HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4703
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • 4707
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#94081 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 16. 17:32

Mert te olyan sok pénzt tettél a nyugdíjkasszába. :D

Amíg melóztam bejelentve a guga bt. előtt, majd a guga bt-ben, majd később, amikor hajlandóak voltak bejelenteni, na azt most jó lenne kézhez kapni :-D ugyanis teljesen felesleges volt befizetni :omg:
Senki sem fog nyugdíjat kapni, mert nem lesz kitől.
OV nem véletlenül mondta, hogy mindenki köteles gondoskodni a szüleiről, nem hülye, tudja, hogy befizeted, de veszett pénz :up:
Azt sem véletlenül mondta, hogy puskaporszag van a levegőben, ez pár napja volt indexen.

Nem nyugdíj lesz, hanem kibaszott éhezés és háború, de vigyorogni azért lehet rajta, nem kerül pénzbe :cool:

#94082 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 14:42

Cigányul tudott, magyarul, és románul, de fél jurópát bedolgozta, mint kőműves.

Ha már román, íme egy kis faja román mjúzék, mindjárt 1080p-ben:

:Đ

Persze ennek itt nem sok áldozata lesz, mert a rutinosak tudják, hogy Guga-topikban linkeket, Flashblokkolt videót nem, vagy csak nagyon óvatosan kattintunk :-D

Szerkesztette: Raynes 2015. 12. 16. 16:48 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94083 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 16:10

Azért ez így durva általánosítás. Nyilván, akinek jól megy, eleve ki sem nagyon telepedik sehová. Akik pedig kijönnek, sokan boldogulnak és jól élnek, pedig otthon senkik voltak. Ráadásul itt az a fontos, hogy megél, meg tud eltenni, nem az, hogy legyen valaki. Külföldön persze, mindig is senki leszel, ha csak nem leszel mégis milliárdos vagy valami híresség.

Abban van valami igazság, hogy a nagyobb nyugati átlagkereset elmegy a drágább nyugati árakra, de ez nem azt jelenti, hogy nem lehet spórolni. Odahaza nem nagyon lehet félretenni átlag bérből sem, nem hogy minimálbérből, mert vagy nem tudsz, vagy amit megspóroltál, megy el hiteltörlesztésre. Itt külföldön legalább van munka a kisembernek is, vagy ahogy te fogalmazol a senkiknek, a semmihez nem értőknek és a vidékieknek, de felhívnám a figyelmed, hogy minden országban ez a magam fajta pórnép teszi ki a társadalom zömét, kezdeni kell velük valamit. Nyugaton tudnak velük kezdeni valamit, Magyarország nem. Itt nyugaton a minimálbérből is el lehet úgy tenni, hogy közben nem élsz embertelen körülmények között.

Sokan pedig úgy maradnak életben magyarok 150 ezer nettó alatt, hogy nem maradnak. A végletekig leadják mindenből az igényszintet, embertelen körülmények között élnek, lényegében amit élnek, az nem is élet, vagy ha mégis normálisabb körülmények között élnek, akkor meg hitelből fedezik a különbözetet, amibe belebuknak előbb-utóbb. Ez a titok megfejtése. A magyarok közül nagyon sokan "élnek" nem hogy minimálbérből, de inkább 20-30-40 ezer forintból havonta úgy, hogy a háztartásban ez még több ember között is megoszlik adott esetben. Persze más részről meg a magyar utakon csak úgy tobzódnak a magyar rendszámos bálnaverdák (nem, nem mind céges és maffiakocsi, nem mind örökölte, nem mind lopta, nem mindnek volt puszta szerencséje, nem mindegyik született vagyonos családba), meg mindenki sír, hogy nincs pénz, de azért kivillannak a zsebekből a tepsitelefonok, az szifonok, meg veszik nyakra-főre a kocsikat, táblagépeket, ultra/thinbookokat, legújabb tévéket, márkás prémium cuccokat, és a családi házak, luxusvillák sem gazdátlanodnak el. Magyarán elég sok embernek meg jól megy, valóban hozzá kell tenni.

A nyelvtudásos elméleted nem állja meg a helyét. Sokan nem beszélik itt kint a nyelvet, és mégis nem kis ideje kint vannak, túl vannak nem egy hivatalos ügy intézésén, nyilván voltak betegek is, valahogy mégis talpon maradnak. Ez a nyelvtudásos görcsölés tipikus magyar vonás. Persze, nem azt mondom, aki nem beszéli a nyelvet, annak azért sokkal nehezebb, de nem áthidalhatatlan, nem csak elvétve van rá példa. Sőt, sokaknak annyira bejött, hogy hiába vannak kint hosszú ideje, nem is tervezik, hogy majd egyszer jobban megtanulnak, mert minek fárasszák magukat. Az a nagyon kevés elég volt neki eddig, úgy lesz vele, hogy ezután is elég lesz. A nem beszélik a nyelvet kitétel is azért elég tág spektrum, magában foglalja az abszolút 0 tudást (gondolom erre gondoltál), mikor egy kukkot sem értesz a nyelvből (ilyen azért ma a világon nem nagyon van, az angol nyelv a globalizáció és a technika, média miatt körbevesz mindenkit), meg azt is, aki érteget egy keveset, meg azért nagy nehezen ki tud kínlódni túristamódban pár szót, persze csak ha az élete múlik rajta, de igazából mégse éri el a tudása a minimálisan használható szintet se megértésben, se beszédben, se írásban. Nyilván, akikről szó van, azért nem abszolút 0 tudással bírnak, de ettől még nem lehet azt mondani, hogy beszélik a nyelvet. Meg a mai nyelvekben sok szó nemzetközi, ami minden nyelvben azt jeleneti, szóval abszolút nulla tudás erősen elméleti, inkább nevezzük ezt a kategóriát úgy, hogy egyáltalán nem beszéli a nyelvet. Egy most kivándorolt szír is hiába nem beszél svédül vagy németül, azért az angol belejátszik neki, valahogy megérteti magát, meg felismer szavakat. Ha meg hivatalos helyre kerülnek vagy kórházba, és angolul sem tud, mutogat vagy kerítenek tolmácsot, vagy tolmácsfélét (pl. hasonló nyelvet beszélő másik páciens), aki ha nem is fordít közvetlenül a kívánt nyelvre, de valami köztes vagy hasonló közvetítőnyelven elgagyog (pl. lengyelnek fordítja a svédet oroszra), és valamennyi kommunikáció átmegy. Valamit mindig kitalálnak, olyanról még nem hallottam, hogy hozták volna a szalagcímek, hogy éhen döglött, eladták, kórházban döglött meg, mert nem beszélte a nyelvet. Persze, olyan van, hogy átbaszták, lehúzták, de aki érdemleges nyelvtudás nélkül ugrik neki, az általában ezt belekalkulálja, meg tipikusan sok veszteni valója sincs.

Nyelvi nehézségek addig nincsenek, amíg abban a burokban vagy, valaki háta mögött aki kommunikál helyetted.
Én dolgoztam pár éve iskolában, amíg nem volt saját irodám addig gyermekvédelmissel dolgoztam. Ne megyszer jött oda szülő, hogy kapott levelet az akármilyen hatóságtól és akkor most milesz, elveszik tőle a gyerekét vagy wtf. Nem tudták értelmezni azt ami le volt írva.
2-3havonta biztos jön valami hivatalos levél, banktól, akármilyen szolgáltatótól, bármi amit minimálisan is jogi, vagy szakszöveg, néha magyarul is el kell olvasni 2x, figyelmesen, hogy mit is akarnak. Mindezt egy olyan nyelven amit nem ismersz az necces.

Ez amit mondasz, ez tipikusan olyan helyzet amikor a kalandvágyó egyszerű ember elmegy szerencsét próbálni, mivel itt - ahogy írod- nincs vesztenivalója. Nade beleugranál ugyanebbe mondjuk kisgyerekkel, családdal, aszonnyal? Bármelyiknek lehet baja, hogy mész el dokihoz, hogy irasson neki gyógyszert vagy akármi.

Kint is van opció saját kertesházra, lakásra, autóra? Hm?

Én nem vagyok egyébként ellene, sőt nekem is gyakran eszembe jut, hogy dobbantani kéne külföldre, de annak nincs értelme, hogy kint a létminimumon tengődjünk,mégha ez a létminimum is jobb mint az itthoni.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94084 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 16:42

Nyelvtudáshoz pár szó.
Nekem a német a gyengém, nincs rá ingerenciám, taszít. Egy dallamosabb olasz, spanyol jobban megy. Voltam olaszoknál 2 hónapot még az 50 dolláros valutakeret idején, hamar ragadt rám.
Mostanában Ausztria, Németország a menő, mert közel van, s néha a fizetés az egeket veri a hazaihoz képest.
Tagja vagyok néhány fácsés csoportnak, akik oda vágynak, engem csak a kíváncsiság hajt.

Az általános vélekedés az, hogy ha nem beszéled a nyelvet, maradj otthon a picsába, meg se próbáld.
Saját tapasztalat, hogy le kell szarni, ma már más a helyzet, megélhetés, életben maradás. Azon szerencsés emberek, akik úgy mentek ki, hogy felkészültek, vagy dédelgették őket, persze nagy a pofájuk, hogy mert mi lesz ha?

Bárhol előfordulhat mi lesz ha.
Egyrészt Ausztriában akárhová megy, tömegesen talál magyarokat, köztük segítőkész embereket, ami nem azt jelenti, hogy onnantól mankónak kell őket használni, de ha egy két kérdést megválaszolnak, hogy hova merre, már király.

Szlovákokhoz úgy mentem ki, hogy egy éjszakát az esőben az utcán aludtam, mert rossz címet adtak meg. Lakosság rám hívta a rendőröket, akkor még nem tudtam, hogy tudok angolul, érdekes módon meg tudtam magam értetni velük kényszeres alapon, s mondták, hogy maradjak reggelig, s keressek fedett helyet.

Másrészt az volt lebeszélve, hogy nem kell tudnom szlovákul, mert csak magyarokkal leszek.
2 hétig egy magyar sem volt jelen, csak szlovákokat tanítottam be, ami nem igaz, mert ők tanítottak engem szlovák nyelvre, hatalmas röhögések közepette, amikor kiderült, hogy a poihár az nekik is pohár, a cukor nekik is cukor, stb. Slanina? Há mondom ezt tőlünk loptátok, csak elbasztátok, nem jól jegyeztétek meg, ennyi.

Hja, vannak, és lesznek meredek helyzetek, de baszni rá. Aki akarja megérti, aki meg kötözködni akar, az nem megérteni akarja a másik embert, hanem szándékosan basztatni.

Most hétvégén átruccantunk szlovákokhoz vásárolni. Előttem a pénztárnál helybéli magyarok, a pénztáros csaj magyarul beszélt velük. Mire odaértem levette, hogy nem helybéli magyarok vagyunk, s hirtelen nem értett egy kukkot sem, aztán picit rápirítottam szlovákul, hogy rozumi ja, amit mond :-D
Igencsak lesett, mert nem jött be a geciség.
Hja, ilyen is van.

Lehet boldogulni nyelvtudás nélkül, gondolj bele, hogy a siketnémák csak mutogatni tudnak, még is eljutnak bárhová, megértetik magukat.
Ehhez képest, aki tud beszélni, azmákirály.

Hja, osztrákoknál volt egy cigó srác. Na az beleszart mindenbe, vihogva mondta, hogy olyan helyzet még nem adódott, hogy ne lett volna megoldás. Cigányul tudott, magyarul, és románul, de fél jurópát bedolgozta, mint kőműves. Mindenhova eltalált, kérdezősködött, mutogatott, s megértették, mert akadt olyan, aki kifejezetten meg akarta érteni.

No nem ez a követendő példa, de én is azon a véleményen vagyok, hogy aki károg, hurrog, hogy ha nem beszéled a nyelvet, akkor maradj otthon közmunkás, hogy :fuck:
Inkább maradj csöndben, és bízd arra az emberre, aki vállalkozik rá, ha már neked nincs ilyesmihez merszed :-D

Kimentél pár hónapra külföldre dolgozni, amiből át is vertek, sőt ha nem vagy résen akkor a második melónál is lehúznak, de utána visszajöttél seggetmereszteni. Ez minden bazmeg csak nem kiköltözés meg nem kinti élet. :omg: még arra sem elég, hogy észt osszál :Đ
Az, hogy megértetted magad valakivel, az egy dolog. Az égvilágon semmilyen hivatalos ügyet nem intéztél. Elédtolnak egy szerződést amire azt mondják, hogy munka, aztán aláírod és visznek le bányába...
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#94085 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 17:22

Levelek is lehullottak...
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94086 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 18:01

Kimentél pár hónapra külföldre dolgozni, amiből át is vertek, sőt ha nem vagy résen akkor a második melónál is lehúznak, de utána visszajöttél seggetmereszteni. Ez minden bazmeg csak nem kiköltözés meg nem kinti élet. :omg: még arra sem elég, hogy észt osszál :Đ
Az, hogy megértetted magad valakivel, az egy dolog. Az égvilágon semmilyen hivatalos ügyet nem intéztél. Elédtolnak egy szerződést amire azt mondják, hogy munka, aztán aláírod és visznek le bányába...

Ausztria 2 hét volt, le is léptünk, amint lehetett, de mentségemre szolgáljon, hogy senkit sem fizettek ki, a cég már nem is létezi :-D
Szóval ahhoz képest, hogy mások mennyi pénzt vesztettek elmondásuk szerint, nekem csak olcsó tapasztalat és nyaralás volt, viszont kőkemény meló sittes alakok között, megvolt, nem bántam meg, legalább tudom, hogy mit nem szeretnék még egyszer.

Építőipar kilőve, a legalja dolgozik ott.

Szlovákia 3 hónap volt, nagyon jól éreztem magam, a pénz is kiváló volt, minden korrekt, tulajdonképpen kárpótolva lettem a szopós két hét miatt.
Arra elég volt a 3 hónap, hogy elillanjon a félelmem a külföldi munka miatt. Sikerült minden helyzetben megértetnem magam akár angolul, akár szlovák nyelven, bármily sekélyes volt. Ez csak egy kiindulási alap volt, hogy felébresszen abból a tévhitből, hogy nekem, nekünk kötelező Magyarországon élni és dolgozni a nulláért. Elég átlépni a határt, s már is boldogul az ember. Véletlen? Nem hiszem. Van mögötte szándékos tervezés, viszont nem érdekel.

Abban igazad van, hogy akárhová nem tudnék menni és karattyolni, meg papírokat intézni, viszont segítség mindenhol van :up:

Ugyanis már annyi magyart üldöztek el az országból, hogy lépten nyomon belebotlasz, még a szlovákoknál is találkoztam velük, meg csak úgy Pozsonyban. S mindenkinek más a tudása, másban tud segíteni, ahogy én is tettem, ennyi :cool:

Végszóként, félelemre építeni nem lehet, ha meg már kint van az ember, nincs más választása, mint életben maradni, érvényesülni.

#94087 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 18:35

Kéne egy kis segítség. Leírná nekem valaki tömören és bullshitmentesen, hogy mire jó a MS SharePoint? A neten annyira a valóságtól elrugaszkodott menedzserrizsát nyomnak róla, hogy a kijelző bepókhálósodik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#94088 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 19:35

Kéne egy kis segítség. Leírná nekem valaki tömören és bullshitmentesen, hogy mire jó a MS SharePoint? A neten annyira a valóságtól elrugaszkodott menedzserrizsát nyomnak róla, hogy a kijelző bepókhálósodik.

Igen. A sharepoint az egy nagy állat. Arra való, hogy egy cégen belül megosszál tartalmakat weben.
Mondok példát hétköznapokból. Van egy sharepoint,amit a dolgozók elérnek pl belső hálón, böngészőből. Van egy designja, testre lehet szabni, de nem egy hiperszuper weboldalt képzelj el, inkább minimalistább. A cégen belül a különböző részlegek készíthetnek maguknak weboldalt ezen belül. Pl bemutatják, hogy az adott részleg mivel foglalkozik, kik a dolgozók, mik az ehhez kötődő dokumentumok. Pl egy marketing osztály itt tárolhatja a levélpapírokat az emailekhez, fejléces papírt a szerződésekhez, aláíráshoz szükséges képet, ilyesmit.
Egy HR csoport itt rakhatja fel az aktuális belsős állásokat, önéletrajzmintát miazmás. Belső IT szabályzatokat, pénzügy, mindenféle szerződésmintákat, ilyesmi. Nem kötelező,de lehetőségek vannak.
apropó lehetőségek. Lehetőségeket is lehet benne kreálni, pl sales csapat talál egy új ügyfelet, mielőtt szerződés létrejönne, először lehet neki kreálni lehetőség nevű tartalmat, ezt mondjuk eléri az ügyfél is, illetve ide gyűjti a sales csapat az ehhez szükséges doksikat, követelményeket, előszerződést, ilyesmi. Lehet External site- is benne, ami publikus, ügyfelek innen tölthetnek le dokumentumokat. Mint egy webes ftp csak mégis szebb.
Lehet benne galériát csinálni, wiki-t, ilyesmit.

Főként arra is jó, hogy kezeli a fájlok verzióit, egy fájlt többen is szerkeszthetnek. Ms termék lévén együttműködik a többi office alkalmazással.
Pl megnyitsz egy excel-t, ami a sharepointon van tárolva, akkor az letöltődik a gépedre, szerkesztheted, de ahhoz, hogy elmentsd, checkout-olni kell, ezzel jelzed a rendszernek, hogy te módosítani akarod. Ha más rányom előtted, akkor kiírja neked,hogy hello béla már szerkeszti a fájlt, ezért ha tudod, hogy bele fogsz írni, érdemes a munka elején checkoutolni.
Mentés az checkin,megjelelöhetsz 3 verziószintet, 1.2.3. Visszalehet lépni verziókat adott doksinál, ezáltal meg lehet nézni, hogy ki mit szerkesztett benne. Ez utóbbi funkciók rendkívül hasznosak, hiszen megoldja a közös fileba dolgozást egy nagyobb cégnél. Kiírja előre, hogy az adott fájlt ki szerkeszti éppen.

Kell neki ms sql, sok memória és proci, eléggé erőforrásigényes. Picit lassú szerintem, de egész jó benne a kereső is.

Ja és ha nem lett volna egyértelmű, akkor be lehet állítani csoportokat, szerepköröket, ki mihez férhet hozzá. Pl halandó ember ne lássa a pénzügy doksikat, külső ügyfél ne lásson semmilyen más belső site-ot stb.
BMWパワー
Kép

#94089 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:18

Mondjuk én szeretem az "online" csoportos szerkesztés lehetőséget. Nekünk nagyon jó, mikor frissítünk a szemeszterek elején és egyszerre 4-5-en dolgozunk egy Excel fájlban.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#94090 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 18:23

Ausztria 2 hét volt, le is léptünk, amint lehetett, de mentségemre szolgáljon, hogy senkit sem fizettek ki, a cég már nem is létezi :-D
Szóval ahhoz képest, hogy mások mennyi pénzt vesztettek elmondásuk szerint, nekem csak olcsó tapasztalat és nyaralás volt, viszont kőkemény meló sittes alakok között, megvolt, nem bántam meg, legalább tudom, hogy mit nem szeretnék még egyszer.

Építőipar kilőve, a legalja dolgozik ott.

Szlovákia 3 hónap volt, nagyon jól éreztem magam, a pénz is kiváló volt, minden korrekt, tulajdonképpen kárpótolva lettem a szopós két hét miatt.
Arra elég volt a 3 hónap, hogy elillanjon a félelmem a külföldi munka miatt. Sikerült minden helyzetben megértetnem magam akár angolul, akár szlovák nyelven, bármily sekélyes volt. Ez csak egy kiindulási alap volt, hogy felébresszen abból a tévhitből, hogy nekem, nekünk kötelező Magyarországon élni és dolgozni a nulláért. Elég átlépni a határt, s már is boldogul az ember. Véletlen? Nem hiszem. Van mögötte szándékos tervezés, viszont nem érdekel.

Abban igazad van, hogy akárhová nem tudnék menni és karattyolni, meg papírokat intézni, viszont segítség mindenhol van :up:

Ugyanis már annyi magyart üldöztek el az országból, hogy lépten nyomon belebotlasz, még a szlovákoknál is találkoztam velük, meg csak úgy Pozsonyban. S mindenkinek más a tudása, másban tud segíteni, ahogy én is tettem, ennyi :cool:

Végszóként, félelemre építeni nem lehet, ha meg már kint van az ember, nincs más választása, mint életben maradni, érvényesülni.

Még mindig nem érted. Nem amellett kardoskodom, hogy itthon kell maradni, de ez amiket leírsz ugyanolyan prosztó élet mint itt.
Amit csináltál az nem más, mint egy gyors kitekintés ,de volt hova hazajönnöd, addig a nejed dolgozott, pénzt keresett, miazmás. Ha kiköltözöl lakni, akkor egyrészt hova? Munkásszállóra rakod a két gyereket és az asszonyt is? Szalagmunkával egyszerű faszkodással kint sem fogsz tudni saját kecót venni belátható időn belül.
Más kint lakni, és más kint élni, normálisan! Úgy, hogy nem kell szűkölködnöd és nem azért hajtod a tizenórákat, hogy ne haljatok éhen. Így könnyű osztani az észt, hogy volt hova hazajönnöd. Ha nem kerestél volna egy árva ruppót sem, akkor sem változott volna semmi az életedben. Érted a különbséget?

Senki nem beszél félelemről, szted én miért félnék? Beszélek a magyaron kívül 3 nyelvet, ebből az egyiket kicsit kéne gyakorolnom, de elvagyok vele, nem lyukasgatyával mennék ki és mégsem indulok neki mert nem csak magamra kell gondolnom. A felelősséget ne keverd össze a félelemmel.
Korrekt állást lehet úgy is szerezni, hogy nem csak kimész valami lesz alapon, hanem felvesznek, aztán 2hónap múlva már ott a család, normális környéken, normális albérletben és rosszabb esetben asszonynak ha nincs munkája akkoris 3-4en elvagytok. Na ezt ilyen habiszti néhány hónapos szalagmunkával nem tudod megtartani, aztán ott fogtok nézni egymásra a híd alatt, hogy apa most mi lesz? Nem mondom, hogy nem lehet megoldani, de egy felelősségteljes ember nem teszi ki a családját ilyen körülményeknek.
Legalábbis ez az én véleményem.
BMWパワー
Kép

#94091 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:19

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2015. 12. 16. 20:18

Mondjuk én szeretem az "online" csoportos szerkesztés lehetőséget. Nekünk nagyon jó, mikor frissítünk a szemeszterek elején és egyszerre 4-5-en dolgozunk egy Excel fájlban.

Én azt nem használom, de igen, van benne alapszintű, word és excel meg tán ppt szerkesztő is, tehát meg tudsz nézni, szerkeszteni fájlokat, anélkül, hogy lenne office alkalmazásod.
BMWパワー
Kép

#94092 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 18:02

Igen. A sharepoint az egy nagy állat. Arra való, hogy egy cégen belül megosszál tartalmakat weben.

Kösz szépen a részletes ismertetőt, így már teljesen világos. Csak azt nem értem, hogy ezt a neten miért nem tudták normálisan leírni.

#94093 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 20:21

Kösz szépen a részletes ismertetőt, így már teljesen világos. Csak azt nem értem, hogy ezt a neten miért nem tudták normálisan leírni.

Jó kérdés. Pár éve én is így próbáltam utánanézni, hogy miafaszom az a sharepoint, mert előtte nem használtam, és semmit nem találtam róla ami értelmesen leírná mire való.
Lehet vannak még funkciói, de ennél több, most így hirtelen nem jut eszembe.
BMWパワー
Kép

#94094 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 15. 23:17

Ezekből és az ismerettségből hallottak alapján is az jön le, hogy aki itthon is egy senki volt, az kint is az marad. Akinek nem inge ne vegye magára.

Külön jó lehet, ha ágrólszakadt emberünk nem beszéli a nyelvet, mert minek, aztán az első hivatalos ügy intézésekor, vagy neadjisten kórházbakerüléskor rájön, hogy esetleg lehet otthon kellett volna maradni. Az meg, hogy valaki egy idegen országban munkásszállón lakjon (és most nem guga esetére gondolok) az minden csak nem egy családi idill.
Megértem, ha itthon nincs más lehetőség mert valaki vidéken él, esetleg nem ért igazán semmihez és nem veszik fel sehová, annak jobb, de az itthonról nézve magas fizetés odakint szépen elfolyik a drágább cuccok miatt.

Néhány napja volt az indexen cikk az átlagfizukról magyarországi régiókon belül, illetve, hogy ki milyen fizetést álmodna magának. Észak-keleti megyékben ilyen 80ezer körülre jött ki az átlagbér :eek: És pl akik 100ezer körül keresnek, vagy alatta, azoknak az elfogadható és jólétet jelentő havi kereset az ilyen 150-170ezer! Ez a durva, hogy aki alapvetően magasabb jövedelemmel rendelkezik, annak mégmagasabb az igényszintje. Aki 200netto körül keres, az nem 20-30%-al szeretne többet, hanem 300-350ezer netto körül jelölte meg mint elfogadható jó havi fizu.
És egyébként megdöbbentő, hogy sokaknak csak az, hogy életben maradnak az kerül többe havonta mint 150ezer netto,más meg nem is keres annyit.

Szentigaz.
Amúgy azt is lehetett olvasni, hogy a mai diákok milyen irreális fizukat képzelnek el maguknak, valami himihumi munkával.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#94095 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 15:53

Megélhetés.

Felsorolhatnék éveket, hogy melyik ismerősöm hány éve van kint.
1-2-4-8, az egyik meg 30 éve Ausztrália, az egész családját vitte.
Egyben mind megegyezik, ide nem jönnek vissza, mert semmi értelme.
Sőt, én is látom, amióta itthon vagyok, hogy a környék hullaház. Üres boltokban az eladó unottan ácsorog, meg mindenki csirkefarhátér áll sorba, mondván a cicának, kutyának lesz. Mi a faszomért kell színlelni?

Egyértelmű, hogy én is ahogy tehetem megyek vissza, egy darabig még húzom, keresem a legjobban fizető lehetőséget, meg jó itthon, hátha megy tavaszig, de ki tudja. Mindkét gyerkőcömnek hátra van 2 év a jelenlegit beszámítva, a nejem egy év múlva diplomázik harmadjára. Ha addig nem üt be a levélhullás, akkor megkóstoljuk jurópát. Nekem kifejezetten tetszik a külföldi élet, annak ellenére, hogy vérmes lokálpatrióta voltam eddig. Gyerekeknek nem árt idegen kultúra, nejem meg folyamatosan unszol.

Így könnyen elképzelhető, hogy kint maradunk. S, hogy itt ki fog nyugdíjat kapni és kitől :-s :nevet:

A múltkor még fasza körmyék volt, tele unatkozó milliomossal meg művésszel.

#94096 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2015. 12. 16. 16:37

Amíg melóztam bejelentve a guga bt. előtt, majd a guga bt-ben, majd később, amikor hajlandóak voltak bejelenteni, na azt most jó lenne kézhez kapni :-D ugyanis teljesen felesleges volt befizetni :omg:
Senki sem fog nyugdíjat kapni, mert nem lesz kitől.
OV nem véletlenül mondta, hogy mindenki köteles gondoskodni a szüleiről, nem hülye, tudja, hogy befizeted, de veszett pénz :up:
Azt sem véletlenül mondta, hogy puskaporszag van a levegőben, ez pár napja volt indexen.

Nem nyugdíj lesz, hanem kibaszott éhezés és háború, de vigyorogni azért lehet rajta, nem kerül pénzbe :cool:

Az hány év volt, 2 vagy 3 ? :)

#94097 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2015. 12. 16. 18:35

Tartalommegosztás, cégen belül, közös szerkesztés, naptár, doksik, faszom.

De blue úgyis megírja, ő itt az MS szagértő :)

#94098 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 20:06

Mondjuk Blue ennyi nyelvhez képest az anyanyelveden a szövegértés is rendesen botladozik időnként.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#94099 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 12. 16. 21:06

Mondjuk Blue ennyi nyelvhez képest az anyanyelveden a szövegértés is rendesen botladozik időnként.

Nem mindig jön át mit akartok mondani, és jellemzően nem érek rá elemezgetni, hogy egyes mondat hogy hangzott, így becsúszhatnak félreértések. Megesik, nem tagadom.
BMWパワー
Kép

#94100 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 12. 16. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2015. 12. 16. 20:14

Nem mindig jön át mit akartok mondani, és jellemzően nem érek rá elemezgetni, hogy egyes mondat hogy hangzott, így becsúszhatnak félreértések. Megesik, nem tagadom.

Nem kell túlragozni, felületesen olvasol, illetve csak pár téged érdeklő mondatot :)
Nem baj az, néha én is.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4703
  • 4704
  • 4705
  • 4706
  • 4707
  • Utolsó »