Idézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 14. 12:34
Ausztria sem rossz hely, bár nem tudom, hogy a külföldiek mennyire lepték el, mennyire maradt ott munka. A német a magyaroknak elég alap, míg az angol divatba nem jött, mindenki németül tanult. Viszont ha osztrák multihoz mész dolgozni, azoknál lehet angolul is tolni, nem muszáj némettel kínlódni, a boltban meg majd legfeljebb mutogatsz, láttak azok már elég, németül nem beszélő külföldi hülyét. Pláne, ha multiknál vásárolsz, mert ott csak szó nélkül fizeted, vagy mész automata pénztárhoz. Mondjuk ez az angoloknál nem működik, a boltos néni mindjárt letámad a How are you (today)-s és Do you need a bag faszságaival, meg traktál a do you have a ... card-os szövegeivel, még azt is kikérdezi, hogy milyen színű alsógatya van rajtad, nem ereszt, míg waterboardingozósan, maximálisan ki nem hallgatott, szóval itt nem lehet megúszni mutogatással, vagyis meg lehet, de akkor a boltos lady jól megsértődik, hogy nem csevegsz és udvariaskodsz vele, nem kérdezel vissza hogy ő hogy van, stb., elvárják, hogy belemenj az ilyenekbe.
Tagja vagyok sok ausztriai melók csoportnak, rengeteg meló van, és sok a hülye. Általában úgy fest, hogy:
Idézet
SZIASZTOK 2-FŐ FÉRFI RÉSZÉRE KERESEK KÜLFÖLDÖN BETANITOTT VAGY SEGÉDMUNKÁT. KÖSZÖNÖM.
TetszikHozzászólás
Szia érdekel a minka pontosan miről lenne szň
S ez tömeges, sajnos, de amíg ezek az emberek alkotják a munkakeresők zömét, addig semmi gáz, már ha érted.
Ausztriában elég átlépni a határt, s megkeresni a termelő gyárakat, néhol még magyarul is ki van írva, hogy milyen munkára keresnek alkalmazottakat.
Az építőipar még jobb, mert ha valaki nagyon melózni akar, keres egy nagy építkezést, és bemegy érdeklődni. Mondjuk az építőipart kihagyom, elég volt az a 2.5 hét sógoréknál

s nem is az, hogy nem fizettek ki, egyszerűen sittes alakok vannak mindenhol.
Anglia? Folyamatosan figyelem az oldalt, van munka dögivel:
http://londoniapro.co.uk/
Még van egy kis időm válogatni, ill. küldözgetem a leveleket, de eddig csak a szlovákokhoz, őszintén szólva visszamennék melózni Lozornóba, s lehetne is, van magyar kapcsolattartó kint, baromi jól éreztem magam ott és abban a műszakban, egyedül a lóvé tántorít el. 800-1000 jurót lehet összekaparni 3 műszakban. Az a 3 hónap, amíg ott voltam más volt pénzügyileg, mert oktatónak vettek fel bennünket. Megnéztem az oldalukat, most is keresnek embereket folyamatosan.
De aztán diózok olyanokon is, hogy másfelé veszem az irányt, meleg égövre

kicsit messzebb, ahonnan nincs hazajárás, vagy hajóra. Fasz tudja, játszik minden, nagyon nem érdekel, ha sokat kell melózni, mert kipróbáltam magam, voltam 4X16-ban, a végére járni sem tudtam

Ha jól megfizetik, a szállás rendben és a kollégák, főnökök sem gecik, akkor nem hogy ki lehet bírni, de kifejezetten élvezetes is lehet.
Lozornóban az volt, már alig vártam, hogy bemenjek melózni, szünet nélküli röhögés, vihogás, jól értelemben vett egymás szívatása.
De ilyet nehéz kifogni.
Napok óta rajta vagyok a határátkelő blogon, érdemes olvasni a kinti tapasztalatokat, brutális mennyiségű szívást írnak le.
http://hataratkelo.reblog.hu/
Raynes! Milyen a szállásod jelenleg? Van melód, vagy keresel?
Ajánlatos meglesni a srácot az első résztől, nagyon komoly sztori, de gondolom mindenkié, aki vette a bátorságot és kiment.
https://www.youtube....ondonban/videos