Idézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 15. 22:19
Ragozhatjuk, az Android egy szar, nem Linux. Valami fabrikált fos, Linux alapokon, de annyira meg van kutyulva, hogy csak az alapot kapja egy szénné hackelt kerneltől, de lényegében nem tekinthető Linuxnak, semmi nem úgy működik benne, ahogy egy Linux disztróban. Pedig egy telefon csak annyiból speciális, hogy az egyes részegységek (érintőképernyő, mobil vevőegység, GPS, mágneses szenzor, kamera, fényszenzor, Wi-Fi, tököm tudja mi) speciális drivert igényelnek, meg figyelni kell az energiatakarékosságra, és már a telepítés elejétől meg kell oldani a bevitelt, azaz az érintőképernyő kezelését virtuális billentyűzettel. Ehhez képest csak Ubuntuék álltak elő megoldással, az sem sok készüléken működik, a többieknél nem értem, hogy miért ülnek a babérjaikon, vagy akár a gyártók is léphetnének, vagy összefoghatnának, hogy ne a Google-től kelljen függeniük. Nem lenne nagy szám tető alá hozni, a Linux működik médiadobozokon, műholdvevőkön, meg már kenyérpirítón is, nem lenne nagy kunszt telefonokra is ráapplikálni.
Igen, a felső kategóriásokra igen, de a készülékek 99,9%-ára nem jön, azzal a főverzióval tudod csak használni, amivel megvetted. Az NTP-t csak példának írtam, épp az jutott eszembe, mint alapvető dolog. Igen, van beépített NTP, működik TCP/IP-n, GPS-en, GSM-en is, de semmit nem lehet rajta állítani, hogy mikor, honnan, milyen időközönként és feltételekkel frissítsen, meg nem lehet kinyomozni, hogy nem miért frissít, aztán szarakodni kell vele. Persze vannak rá normálisabb alkalmazások, de ahhoz routolni kell a telefont.
Komolyan ragozhatod még a fasságaidat, hogy NEMLÉTEZŐ LINUXOS TELEFONT keresel
Én amúgy leszarom, kezembe nem vennék androidos telefont

Súgó
A téma zárva.