HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • 4703
  • 4704
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94021 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 13. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 13. 20:00

Azért nem baj, ha páran maradunk?

Tőlem. Nem sajnálom, hidd el. Hidd el, a minimálbérből, vagy a szinte annyiért dolgozó, meg sok munkanélkülinek megéri eljönni onnan. Lehet neked bejött az élet, de itt a kisemberről van szó.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 12. 13. 20:18

Mondjuk laptop/fotó/egyéb vonalon sok ismerős tolja onnan is a használt cuccot így szerintem maradt a "nem fogod találni" opció, de lehet csak tájékozódni kellene.

Ja, sok ismerős, de egyik sem helyben, egyik sem hirdeti magát. Meg sok nem műszaki dolgot is nehéz beszerezni, ilyenekre gondolok, mint olló, körömkefe, pénztárca, fürdőkáddugó, EU-UK átalakító, stb.. Eleve egy fénymásolószalont nehéz megtalálni még hirdetés alapján is. Pedig sok bolt van, de mind ugyanazt a használhatatlan és drága szart árulja, ha valami normális, használható kell, pláne nem heroináron, azt nagyon nehéz beszerezni. Pláne, míg az ember új, és nincs helyismerete, de lehet utána sem egyszerű, ha olyan dologra van szüksége az ember fiának. Ezért mondom, hogy inkább online kell rendelni.

Hogy mást ne mondjak, most nadrágot kéne felvarrattatnom, csak egy helyet találtam, de az a plázában van, és annyiért varrnák fel majdnem, mint amennyibe a nadrág került, most ezt vadászom.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94022 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 20:55

Az én nagybátyám évekig hordta a müszaki cuccokat Angliából Mo-ra, mert jó 15-20%-al olcsóbb volt minden. Pl. szokásunk volt e-bayen mobilokat venni, amit eladtunk Mo-n, mert sok elöfizus megkapta ingyen, aztán eladta olcsóért, mi meg drágáért. :Đ Laptopot is onnan hoztunk elsőre. De a lényeg, hogy drága minden... ;) :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#94023 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 12. 13. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 20:40

Meg sok nem műszaki dolgot is nehéz beszerezni, ilyenekre gondolok, mint olló, körömkefe, pénztárca, fürdőkáddugó, EU-UK átalakító, stb.. Eleve egy fénymásolószalont nehéz megtalálni még hirdetés alapján is.

Ezekre még én is láttam, de ha úgy, akkor webről. Sarki kínai mindenest sokfelé láttam, vásároltma is dolgokat, bár az EU dugó vagy a microUSB kábel az drága volt.
Make love not Wor.

#94024 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 13. 22:25

A legújabb Synaptics driver nálatok felmegy a tapipados laposokra? A 15-ös verzióval nem volt baj, a 16-osra nem emlékszem, de ez a mostani 17-es, ami kint van a Synaptics oldalán már majdnem 2 éve, azt még nem sikerült egyik gépen sem működésre bírnom. XP-k alatt azt írja, hogy nem Win32 alkalmazás, Win7 alatt azt írja, hogy Nem megfelelő jogosultság vagy valami ilyesmi. Többféle gépen, többféle Windowszal próbáltam, el sem indult a telepítő egyiken sem. Valami ötlet?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94025 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 20:35

Tőlem kijöhetsz Milton Keynesbe,

Ha valamire kíváncsi vagy még, kérdezz.

Kezdetnek már sokat segítettél :-D max. ilyesmikre gondoltam. Most baromi képlékeny, hogy merre veszem az irányt, a nyelv miatt jó lenne Anglia, de a fővárostól messze. A legszimpibb Ausztria, mert ugyanannyit fizetnek, mint 2-3000 kilométerrel arrébb. A német nyelvtől viszont feláll a szőr a hátamon :-D

Szlovákia nagyon közel van, Pozsony szimpi, pénz az nem olyan meredek, mint volt, de velük már van tapasztalatom. Nem jövök zavarba, ha szólnak hozzám szlovák nyelven, vagy valamit szeretnék, azt is lehet tanulni, no meg szlovák vezetéknevem van :Đ
Januárban elválik, hogy mihovamerre. Addig mindenképpen pihenek.

#94026 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 08:53

Én se jövök zavarba, ha szlovákul szólnak hozzám, sőt le is szarom. :)

Amúgy konkrétan melyik politikai intézkedés teszi éppen élhetetlenné számodra az országot?

Szerkesztette: JonesC 2015. 12. 14. 08:54 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94027 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2015. 12. 14. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 13. 20:40

Meg sok nem műszaki dolgot is nehéz beszerezni, ilyenekre gondolok, mint olló, körömkefe, pénztárca, fürdőkáddugó, EU-UK átalakító, stb..

Mutattam a Poundland-et, ott mindet megtalalod tavol-keleti minosegben (nem Japan). Ja es par darab a fentiekbol osszecsomagolva 1 font, mert minden draga.
Muszakira meg ebay, nem kell tulertekelni a szemelyes atvetel varazsat. Ha nem mukodik a cucc akkor azonnal karpotol az ebay es ok leverik az eladon. Inkabb, mint egy gumtree. De be lehet menni uzletekbe is szemelyesen, refurbished laptopokat onnan vettunk magyar ar alatt 1-2 ev garanciaval.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#94028 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 11:21

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2015. 12. 14. 08:52

Mutattam a Poundland-et, ott mindet megtalalod tavol-keleti minosegben (nem Japan). Ja es par darab a fentiekbol osszecsomagolva 1 font, mert minden draga.
Muszakira meg ebay, nem kell tulertekelni a szemelyes atvetel varazsat. Ha nem mukodik a cucc akkor azonnal karpotol az ebay es ok leverik az eladon. Inkabb, mint egy gumtree. De be lehet menni uzletekbe is szemelyesen, refurbished laptopokat onnan vettunk magyar ar alatt 1-2 ev garanciaval.

Poundlandban lófasz nincs, néztem, csak csoki, mirelitkaja és egyéb junk food, de még az sem a legolcsóbb, mert több árucikkben a Farmfoods pl. olcsóbb. Ebayen amiket találtam, az drága volt. A refurbishedes helyi bolti hirdetéseket megnéztem, de annyira borzalmasan drága volt, és annyira kint a város szélén, hogy meg sem néztem személyesen, 200 font alatt nem is írtak semmit. Plusz én buszhoz vagyok kötve, nem úgy van, hogy bepattanok a kocsiba, aztán meg sem állok Tápióröcsöge, Határmesgye Major, Tanya 2. számig, ha kell földúton és kukoricáson átszántva.

Persze, nem azt mondom, rápacsa volt ez a netbook, de ha ezt előre tudom, akkor is megvenném, mert itt nincs olcsóbban más, gyorsan és nagyon olcsón kellett valami, még ezt az XP/Win7-es kellemetlenséget is bevállalom, mint hogy még nagyobbat szopjak. Így is hiába lett nagyon gyorsan valami, kiesett a szaros telepítgetések miatt pár nap, így bele kell húznom állásügyben. Ma az ügynökhöz megyek megreklamálni a meg nem érkező összegek miatt.

Egyébként ahol árultak EU2UK átalakítót, azzal is rábasztam most. Elmentem a wolvertoni ASDÁ-ba, mert ott láttam múltkor 1-2 font környékén. Mire most odaértem hétvégén, már nem volt, pofára esés a köbön. Ma elmegyek a Bletchley-i Tacskóba, mert ott láttam még múltkor, de ha onnan is felvásárolták, menten agyvérzést kapok, már napok óta nem tudom emiatt használni a külső HDD-m. Az is igaz, hogy egy bolthálózaton belül is van, ahol árulnak, van, ahol nem, pl. a kingstoni és a wolvertoni Tescóban nincs ilyen átalakító, pedig az is Tesco, azonos beszállítókkal. Mindegy, ezeket a dolgokat az angolok akkor is elbaszták. Elhiszem, hogy van olcsón is, de hiába, ha nem hirdetik, és még a neten sem lehet megtalálni. Akkor adhatja nyugodtan olcsón, úgyse fogom tudni megvenni, nekem olyan lesz, mintha nem is létezne. Mindegy, ha végre rajta lesz a pénz a számlámon, lesz hozzá kártya és online belépés, akkor mindent a netről fogok rendelni az EU-ból, még nem romlékony kaját is, angolkáék meg basszák meg a méreg drága, lehúzó és a város szélén elrejtett, meg nem hirdetett, titkos szarjaikat.

#94029 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 14. 05:41

Kezdetnek már sokat segítettél :-D max. ilyesmikre gondoltam. Most baromi képlékeny, hogy merre veszem az irányt, a nyelv miatt jó lenne Anglia, de a fővárostól messze. A legszimpibb Ausztria, mert ugyanannyit fizetnek, mint 2-3000 kilométerrel arrébb. A német nyelvtől viszont feláll a szőr a hátamon :-D

Szlovákia nagyon közel van, Pozsony szimpi, pénz az nem olyan meredek, mint volt, de velük már van tapasztalatom. Nem jövök zavarba, ha szólnak hozzám szlovák nyelven, vagy valamit szeretnék, azt is lehet tanulni, no meg szlovák vezetéknevem van :Đ
Januárban elválik, hogy mihovamerre. Addig mindenképpen pihenek.

Ausztria sem rossz hely, bár nem tudom, hogy a külföldiek mennyire lepték el, mennyire maradt ott munka. A német a magyaroknak elég alap, míg az angol divatba nem jött, mindenki németül tanult. Viszont ha osztrák multihoz mész dolgozni, azoknál lehet angolul is tolni, nem muszáj némettel kínlódni, a boltban meg majd legfeljebb mutogatsz, láttak azok már elég, németül nem beszélő külföldi hülyét. Pláne, ha multiknál vásárolsz, mert ott csak szó nélkül fizeted, vagy mész automata pénztárhoz. Mondjuk ez az angoloknál nem működik, a boltos néni mindjárt letámad a How are you (today)-s és Do you need a bag faszságaival, meg traktál a do you have a ... card-os szövegeivel, még azt is kikérdezi, hogy milyen színű alsógatya van rajtad, nem ereszt, míg waterboardingozósan, maximálisan ki nem hallgatott, szóval itt nem lehet megúszni mutogatással, vagyis meg lehet, de akkor a boltos lady jól megsértődik, hogy nem csevegsz és udvariaskodsz vele, nem kérdezel vissza hogy ő hogy van, stb., elvárják, hogy belemenj az ilyenekbe.

#94030 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 14. 12:34

Ausztria sem rossz hely, bár nem tudom, hogy a külföldiek mennyire lepték el, mennyire maradt ott munka. A német a magyaroknak elég alap, míg az angol divatba nem jött, mindenki németül tanult. Viszont ha osztrák multihoz mész dolgozni, azoknál lehet angolul is tolni, nem muszáj némettel kínlódni, a boltban meg majd legfeljebb mutogatsz, láttak azok már elég, németül nem beszélő külföldi hülyét. Pláne, ha multiknál vásárolsz, mert ott csak szó nélkül fizeted, vagy mész automata pénztárhoz. Mondjuk ez az angoloknál nem működik, a boltos néni mindjárt letámad a How are you (today)-s és Do you need a bag faszságaival, meg traktál a do you have a ... card-os szövegeivel, még azt is kikérdezi, hogy milyen színű alsógatya van rajtad, nem ereszt, míg waterboardingozósan, maximálisan ki nem hallgatott, szóval itt nem lehet megúszni mutogatással, vagyis meg lehet, de akkor a boltos lady jól megsértődik, hogy nem csevegsz és udvariaskodsz vele, nem kérdezel vissza hogy ő hogy van, stb., elvárják, hogy belemenj az ilyenekbe.

Tagja vagyok sok ausztriai melók csoportnak, rengeteg meló van, és sok a hülye. Általában úgy fest, hogy:

Idézet

SZIASZTOK 2-FŐ FÉRFI RÉSZÉRE KERESEK KÜLFÖLDÖN BETANITOTT VAGY SEGÉDMUNKÁT. KÖSZÖNÖM.
TetszikHozzászólás
Szia érdekel a minka pontosan miről lenne szň

:omg:

S ez tömeges, sajnos, de amíg ezek az emberek alkotják a munkakeresők zömét, addig semmi gáz, már ha érted.
Ausztriában elég átlépni a határt, s megkeresni a termelő gyárakat, néhol még magyarul is ki van írva, hogy milyen munkára keresnek alkalmazottakat.
Az építőipar még jobb, mert ha valaki nagyon melózni akar, keres egy nagy építkezést, és bemegy érdeklődni. Mondjuk az építőipart kihagyom, elég volt az a 2.5 hét sógoréknál :-D s nem is az, hogy nem fizettek ki, egyszerűen sittes alakok vannak mindenhol.

Anglia? Folyamatosan figyelem az oldalt, van munka dögivel: http://londoniapro.co.uk/

Még van egy kis időm válogatni, ill. küldözgetem a leveleket, de eddig csak a szlovákokhoz, őszintén szólva visszamennék melózni Lozornóba, s lehetne is, van magyar kapcsolattartó kint, baromi jól éreztem magam ott és abban a műszakban, egyedül a lóvé tántorít el. 800-1000 jurót lehet összekaparni 3 műszakban. Az a 3 hónap, amíg ott voltam más volt pénzügyileg, mert oktatónak vettek fel bennünket. Megnéztem az oldalukat, most is keresnek embereket folyamatosan.

De aztán diózok olyanokon is, hogy másfelé veszem az irányt, meleg égövre :-D kicsit messzebb, ahonnan nincs hazajárás, vagy hajóra. Fasz tudja, játszik minden, nagyon nem érdekel, ha sokat kell melózni, mert kipróbáltam magam, voltam 4X16-ban, a végére járni sem tudtam :omg:
Ha jól megfizetik, a szállás rendben és a kollégák, főnökök sem gecik, akkor nem hogy ki lehet bírni, de kifejezetten élvezetes is lehet.
Lozornóban az volt, már alig vártam, hogy bemenjek melózni, szünet nélküli röhögés, vihogás, jól értelemben vett egymás szívatása.

De ilyet nehéz kifogni.

Napok óta rajta vagyok a határátkelő blogon, érdemes olvasni a kinti tapasztalatokat, brutális mennyiségű szívást írnak le.

http://hataratkelo.reblog.hu/

Raynes! Milyen a szállásod jelenleg? Van melód, vagy keresel?

Ajánlatos meglesni a srácot az első résztől, nagyon komoly sztori, de gondolom mindenkié, aki vette a bátorságot és kiment.

https://www.youtube....ondonban/videos

#94031 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 14. 09:53

Amúgy konkrétan melyik politikai intézkedés teszi éppen élhetetlenné számodra az országot?

Közvetlenül nem számomra, nem én vagyok az elsődleges áldozat, s nem is egy konkrét politikai intézkedés, hanem úgy egészében a rendszerváltásnak hazudott áldemokrácia kényszeríti ki külföldre az embereket. Tök mindegy melyik párt lenne hatalmon, nem önálló döntéseket hoznak, kívülről irányítják őket. Engem ahogy írtam nem érint:

Idézet

Sajnos azt kell mondanom, hogy itthon úgy intézik a politikusok az ügyeket, hogy húzzunk innen a picsába. Számomra no problem, nem zavar, viszont nem mindegy mennyiért, ha már menni kell.

Első sorban az mozgat, hogy kint nagyon jó feltételek vannak. Ha azt veszem, hogy itthon szeretnék elhelyezkedni 3 műszakban, még akár gyalog is bejárhatnék kényelmesen a rétsági ipari centrumba, folyamatos a felvétel és az emberhiány max. 120 ezer Forintért, ami valljuk be őszintén :fuck:
S bárhová mész, akár építőipar, termelés, gyártás, ennél messzebb nem tudnak szaladni a bérezéssel, mert ha többet szeretne fizetni azt vagy szabálytalanul teszi, vagy a mindenkori hatalomgyakorló olyan adót basz rá, hogy belerokkan a cég :-D ha meg szabálytalanul teszi, akkor abba bukik bele.

Engem az vonz, hogy külföldön nehezebb érvényesülnöm, viszont kifejezetten élvezem, ha új emberekkel és új helyzetekkel találom magam szemben.
Lehet tanulni nyelvet, meg szokásokat, s még ha csak ide megyek a határ túloldalára, akkor is 3X annyi a bérezés a szlovákoknál. Ki van ez találva.
Először pá-pá-pá-pá rábeszélik az embereket a devizára reklámokon keresztül. Majd mikor már mindenki nyakig eladósodott, akkor jaj a svájci frank, milyen meglepő :-D nem az elején, vagy a közepén, lófaszt, amikor már az egész országot beszopatták vele. Szerencsére minket nem érint, de geci szar dolog, mert rengeteg ismerősöm szopik kint kötelezően emiatt.

Úgysem érdekel, meg összevágott szar, de a lényeg benne van:

#94032 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:13

Persze pár hónappal ezelőtt meg arról hadováltam, hogy lokálpatrióta vagyok, menjen külföldre a tököm :-D
Ennyi, belekóstoltam.
Hja, meg nincs itthon senki, szó szerint lelépett a faszba mindenki. Nyugdíjasok, közmunkások, meg a röghöz kötöttek maradtak. Ez a falu konkrétan üres, amióta visszajöttem a helyzet csak rosszabb. Még az is kiment külföldre, akiről soha nem gondoltam volna, hogy képes lenne akár magyarul is megszólalni. Egymást viszik ki azok, akik már kint elhelyezkedtek.

Gyárakban ingyenes szállás + 1000 juró, messze jobb, mint az itteni közmunkaprogram. Nem is kell nyelvtudás, mert rengeteg helyen szinte csak magyarok dolgoznak csoportosan.

Egyik ismerősöm London melletti raktárban melózik, kb. 4 éve lehet kint, de alig tud valamit angolul, s nem is érdekli, mindent magyarul mondanak neki, magyarokkal lakik és utazik, igénye sincs rá, hogy tanulja a nyelvet, elboldogul azzal a kevéssel, ami ráragadt.

Szóval ma már a nyelvtudás nem feltétel, túl sokan vannak kint, elég ha jól melózik.

#94033 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 14. 13:13

Persze pár hónappal ezelőtt meg arról hadováltam, hogy lokálpatrióta vagyok, menjen külföldre a tököm :-D
Ennyi, belekóstoltam.
Hja, meg nincs itthon senki, szó szerint lelépett a faszba mindenki. Nyugdíjasok, közmunkások, meg a röghöz kötöttek maradtak. Ez a falu konkrétan üres, amióta visszajöttem a helyzet csak rosszabb. Még az is kiment külföldre, akiről soha nem gondoltam volna, hogy képes lenne akár magyarul is megszólalni. Egymást viszik ki azok, akik már kint elhelyezkedtek.

Gyárakban ingyenes szállás + 1000 juró, messze jobb, mint az itteni közmunkaprogram. Nem is kell nyelvtudás, mert rengeteg helyen szinte csak magyarok dolgoznak csoportosan.

Egyik ismerősöm London melletti raktárban melózik, kb. 4 éve lehet kint, de alig tud valamit angolul, s nem is érdekli, mindent magyarul mondanak neki, magyarokkal lakik és utazik, igénye sincs rá, hogy tanulja a nyelvet, elboldogul azzal a kevéssel, ami ráragadt.

Szóval ma már a nyelvtudás nem feltétel, túl sokan vannak kint, elég ha jól melózik.

Jomunkasember mindenutt kell.

#94034 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 14. 14:25

Nyugi, Szlovéniával is szemezek, bár most nagyon belefogtak, hogy körbedrótozzák magukat, meg az Osztrákok is. Érdekes módon a jurópai libsik emiatt nem hisztiznek. Ellenünk meg juniós eljárás indul.

Nem tudom, hogy hozzák össze, hogy a nép támogatásával meg hasonló halandzsák, hogy megvéggyük az országot, de lassan mindenki drótoz, és már pedzegetik a sengeni visszaállítását, ami elég rendesen be fogja szopatni az ingázókat.

Bammeg, milyen idő van nálatok, kell fűteni?
Hja, volt Lozornóban egy szlovén srác velünk, az simán beszélt a szlovákokkal, némi félreértés adódott, de amúgy vágta azonnal, hogy mi a hadova. Szláv nyelvcsalád. Ha oroszul beszéltem, a szlovákok egyből értették azt is, vagy azonnal lefordították, hogy szlovákul hogy van.

Szombaton átmentünk a határon a Lidl-be, mert honvágyam volt néhány dologra, mint pl. Kuracija virsli, meg halkonzervek :Đ
Meglepő volt, hogy egyből el tudtam olvasni az óriásplakátokat.

#94035 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:39

Az fejedelmi lehetett... :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94036 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 14. 14:25

Hja, vannak felétek termelő gyárak, ahol 3 műszak, stb és elég egy alap angol, meg némi szláv köhécselés? Semmi konkrétum, csak nézelődök, hogy merre menjek jövő év elején.
Egyszer találtam egy szlovén hirdetést, hogy konkrétan innen keresnek embereket 3 műszakba, de 2.50 juró órabér, ingyenes szállás nem vonzó :-D

#94037 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 14. 13:38

Nyugi, Szlovéniával is szemezek, bár most nagyon belefogtak, hogy körbedrótozzák magukat, meg az Osztrákok is. Érdekes módon a jurópai libsik emiatt nem hisztiznek. Ellenünk meg juniós eljárás indul.

Nem tudom, hogy hozzák össze, hogy a nép támogatásával meg hasonló halandzsák, hogy megvéggyük az országot, de lassan mindenki drótoz, és már pedzegetik a sengeni visszaállítását, ami elég rendesen be fogja szopatni az ingázókat.

Bammeg, milyen idő van nálatok, kell fűteni?
Hja, volt Lozornóban egy szlovén srác velünk, az simán beszélt a szlovákokkal, némi félreértés adódott, de amúgy vágta azonnal, hogy mi a hadova. Szláv nyelvcsalád. Ha oroszul beszéltem, a szlovákok egyből értették azt is, vagy azonnal lefordították, hogy szlovákul hogy van.

Szombaton átmentünk a határon a Lidl-be, mert honvágyam volt néhány dologra, mint pl. Kuracija virsli, meg halkonzervek :Đ
Meglepő volt, hogy egyből el tudtam olvasni az óriásplakátokat.

Ma reggel 9 fok volt. Futeni kell, ejjel azert hideg tud lenni.
Fagy is volt mar iden.

#94038 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 14. 13:40

Hja, vannak felétek termelő gyárak, ahol 3 műszak, stb és elég egy alap angol, meg némi szláv köhécselés? Semmi konkrétum, csak nézelődök, hogy merre menjek jövő év elején.
Egyszer találtam egy szlovén hirdetést, hogy konkrétan innen keresnek embereket 3 műszakba, de 2.50 juró órabér, ingyenes szállás nem vonzó :-D

Nem tudom miket termelnek, van erre valami motorgyar, meg VW beszallito, stb.

Megkerdezem mi a helyzet azokban.

#94039 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 14. 14:39

Az fejedelmi lehetett... :)

Az, tényleg szeretem a halkonzerveket, nem napi 3X, de volt már rá példa, s nem jöttem zavarba. Nálunk nem lehet kapni ilyen jó halkonzerveket, mint ott. Tudom, mert régen csak itthon vásároltam. Egyrészt sokkal olcsóbb, finomabb a fűszerezése. Nálunk van a sprotni, ami elérhető, ami meg finom azt vegye meg a tököm, horror áron van.
Szlovákoknál 60 cent sorozatban, itthon 300 Ft alatt nincs, vagy az már tényleg sóslé és hulladék.
Heti 1-2 alkalommal reggelire, citrommal, teával kiváló, nem terhel meg, és még idézőjelbe téve egészséges is. Ma már minden egészségtelen.

Van a félkilós fasírt, na az finom, bár nagyon rühelltem, amikor minden nap azt ettem, mert nem tudtam róla, hogy van konyha is a hotelben :-D
De így utólag szendvicsbe a gyerkőcöknek, meg reggelire :up:

Sajtok, na azokkal akcióznak, ha a készlet bent marad nekik. Most is hoztunk 5db félkilóst, be a fagyasztóba oszt jóccaka. 1 juró volt darabja, itthon még akkor is drágább, ha már szemétbe megy.

Virsli :-D azt nem szeretem, mert tudom, hogy műkaja, de nosztalgiából hoztunk pár tasakkal. Az is 60 centes, de legalább virsli. Hirtelen kajának okés, elmegy.
Nejem nagy kedvence lett az 1 jurós majonézes halsaláta, egész emberes adag, én nem kedvelem, mert savat csinál, viszont tényleg finom.
Még sorolhatnám, hogy mi az, amit kint megszoktam, s honvágyam támadt rá, meg olcsó és praktikus. Mi egy 4 fős család vagyunk, nem lehet minden nap bundás kenyér, szalonna meg tüktoj.

Hja, olajbogyó :cool: azt magában szoktam enni :-D baromi nagy üveggel 2 juró.

#94040 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 14. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 12. 14. 14:49

Nem tudom miket termelnek, van erre valami motorgyar, meg VW beszallito, stb.

Megkerdezem mi a helyzet azokban.

Köszi.
Gondolom jobban fizetnek, mint a szlovákok.

Van ilyen szlovén oldal?

http://www.profesia.sk/

Aminek a magyar megfelelője ez?

http://www.workania.hu/

Ugyanaz a motor hajtja mindkettőt, abból gondolom, mert amikor leállás volt, mindkét oldalon a saját nyelvén ugyanazt írták ki.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4700
  • 4701
  • 4702
  • 4703
  • 4704
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.