HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4797
  • 4798
  • 4799
  • 4800
  • 4801
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#95961 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:18

Értem én, hogy a jelenlegi magyar, egy túlságosan is átpolitizált a társadalom, de azért egy jól definiált köztörvényes kategóriát politikával/politikai helyzettel mentegetni nem túl pragmatikus.

A törvénysértést minden jogállamban szankcionálják.

Ráadásul nincs kis törvény meg nagy törvény. Ha az ordas cigányok nem árulhatják a lopott/csempészett holmit az utcán engedély nélkül, akkor öreg néne őzikéje se árulja a saját termesztésű virágait. Mert az a törvény. Ebben az egészben az a hírérték, hogy az emberek jóérzésére apellál egy felfokozott politikai és lefokozott egészségügyi/oktatási/gazdasági időszakban. Ha a nagymenő közteres a 12 fős kolompár családdal szemben intézkedett volna, kurvára nem érdekelt volna senkit, sőt még fletó sem ment volna másnap bevásárolni hozzájuk mondjuk hamisított gázsprayt, vagy ukrán cigit.

#95962 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 16:03

Hja, és csak egy érdekes kérdés, ami nem mozgat, de a benne rejlő lehetőségek igen. Mi történt volna akkor, ha Kiss László úszóedző esete az olimpia után kerül nyilvánosságra? Úgy, hogy pl. megfelelő mennyiségű aranyérmet hoznak haza, amitől mindenkinek dagad a melle :-D

Engem csak a szituáció érdekelne, abban sem vagyok biztos, hogy a fickót a tette után közéleti dolgok, közpénzek, akármi. De ez utópia, mert nem ez történt, s mindenkinek van véleménye, hogy mit csinált volna vele.

Ha nem ismered a színfalak mögötti felállást, akkor soha nem fogod tudni a miérteket. :-)

Miért most került napvilágra pármillió mossack fonseca irat? Talán kiss lászló intézte, hogy elterelje a figyelmet magáról? :-s

#95963 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:24

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 16:02

A valóság lekövetése, hogy körülöttünk mi történik, s kik intézik s miért, nem jogkövetést követel, hanem alapvető Istentől kapott erkölcsöt.

Inkább igyál.
Make love not Wor.

#95964 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 17:03

Engem csak a szituáció érdekelne, abban sem vagyok biztos, hogy

Isten intézte így, ahogy ezeknek is:

http://zaol.hu/kulfo...t-video-1762552

Nálunk köcsög az állam, kibaszott volna még Istennel is, mert ilyenkor lezárják a helyet és nem lesz baj.
Make love not Wor.

#95965 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 18:36

Isten intézte így, ahogy ezeknek is:

http://zaol.hu/kulfo...t-video-1762552

Nálunk köcsög az állam, kibaszott volna még Istennel is, mert ilyenkor lezárják a helyet és nem lesz baj.

Meg akartak halni
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#95966 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 04. 10. 17:23

Ha nem ismered a színfalak mögötti felállást, akkor soha nem fogod tudni a miérteket. :-)

Miért most került napvilágra pármillió mossack fonseca irat? Talán kiss lászló intézte, hogy elterelje a figyelmet magáról? :-s

Elindult egy folyamat, s most más információt hozok, remélem nem tűnsz el, mert veled más a társalgás :-D lehet úgy, hogy pontosan érted, de se te, sem én nem mondunk ki semmit. Rájöttél már a bankjegyeket miért cserélik?
S arra rájöttél, hogy miért nem lesz 2018-as választás? Bár ez utóbbi sejtésem nem százas, de azt tudom, hogy a moziműsorokat mikor plakátolják ki. Nyilván előadás előtt rövidke idővel.

Vannak a konkurensek konkurensei. Törvény szabályozza a banki pénzmozgásokat és a készpénzt is, hogy mekkora mennyiség után keltsen figyelmet. Nos, ha valakinek eddig sikerült maffiát játszania a párna alá, akkor most rendesen rábaszott, mert a valódi maffia gondoskodott róla :-D

Szerencsére ez nem az én gondom, s nem az én problémám.

A miértek kutatása, megértése szinteken mozog. Bármelyiket éred el, soha nem lesz olyan, hogy utána nem lesz olyan kérdésed, hogy rendben oké, na de akkor ezt miért :-s arra van lehetőséged, hogy valamelyik lépcsőfokra feljutva azt gondold magadban, hogy ennyi elég, innentől arra koncentrálok, hogy de jó itt és ezt ki fogom élvezni maximálisan.

2 napja járt nálam egy fullextrás ótóval egy nagyon gazdag ember, mert nem tudott felhívni a Nokia 3310-esen :-D
Lett volna meló, mondtam neki, hogy már nincs semmim hozzá, egy évvel ezelőtt befejeztem, minden cuccomat eladtam egy cámtekbótnak, és nagyon sajnálom. Valamiért elővette a politikát. Egyébként tényleg alaposan átpolitizált ország lettünk, már mindenki terhesen kerüli a kérdést, aminek kizárólag 4 évente kéne előkerülnie, ha a tényleges munkájukat végeznék.

Szóval a faszi kérdezte pár mondat után, hogy én kire? Furcsán néztem s válaszoltam rá, hogy senkire. Erre majdnem nekem támadt, hogy olyan nincs, mert valakire kell, mert, ha nem szavazok senkire, akkor a fideszre szavazok. Erre megkérdeztem tőle, hogy ki hitette el vele, hogy bármelyikre is kell szavazni és mit csinálna, ha hirtelen beállna egy királyság és az azzal járó jólét? Hja, hát a királyság az nem életképes, stb. Beszélgettünk, osztogattunk lapokat, de láthatóan rendszerfüggő emberke volt, aki akkor is szavazna, ha már nem lesz senkire :-D

S ez lesz hamarosan, mármint precessziós léptékben.

#95967 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 04. 10. 18:38

Meg akartak halni

Oszt olvasom, hogy az állam már kártérítást akar fizetni. Akkor ezt meg?
Make love not Wor.

#95968 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 04. 10. 17:18

Ráadásul nincs kis törvény meg nagy törvény.

Ohhh, végre a felmentő hadsereg :nevet: ezt most komolyan írom, mert Isten előtt sem létezik kis bűn, nagy bűn. Ahogy az orvos előtt is, amikor diagnosztizál, csak a betegség felismerése és nem kis vírus, nagy vírus létezik. Talán megéri a topik, hogy sikerül előrelépnünk :-s :Đ

Na ezt kétlem, mert amíg senki sem ismeri fel, hogy a törvények, szabályzások teljesen feleslegesek, hiszen tudnánk nélküle élni úgy is, ha mindenki azt tenné, amit az Istentől kapott erkölcs diktálná. De e utópia, lehetetlenség, ahogy a regnáló törvények betartása komolyan vétele akár a nárcisztól habonyig.

Valamit tudni kell, nem csak kieső emberkék vannak a skálán, akik nem tartják be a szabályokat, törvényeket, a törvényhozók eleve megkérdőjelezhetőek. A céljaik a törvényeikkel, a megalkotott törvények utáni viselkedésük, reakciójuk.

Viszont jó hír :cool:

Kiba kevés van hátra, nem sokan tudják, hogy kik és mikkel játszanak össze, de a határok zárulnak :-D médiában megy a sokkolás, hogy milyen indokkal, félelemtől ledermedve mindenki tudomásul veszi, elismeri, hogy szükséges. Földeket éppen az utolsó parcellákat most pattintják el. Mi marad utána? Alkohol, gyógyszertárak, ami tömegfogyasztás?

Na utána bulizhatunk :-D

Ez olyan, mint a méhészet. Ha a méhek tudnák, hogy a méhész miért tartja őket :cool:
Ki legyen a méhész a kámzsás, vagy a kámzsás:-s :nevet: lehet választani.

#95969 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 17:24

Inkább igyál.

Ha bizonyos kérdéskörök, s az arra adandó válaszok túllépnek az ingerküszöbödön, akkor miért így reagálsz?
Elmondom a saját verzióm, ha valaki nem érdekel, vagy véletlenül elolvasom, de baromira irritál, vagy nem értek vele egyet, nem szoktam rá még annyi energiát sem pazarolni, hogy végignézzem, amíg az ablak bezáródik az X gombra kattintva :cool:

#95970 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 18:41

Elindult egy folyamat, s most más információt hozok, remélem nem tűnsz el, mert veled más a társalgás :-D lehet úgy, hogy pontosan érted, de se te, sem én nem mondunk ki semmit. Rájöttél már a bankjegyeket miért cserélik?
S arra rájöttél, hogy miért nem lesz 2018-as választás? Bár ez utóbbi sejtésem nem százas, de azt tudom, hogy a moziműsorokat mikor plakátolják ki. Nyilván előadás előtt rövidke idővel.

Vannak a konkurensek konkurensei. Törvény szabályozza a banki pénzmozgásokat és a készpénzt is, hogy mekkora mennyiség után keltsen figyelmet. Nos, ha valakinek eddig sikerült maffiát játszania a párna alá, akkor most rendesen rábaszott, mert a valódi maffia gondoskodott róla :-D

Szerencsére ez nem az én gondom, s nem az én problémám.

A miértek kutatása, megértése szinteken mozog. Bármelyiket éred el, soha nem lesz olyan, hogy utána nem lesz olyan kérdésed, hogy rendben oké, na de akkor ezt miért :-s arra van lehetőséged, hogy valamelyik lépcsőfokra feljutva azt gondold magadban, hogy ennyi elég, innentől arra koncentrálok, hogy de jó itt és ezt ki fogom élvezni maximálisan.

Persze. Mert lépést kell tartani a hamisítókkal ezért egyre kifinomultabb hamisítás gátló technológiákat kell beleépíteni a bankjegyekbe. Viszont -és ez a lényeg, mert a te feltételezésed valszeg erre irányul- minden ország központi bankja vállal 20-25-30 évet arra, hogy a forgalomból kivont bankjegyeket névértéken becseréli. Viszont, ha anonim módon akarod kezelni a vagyonodat, akkor pl egy bemutatóra szóló államkötvény visszaváltására korlátlan idejű az állami garancia.

#95971 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 18:53

Na ezt kétlem, mert amíg senki sem ismeri fel, hogy a törvények, szabályzások teljesen feleslegesek, hiszen tudnánk nélküle élni úgy is, ha mindenki azt tenné, amit az Istentől kapott erkölcs diktálná.

Oszt az mit diktál? És miért pont az? Akkora motorral szágudolzok majd bedrogozva, amekkorával akarok?
Make love not Wor.

#95972 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 04. 10. 18:58

Persze. Mert lépést kell tartani a hamisítókkal ezért egyre kifinomultabb hamisítás gátló technológiákat kell beleépíteni a bankjegyekbe. Viszont -és ez a lényeg, mert a te feltételezésed valszeg erre irányul- minden ország központi bankja vállal 20-25-30 évet arra, hogy a forgalomból kivont bankjegyeket névértéken becseréli. Viszont, ha anonim módon akarod kezelni a vagyonodat, akkor pl egy bemutatóra szóló államkötvény visszaváltására korlátlan idejű az állami garancia.

Túltolod szegényt információval megint...

#95973 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 04. 10. 17:58

Ha komolyabb iparág épülne a bankjegyhamisításra, az elég hamar kibukna, hisz szűrés van.

A meglévő legális pénzek kiiktatása a cél, ami a párna alatt van.

Végy egy egyszerű példát. Valaki adómentesen, sikeresen halmozott, de nem tudta befizetni számlára, mert azt a banknak kötelessége jelezni a nav irányába. S nem aprópénzről van szó. Ingatlant sem tud, de ha jól sejtem semmi komolyat ekkora mennyiségű pénz esetén.

Na most, ha csak 10 emberről lenne szó, nemigen váltana át másik pénzjegyre a valódi maffia.
Ezzel a húzásukkal ki is lőtték a konkurenciát. Nem tudja elsütni a komoly mennyiségű kápét anélkül, hogy fel ne fedné magát.
No de én mindig túlzásokba esek (joggal) :-D

#95974 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 18:53

Ohhh, végre a felmentő hadsereg :nevet: ezt most komolyan írom, mert Isten előtt sem létezik kis bűn, nagy bűn. Ahogy az orvos előtt is, amikor diagnosztizál, csak a betegség felismerése és nem kis vírus, nagy vírus létezik. Talán megéri a topik, hogy sikerül előrelépnünk :-s :Đ

Na ezt kétlem, mert amíg senki sem ismeri fel, hogy a törvények, szabályzások teljesen feleslegesek, hiszen tudnánk nélküle élni úgy is, ha mindenki azt tenné, amit az Istentől kapott erkölcs diktálná. De e utópia, lehetetlenség, ahogy a regnáló törvények betartása komolyan vétele akár a nárcisztól habonyig.

Valamit tudni kell, nem csak kieső emberkék vannak a skálán, akik nem tartják be a szabályokat, törvényeket, a törvényhozók eleve megkérdőjelezhetőek. A céljaik a törvényeikkel, a megalkotott törvények utáni viselkedésük, reakciójuk.

Viszont jó hír :cool:

Kiba kevés van hátra, nem sokan tudják, hogy kik és mikkel játszanak össze, de a határok zárulnak :-D médiában megy a sokkolás, hogy milyen indokkal, félelemtől ledermedve mindenki tudomásul veszi, elismeri, hogy szükséges. Földeket éppen az utolsó parcellákat most pattintják el. Mi marad utána? Alkohol, gyógyszertárak, ami tömegfogyasztás?

Na utána bulizhatunk :-D

Ez olyan, mint a méhészet. Ha a méhek tudnák, hogy a méhész miért tartja őket :cool:
Ki legyen a méhész a kámzsás, vagy a kámzsás:-s :nevet: lehet választani.

Csak amíg a közteresnek-habonynak-kolompáréknak-nárciszárusnak-neked-nekem nem ugyanaz az istentől kapott erkölcsünk mérőszáma, addig le kell fektetni egy mindenkire kötelező viszonyítási alapot, különben isten is csak a fejét fogná az anarhia után maradó füstőlgő társadalmi romok láttán.

#95975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:07

Végy egy egyszerű példát. Valaki adómentesen, sikeresen halmozott, de nem tudta befizetni számlára, mert azt a banknak kötelessége jelezni a nav irányába. S nem aprópénzről van szó.

Mennyi az a "nem aprópénz"? És miért nem lehet mondjuk apránként elverni bármire? Vagy csak sorbamegy a pénzváltókon és heló, valutában lehet jobb az egész. Bár nem értem minek cserélik, ha utána megszünteti. Csak plusz kavarás az egész.
Make love not Wor.

#95976 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:07

Ha komolyabb iparág épülne a bankjegyhamisításra, az elég hamar kibukna, hisz szűrés van.

A meglévő legális pénzek kiiktatása a cél, ami a párna alatt van.

Végy egy egyszerű példát. Valaki adómentesen, sikeresen halmozott, de nem tudta befizetni számlára, mert azt a banknak kötelessége jelezni a nav irányába. S nem aprópénzről van szó. Ingatlant sem tud, de ha jól sejtem semmi komolyat ekkora mennyiségű pénz esetén.

Na most, ha csak 10 emberről lenne szó, nemigen váltana át másik pénzjegyre a valódi maffia.
Ezzel a húzásukkal ki is lőtték a konkurenciát. Nem tudja elsütni a komoly mennyiségű kápét anélkül, hogy fel ne fedné magát.
No de én mindig túlzásokba esek (joggal) :-D

Aki nem elég pallérozott se jogilag, se közgazdaságilag, az nyilván nem az n+1 szürke és fekete adóoptimalizációs és pénzmosási technikáról fog disszrtációt írni, hanem inkább vmi sejtemes konteó mögé próbálja rejteni a tudatlanságát. :-)

#95977 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 18:04

Oszt az mit diktál? És miért pont az? Akkora motorral szágudolzok majd bedrogozva, amekkorával akarok?

Olyan ember még nem akadt, nem élt, aki azt mondhatta volna én minden törvényt maradéktalanul betartottam, s makulátlan vagyok. Ha pedig a legkisebb kihágást is azonnali halálbüntetéssel sújtanák, akkor az utolsó ember depresszióba esne és öngyilkos lenne.

Viszont hiába írnám le a lényeget, legközelebb is a saját ökörségeidet mantráznád.

Debrecenben járva egyik nap kokaint és füvet + sok sört és házipát fogyasztottam egy olyan étterem tulajdonosnál, aki tudta rólam, hogy kokaint még nem fogyasztottam előtte soha. Az összhatás lenyűgöző volt, nem vettem észre, hogy közel 24 órát beszélgettünk a tűz mellett.

Hazafelé kipróbáltam, hogy az autópályára tervezett Honda tudja e azt, amire tervezték. S igencsak sepert előlem le a sok gecifejű, akik engem szoktak levillogni :nevet: kurva jó érzés volt az, amit előtte és utána soha nem tettem meg az autó miatt. Nem is villogtam, elég volt a sebesség :-D csak úgy repkedtek előlem, ahogy én máskor. Kurva jó zene is szólt.

Ha meg véletlenül megvásároltam volna a 80cm3-as mocit, amiről Iguana sikeresen lebeszélt, s azzal mentem volna ki Hollandiába, az lett volna a világ fasza, vagy mi a törpe tulipán :-s

#95978 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 04. 10. 18:13

Mennyi az a "nem aprópénz"? És miért nem lehet mondjuk apránként elverni bármire? Vagy csak sorbamegy a pénzváltókon és heló, valutában lehet jobb az egész. Bár nem értem minek cserélik, ha utána megszünteti. Csak plusz kavarás az egész.

Ha nem akarják a kápét megszüntetni, miért van alternatívája már nem is kevés, s miért büntetik, avagy korlátozzák ingyenesre a saját magam által megtermelt pénzt havi két ingyenes kivételre? Avagy szerinted teljesen normális dolog, hogy az eleve leadózott keresetemet, amit számlára utalnak, azt még + adókkal sújtják, ha szeretnék hozzájutni? Semmi furát nem találsz benne nyilván.

#95979 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:23

Ha pedig a legkisebb kihágást is azonnali halálbüntetéssel sújtanák, akkor az utolsó ember depresszióba esne és öngyilkos lenne.

De nem sújtják. Motort is kiszámolták 100ezres nagyságrendekre.
Make love not Wor.

#95980 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 04. 10. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 04. 10. 19:26

Ha nem akarják a kápét megszüntetni, miért van alternatívája már nem is kevés, s miért büntetik, avagy korlátozzák ingyenesre a saját magam által megtermelt pénzt havi két ingyenes kivételre? Avagy szerinted teljesen normális dolog, hogy az eleve leadózott keresetemet, amit számlára utalnak, azt még + adókkal sújtják, ha szeretnék hozzájutni? Semmi furát nem találsz benne nyilván.

Meglepődsz, ha ezek közül egy csomó minden nekem sem tetszik? Amúgy nem a kivételt korlátozzák Te nagyonmarha, hanem a bankok akartak érte pénzt kérni és az állam szólt bele, hogy akkor már magánszemélynek legyen már ingyen. Még majdnem meg is tudom magyarázni, hogy igazából ez még egy jobb kényszer és milyen jót tettek a kisemberekkel, de aki nem bír különbséget tenni, hogy 2re korlátozzák, vagy kettőre emelik, annak úgyis mindegy. Menj Hollandiába, ott kikérdeztem, hogy "bezzegnyugaton" mi mennyi és ott is elég nagy a szórás.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4797
  • 4798
  • 4799
  • 4800
  • 4801
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.