Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 19. 23:22
Ha én ezt a sok kamut időrendbe tenném...
Először volt a Q7 fényezés. Aztán videón már kárpit alá ragasztó fújkálás, vagy valami hasonló. Az véletlenül sem betanított munka, áááá, dehogy. képzettséged nem sok, csak valami magyar festői izé, oktató és tanár meg pláne nem. Főleg nem fényező. Szlovákot nem beszéled, de hirtelen oktató lettél? Ez betanított munka, amit meg kell mutatni az új brigádtagnak is, csak fontosabban adod elő. Azt mondjuk nem értem, hogy miért fizetnek ennyit, de nyilván így van.
"Egyébként én sem értem az egészet"
Na, ez legalább igaz lehet. Interpolálsz valamit és azzal vakítasz.
Q7 karosszériák egy épülettel arrébb vannak, ott lakkozunk, az fényezés konkrétan, de csak a robotok után javítunk.
Ragasztófújás minden belső elemre, van vagy 8 féle idom, amire kárpitot préselnek.
Képzettségem annyi, hogy festékszóróval dolgoztam rengeteget, mint szobafestő. Fém, fa és falfelületekre, bármi, ami nagy és külső, akár belső. Lényegtelen, örültek, hogy jelentkezett egy ember, aki használt már festékszórót.
A többi srác mondta el, hogy papíron trainer-ként vagyunk jelen. Mondom először azt hittem vicc, csak 2-3 napja, ahogy odahozták az első 3 embert, hogy tanítsuk be, akkor esett le, hogy miért.
Azért fizetnek ennyit, mert a státuszunk papíron nem betanított munkás, vagy szalagmunkás + 3 hónapra szól az ügynökség szerződése, ennyi idő alatt kell betanítanunk a jelentkező melósokat. De szerintem ez kitolódik, mert a robotos srácok is elég jó pénzt kapnak, ők nem tudom milyen státuszban vannak, de mind egyetemet végzett, jó srácok. Nagyon hamar nem akarják beüzemelni a gyártósort, hogy hibátlan legyen.
Szerencsére minden nap leáll a termelés, na olyankor nekünk rohamtempóban kell melózni, ahogy ma is, de legalább megy az idő.