HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4696
  • 4697
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#93941 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 09. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 08. 22:47

Szar volt. A hét 5 napján 12 órázás, nehéz fizikai munka, kapkodós, raktári rakodás, megrendelések lerakodása raklapokra és csomagolás, naponta olyan 8-10 tonnát rakodtam le, és 20 km-t gyalogoltam fel-alá a békával az óriási hűtőraktárban. Tudtam csinálni, nem voltam hozzá pedig Gyula, de nem tudtam tartósan hozni a min. 300 doboz per óra szintet, főleg, ha sok apró cucc összeszedéséből állt a megrendelés. Felfejlődtem ugyan a kezdeti 100-150 rekesz/óra szintről 200-250-re, néha megvolt a 300-400, de nem elég tartósan. 4 hét volt a betanulásra és a felfejlődésre, én ott voltam 6-ot. Nekem elnézték eleinte, hogy nem voltak meg a számaim, bírták a fejem és a szövegelésem, de a 6. héten elment a türelmük. Nem dobtak ki, de utolsó nap már percenként jártak a nyakamra ilyen-olyan vezetők, nem bírtam jobb számokat hozni, így inkább kiléptem. Amúgy is kimerültem a sok 12 órázásban, 5 órát utaztam naponta összesen oda-vissza, alig aludtam 4-6 órákat a műszakok között, és a két szabadnap nem volt elég, hogy ezt a mértékű fáradtságot kipihenjem. Kibaszott rabszolgátatás volt, se szabadság, se egy napot kimaradni nem lehetett betegen sem, 3 hete influenzásan dolgoztam.

Egyébként csinálható lett volna, ha csak napi 8 órát kellett volna nyomni, és nincs ez a brutális célérték, és lehetett volna szabadságot is kivenni. Mindegy, hamarosan úgyis felmondtam volna, de azért még néhány hétig csinálni akartam. Egyedül a pénz nem volt rossz, 8 font óránként.

Előtte a konyhai mosogatás jobb volt. Igaz az csak 6,7-es minimálbér volt, de könnyebb volt, azzal csak az volt a baj, hogy részmunkaidős volt, és abból nem lehet megélni. Viszont az ügynökséges picsa berágott, hogy ezt a raktári munkát választottam helyettük, így oda nem mehetek vissza.

Nem baj, van ebben a városban munka, az angoloknak is, és a bevándorlóknak is, sok olyan munka van, ami minimálbéres vagy szenny, ezért az angoloknak nem kell. Itt aki akar dolgozni, az tud. Majd találok másikat, inkább csak az lesz érdekes, hogy mennyi időbe fog telni. 2 hónapra való pénzem van, lehet egészen annyira való sem (kiment ez a 70 font gépre, meg lesz egy rendkívüli 50 fontnyi magyar kiadás egy elintézetlen ügy miatt), emiatt csak az idő szorítása lehet veszélyes.

uhh
azért az egészségedre vigyázz, abból csak egy van
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#93942 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: zetor2000 - Dátum: 2015. 12. 08. 23:44

Gondolom, minimálbéres meló akad, szép számmal, csak abból nem jösz ki...
Ismi van kinn valahol, asszem Londonban, fánkot szállít ki, 2-2,5 éve, már sofőr, ami azt jelenti, hogy ő már csak vezet, de nem pakol, mert arra ott a mellette ülő. Pénze talán fél fonttal több, mint a pakolósé.

Buszsofőrökről olvastam, hogy van már pár magyar, a pénz jó, de keményen és szabályosan kell tartani a menetrendet, ami néha (néha mindig) elég nehéz. Ott olyan 12 font az órabér, vagy mit írtak, de gondolom, kihalás útján lehet bekerülni. Nameg jogsi kell buszra, az sincs mindenkinek.

Minimálbérből itt meg lehet élni, de csak akkor, ha minimum teljes munkaidős az állás (min. 37,5 óra hetente). Az előző ügynökségen általában csak részmunkaidős munkát adtak, csak az volt vele a baj.

Buszsofőrnek el is mennék, mert a helyi Arriva busztársaság minden busza ki van matricázva hirdetéssel, hogy sofőröket keresnek 10 font per óra bérért, ami tetszene, de nincs B kat. jogosítványom sem, nem hogy buszra való. Jogsira gyűjtöm a pénzt, majd csak összejön, olyan 200 ezer forintnak megfelelő font az ára a B kategóriásnak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93943 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 09. 02:13

nabaz. ha szólsz mielőtt utazol, óccsón kapsz egy eee-t, tök fölöslegesen van itt nekem, csak a helyet foglalja. mondjuk abból legalább csak keveset :-D

Ó 'szod, ha ezt előbb tudom, drónnal elröpíthetted volna ide. Mindegy, ha egyszer még kell hasonló gép olcsón, akkor majd szavadon foglak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93944 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 14:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 09. 10:25

Ó 'szod, ha ezt előbb tudom, drónnal elröpíthetted volna ide. Mindegy, ha egyszer még kell hasonló gép olcsón, akkor majd szavadon foglak.

csak legyen még meg. de van egy palmrestcserére szorulú thinkpad t60 is.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#93945 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 09. 14:49

csak legyen még meg. de van egy palmrestcserére szorulú thinkpad t60 is.

Ha már úgyis benne vagy, akksi+tőtő-e van?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93946 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 20:42

Na. Lesikamikáztam a Nyílászárók Hetet a gépről, nem is Starter volt rajta, hanem Ultimate. Mindegy, úgy le lett szedve, hogy nyekkeni nem volt ideje. Ment fel rá az Arch Linux, ablakkezelőnek meg első alkalommal próbáltam be tiling wm-et, egyelőre az i3wm-et. Az Arch is nagyon fapad (ennél már csak a Gentoo, Slackware és a Linux from Scratch nagyobb fapad), nem laktam még be, de az i3wm annyira durván mimimalista fapad, hogy még Chuck Norris vagy Torvalds sem meri használni, ettőleg csak FrankenWM és a konzolozás nagyobb fapad.

Ha nagyon kilesz a 'csám a fapadozásból, akkor teszek rá Openboxot vagy IceWM-et, de egyelőre kap esélyt a tiling wm, tovább akarok lépni a Debil Mancika színes ikonokra kattintgat az ECDL-es oktatóteremben szintről. A súlyos arcok, hardcore coderök és linuxerök ilyen tilingos szarral nyomják, másrészt jót tesz a gyenge gépnek, hogy csak pár mega a memóriahasználata. Az QtXE, LXDE, Xfce, Gnome, KDE kilőve, futnának, de gyenge gép, meg az 1 giga memó sem túl combos, sokat lassítanának.

Ha ezt belaktam, akkor már csak az marad hátra, hogy befejezzem vim-re átállást, előtte Linuxon Kate editort, Windowson NotePad++-t használtam. Elvileg a vim is nagy előrelépés, elég szokatlan koncepció, de még így is könnyebb megtanulni, mint az Emacset. Igaz a vimnek csak akkor van értelme, ha valaki tud gépírni, de aki tud, annak is melós megtanulni a vimes hotkeyket és megszokni a koncepcióját ennek az üzemmódváltos szövegszerkesztőnek.

Gondoltam rá, hogy átmegyek igazán kemény arcba, és feldobok egy PC-BSD-t, de egyrészt egy csomó program és driver nincs rá, ami Linuxra van, másrészt a titkosítást és a fájlrendszereket sem kezeli mind normálisan, gigaméretűt szopni most nem volt kedvem és időm.

Mondjuk ha ezt az Arch+i3wm-et az angolok látnák, harakirit követnének el a sokk következtében, itt Albionban még az ipari vonalkódleolvasón, készletet nyomonkövető konzolon és a vécépapírgurigán is Windows fut, de komolyan. vers meg moonman is a gatyájába élvezne, ha látná, hogy itt mennyire durván windows only világ van. Szeritem a szuperszámítógépen is csak addig fut itt Linux, amig be nem röffentenek rajta egy virtuális gépet, és fel nem tesznek arra egy Windows Servert. Lehet nem vevők arra sem, hogy a CV-mben ilyen linuxos dolgok vannak, szerintem azt gondolják, hogy Torvalds húzzon a farkára, kelet-európai hülyegyerek.

#93947 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 22:20

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 09. 14:57

Ha már úgyis benne vagy, akksi+tőtő-e van?

éééés van. vagyis most egy töltő + egy akksi van meg, még egy akksi valószínűleg hamar előkerül, a még egy töltő meg ki tudja, merre :)

#93948 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 09. 22:20

éééés van. vagyis most egy töltő + egy akksi van meg, még egy akksi valószínűleg hamar előkerül, a még egy töltő meg ki tudja, merre :)

sakkó most hogy lesz?

Mert most DX-nél sold out lett a tőtő.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#93949 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 09. 23:10

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 09. 22:29

sakkó most hogy lesz?

Ovatosan a kinai totokkel....
Ibm-hez nem volt szerencsem, almasbol lattam kinait szetszedve.

Van am durva kulonbseg.

#93950 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 10. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 09. 22:29

sakkó most hogy lesz?

hány akksi kell neked?
amiben én hasznaltam, abba 4xAA kellett, vagy 2xCRV3

#93951 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 10. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2015. 12. 10. 11:40

hány akksi kell neked?
amiben én hasznaltam, abba 4xAA kellett, vagy 2xCRV3

1 akksi meg egy tőtő kellene :)

Idézet

#93952 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 10. 14:33

Óóó, az a büdös, retkes picsa! Jól rábasztam ezzel a szarral. Már a végefelé nyomom az Arch Linux beállítását. Már csak olyan apróságok lennének hátra, mint a video tearing megszüntetése, mert a FF görgetés, és az mpv a videók lejátszásakor tearingel, gyanús volt, hogy nincs hardveres gyorsítás, hiába mentek fel rendben a zárt és a nyílt inteles driverek.

Mint kiderült, ebben a gépben olyan D2xxx-es Atom proci van, ami a prociba integrált GMA3600-as chipet tartalmaz, ezért csak Win7-hez van driver hozzá, de se XP/8.x/10-re, se Linuxra, se semmi máshoz nincs hozzá hardvergyorsításos driver, tehát nem a Linux hibája. Hogy a faszba lehet az Intel ilyen szemét? Linuxra van ugyan egy 2012-es (!) driver, de csak elavult csomagokkal használható, modern disztrók alatt használhatatlan.

Van egy buherált driver XP-re, úgyhogy most az lesz, ha szerencsém lesz, akkor olyan leszek, mint Flashdesignor, és örülhetek, ha XP-n tudok zsidózni, az is nagy szerencse lesz, ha működik.

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 10. 14:34 -kor

#93953 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:12

Ez most valami vicc? A Guga-topik is ennyire kihalt már? 2 napja semmi hsz? Gugát hová tettétek? Elástátok vagy beledöglött a 16 órázásba?

Közben fent van az XP, de nem meggyőző, a Flash eléggé szaggat SD-ben is, mintha lenne hw-gyorsítás, de nem megfelelő, igaz mplayer alatt megfelelőnek tűnnek a dolgok. Mindegy, felteszem még alá a hiányzó dolgokat, és tesztelem így egy hetet, ha nem válik be, megy fel egy kicsontozott Win7.

Ha ezt Flesi látná, mit össze nem ikszépzek :] :banghead: :pokeas2:
Vágott pöcsökkel viszont nem vagyok hajlandó foglalkozni.

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 11. 13:15 -kor

#93954 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:14

Mi baj volt a win7-el amúgy?

Idézet

#93955 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 13:14

drága, gondolom
meg nem bírja a gép lehet

#93956 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 11. 13:12

Ez most valami vicc? A Guga-topik is ennyire kihalt már? 2 napja semmi hsz? Gugát hová tettétek? Elástátok vagy beledöglött a 16 órázásba?

Közben fent van az XP, de nem meggyőző, a Flash eléggé szaggat SD-ben is, mintha lenne hw-gyorsítás, de nem megfelelő, igaz mplayer alatt megfelelőnek tűnnek a dolgok. Mindegy, felteszem még alá a hiányzó dolgokat, és tesztelem így egy hetet, ha nem válik be, megy fel egy kicsontozott Win7.

Ha ezt Flesi látná, mit össze nem ikszépzek :] :banghead: :pokeas2:
Vágott pöcsökkel viszont nem vagyok hajlandó foglalkozni.

minek a flash? ezer éve kihalt, semmire nem kell
tecső sem abban megy

#93957 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2015. 12. 11. 13:20

drága, gondolom
meg nem bírja a gép lehet

rajta vót

Idézet

#93958 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 11. 13:14

Az, hogy ebben csak 1 giga RAM van, és lassúcska volt. Bár már bánom, hogy leszedtem. A fene gondolta, hogy ekkorát fogok vele szopni.

#93959 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 11. 13:33

Az, hogy ebben csak 1 giga RAM van, és lassúcska volt. Bár már bánom, hogy leszedtem. A fene gondolta, hogy ekkorát fogok vele szopni.

En az elso beirasodnal mar sejtettem valamit, de nem akartalak leoltani...
Nalunk ilyeneken megy a zene streaming. Eloszor nemelyik akkuja megmurdelt, zarlat.
Be se kapcsol. Gyari akku: 250 Euro. (gep er vagy 20 eurot).
Akku ki.

Aztan a toltok is megmurgyeltek, szep feher helyett lettek fekete, nem Asus toltok.
Vegul megallt bennuk a venti is - en tokre azt hittem nincs bennuk, de van.

Igy kicsereltuk oket masik gepre. Szoval ilyen 'feherkebol' van par darab aklatresznek.

Ramot lehet bele tenni - lehet, kukazok neked valami 2 gigas modult ha ezekben az lenne.
Meglesem.

Szerkesztette: FőDudu 2015. 12. 11. 14:10 -kor

#93960 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 11. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: FõDudu - Dátum: 2015. 12. 11. 14:10

En az elso beirasodnal mar sejtettem valamit, de nem akartalak leoltani...
Nalunk ilyeneken megy a zene streaming. Eloszor nemelyik akkuja megmurdelt, zarlat.
Be se kapcsol. Gyari akku: 250 Euro. (gep er vagy 20 eurot).
Akku ki.

Aztan a toltok is megmurgyeltek, szep feher helyett lettek fekete, nem Asus toltok.
Vegul megallt bennuk a venti is - en tokre azt hittem nincs bennuk, de van.

Igy kicsereltuk oket masik gepre. Szoval ilyen 'feherkebol' van par darab aklatresznek.

Ramot lehet bele tenni - lehet, kukazok neked valami 2 gigas modult ha ezekben az lenne.
Meglesem.

Igen, már látom, hogy ez egy nagy szar, bár ha lenne hozzá linuxos driver, meg 2GB RAM, nekem azért megfelelne. Nyilván ez egy mobilgép, erősen kompromisszumos, sokat nem vártam tőle, és még azt is alulmúlta.

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 11. 14:45 -kor

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4696
  • 4697
  • 4698
  • 4699
  • 4700
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.