HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4507
  • 4508
  • 4509
  • 4510
  • 4511
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#90161 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 19. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 19. 17:39

Értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa... :-s

És akkor +1x:

Remélem nem attól tartod magad fényezőnek, mert egy gyárszalag mellett ragasztót spriccelsz autókárpitok belső oldalára. :Đ

Nos, tény, hogy nincs magyarországi fényező végzettségem. Maga az autókarosszériák, de itt inkább idomok lakkozása maga a fényezés, itteni megfogalmazás szerint. De konkrétan azt a robotok csinálják, mi csak javítunk utánuk. Huhh remélem ezt utoljára kellett leírni.

#90162 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 09. 19. 22:12

Kiemelt bérezéssel :D

Tokafejű, mint nem értesz azon, hogy az itteni átlagbér 4-600 juró, ehhez képest a háromszorosát kapjuk arra a rövid időre, amíg itt vagyunk + műszakpótlékok és hétvégi pótlékok. Kínodba már nem tudod, hogy mibe kössél bele.

Karel Gott :omg:

#90163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 09. 19. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 22:43

Tokafejű, mint nem értesz azon, hogy az itteni átlagbér 4-600 juró, ehhez képest a háromszorosát kapjuk arra a rövid időre, amíg itt vagyunk + műszakpótlékok és hétvégi pótlékok. Kínodba már nem tudod, hogy mibe kössél bele.

Karel Gott :omg:

Kézbe 1200-1800 Eurót ilyen melóért? Az nem egyszerű.
Make love not Wor.

#90164 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 21:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 22:50

Ha annyira nincs rá senki, akkor kénytelenek.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#90165 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 22:50

Kézbe nem kapja senki. 8-an vagyunk, ebből egyedül én vagyok magyar állampolgár, a többi helyi vállalkozóként tolja az ügynökségnek, számláznak. Én alkalmazott vagyok, utaltak. Egyébként igen. kb. 1800 juró, de sajnos nem sokáig, csak amíg megtalálják azokat az embereket, akiket betanítunk. Ma pl. senki sem jött. + most kezdik el bővíteni + 2 festékkabinnal a termelést, szóval kell nekik az ember, de nincs. Nem csodálom, ennyi pénzért tuti nem mennék el én sem 3 műszakba tolni.

#90166 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:02

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 22:58

Nem csodálom, ennyi pénzért tuti nem mennék el én sem 3 műszakba tolni.

Havi fél millió forintért? Baszki, simán kinéznék 1-2 hónapra. Lehet? Ha Te meg tudod oldani, akkor lehet én is. És valamennyit beszélek angolul. Csak a sört nem szeretem :-D Na ne röhögtess, hogy ennyiért nem akarnak dolgozni, mert hülyét kapok.
Make love not Wor.

#90167 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 19. 22:51

Ha annyira nincs rá senki, akkor kénytelenek.

Még bennünket is nagyon nehezen találtak meg, mármint az ügynökségnek kihívás volt 8 embert összeszedni. Nem is értettem miért vagyunk oktatói státuszban papíron, azt hittem vicc. De nem az. Annyi a feladatunk, hogy hosszútávra betanítsuk a jelentkezőket, aztán lépünk. Ha van rá egy mód megpróbálok átkerülni másik státuszba, mert jó a hely. A hotel az nagyon fasza, 10 perc alatt hoz-visz a céges busz. Az egész régióban ingyen utazhatok, akárhová elmehetek kirándulni szabadidőmben. Pozsonyba is ingyen visz.

A meló az nem megterhelő, a csapat meg jó. Ausztriához képest, hát izé. Ott minden pillanatot megélni kín volt, mert olyan sittes arcok voltak körülöttem.

Kérdés, hogy a szlovákok mikor zárják le a határt :Đ hja a szlovákok itt éljenzik Orbánt a szögesdrót miatt.

#90168 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 23:03

Még bennünket is nagyon nehezen találtak meg,

Van még 2 értelmes haverom is, akit érdekelne. Egyik ráadásul Komárom felé van, onnan át is bírna menni. Miképpen jelentkezhet?
Make love not Wor.

#90169 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:02

Havi fél millió forintért? Baszki, simán kinéznék 1-2 hónapra. Lehet? Ha Te meg tudod oldani, akkor lehet én is. És valamennyit beszélek angolul. Csak a sört nem szeretem :-D Na ne röhögtess, hogy ennyiért nem akarnak dolgozni, mert hülyét kapok.

Az anyacég nem talál embereket havi 4-600 juróért, mi nyolcan már beteltünk, mármint oktatóként. Mi csak rövid ideig vagyunk, amíg az anyacég talál megfelelő mennyiségű embert, akiket betanítunk. Erre írtam, hogy nem csodálom, ha nem jön senki. Még a 600 juró is igen kevés úgy, hogy vasárnap is tolni kell, meg éjszaka.

#90170 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:04

Van még 2 értelmes haverom is, akit érdekelne. Egyik ráadásul Komárom felé van, onnan át is bírna menni. Miképpen jelentkezhet?

Frank Uhlig 20/4548917, de inkább azt kell keresni, aki az embereket felveszi Herceg Tamás 30/4466184 de mint írtam, mi beteltünk, már csak az IAC keres embereket 4-600 juróért.

#90171 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 23:05

Az anyacég nem talál embereket havi 4-600 juróért, mi nyolcan már beteltünk, mármint oktatóként. Mi csak rövid ideig vagyunk, amíg az anyacég talál megfelelő mennyiségű embert, akiket betanítunk. Erre írtam, hogy nem csodálom, ha nem jön senki. Még a 600 juró is igen kevés úgy, hogy vasárnap is tolni kell, meg éjszaka.

Az emberek sem fognak örökké ott maradni, szóval oktató mindig kell. Bár nem értem a koncepciót, hogy 2 hete beestél valami betanított melóra, amit első naptól királyul csináltál, de ugyanezt komoly pénzekért kell oktatni, mert más alkalmatlan rá? Bár haverom szerintem ezért a 600-ért is elmenne. Mégis mire gondolsz? Idehaza ennek feléért tolnak hasonlót, Neki meg melója sincs.
Make love not Wor.

#90172 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:02

Az ügynökség kéri a végzettséget az oktatói státuszhoz, azért ez nem úgy működik, hogy fogod a pisztolyt és vagy megy, vagy nem megy. Mennie kell :-D
Azért vagyunk itt, hogy betanítsunk embereket, nem azért, hogy mi tanuljunk fújni + 3 munkafázis, munkaterület van. A belső idomok ragasztóval való felhordása, a szerviz panelek nitrós filmréteggel való felhordása, és a lakkozás, de az elenyésző, viszont néha rohamtempóban kell csinálni.

Holnap 16 órázok, délutános és éjszakai műszak egyben, haverommal már megbeszéltük, hogy rendelünk egy pizzát, mert vasárnap éjjel nincs nyitva az étterem. Viszont dupla pénz + éjszakai pótlék, olyan, mint ha 4X 8 órát melóznék. Aztán mivel jön ki a család, nem kell hazautaznom, s be tudok vállalni egy rakat túlórát. Legközelebb október elején megyek haza.

#90173 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:11

Az emberek sem fognak örökké ott maradni, szóval oktató mindig kell. Bár nem értem a koncepciót, hogy 2 hete beestél valami betanított melóra, amit első naptól királyul csináltál, de ugyanezt komoly pénzekért kell oktatni, mert más alkalmatlan rá? Bár haverom szerintem ezért a 600-ért is elmenne. Mégis mire gondolsz? Idehaza ennek feléért tolnak hasonlót, Neki meg melója sincs.

Augusztus 4-én kezdtem, egyáltalán nem betanított munka, előre elkérték a szakmunkás papírt szkennelve. Azok lesznek betanított munkások, akiket kiképzünk, már ha lesz jelentkező. Egyébként én sem értem az egészet, egyelőre jól érzem magam, a pénz percre pontosan érkezett, meló könnyű, ennél több nem kell.

Az itteni magyar srácok, akik szlovák állampolgárok, ők ténylegesen fényezők, mert az autószerelő szakma mellé oktatják nekik. A fele csapat a győri Audiban fényezett évekig. Ők eleve ismerték az ügynökséget, én csak a hirdetésükre jelentkeztem, szerencsére bejött, pedig fostam tőle rendesen.

Főleg, amikor az első percben közölték, hogy 3 műszak :omg: életemben nem gondoltam, hogy képes lennék ilyesmire :-D

#90174 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 23:18

Augusztus 4-én kezdtem, egyáltalán nem betanított munka, előre elkérték a szakmunkás papírt szkennelve. Azok lesznek betanított munkások, akiket kiképzünk, már ha lesz jelentkező. Egyébként én sem értem az egészet, egyelőre jól érzem magam, a pénz percre pontosan érkezett, meló könnyű, ennél több nem kell.

Az itteni magyar srácok, akik szlovák állampolgárok, ők ténylegesen fényezők, mert az autószerelő szakma mellé oktatják nekik. A fele csapat a győri Audiban fényezett évekig. Ők eleve ismerték az ügynökséget, én csak a hirdetésükre jelentkeztem, szerencsére bejött, pedig fostam tőle rendesen.

Főleg, amikor az első percben közölték, hogy 3 műszak :omg: életemben nem gondoltam, hogy képes lennék ilyesmire :-D

Ja csak azt felejted el hogyha bevagy jelentve itthon jövőre nem keveset kell befizetned a NAV-nak..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#90175 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:22

Ha én ezt a sok kamut időrendbe tenném...

Először volt a Q7 fényezés. Aztán videón már kárpit alá ragasztó fújkálás, vagy valami hasonló. Az véletlenül sem betanított munka, áááá, dehogy. képzettséged nem sok, csak valami magyar festői izé, oktató és tanár meg pláne nem. Főleg nem fényező. Szlovákot nem beszéled, de hirtelen oktató lettél? Ez betanított munka, amit meg kell mutatni az új brigádtagnak is, csak fontosabban adod elő. Azt mondjuk nem értem, hogy miért fizetnek ennyit, de nyilván így van.

"Egyébként én sem értem az egészet"

Na, ez legalább igaz lehet. Interpolálsz valamit és azzal vakítasz.
Make love not Wor.

#90176 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Ja csak azt felejted el hogyha bevagy jelentve itthon jövőre nem keveset kell befizetned a NAV-nak.. A külföldi munkákon ugyanis nem szokás levonni semmit majd szépen bevalláskor kell Magyarországon megfizetni. (kétoldalú egyezmény ugyanúgy megvan Szlovákia és Magyarország között a jövedelem és vagyonadók területén a kettős adóztatás elkerüléséről) Magyarán amit most kapsz egy bruttó abból majd jövőre tejelsz, ha eltapsolod a pénzt akkor meg bajba vagy.

Szerkesztette: djculture 2015. 09. 19. 22:25 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#90177 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:11

Az emberek sem fognak örökké ott maradni

Mi nem fogunk maradni sokáig, ugyanis az IAC nem sokáig fizet ennyi pénzt szívesen, elég ha jön valami német, vagy angol felsővezető, s beleles az ügynökségek kifizetéseibe. Ezt már hallomásból tudjuk, hogy általában nem nézik jó szemmel. Hamar elkezdenek spórolni, ha változik valaki pozíciója + az meg behozza a saját embereit, szóval nagyjából ennyi, de nem bánom. Van itt más lehetőség is.

Maradhatnék én is az anyacégnél, ha az ügynökséget kirakják, de inkább pihenek egy hónapot, s rákészülök alaposan Ausztriára.
Többet nem fogok kapkodni, osztrákok, osztrák cégek jól fizetnek. Ott simán meg lehet keresni ugyanennyit, talán a szállás jön le.

#90178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 23:22

Ott simán meg lehet keresni ugyanennyit, talán a szállás jön le.

Az sem kevés. És a megélhetés. De látttad, kint voltál. Szerintem előről kezded a sztorit :-D
Make love not Wor.

#90179 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:22

Ha én ezt a sok kamut időrendbe tenném...

Először volt a Q7 fényezés. Aztán videón már kárpit alá ragasztó fújkálás, vagy valami hasonló. Az véletlenül sem betanított munka, áááá, dehogy. képzettséged nem sok, csak valami magyar festői izé, oktató és tanár meg pláne nem. Főleg nem fényező. Szlovákot nem beszéled, de hirtelen oktató lettél? Ez betanított munka, amit meg kell mutatni az új brigádtagnak is, csak fontosabban adod elő. Azt mondjuk nem értem, hogy miért fizetnek ennyit, de nyilván így van.

"Egyébként én sem értem az egészet"

Na, ez legalább igaz lehet. Interpolálsz valamit és azzal vakítasz.

Q7 karosszériák egy épülettel arrébb vannak, ott lakkozunk, az fényezés konkrétan, de csak a robotok után javítunk.
Ragasztófújás minden belső elemre, van vagy 8 féle idom, amire kárpitot préselnek.
Képzettségem annyi, hogy festékszóróval dolgoztam rengeteget, mint szobafestő. Fém, fa és falfelületekre, bármi, ami nagy és külső, akár belső. Lényegtelen, örültek, hogy jelentkezett egy ember, aki használt már festékszórót.

A többi srác mondta el, hogy papíron trainer-ként vagyunk jelen. Mondom először azt hittem vicc, csak 2-3 napja, ahogy odahozták az első 3 embert, hogy tanítsuk be, akkor esett le, hogy miért.

Azért fizetnek ennyit, mert a státuszunk papíron nem betanított munkás, vagy szalagmunkás + 3 hónapra szól az ügynökség szerződése, ennyi idő alatt kell betanítanunk a jelentkező melósokat. De szerintem ez kitolódik, mert a robotos srácok is elég jó pénzt kapnak, ők nem tudom milyen státuszban vannak, de mind egyetemet végzett, jó srácok. Nagyon hamar nem akarják beüzemelni a gyártósort, hogy hibátlan legyen.
Szerencsére minden nap leáll a termelés, na olyankor nekünk rohamtempóban kell melózni, ahogy ma is, de legalább megy az idő.

#90180 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 19. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 09. 19. 22:41

Nos, tény, hogy nincs magyarországi fényező végzettségem. Maga az autókarosszériák, de itt inkább idomok lakkozása maga a fényezés, itteni megfogalmazás szerint. De konkrétan azt a robotok csinálják, mi csak javítunk utánuk. Huhh remélem ezt utoljára kellett leírni.

szóval annyi a fényezés, hpgy magadat fényezed. :cool:

de miért nem mondod, hogy biorobot vagy sok pénzért? :-s

kevésbé ciki, mint a magyarázkodás, hogy q7 eseket fényezel, de a kényszeres videózás ellenére csak egy szalagmenti ragasztóspriccelést sikerült dokumentálni. :-D

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4507
  • 4508
  • 4509
  • 4510
  • 4511
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.