HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4542
  • 4543
  • 4544
  • 4545
  • 4546
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#90861 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 14:00

Fogalmam sincs, hogy egy vak embernek miféle kiszolgáltatottságot kell átélni és az ehhez tartozó szenvedést megtapasztalnia.

Ne is legyen. Néha kísérgetem őket a városban, vagy voltam vakoknál is vendégeskedni, nekem már az sok volt.
Make love not Wor.

#90862 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 13:54

Erre még egy konkrétabb példa is jó lenne. Guga is magyarázta, hogy régen kukoricát lopott és ezért az meg amaz történt.

Jah erre nem reagáltam. Hmmm mondjuk példa a közelmúltból.
Régi cégemnél ügyfél volt egy HR-es cég, sztem hivatkoztam is rájuk már story-k kapcsán. Ott dolgozott egy szöszi csaj akinek sztem bejöttem vagynemtudom, de eléggé kedves volt velem, dumáltunk is sokat. Az az esemény, hogy beszélgettünk többet a melóról gerjeszthette azt, hogy bejött a képbe az az állásajánlat aminek kapcsán most itt dolgozom. Ráadásul úgy, hogy A HR-es csaj dolgozott A cégnél, aki eljött onnan,de ismerte B HR-es csajt akivel jóban voltam. A leadta a drótot B-nek, hogy keresnek embert, aki szólt nekem, különben nem is kerestem volna, és valszeg a régi fizummal nem is lakhatnánk most albérletben. B csajjal kb azóta alig beszéltem, szóval ismerettségünk kifejezetten arra korlátozódott, hogy én előrébb tudjak lépni az életben.

Intermezzo:
guga nemrég mondta, hogy az énekesek hogy megénekelnek dolgokat előre, nagy igazság pl a Sweet dreams számból is:
Everybody's looking for something.

Some of them want to use you
Some of them want to get used by you
Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused.

Kibebaszottul igaz ha belegondolsz.
Intermezzo vége

Másik, emlékszel tán, hogy annak idején másik e30-as csaj, gyerekkel, akivel kavartam. Konkrétan nem volt oka, hogy egyik napról a másikra kirakjon, mégis pont akkor dobott. (most kiderült, hogy már kb 1-1.5éve egyedül van, azóta sem találta meg a boldogságot) Később kiderült, hogy a feleségem is pont akkor szakított a barátjával és mindkettőnknek ugyanannyi idő volt sebnyalogatás után elkezdeni ismerkedni és egymásra is találtunk. Ezt azóta is sokat emelegetjük, asszony előtte 4évig élt együtt a sráccal, mégis pont akkor jött el az ideje.
Amint meglett az új munkahely, átcucoltam asszony albérletébe, de előtte már hónapokkal el akartam költözni. Pont nyáron néztem egy albérletet, amit akkor elhappoltak előlem és morci is voltam, viszont ha ott akkor elkötelezem magam 1éves szerződéssel, akkor nem költözhettünk volna el. Akkortájt nézegettem az albérleteket, de nem volt semmi jó. Aztán érdekes módon, asszonynak is lett új munkája, nekem is, pont amikor meglett annyi pénzünk, hogy ki tudtuk venni az albérletet (mondtam a tulajnak, hogy nem tudom egybe kifizetni a kauciót, mert nem tudok egyszerre levenni annyi pénzt, valójában még nem jött meg a fizu) akkor találtunk olyat, amibe rögtön beleszerettünk, lehetett vinni kutyát, kertes ház is, garázs is, erkélyes is, nem is laknak felettünk, mindenben tökéletes. Nem is néztünk másik albérletet, ez volt az egyetlen amit elmentünk megnézni, a többi még arra sem volt érdemes, hogy élőben megnézzük. Szerinted mennyire volt ez sorsszerű meg kiszámolva? :) Eleve többen pályáztak a lakásra, az ingatlanosnak kellett választania 3-4ember közül és mi kaptuk meg. Azóta néha körbenézek a környéken van-e jobb és baszki akár hiszed akár nem, de több mint 1.5év alatt egyszer sem láttam a miénknél jobb albérletet a környéken, ami tényleg minden szempontnak megfelel.

Ezek persze lehetnek totális véletlenek, vagy piros.

Oké, ezek nem olyan druva példák, viszont hétköznapiak, a te életedben is biztos van ilyen. Biztos hallottad már, hogy "majd elnyeri méltó büntetését". Az ilyen mondások nem véletlenül születnek. Gugás kurkoica story-t nem ismerem, de attól még érezheti azt, hogy a lopás miatt később valamivel megfizetett érte.

De ott van még a bmw megvétele is. Eladtam a kispókot, utána kb fél évig nézegettem. Volt egy is egy fekete e30 csepelről, egy régi bnőféle öccsének az autója. Megdumáltuk, hogy megveszem, fizettem is rá kb 50ezer előleget, viszont mindenki lebeszélt róla, aki látta az autót. Pedig kurvára akartam, de később beláttam, hogy egy igazi romhalmaz volt. Kifizettem a tanulópénzt, de nem vettem meg. Elmentünk Pécsre is kocsit nézni, Jászárokszállásra is. Ott pl kinéztünk egy kurvajót, tulaj másnak hívott, hogy mégsem adja el. Ekkor már kb fél éve kerestem autót, muter meg tökvéletlenül aszondja talált egy piros szedánt Bp-en, nézzük meg. Á mondom kizárt, nekem fekete kupé kell. Csak elmentem megnézni, és annyira megtetszett, hogy azt mondtam vegyük meg, némi alku után. Azóta is imádom. Valami miatt a többi fekete hulladék eltávoldott tőlem és mégis olyan lett amiben sok örömöm van.

Biztos vagyok benne, hogy nálad is vannak ilyenek. Sosem érezted azt, hogy áhhh ezt a usert el kell kerülni vagy ebből bukó lesz vagy valami?
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90863 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 14:21

Biztos vagyok benne, hogy nálad is vannak ilyenek. Sosem érezted azt, hogy áhhh ezt a usert el kell kerülni vagy ebből bukó lesz vagy valami?

És ha igen? Tippeljek be valamit, hogy biztos azért volt, és ah tudom előre, hogy seggre fogok esni, akkor nem megyek arra? Hanem?

Ráadásul én jóval durvább példákat emlegetek, több személyre. 20+ éves gyerek halálát miért ne szenvednék meg a szülők és emlegetnék örökké? Ha 18 akkor meg szölőket, gyereket és mindenkit büntet az elméleted szerint. A valamiért.
Make love not Wor.

#90864 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:26

Te, azért az megvan, hogy nem előre éneklik meg, hanem az élettapasztalatokat öntik dalszövegbe?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#90865 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 14:03

Nem is azt írtuk, hogy azért mert élve feldaraboltál 3 óvodást, hanem párhuzamba lett állítva dolgokkal. Szóval arányosan kellene matekozni, de ha már emlegeted, akkor mi az a szint, amitől egyik vagy másik bünti jár? Vagy mindenkinek? Én csak a haveri kört meg csaáldot ismerem, de nem bírom érteni mivel kell a cslaádot, szülőket, kvázi MINDENKIT és a gyereket is megbüntetni egy ilyennel, hogy elradírozzuk a föld színéről? A lopós cigánykurvák és egyén lehúzók meg élnek, mint hal a vízben. Ezek szerint nagyobbat esemény kellene hozzá. De mekkora kaliber? Egy 3 éves gyerek mit követkehett el? Még mindig ott vagyok, hogy szabálytalanul játszott, bepisilt, hisztizik a Pokémonért. Jobbak nem jutnak eszembe.

Mondom a kisgyerek az valszeg nem is éli át ezeket úgy és nem is ő van büntetve. Az ő lelkét nem is terheli meg úgy 3év szenvedés, mint a szülőét aki mondjuk 30évig viseli az elvesztésének a terhét.

Egyébként fogalmam sincs mia mérce meg úgy egyáltalán. Érzésekre és érzelmekre nincsen skála, mérce, mértékegység, innentől nem tudod arányosítani egymáshoz.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#90866 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 25. 14:26

Te, azért az megvan, hogy nem előre éneklik meg, hanem az élettapasztalatokat öntik dalszövegbe?

Ja igen, ezt akartam mondani, igazad van. Bocs. Már nem szerkesztem át, de igen. Közben meló is van, néha orális beszéddel megzavarják a gépelésem és nem működik a többszálas kezelés az agyamban :Đ
BMWパワー
Kép

#90867 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 14:29

Mondom a kisgyerek az valszeg nem is éli át ezeket úgy és nem is ő van büntetve. Az ő lelkét nem is terheli meg úgy 3év szenvedés, mint a szülőét aki mondjuk 30évig viseli az elvesztésének a terhét.

Én most az "apa elment" típusú dolgokról beszéltem, de ha gyerek szenved örökké, akkor mivel érdemelte ki mondjuk 3 éves korától? Addig mit véthetett, amiért indokolt egy életig tartó szopószorzó?
Make love not Wor.

#90868 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 14:25

És ha igen? Tippeljek be valamit, hogy biztos azért volt, és ah tudom előre, hogy seggre fogok esni, akkor nem megyek arra? Hanem?

Ráadásul én jóval durvább példákat emlegetek, több személyre. 20+ éves gyerek halálát miért ne szenvednék meg a szülők és emlegetnék örökké? Ha 18 akkor meg szölőket, gyereket és mindenkit büntet az elméleted szerint. A valamiért.

Tippelj, az mindig bejön. :) Nekem netuddmeghányszor volt már az, hogy mentem haza, kihalt jobbkezes utcák ásosemjönsemmi, és kb számtalanszor volt, hogy ehh most fékezni kéne, és pont akkor jött autó. Ugyanez trafipaxra is.

Nem mondanám, hogy büntetés, inkább az, hogy kinek szól. Nyilván egy 21éve gyerek halálát is a megsínylik a szülők, ez azért nem annyira határozott vonal, de alapvetően a nézet az, hogy ilyen 20év alatt a cél az, hogy a szülőnek kell megtanulnia valamit, felette pedig a gyereknek. Mondom, ne büntetésnek fogd fel, hanem leckének. Érzelmi leckének.

Nem vagyok orákulum és nem is járok semmilyen gyülekezetbe ahol választ kapnék mindenre. Nekem is rengeteg kérdésem van ezzel kapcsolatban, csak úgy mint neked, vagy mint a többieknek, de attól még nem tudom a választ.
BMWパワー
Kép

#90869 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 14:36

Én most az "apa elment" típusú dolgokról beszéltem, de ha gyerek szenved örökké, akkor mivel érdemelte ki mondjuk 3 éves korától? Addig mit véthetett, amiért indokolt egy életig tartó szopószorzó?

Igen, itt jön be amit már írtam, hogy a halálunkkal, nem biztos, hogy véget ér minden és simán lehet, hogy GAME OVER insert coin felirat esetén van aki bedobja a százast és játszik mégegyet. Erre mondtam azt, hogy erre nincs se cáfolhatatlan bizonyíték, se az ellenkezőjéről. Az addig mit véthetett az nem biztos, hogy azalatt a 3év alatt történt. Ne érts félre nem állítom, hogy ez így igaz, de van egy ilyen opció is.
BMWパワー
Kép

#90870 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 14:41

de alapvetően a nézet az, hogy ilyen 20év alatt a cél az, hogy a szülőnek kell megtanulnia valamit, felette pedig a gyereknek. Mondom, ne büntetésnek fogd fel, hanem leckének. Érzelmi leckének.

És akkor a 18 éves gyereken mit leckéztetünk? Többit sem egészen értem, mert már megint 2 irányból nem közelítünk. Meg miért pont 20, azt már nem is sejtem.
Make love not Wor.

#90871 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 09. 25. 14:46

És akkor a 18 éves gyereken mit leckéztetünk? Többit sem egészen értem, mert már megint 2 irányból nem közelítünk. Meg miért pont 20, azt már nem is sejtem.

Nem pont 20, nem sablon, csak nagyjából saccperkb. Melyik 18évesen? :) Fogalmam sincs, nem vagyok orákulum bakker :) Ez ilyen általános mondás, mint valami hálózati eszköznél, hogy az úgy működik jól mert csak.
BMWパワー
Kép

#90872 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 13:55

Apa kezdődik, bár lehet hogy az asszony mellett már nem tud annyira kibontakozni szegény :)

#90873 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 09. 25. 14:26

Dehogy, mások életét éneklik meg előre!!!!444négy :)

#90874 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 13:41

Most egyébként mit vársz? Hány olyat szeretnél belinkelni aminek nem tudom az okát, sőt megírtam, hogy valszeg nem is a mi tisztünk megtudni?

Pl megtanulhatták az éhezést és az ezzel járó szenvedést, ezek nagyon bonyolult érzelmek, én végig sem tudnám gondolni, hogy mit érezhettek, micsoda kétségbeesést nap mint nap. Nem mondtam, hogy csakis pozitív dolgot lehet megtapasztalni. Ez is kell, hogy utána tudd értékelni a jót. Ha érzelmileg zéró lennél, akkor hogy tudnál bármit értékelni, akár jó, akár nem? Ezek mind bonyolult érzelmek és ezen a bolygón más élőlény nem is képes rá, csak az emberi lélek.

Legalábbis nekem ez a véleményem.

Azt azért nem árt ha tudod (csak úgy a légkondicionált iroda forgószékében ücsörögve, a céges ebédlő 990- forintos menüjét felbüfögve), hogy emberek, kvázi az emberi faj egyedei, életvitelszerűen élnek háborúban/békében, -50 fokban/+50 fokban, sivatagban/dzsungelben, hegyen/völgyben, városban/vidéken, erdőn/mezőn, éhezve/bőségben... Ráadásul vannak akik kőkorszaki, vannak akik űrkorszaki körülmények között.

Szóval, az, hogy te, a komfortzónádon kívüli létet, tragédiaként élnéd meg az rengeteg más embernek a mindennapi valóság. Úh maradjunk annyiban, hogy az ember erősebb fából van kifaragva annál, hogy az önpusztításon gondolkodjon azoktól az apró anomáliáktól, amit te a fullgazdagságban/fullcivilizációdban a jóléttől rádtörő rémálmaidban traumaként megélsz.

Olvasgass Remarque-ot, meg Merle-t. Jobban jársz, mint az internetes zagyvaságokkal. :-)

#90875 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 25. 15:01

Azt azért nem árt ha tudod (csak úgy a légkondicionált iroda forgószékében ücsörögve, a céges ebédlő 990- forintos menüjét felbüfögve), hogy emberek, kvázi az emberi faj egyedei, életvitelszerűen élnek háborúban/békében, -50 fokban/+50 fokban, sivatagban/dzsungelben, hegyen/völgyben, városban/vidéken, erdőn/mezőn, éhezve/bőségben... Ráadásul vannak akik kőkorszaki, vannak akik űrkorszaki körülmények között.

Szóval, az, hogy te, a komfortzónádon kívüli létet, tragédiaként élnéd meg az rengeteg más embernek a mindennapi valóság. Úh maradjunk annyiban, hogy az ember erősebb fából van kifaragva annál, hogy az önpusztításon gondolkodjon azoktól az apró anomáliáktól, amit te a fullgazdagságban/fullcivilizációdban a jóléttől rádtörő rémálmaidban traumaként megélsz.

Olvasgass Remarque-ot, meg Merle-t. Jobban jársz, mint az internetes zagyvaságokkal. :-)

Majdnem stimmel, leszámítva az internetes zagyvaságot, ugyanis semmit nem olvastam a neten ebben a témában.
Igazad van, sokféleképpen élünk. Lásd Jahno-t is megrázta az ismerőse halála, Gömbibá sem tudná feldolgozni,hogy az egyszem gyereke meghalna, máshol meg van 10-15gyere, ott simán elhullik a fele még 20éves kora előtt és nem rázza meg az embereket. Ez ilyen, engem is sokminden megrázna, ezért hívják, úgy hogy komfortzónán túl eső esemény. Mindenkinek van ilyen, mindenkinek más.

Elolvasom jól az ajánlottakat :up:
BMWパワー
Kép

#90876 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 09. 25. 15:08

Majdnem stimmel, leszámítva az internetes zagyvaságot, ugyanis semmit nem olvastam a neten ebben a témában.
Igazad van, sokféleképpen élünk. Lásd Jahno-t is megrázta az ismerőse halála, Gömbibá sem tudná feldolgozni,hogy az egyszem gyereke meghalna, máshol meg van 10-15gyere, ott simán elhullik a fele még 20éves kora előtt és nem rázza meg az embereket. Ez ilyen, engem is sokminden megrázna, ezért hívják, úgy hogy komfortzónán túl eső esemény. Mindenkinek van ilyen, mindenkinek más.

Egyébként az összes klasszikus 1.-2. vh regény ragyogóan érzékelteti, pont ezt a komfortzónából hirtelen kiszakadást, a permanens halálfélelmet, az életveszély mindenpillanati megélését, a család/barátok/ismerősök ok nélküli elvesztésének érzését.

Irvin Shaw - Oroszlánkölykök
James Jones - Most és mindörökké
Cornelius Ryan - A leghosszabb nap

na és persze

Rejtő Jenő - Összes Művei :cool:

Szerkesztette: cyberde 2015. 09. 25. 14:20 -kor

#90877 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:22

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 25. 15:19

Egyébként az összes klasszikus 1.-2. vh regény ragyogóan érzékelteti, pont ezt a komfortzónából hirtelen kiszakadást, a permanens halálfélelmet, az életveszély mindenpillanati megélését, a család/barátok/ismerősök ok nélküli elvesztésének érzését.

na és persze

Hogy neked mennyi időd van olvasni... :) Vagy csak gugli első 3 találattal vagánykodsz?
Rejtőből van néhány ebook, de még nem volt időm rájuk.
BMWパワー
Kép

#90878 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:23

Lásd Jahno-t is megrázta az ismerőse halála,

Annyira nem dőltem fel tőle, de közvetlenebb ismerősöket és családot nem irigylem. Ellenben amennyit láttam belőle tipikusan ez a csóka nem érdemelte meg. Olcsón, meg önköltségi áron szervezett rendezvényeket, bárkinek bármikor rendelkezésre állt, szívesen mesélt, tanított, megfejtett. Amíg beteg volt, addig legalább a harcálláspontot is elvitte a derékig érő víz, hogy a munkái is odavesszenek, valami okossággal összeköthetnéd ezt a kettőt is.

Csak logikátlannak érzem, hogy mivel 20 éves elmúlt, már nem a szülőket bünettték, de azért elég szar lesz Nekik is. Asszonynak meg a két gyereknek aztán plána. Akkor most kit akartak megleckéztetni? Sikerült baszki, viszont van egy sejtésem, egyik sem tudott mit követett el és mit ne ismételjen meg.
Make love not Wor.

#90879 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:25

Merle - Malevil, neked is ajánlom.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#90880 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 09. 25. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2015. 09. 25. 15:19

na és persze

Jé ezeket mind olvastam :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4542