlóra lesz még, pénzed is lehet, de a családdal töltött időt nem tudod pénzre váltani.

Én is ezt mondtam, csak lehet, nem ennyire egyértelműen. :)
Ki az a Mailer Daemon, és honnan tudja az e-mail címem?

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4494
  • 4495
  • 4496
  • 4497
  • 4498
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.