Idézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 20. 19:20
Ha tudsz főzni főzeléket és leporciózod, akkor már sokkal jobb a helyzet. Fagyasztóból előveszel egy adagot, cégnél megmelegíted és megeszed. Töltött káposzta is tipikusan egész héten ehető cucc. Szalonnával begöngyölöd a húsgombócokat, lesz íze is, rostos is, meg van benne hús is. Meg kell találni az értelmes beszerzési forrásokat.
Meg akkor már combosabb leveseket is tudsz főzni. IKEA ételhordókban simán lehet levest is vinni, legfeljebb dupla zacskóba kell rakni a biztonság kedvéért.
Ebben simán lehet levest melegíteni, mert az alja üveg.
Ez meg az általános kajahordó.
Én a cégnél az esetek 99%-ban otthonról hozott kaját eszem, mivel asszony szeret főzni. Abban az épületben, ahol most vagyok a menza rohadt drága és picik az adagok. Ha éppen nincs kaja otthon, akkor inkább átmegyünk a közeli másik épületbe enni, mert ott rendes adagok vannak és legalább 10-15 SEK-el olcsóbb a kaja. Leginkább az adagok miatt megyünk át, felháborítóan pici adagokat adnak.
Vettem legalapabb IKEA fehér tányért és levestányért a céghez, meg egy legalapabb étkészletet. A fiókban ott van, evéshez viszem, aztán elmosom és megy vissza a fiókba.
Amikor 2007-ben egy 13 kg-os bőrönddel "kiköltöztem" Svédországba nekem is elég ramatyul indult a dolog. De azt hamar felmértem, hogy a junkfood nem jó dolog, el kell kezdeni főzni. Ha nincsen meg hozzá az alap infrastruktura, akkor össze kell spórolni a pénzt rá, mert az egészség megéri.
Nem akartam hegyibeszédet tartani, ha segít a dolog, akkor talán volt értelme leírni.
Szoktam főzni, de csak vasárnap, és azt eszem 2-3 napig, munkába is viszek belőle. Viszont 5 napra nem főzök, mert annyi nem fér be a hűtőpolcomra, meg 5 napos kaja az már nem olyan, hét közben meg nem tudok főzni, ahogy bevásárolni se nagyon (az a bolt, ami olcsó, messze van, sokáig kell buszozni), csak nagyon kicsi bevásárlást (tej, kenyér, kisebb dolgok). Mondom, termoszom sincs, a leves meg kifolyik a zárhatós mikrós edényből. A tasakos levespor könnyen szállítható. A cégnél nem tudom tárolni a levesestányért, legfeljebb az öltözőszekrényemben, de a szünetek rövidek (10+20 perc, nincs idő állandóan a szekrényből cuccokat hordozgatni ki/be épületek között).
Mondom, a munkahelyi levesezésnek nem a kulináris élvezet a lényege, meg nem is az egészség, hanem az elektrolitháztartás helyreállítása. Nehéz fizikai munkánál sok vizet veszít a szervezet, nem feltétlenül csak izzadtsággal, hanem a vesék amúgy is jobban dolgoznak. A leves sokat segít, és furcsa mód csak a levessel működik, úgy nem, hogy ha valami sósra megiszol egy meleg teát, vagy kávét, az nem olyan frissítő, pedig elméletileg annak is ugyanolyan frissítő hatásúnak kéne lennie. Nem a Blikkben olvastam, tapasztalat. Azért merem Gugának is ajánlani.
Szerk.: valamennyire helyrejött a telefonom, nem értem miért javult meg. Talán azért, mert bekapcsolva hagytam a mobilnetet, pedig annak nincs köze a hanghívásos hálózathoz. A mobilnetet általában kikapcsolva tartom, pénzspórolás miatt, csak akkor kapcsolom be, mikor szükségem van rá, utána ki. Mindegy, így sem volt felesleges az új telefon, mert ennek kivan már a bele.
Szerkesztette: Raynes 2016. 05. 20. 22:10 -kor

Súgó
A téma zárva.