HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4861
  • 4862
  • 4863
  • 4864
  • 4865
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97241 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 17:02

Plusz a navigáció is elfoglalhat párszáz megát az offline térképek miatt, de még mindennel együtt is beleférnék talán a 8 gigába is, nem hogy a 16-ba.

Vagyis hallgatok rádiót is, de csak netes rádiót, és akkor is csak amerikait (country, beszélgetős adók, esetleg némi rock) viszont ilyenkor is inkább nyelvtanulási célból hallgatom, nem annyira szórakozásból.

UK nekem alig 300 megabyte. 8 gigányi memóriám van, ha nagyon erőlködök akkor vagy 4ezer képem volt a telefonon, ezek mellé az összes Iron Maiden album bőven kifér, szerintem tök feleslegesen számolgatunk meg műbalhézunk. És még occsó is legyen.
Make love not Wor.

#97242 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 19:54

A kezembe nem venném, az csak Ganinéninek szólt. Annyi igazság van benne, hogy még használtan sem vennék. Egyszerűen nem éri meg a 3-5-10-szeres árat az, hogy rágott alma legyen rajta.

Mihez lépest 3-5-10szeres? Egy használt iPhone 4S kb. annyi, mint az említett új Dogee. Amit már meg is vettél. Innentől nem mindegy? El kellene már dönteni, hogy mi a péket akarunk, kb. keretbe ezek férnek bele, ebből kell válogatni.
Make love not Wor.

#97243 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 17. 20:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 20:57

Mihez lépest 3-5-10szeres? Egy használt iPhone 4S kb. annyi, mint az említett új Dogee. Amit már meg is vettél. Innentől nem mindegy? El kellene már dönteni, hogy mi a péket akarunk, kb. keretbe ezek férnek bele, ebből kell válogatni.

Mindent azonnal, olcsón :-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97244 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 19:55

UK nekem alig 300 megabyte. 8 gigányi memóriám van, ha nagyon erőlködök akkor vagy 4ezer képem volt a telefonon, ezek mellé az összes Iron Maiden album bőven kifér, szerintem tök feleslegesen számolgatunk meg műbalhézunk. És még occsó is legyen.

Ez a 32 gigás kártya volt 7 font. Itt kint az egy kiló, közepes minőségű disznóhús ára. Egy csomag zokni 3 font, egy póló vagy egy olcsó ing 12 font. Miről beszélünk? Mondjuk arról valóban megfeledkeztem, hogy a telóban is ott a 16 giga, de azon lesz a rendszer, meg a telepített alkalmazások is, szóval semmiképp nem pénzkidobás, legfeljebb nem használom ki, de ezt is kétlem, mert van vagy 300 giga zeném, néhány giga e-könyv, szóval megromlani nem fog rajta a szabad hely.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 19:57

Igen, ezt írtam én is, 50-60 fontért 4S-ses iPhone, ami vagy lopott, vagy hamisítvány, vagy leejtették-javíttatták párszor, meg kínai utángyártott alkatrészt tettek bele, meg egyszer csak lezár és baszhatom. Kb. annyival lettem volna vele előrébb, hogy azonnal lett volna telefonom, nem két hét múlva, meg elmondhatnám magamról, hogy menő almás gyerek lettem. Így meg lesz egy új telefonom, garanciával, szabványos töltővel tudom tölteni, ha elromlik, bárhol meg tudom csináltatni gariidőn túl (ha megéri), és hardverben sem gyengébb. Azt meg kötve hiszem, hogy az iOS annyival jobb lenne, mint a droid.

De ugyanez a véleményem nem csak a telefonokról, hanem az iPadekről. Egy új iPad árán márkás, üzleti kategóriás, erős laptopot kapni újonnan (itt most nem a Fujitsu-féle alsó-közép-kategóriás szemétre gondolok), nagyobb kijelzővel, rendes billentyűzettel, olyan OS-t teszel rá, amilyet akarsz, nem csak fingóappok vannak rá. Tudom, az iPad annyival jobban megéri, mert Apple-minőség, meg iOS életérzés, és a szempilláimat is 50%-kal dúsabbá teszi. Kell a faszomnak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97245 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 17. 20:54

A gyerek meg már tud flipperezni az amigás thomasos játékkal

Lassan jöhet, flipperklubban most lefűrészelték az egyik gép lábát, így gyerekméret lett. Többihez meg majd kap sörösládát, ahogy szoktuk :-D
Make love not Wor.

#97246 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 16. 15:46

De ha meg linuxosat reszel, akkor az lesz a vege, hogy inkabb reszelje mar innen aki ert hozza, meg a francba kar volt a linuxszal baszni. Ld. occsolaptopra windows nemtelepites.

Mondod ezt te, aztán nálatok sincs egy darab Apple-termék sem. Nem baj, értem, hogy magányos vagy, igényled a törődést, majd ha legközelebb találkozunk, akkor megtépázom a szakállad, hogy ne legyél annyira elárvulva.

Erre a fostos netbookra meg igenis a Linux vált be legjobban, ezt a használat bizonyítja, nem az én mániám. Használtam pár napig XP-vel (nem hivatalos VGA driverrel), 5 hétig Win7-tel (hivatalos VGA driverrel), mikor is rá kellett jönnöm, hogy Windowsra is hiába van hozzá VGA driver, ha lófaszt nem ér, 3D-ben épp úgy használhatatlan volt, és épp úgy tearingelt. Ment rá vissza a Linux, ami azóta is köszöni, de jól van. 3D-re továbbra sem alkalmas, meg nagyon minimális tearing azért előfordul (Win alatt is volt), de semmivel nem rosszabb rajta, mint egy Win. Cserébe töredéke a memóriafogyasztása, nem csak swapelésre tudom használni a gépet, nem kell mindenféle vírusoktól, ransomware-ektől, Win10-re való frissítési kényszertől tartani, cserébe tudom ugyanazokat a programokat használni, amiket Windows alatt, de normálisabb memóriakezeléssel, normálisabb fájlrendszerekkel. Sőt, míg Windows alatt 3-4 megnyitott alkalmazással már kaptam is a hibaüzenetet, hogy elfogyott a memória (1 giga fizikai, 2 giga swap), addig Linux alatt ugyanezeket az alkalmazásokat futtatva még marad fizikai memória, a swaphoz alig nyúl, legtöbbször 0-án van, de a legrosszabb esetben sem tett még 100 megánál többet a swapba. Azért nem kicsit simábban futnak ugyanazok a dolgok, plusz pl. a Firefox, Thunderbird eleve gördülékenyebben fut Linuxon, mert Gtk-ra fejlesztett dolgok, amik Windowsra máshogy vannak implementálva, emiatt Windows alatt több memóriát fogyasztanak, meg lassabban indulnak.

Megint más, hogy a gépvásárlást egyértelműen megbántam, de nem tudtam visszavinni az eladónak azon az alapon, hogy nem tetszik, plusz itt a környéken ezért a pénzért nem kaptam volna semmit. Én voltam sajnos hülye, nem néztem vásárlás előtt utána, úgy tudtam, hogy ezek az EEE PC-k jó driversupporttal rendelkeznek, ami így is van, de én pont kifogtam egy olyat, ami nem. Amúgy pedig nem lenne rossz gép, csak a RAM lenne benne több, meg ez a rohadt videochip egy hulladék benne. Nyilván nem fogom ezzel beérni, ha lesz pénzem, valaha talpra állok, akkor rendelek netről normális gépet. Teaszlapálóéknak rossz hír, hogy nem az 5-10-szeres áron fogom megvenni a helyi szarjukat, neked meg az a rossz hír, hogy bizony azon is ugyanez az Arch Linux lesz, csak nem LXDE-vel, hanem KDE-vel. Értem egyébként, hogy ez nagy lelki megrázkódtatás annak, akinek a világ a Windows Intézőnél ér véget, de nem tudok rajta segíteni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 22:26

Miről beszélünk? Mondjuk arról valóban megfeledkeztem, hogy a telóban is ott a 16 giga, de azon lesz a rendszer, meg a telepített alkalmazások is, szóval semmiképp nem pénzkidobás, legfeljebb nem használom ki, de ezt is kétlem, mert van vagy 300 giga zeném, néhány giga e-könyv, szóval megromlani nem fog rajta a szabad hely.

Arról pasztmek, hogy az enyémben is asszem 16 giga van, amire kifért 4ezer fénykép, az összes Iron Maiden lemez és komplett csomagban a cuccaim mellé egy EU térkép a maga 5 gigájával, némi videók, meg lófaszok. Istenembazmeg, hogy még meg sem kaptad, bőven nagyobb az átlagnál, nem kell hozzá cipőskanál, de már nyígsz, hogy mennyire szar az élet és kibebaszott drága az olcsó ing. 3ezer forint átszámolva a 32 gigás kártyáért marhára nem sok, még idehaza is ennyi, 2 éve meg volt vagy 10 ezer a sarkon egy jobb kártya.
Make love not Wor.

#97248 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 23:14

nem néztem vásárlás előtt utána, úgy tudtam, hogy ezek az EEE PC-k jó driversupporttal rendelkeznek, ami így is van,

Flashdesignor fassága, én az EEE-t megvettem, aztán kerültem. Mondjuk akármit mondhattunk volna, úgyis megfejted magadnak vagy közlöd, hogy a többi drága.
Make love not Wor.

#97249 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 17. 22:16

Flashdesignor fassága, én az EEE-t megvettem, aztán kerültem. Mondjuk akármit mondhattunk volna, úgyis megfejted magadnak vagy közlöd, hogy a többi drága.

Nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak ASUS Eee-vel. Amik a kezem alá kerültek, azok teljesen korrekt gépek voltak a kategóriájukon belül, mindenhez volt rájuk driver, bármit fel tudtam tenni rájuk mindenféle szopás nélkül, használható sebességgel lehetett használni rajtuk mindent. Mondjuk az igaz, hogy ezen nem lett volna szabad annyira felbátorodni, hogy ellenőrzés nélkül vegyek egyet. Pedig alapból utána szoktam nézni, hogy mit veszek, tesztek, driverek, vásárlói vélemények, de mivel EEE PC-ről volt szó, eltekintettem tőle. Hiba volt, ez a tanulság. Nem szabad márkában bízni, rá kell szánni az időt, utána kell nézni mindennek, nem lehet rá kifogás.

Flesinek csak azért van Eee-je, mert anyu azt vette neki 11. szülinapjára. Egy olyan törpevízmű kiskölöknek teljesen jó egy olyan gép házit csinálni, meg iskolában marhulni vele, sokkal jobban járt vele, mint egy fingóappos táblagéppel. Az megint más, hogy azt a kis szart tekinti informatikai mércének, és ami azon nem fut, vagy nem jól, az csak szar lehet szerinte. Majd felnő. Vagy nem.

#97250 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 17. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 23:14

Kép

Aha, ok.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97251 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 05:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 23:44

Nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak ASUS Eee-vel. Amik a kezem alá kerültek, azok teljesen korrekt gépek voltak a kategóriájukon belül, mindenhez volt rájuk driver, bármit fel tudtam tenni rájuk mindenféle szopás nélkül, használható sebességgel lehetett használni rajtuk mindent. Mondjuk az igaz, hogy ezen nem lett volna szabad annyira felbátorodni, hogy ellenőrzés nélkül vegyek egyet. Pedig alapból utána szoktam nézni, hogy mit veszek, tesztek, driverek, vásárlói vélemények, de mivel EEE PC-ről volt szó, eltekintettem tőle. Hiba volt, ez a tanulság. Nem szabad márkában bízni, rá kell szánni az időt, utána kell nézni mindennek, nem lehet rá kifogás.

Flesinek csak azért van Eee-je, mert anyu azt vette neki 11. szülinapjára. Egy olyan törpevízmű kiskölöknek teljesen jó egy olyan gép házit csinálni, meg iskolában marhulni vele, sokkal jobban járt vele, mint egy fingóappos táblagéppel. Az megint más, hogy azt a kis szart tekinti informatikai mércének, és ami azon nem fut, vagy nem jól, az csak szar lehet szerinte. Majd felnő. Vagy nem.

Szar felbontás, lassú, fos. Jah és asus, amik akkoriban szétestek a zsanéroknál.
Sosem volt jó gép, sajnos.
Ja és amikor kijött, nemigen volt táblagép.

#97252 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 09:21

az eee zsanérja mondjuk pont jól sikerült, bár egy 9"-os gépnél ez talán nem akkora eredmény :-D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#97253 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 11:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 18. 05:34

Szar felbontás, lassú, fos. Jah és asus, amik akkoriban szétestek a zsanéroknál.
Sosem volt jó gép, sajnos.
Ja és amikor kijött, nemigen volt táblagép.

Jó, de ne asztali géphez mérd. 9-10 colos gépen milyen felbontást akarsz, 1080p-t vagy 4K-t? Ugyanez sebességre, i7 procival szerelve használhatnád 5-10 percig, aztán lemerülne. A zsanérok is teljesen rendben vannak, még ezen a szaron is, amit használok. Még most is jobbak bármikor, mint egy táblagép, és itt az árat is vedd figyelembe, 40 ezer forintos kategóriáról beszélünk, bár azt én sem értem, hogy felsőkategóriában miért nincs netbook. Szóval nincs velük baj, sőt. Még az én gépemmel sem lenne, ha nem ezt a szar videóchipet integrálják a prociba, meg tesznek bele még egy plusz giga RAM-ot. Az iPad sem ütősebb semmivel, csak a felbontása nagyobb és kész.

#97254 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 18. 12:38

Jó, de ne asztali géphez mérd. 9-10 colos gépen milyen felbontást akarsz, 1080p-t vagy 4K-t? Ugyanez sebességre, i7 procival szerelve használhatnád 5-10 percig, aztán lemerülne. A zsanérok is teljesen rendben vannak, még ezen a szaron is, amit használok. Még most is jobbak bármikor, mint egy táblagép, és itt az árat is vedd figyelembe, 40 ezer forintos kategóriáról beszélünk, bár azt én sem értem, hogy felsőkategóriában miért nincs netbook. Szóval nincs velük baj, sőt. Még az én gépemmel sem lenne, ha nem ezt a szar videóchipet integrálják a prociba, meg tesznek bele még egy plusz giga RAM-ot. Az iPad sem ütősebb semmivel, csak a felbontása nagyobb és kész.

megint almát hasonlítasz össze körtével

#97255 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 18. 12:38

40 ezer forintos kategóriáról beszélünk,

Mennyiről? 5-6-X éve tán annyiért mértem számlával. 40ből már értelmesebb laptopot lehet lőni.
Make love not Wor.

#97256 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 12:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 18. 13:28

Mennyiről? 5-6-X éve tán annyiért mértem számlával. 40ből már értelmesebb laptopot lehet lőni.

Új korukban voltak olyan 40-50 körül, nekem is volt egy Acer Asprire One. Raktam bele +1 gigát, ugye többet az Atom miatt nem lehetett beletolni, örültem amikor 30ért elment jól. Alapvetően lehetett használni, de 1024*600 az szenvedés, de szar volt az akkuidő is. Innentől felejtős volt.

#97257 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 05. 18. 13:41

Új korukban voltak olyan 40-50 körül,

Annyiért árulta volna itt is a Notebookos gyerek, végül sosem lett. Én asszem 80ezer körül lőttem.
Make love not Wor.

#97258 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 18. 13:00

Annyiért árulta volna itt is a Notebookos gyerek, végül sosem lett. Én asszem 80ezer körül lőttem.

Az nagyon régen lehetett. 30-45 között mentek újonnan. Igen, az 1024x600-as felbontás nem parádés, meg RAM-ot sem lehet bele sokat tenni, de szerintem az akkuidő nem rossz. Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy miért van a RAM-méret 2GB-ra korlátozva, mikor a 4GB-nak sem lenne nagyobb a fogyasztása, nem lenne technikai akadálya.

Ennyiért használható laptopot újonnan nem kapsz, a legszarabb Fujitsuk mennek 80-90-ért újonnan. Persze a használt az más, de akkor meg nem fair egy használtat összevetni egy újjal. Ettől még aláírom, hogy nem mindenkinek megfelelő egy Eee-gép, de akinek pl. egy táblagép megfelel, annak az Eee is lefedné az igényeit. Plusz ezeket az Eee-masinákat nem főgépnek találták ki, hanem rendes otthoni gép, esetleg telefon MELLÉ, ezt Flesike is mindig elfelejti.

#97259 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 17. 22:26

De ugyanez a véleményem nem csak a telefonokról, hanem az iPadekről. Egy új iPad árán márkás, üzleti kategóriás, erős laptopot kapni újonnan (itt most nem a Fujitsu-féle alsó-közép-kategóriás szemétre gondolok), nagyobb kijelzővel, rendes billentyűzettel, olyan OS-t teszel rá, amilyet akarsz, nem csak fingóappok vannak rá. Tudom, az iPad annyival jobban megéri, mert Apple-minőség, meg iOS életérzés, és a szempilláimat is 50%-kal dúsabbá teszi. Kell a faszomnak.

Milyen egy hozzá nem értő demagóg barom vagy te. Nem vagy te különb flesikénél. Simán lököd a baromságot tapasztalat nélkül.

#97260 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 18. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 18. 16:32

Az nagyon régen lehetett. 30-45 között mentek újonnan. Igen, az 1024x600-as felbontás nem parádés, meg RAM-ot sem lehet bele sokat tenni, de szerintem az akkuidő nem rossz. Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy miért van a RAM-méret 2GB-ra korlátozva, mikor a 4GB-nak sem lenne nagyobb a fogyasztása, nem lenne technikai akadálya.

Ennyiért használható laptopot újonnan nem kapsz, a legszarabb Fujitsuk mennek 80-90-ért újonnan. Persze a használt az más, de akkor meg nem fair egy használtat összevetni egy újjal. Ettől még aláírom, hogy nem mindenkinek megfelelő egy Eee-gép, de akinek pl. egy táblagép megfelel, annak az Eee is lefedné az igényeit. Plusz ezeket az Eee-masinákat nem főgépnek találták ki, hanem rendes otthoni gép, esetleg telefon MELLÉ, ezt Flesike is mindig elfelejti.

Nekem ipadom van. Kurvára nem fedné le az igényeimet egy fostos eee.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4861
  • 4862
  • 4863
  • 4864
  • 4865
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.