Idézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 15:36
Egyébként te mennyi idős vagy, ha nem titok? Miért mentél ki ennyire bizonytalan dolgokra alapozva?
Ott van a profilomban. Azért mentem ki ilyen bizonytalan dolgokra, mert itthon még így sem ment. Nyilván bömövel a picsám alatt nagyon máshogy állnék én is hozzá dolgokhoz.
A furgonvezetésen meg nem tudom mit rugóztok, ahhoz a munkához képest, amit én csinálok, meg Guga, meg otthon sok minimálbéres szalagmunkás, fizikai munkás, ahhoz képest leányálom meló, térden állva szopnám le magam, ha olyan munkám lenne. Unalmas, monoton, de az idő 99,9%-ában csak ücsörögni kell (klímás vagy fűtött járműben), legfeljebb egy marha kicsit kell emelgetni, és akkor is kicsi súlyokat (max. 5 kiló, de inkább jóval az alatt, tényleg csak az nem tudja megcsinálni, aki teljesen testi fogyatékos), egyedüli kockázata a nagyobb felelősség, de az is csak busznál, kamionnál játszik, furgonnál nem. Ráadásul itt kint Angliában ezek a kiszállítós/sofőri munkák elég jól is fizetnek, majdnem pariban vannak az irodai munkákkal (alig van adott esetben 1-2 font különbség) és könnyű ráadásul megkapni őket, sokan keresik, nem magasak a körülmények, csak hát úgy indul, hogy jogosítvány kell hozzá vagy személyautóra, vagy súlyosabb esetben buszra vagy kamionra, ami egy valag pénz. Na, ez az a pont, ahol ezeket a melókat egy életre buktam, mert a jogsi az nálam kilőve, soha nem lesz rá pénzem, és csak egyre drágább lesz, ahogy mennek előre az évek.
Annyiból viszont gazdátlaninak igaza van, hogy itt kint látni egy csomó kelet-európait, meg pakisztáni-indiai-arab cigányt, akik rettenet csapnivaló angollal egész kényelmes és jó irodai állásokat töltenek be, pedig még képzettségük sincs semmilyen, nem hogy diploma, meg IT, meg jogosítvány (jó, azért az van néhánynak, de irodai állásoknál pont nem feltétlenül kell), meg kutyafasza. És nem az első ilyennel találkozok, hanem tömegesen vannak jelen. Viszont azt se felejtsük el, hogy ők több millióan vannak kint, egymást segítik, és egymást juttatják ilyen fasza posztokhoz, meg ebben a szegmensben már a született angolokkal is kő keményen kell konkurrálni, aki anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet és jól ismeri a helyi viszonyokat, mint a tenyerét. Nem lehetetlen ilyen álláshoz hozzájutni, de azért ha reálisan mérlegeljük az esélyeket, elég kicsi szám jön ki.