The Pompous Marsh-hen VII.
Elküldve: 2015. 10. 15. 04:55

Elküldve: 2015. 10. 15. 12:21
Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 10. 14. 17:12
Ha az általád említett valóság lenyomatát magadban megváltoztatod, akkor magát a valóság lenyomatát változtatod meg

Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 10. 14. 17:12
Igen, mert mi alakítjuk olyanná, amilyen.
paranormal.hu
Elküldve: 2015. 10. 15. 14:00
Idézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 15. 13:21

igen. nem.
egyrészt igen, van választási lehetőség, változtatsz, akkor megváltoztatod a valóságot. ha jobban odafigyelsz, nem üt el a busz. ha jobban odafigyel a sofőr, nem üt el a busz. ha jobban odafigyel a szerelő, nem hibásodik meg és üt el a busz. ha nem kanyarodik ki egy figyelmetlen autós a busz elé, nem üt el a busz. vagy a keverékük.
ezek lejátszhatóak sokféleképp.
ahogy pl. ha lelkileg egészséges vagy, lehet elkerül a rák, ha testileg, valószínűleg nem fogsz magas vérnyomásban és a járulékaiban szenvedni. és ha bízol benne, akkor nem üt el a busz sem.
ezekből az alapvető tényekből levezetni, hogy ha erősen hiszel, akkor tuti tiéd a lottóötös, a punci, a vagyon, a munka, és életed végéig egészséges leszel, és még a busz sem üt el... ez szimpla statisztika és pszichológia.
ha hiszel abban, hogy létezik isten, betartod a 10 parancsolatot, vagy amit guga mond, vagy a legközelebbi szektavezér, aszpartam szertár szószólója, seth, chtulhu, a nagy spagettiszörny, a nagy esernyődinoszaurusz, és üdvözülsz, dimenziót váltasz, másképp rezegsz, alig több, mint szimpla hit és életmód. ja, a hit képes hegyeket mozgatni. viszont ezt te csak a belső valóságodban éled meg, a külső valóság, pl johann c ezt maximum úgy éli meg, hogy egy ostoba, bosszantó seggfej vagy. tény, hogy megváltoztattad a külső és belső valóságot. és az is tény, hogy gyakorlatilag semmit sem értél el vele.
most épp kőkemény ateistáknak magyarázol az ezotéria oldalról. és egyforma következetességgel utasítjátok el egymást koncepcióját az életről az érem két oldalán.
igazából nincs is semmiféle hatás-kölcsönhatás, csak ilyen netes pszeudotroll izé... a valóság netes kivetülésének deformitása. az egész egy szimpla szimulákrum (a baudrillard-i képletbe helyezve már csak a szimulákrum szimulákruma), már mindenféle eredeti nélküli létező verziók értelmetlen ütköztetése.
ezen filozófia mentén továbbmenve választásaink alapvetően színleltek és értelmetlenek. mit főzzek ma. melyik autót vegyem meg. laptopot. melyik nadrágot vegyem fel. melyikünk menjen a gyerekért. itthon nyomorogj-e vagy külföldön. droid legyél vagy sem. kire szavazzak. viktorra vagy sem. a kemtrélre vagy a djíkemberekre. istenre, nicsére vagy einsteinre. elküldjelek-e a kurva anyádba vagy sem.
Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 10. 15. 14:01 -kor
Idézet
Elküldve: 2015. 10. 15. 14:17
Idézet: Csula kapitány - Dátum: 2015. 10. 15. 15:00
egyrészt igen, van választási lehetőség, változtatsz, akkor megváltoztatod a valóságot. ha jobban odafigyelsz, nem üt el a busz. ha jobban odafigyel a sofőr, nem üt el a busz. ha jobban odafigyel a szerelő, nem hibásodik meg és üt el a busz. ha nem kanyarodik ki egy figyelmetlen autós a busz elé, nem üt el a busz. vagy a keverékük.
ezek lejátszhatóak sokféleképp.
Igen, de ez azért ennél sokkal összetettebb. Mert magát a választást is egy csomó tényező befolyásolja és azoknak a tényezőknek is millió más tényezője is van. De minden egyes tényező egy adott pontban összpontosul, ahol maga a választás pillanata is megtörténik. Ezek a gondolati magvak, a gondolat elektromágneses mezeje, amely vagy összekapcsolódik, vagy taszítja magát más gondolatmezőktől attól függően, hogy melyik gondolatformának milyen erős érzelmi töltöttséggel rendelkezik, és hogy vajon a megvalósulás azonos iránya felé hat-e más gondolatokkal.
Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor ezek a gondolati magvak összeadódnak, közvetlenül az anyag szintje alatt, majd a megvalósulás felé törekedve áttörnek az anyagba, belépve fizikai valóságunkban pontosan a választás időpillanatában.
Az a tény, hogy a buszsofőr fáradt volt, csupán ez a tény az elütött ember halálával mintegy szinkronban volt, hiszen kellett ez a tényező ahhoz, hogy elüsse a sofőr az embert. A sofőr fáradtságához pedig sok más, sok ezer ugyanolyan szinkronitású tényező is hozzáárult, melyek mint a gondolatok kialakulása mentén erősítették a baleset megvalósulását.
Választási lehetőségek végtelen sorozata áll előtted minden pillanatban; van köztük, amely kedvezőbb, mint a többi, meg olyan is akad, amely kevésbé kedvező. De azt meg kell értenünk, hogy minden mentális cselekedetnek valóságossága van, amiért felelősek vagyunk.
Idézet
Akkor tegyük fel például, hogy három választási lehetőséged van, és feltétlenül döntened kell. Ugyebár kiválasztod az első lehetőséget. Az alternatív jelen az a pillanat, amelyben meghozod ezt a döntést. Miután döntöttél, a jelen megváltozik, te pedig tisztán érzékeled, miként változott meg, milyen jövőbeli események és cselekedetek következnek döntésed nyomán ebből az alternatív jelenből. Ugyanígy jársz el a többi lehetséges döntéssel, ugyanebből a tudatállapotból kiindulva. A módszerek minden esetben azonosak. Meghozod a döntést. Utána a tetszésed szerinti módszerrel tudatosítod a testedben keletkező fizikai következményeket.
paranormal.hu
Elküldve: 2015. 10. 15. 14:30
Idézet: Jahno - Dátum: 2015. 10. 15. 00:40
Ez így van barátom, de ha a robot elbassza, mi javítjuk utána a lakkozást, s oda nem is kell betanított ámbörke csak a ragasztófújáshoz.
No, de hogy helyrerakjam a ragasztófújást, nem rossz meló, főleg, ha megvan a rutin. Bennünket nem tanított be senki, hisz azért hoztak ide, hogy betanítsuk azokat, akiket az anyacég majd fillérekért alkalmaz. Hétfőn tolták rá a számlámra a lóvét, majdnem megugrottam a millát, de valami sántít az egészben, mert most meg az elszámolást nem küldték, úgyhogy megint lesz velük egy kis beszédem, valami 300 küvecset hiányolok. Azt már sikerült kiharcolnom, hogy amiről nem akarták, hogy tudjak, de a szobatársam apránként felvilágosított, hogy bizony létezik, s nem kis pénz, azt is meg kell kapnom. Az ehavi még jövőben van, mert a srác az ágyat nyomja, nem jön szlovákokhoz.
Viszont, végre bammeg, szlovákok beszélgettek a buszon, csak az utca nevét értettem, meg, hogy vinoteka, s egy liter bor 1 euro, s van mindenféle házi jóság. Rászántam az időt. Hoztam a hotelbe egy üveggel.
Megkínáltam a szobatársamat és a nejét, pár perc és megyünk vissza

Na, egyelőre ennyi. Valamit kajálnom kell előtte. Soha életemben nem vettem mikrós kaját, első alkalom.
Lasagne, jól néz ki, de el kell osztanom 4 adagra, mert az 1 kilós kiszerelés 2 euró

Elküldve: 2015. 10. 15. 14:57
Idézet: guga - Dátum: 2015. 10. 15. 15:30
No, de hogy helyrerakjam a ragasztófújást, nem rossz meló, főleg, ha megvan a rutin. Bennünket nem tanított be senki, hisz azért hoztak ide, hogy betanítsuk azokat, akiket az anyacég majd fillérekért alkalmaz. Hétfőn tolták rá a számlámra a lóvét, majdnem megugrottam a millát, de valami sántít az egészben, mert most meg az elszámolást nem küldték, úgyhogy megint lesz velük egy kis beszédem, valami 300 küvecset hiányolok. Azt már sikerült kiharcolnom, hogy amiről nem akarták, hogy tudjak, de a szobatársam apránként felvilágosított, hogy bizony létezik, s nem kis pénz, azt is meg kell kapnom. Az ehavi még jövőben van, mert a srác az ágyat nyomja, nem jön szlovákokhoz.
Viszont, végre bammeg, szlovákok beszélgettek a buszon, csak az utca nevét értettem, meg, hogy vinoteka, s egy liter bor 1 euro, s van mindenféle házi jóság. Rászántam az időt. Hoztam a hotelbe egy üveggel.
Megkínáltam a szobatársamat és a nejét, pár perc és megyünk vissza

Na, egyelőre ennyi. Valamit kajálnom kell előtte. Soha életemben nem vettem mikrós kaját, első alkalom.
Lasagne, jól néz ki, de el kell osztanom 4 adagra, mert az 1 kilós kiszerelés 2 euró

mit basz el a robot te szerencsétlen?
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:00

2 ejurós lasagne 4 ebédre beosztva jónak tűnik, s elég is volt. Egyedül a mikróval nem szimpizek, mert 7-8 perc alatt a sima rezsó is átmelegíti ennyire. Bár a mikróba, hogy miért káros nem tudok belekötni, de nem szimpi és kész, nem természetes.
Lehet évek múlva kiderül, hogy három fejem lesz és 4 agyam. Az már túl sok lenne ebbe a topikba

Megyek vissza a szobatársaimmal a vinotékába.
Kicsit leülünk helyben végig kóstolni a rozékat, vörösöket, és a fehéreket.
Legjobbakat mindenkinek, ma már nem merek hozzászólni többet, mert....inkább iszok pár borot, meg vacsorát főzö9k, aztán fürcsialcsi, holnap pobedna smena.
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:01

Szerkesztette: guga 2015. 10. 15. 15:02 -kor
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:02
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:04
Idézet: guga - Dátum: 2015. 10. 15. 16:00

2 ejurós lasagne 4 ebédre beosztva jónak tűnik, s elég is volt. Egyedül a mikróval nem szimpizek, mert 7-8 perc alatt a sima rezsó is átmelegíti ennyire. Bár a mikróba, hogy miért káros nem tudok belekötni, de nem szimpi és kész, nem természetes.
Lehet évek múlva kiderül, hogy három fejem lesz és 4 agyam. Az már túl sok lenne ebbe a topikba

Megyek vissza a szobatársaimmal a vinotékába.
Kicsit leülünk helyben végig kóstolni a rozékat, vörösöket, és a fehéreket.
Legjobbakat mindenkinek, ma már nem merek hozzászólni többet, mert....inkább iszok pár borot, meg vacsorát főzö9k, aztán fürcsialcsi, holnap pobedna smena.
Biztos fincsi, és 4 nap alatt biztos még fincsibb lesz kibontva.
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:29
Idézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 15. 13:21
Hogy milyen példa?
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Idézet: Dextrose - Dátum: 2015. 10. 15. 15:17
Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor ezek a gondolati magvak összeadódnak, közvetlenül az anyag szintje alatt, majd a megvalósulás felé törekedve áttörnek az anyagba, belépve fizikai valóságunkban pontosan a választás időpillanatában.
Az a tény, hogy a buszsofőr fáradt volt, csupán ez a tény az elütött ember halálával mintegy szinkronban volt, hiszen kellett ez a tényező ahhoz, hogy elüsse a sofőr az embert. A sofőr fáradtságához pedig sok más, sok ezer ugyanolyan szinkronitású tényező is hozzáárult, melyek mint a gondolatok kialakulása mentén erősítették a baleset megvalósulását.
Választási lehetőségek végtelen sorozata áll előtted minden pillanatban; van köztük, amely kedvezőbb, mint a többi, meg olyan is akad, amely kevésbé kedvező. De azt meg kell értenünk, hogy minden mentális cselekedetnek valóságossága van, amiért felelősek vagyunk.
Akkor tegyük fel például, hogy három választási lehetőséged van, és feltétlenül döntened kell. Ugyebár kiválasztod az első lehetőséget. Az alternatív jelen az a pillanat, amelyben meghozod ezt a döntést. Miután döntöttél, a jelen megváltozik, te pedig tisztán érzékeled, miként változott meg, milyen jövőbeli események és cselekedetek következnek döntésed nyomán ebből az alternatív jelenből. Ugyanígy jársz el a többi lehetséges döntéssel, ugyanebből a tudatállapotból kiindulva. A módszerek minden esetben azonosak. Meghozod a döntést. Utána a tetszésed szerinti módszerrel tudatosítod a testedben keletkező fizikai következményeket.
a végeredményből nem illik visszafejteni a képletet. mert ha elvileg 10 féle képletet fel tudok írni, akkor mind a 10 féle képlet jó?
másrészt kifeketítettem azokat a szavakat, amelyek az én textualitásomban, kauzalitásomban értelmetlenek, vagy érthetetlenek. amúgy kb. értem, hogy mire gondolsz. nem hiszek benne... az élet, ha úgy tetszik, sors, csak véletlenek, a szabad akaratunk és a determinált természetünk kesze-kusza, kibogozhatatlan vegyülete. persze, mi a véletlen... minden okkal történik, vagy csak te találod meg az okot, amiért és amivel beépíted az életedbe...
kétlem, hogy egy autóbaleset okkal történik, isteni akaratból. vagy hogy gondolati formákban, egymásba kapcsolódva előtör a nem anyagi létből és valósul meg.
egyelőre meg lehet találni a reális, logikai okait, még akár egy hosszú láncot is felépítve belőlük. ehhez képest hol a te képleted?
az anyagi világ, az anyagi világ. bármit teszel, ezen a bolygón alapvetően az vagy, amit megeszel és amit kiszarsz, amit megiszol és amit kihugyozol. amit megveszel, amit eladsz, akit megdugsz, aki megdug, amit dolgozol, amit elültetsz, amit learatsz. amit kiszámolsz, osztással, szorzással. minden csak vegyes ráadás a gondolati szinten. a tested, vele együtt a neuronjaid hálója, ami élvezi, hogy eszel, szarsz, baszol, dolgozol, veszel, eladsz, gyereket nevelsz, nőt szeretsz, alapvetően a csillagok porából lett és porrá lesz.
észrevettem, hogy akiknek gondjai vannak az evéssel, szarással, baszással, munkával, vétellel-eladással, gyerekkel, nővel, osztással-szorzással, érzelmekkel kicsit túlságosan is elkezdenek gondolati szinten máshova menekülni.
ahelyett, hogy bevallanák maguknak, gondjaim vannak az evéssel, szarással, satöbbivel. mindezt úgy, hogy rettenetesen nagy feneket is kerítenek annak, hogy esznek, szarnak, basznak, gyereket nevelnek, ésatöbbi. és valami gondolati síkba menekülnek.
ugyanúgy, észrevettem, hogy akiknek gondjai vannak a gondolati síkokkal, azok elég erőteljesen képesek leragadni az iszok-hugyozok, dolgozok-veszek, eszek-szarok, osztok-szorzok, baszok-beszólok szögekben.
Szerkesztette: Csula kapitány 2015. 10. 15. 15:34 -kor
Idézet
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 10. 15. 16:04
50 centes ebéd nem is lehet másmilyen, csak fejedelmi.
Idézet
Elküldve: 2015. 10. 15. 15:33
Gondolod megeszem, ha megromlik

Elküldve: 2015. 10. 15. 15:36
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 15. 16:29
Na most belekötöttél az élő fába, gratula

Nem 50 centes kaja, de csak 50 centnyit tudok belőle elfogyasztani, a maradékot pedig tudom divatos a kukába kúrni, de nem az én világom.
Valamelyik részét értelmezd.
Ha azt írtam volna, hogy lementem az étterembe, s ugyanezt a kaját kihozta a pincér 5 juróért, akkor jó fej vagyok

Elküldve: 2015. 10. 15. 15:39
Egyébként egészen addig eszedbe sem jutott a napi étkezésem, amíg otthon éltem

Ez csak egy étkezés, Budapest lakosságánál jóval többen esznek napi szinten a kukából, sőt még Budapesten is, tudom Ő tehet róla.

Már megint olyat tettem, ami alávaló

Elküldve: 2015. 10. 15. 15:42
Idézet: JonesC - Dátum: 2015. 10. 15. 16:29
Amikor leírtam azt a szót, hogy fejedelmi, iróniával tettem, sőt mi több, öniróniával. Ugyan mi a faszomtól lehetne egy halkonzerv fejedelmi étkezés

Elküldve: 2015. 10. 15. 15:45
Idézet: guga - Dátum: 2015. 10. 15. 16:42

és valóban csak nevetek
Idézet
Elküldve: 2015. 10. 15. 16:06
Elküldve: 2015. 10. 15. 18:57
Idézet: guga - Dátum: 2015. 10. 15. 15:42

Amilyen drágák ezek a szarok évek óta, én elvárnám tőlük, hogy nagyon fejedelmiek legyenek, persze nem azok.