HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4867
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97361 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 23. 14:19

Nem, nem a pénzéből kapja meg okosban. Elsőre csak pislogott, hogy "járt" a sima alapellátás keretében. Amúgy kb. 1400 Euró körül termel havonta.

90 eurós havi biztosítás mellett kapsz paracetamolt a háziorvostól
mást nem mer adni, szakorvoshoz kuldeni szintén nem mer
ismerősnél gyerek 4 napig qrva lázas volt, végül Magyarországról küldtek/vittek lázcsillapítót, mert a holland doki képtelen volt bármit megoldani
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97362 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 13:48

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 12:18

Nice.

Mondjuk gugát se értem, minek rohant ki ilyen módon. De ő dolga.

Már áprilisban szerettem volna itt melózni, az ügynökségek meg totojáztak, ígérgetés volt mindegyiktől konkrétumok helyett. Meguntam.
Már itt vagyok, melózok, pénzt fizetnek érte. Kicsit szopós a szállás, kiba kemény a munka, de egyelőre jól elvagyok, s lassikán haladok előre.
Kerékpárom már van, igaz 2 nap után kaptam egy defektet, most megyek megcsináltatni.

Persze ülhetnék otthon is a láda sör mellett és oszthatnám az eszet. Tényleg meguntam, nem lesz egy kis melótól semmi bajom, önfegyelem kérdése.
Természetesen nem örök életre maradok itt. Minden szempontból jó, mert egyrészt csak angolul beszélnek hozzám, másrészt kicsit ledobom a pocit.
Egyébként a faszom sem kívánkozik ebbe a gáz bandába, akik itt körülvesznek. Most is kiba hangosan hallgatja az egyik cigó a zenét.

#97363 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 12:07

Most nem azért Raynes bro, külsőnézetből ez, ahogy te csinálod, iszonyat fail.

Úgy lett volna értelme ebbe az egész angliába belevágni, ahogy Gazdi is mondja.

Fail, de nem tudom jobban csinálni. Elég nehéz helyzetből küzdöm fel magam, ha lenne anyagi tartalék, meg autó/jogsi, neadjisten nem ilyen büfészakos használati értékű Hungary only diploma, azért más alapfelállásban próbálkozhatnék legalább, de így nem. Egyébként meg annyira nem fail, mert még mindig tartom magam 8 hónap múltán is, persze annyiból meg nem sikertörténet, hogy azokból semmit nem valósítottam meg, amiért kijöttem, még mindig szinte a nullán tartok. Ámbátor ha decemberben nem jött volna az a 6 hetes munkanélküliség, meg most nem üt be ez a 2 hetes fizetetlen kényszerszabadság, akkor már lenne kb. 1500-2000 font spórolt pénzem, ami legalább jogsira, meg kisebb használt verdára elég lenne.

Ha csak a tutiba vágtam volna bele, soha nem jövök ki. Szerintem már így is az utolsó pillanatban jöttem ki, aki még vár vele egy kicsit, annak már zárnak az angol munkaerőpiaci kapuk az EU-ból való kilépés miatt, persze ez Hollandiára még nem áll. Gugának ebben igaza van, jobb dolgozni, ténylegesen kint próbálkozni, mint otthon, fotelből okoskodi gyuszimódra, várni a tutit és a lottóötöst.

Egyébként most a régi ügynökségem megint adott munkát, igaz ez is valami raktáras szar, de legalább közelebb van, olcsóbb lesz kijárni, és nappalos műszak, meg nem részmunkaidő, hanem teljes, igaz átmeneti, de egyelőre ez is nagy segítség, persze nem szabad elkiabálni, majd meglátjuk. Úgyis csak 1-2 hét áthidalására kell, annyi idő elég, hogy vagy a FedEx visszavegyen, vagy találjak valami mást. Aztán ki tudja, lehet simán jobb is lehet akár, mint ez az éjszakás szar.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97364 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 23. 14:48

Már áprilisban szerettem volna itt melózni, az ügynökségek meg totojáztak, ígérgetés volt mindegyiktől konkrétumok helyett. Meguntam.
Már itt vagyok, melózok, pénzt fizetnek érte. Kicsit szopós a szállás, kiba kemény a munka, de egyelőre jól elvagyok, s lassikán haladok előre.
Kerékpárom már van, igaz 2 nap után kaptam egy defektet, most megyek megcsináltatni.

Persze ülhetnék otthon is a láda sör mellett és oszthatnám az eszet. Tényleg meguntam, nem lesz egy kis melótól semmi bajom, önfegyelem kérdése.
Természetesen nem örök életre maradok itt. Minden szempontból jó, mert egyrészt csak angolul beszélnek hozzám, másrészt kicsit ledobom a pocit.
Egyébként a faszom sem kívánkozik ebbe a gáz bandába, akik itt körülvesznek. Most is kiba hangosan hallgatja az egyik cigó a zenét.

Na de hetek óta B tervként intézhetted volna, nem így egyik napról a másikra. Mondjuk nekem kukk mindegy, csak fura.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97365 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 15:34

Fail, de nem tudom jobban csinálni. Elég nehéz helyzetből küzdöm fel magam, ha lenne anyagi tartalék, meg autó/jogsi, neadjisten nem ilyen büfészakos használati értékű Hungary only diploma, azért más alapfelállásban próbálkozhatnék legalább, de így nem. Egyébként meg annyira nem fail, mert még mindig tartom magam 8 hónap múltán is, persze annyiból meg nem sikertörténet, hogy azokból semmit nem valósítottam meg, amiért kijöttem, még mindig szinte a nullán tartok. Ámbátor ha decemberben nem jött volna az a 6 hetes munkanélküliség, meg most nem üt be ez a 2 hetes fizetetlen kényszerszabadság, akkor már lenne kb. 1500-2000 font spórolt pénzem, ami legalább jogsira, meg kisebb használt verdára elég lenne.

Ha csak a tutiba vágtam volna bele, soha nem jövök ki. Szerintem már így is az utolsó pillanatban jöttem ki, aki még vár vele egy kicsit, annak már zárnak az angol munkaerőpiaci kapuk az EU-ból való kilépés miatt, persze ez Hollandiára még nem áll. Gugának ebben igaza van, jobb dolgozni, ténylegesen kint próbálkozni, mint otthon, fotelből okoskodi gyuszimódra, várni a tutit és a lottóötöst.

Egyébként most a régi ügynökségem megint adott munkát, igaz ez is valami raktáras szar, de legalább közelebb van, olcsóbb lesz kijárni, és nappalos műszak, meg nem részmunkaidő, hanem teljes, igaz átmeneti, de egyelőre ez is nagy segítség, persze nem szabad elkiabálni, majd meglátjuk. Úgyis csak 1-2 hét áthidalására kell, annyi idő elég, hogy vagy a FedEx visszavegyen, vagy találjak valami mást. Aztán ki tudja, lehet simán jobb is lehet akár, mint ez az éjszakás szar.

Azért, ennyire csak nem szar az a jogi végzettség, hogy cserébe a muszlim államban kelljen segédmunkát végezni vele.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97366 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 21. 17:44

Tehat mar egy hete munkakepes vagy. Ez alatt mit sikerult intezni?
De igen, basztatas. Ahogy irtam.

Az orvosi papirjaidon rajtavan, hogy munkahelyi eredetu a betegseged? Ha eddig nem, most irasd ra, kulonben egy fillert sem fogsz viszontlatni.
A korhazban meg cirkuszolhatsz, legfeljebb kidobnak. Egy orvos, aki nem is latott eddig, nem fogja alairni, hogy munkakepes vagy, csak hogy fel ev mulva a kovetkezo mutet utan a gatyajat is le lehessen perelni rola.

Nem hogy egy hete, de két hete vagyok munkaképes, az a vicc, és kurvára nem sikerült intézni semmit. Mindenütt váratnak, meg oda-vissza pingpongoznak a gecibe. Bár előbb-utóbb mindenképp lesz papírom, mert vagy a magánorvos ér célt a telefonos konzultációval, vagy a FedEx saját céges orvosa fogad, csak az a kérdés mikor, és addig anyagilag nem mindegy.

Az orvosi papírjaimon nincs rajta, hogy munkahelyi eredetű, sőt, a sebészorvos szerint biztosan nem az, igaz én és az internet ellenvéleményen vagyunk, de az senkit nem érdekel. Fillért így sem fogok viszont látni erre a két hétre, látom kezded már érteni itt a dolgok állását. Betegpénz sem jár, mert nem vagyok beteg, végezhettem volna munkát már a kórházból való hazajövetel másnapjától (igaz csak korlátozássokkal, nuku nehéz emelgetés két hétig, de az már lejárt), de akár még abba is belementem volna, hogy emelek nehezet, mert voltam olyan állapotban. A kórházi cirkuszt még visszafogtam, egyelőre hívogatom az orvost. Orvosnak nem kell látni, mert a kórházi kezelőorvos látott, mondta is hogy munkaképes vagyok csak ez nekem írásban kéne tőle, még ha csak 2-3 sorban is. Biztos vagyok benne, ha a magánorvos vagy én elérem, akkor le fogja írni, csak jussunk el oda, főleg az időbelileg mindegy.

Ennek ellenére pályázgatok állásokra, meg megkeresek ügynökségeket. Erről a FedExről úgyis váltani akartam, mert szinte csak rosszat tudok mondani róla, de annyi előnye volt, hogy eddig biztosnak tűnt, meg az órabér nem volt rossz így a vége felé (bár a részmunkaidő visszafogja, azért mégse teljes munkaidő).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97367 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 05. 23. 14:48

Itthon is lehet dolgozni
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97368 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 05. 23. 16:31

Itthon is lehet dolgozni

Az a baj, hogy itthon az ilyen munkákért kapja a minimálbért. Kint meg saccra a dupláját. Ha tud spórolni, akkor még haza is tud hozni belőle. Valszeg nem örömében hagyta itt a családot és ment ki megszenvedni a zsetonért.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97369 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 15:52

Nem hogy egy hete, de két hete vagyok munkaképes, az a vicc, és kurvára nem sikerült intézni semmit. Mindenütt váratnak, meg oda-vissza pingpongoznak a gecibe. Bár előbb-utóbb mindenképp lesz papírom, mert vagy a magánorvos ér célt a telefonos konzultációval, vagy a FedEx saját céges orvosa fogad, csak az a kérdés mikor, és addig anyagilag nem mindegy.

Az orvosi papírjaimon nincs rajta, hogy munkahelyi eredetű, sőt, a sebészorvos szerint biztosan nem az, igaz én és az internet ellenvéleményen vagyunk, de az senkit nem érdekel. Fillért így sem fogok viszont látni erre a két hétre, látom kezded már érteni itt a dolgok állását. Betegpénz sem jár, mert nem vagyok beteg, végezhettem volna munkát már a kórházból való hazajövetel másnapjától (igaz csak korlátozássokkal, nuku nehéz emelgetés két hétig, de az már lejárt), de akár még abba is belementem volna, hogy emelek nehezet, mert voltam olyan állapotban. A kórházi cirkuszt még visszafogtam, egyelőre hívogatom az orvost. Orvosnak nem kell látni, mert a kórházi kezelőorvos látott, mondta is hogy munkaképes vagyok csak ez nekem írásban kéne tőle, még ha csak 2-3 sorban is. Biztos vagyok benne, ha a magánorvos vagy én elérem, akkor le fogja írni, csak jussunk el oda, főleg az időbelileg mindegy.

Ennek ellenére pályázgatok állásokra, meg megkeresek ügynökségeket. Erről a FedExről úgyis váltani akartam, mert szinte csak rosszat tudok mondani róla, de annyi előnye volt, hogy eddig biztosnak tűnt, meg az órabér nem volt rossz így a vége felé (bár a részmunkaidő visszafogja, azért mégse teljes munkaidő).

Egyébként te mennyi idős vagy, ha nem titok? Miért mentél ki ennyire bizonytalan dolgokra alapozva?
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97370 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:37

De itthon nem muszáj.

Idézet

#97371 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 16:35

Az a baj, hogy itthon az ilyen munkákért kapja a minimálbért. Kint meg saccra a dupláját. Ha tud spórolni, akkor még haza is tud hozni belőle. Valszeg nem örömében hagyta itt a családot és ment ki megszenvedni a zsetonért.

Jah, kint meg eszik szemetet, meg nem tud pihenni, olyan helyen lakik.
Tényleg jobb.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97372 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 16:36

Egyébként te mennyi idős vagy, ha nem titok? Miért mentél ki ennyire bizonytalan dolgokra alapozva?

Profiljában ki van töltve a születésnap rovat.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#97373 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 16:36

Nekem az a fura, hogy jogi diplomával miért a furbonvezetés az álom.

Idézet

#97374 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2016. 05. 23. 16:47

Profiljában ki van töltve a születésnap rovat.

Tényleg, csak 3 évvel idősebb nálam, viszont ő is januári :)

Hát őőőő.
BMWパワー
Kép

#97375 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 16:58

Nekem az a fura, hogy jogi diplomával miért a furbonvezetés az álom.

Hát itt valami baszottul nem kerek.
BMWパワー
Kép

#97376 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 17:12

Tényleg, csak 3 évvel idősebb nálam, viszont ő is januári :)

Hát őőőő.

De, ő vízöntő, te meg bak vagy.
És ez nem mindegy.
Félreértés ne essék, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak rettenetesen eltérő személyiségek.
Így magadból nem indulhatsz ki, ha meg akarod érteni.

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 17:13

Hát itt valami baszottul nem kerek.

A jogi diploma önmagában nem sokat ér.
HA nem áll mögötted (kapcsolati tőkével és anyagilag) a család, baráti/ismerősi kör.
Jogi diplomával rendelkező emberekkel Dunát lehet rekeszteni.
(Nem a szakmával van a baj, hanem az előrejutás nagyon nehéz - támogatás nélkül.)
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#97377 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 23. 15:36

Ott van a profilomban. Azért mentem ki ilyen bizonytalan dolgokra, mert itthon még így sem ment. Nyilván bömövel a picsám alatt nagyon máshogy állnék én is hozzá dolgokhoz.

A furgonvezetésen meg nem tudom mit rugóztok, ahhoz a munkához képest, amit én csinálok, meg Guga, meg otthon sok minimálbéres szalagmunkás, fizikai munkás, ahhoz képest leányálom meló, térden állva szopnám le magam, ha olyan munkám lenne. Unalmas, monoton, de az idő 99,9%-ában csak ücsörögni kell (klímás vagy fűtött járműben), legfeljebb egy marha kicsit kell emelgetni, és akkor is kicsi súlyokat (max. 5 kiló, de inkább jóval az alatt, tényleg csak az nem tudja megcsinálni, aki teljesen testi fogyatékos), egyedüli kockázata a nagyobb felelősség, de az is csak busznál, kamionnál játszik, furgonnál nem. Ráadásul itt kint Angliában ezek a kiszállítós/sofőri munkák elég jól is fizetnek, majdnem pariban vannak az irodai munkákkal (alig van adott esetben 1-2 font különbség) és könnyű ráadásul megkapni őket, sokan keresik, nem magasak a körülmények, csak hát úgy indul, hogy jogosítvány kell hozzá vagy személyautóra, vagy súlyosabb esetben buszra vagy kamionra, ami egy valag pénz. Na, ez az a pont, ahol ezeket a melókat egy életre buktam, mert a jogsi az nálam kilőve, soha nem lesz rá pénzem, és csak egyre drágább lesz, ahogy mennek előre az évek.

Annyiból viszont gazdátlaninak igaza van, hogy itt kint látni egy csomó kelet-európait, meg pakisztáni-indiai-arab cigányt, akik rettenet csapnivaló angollal egész kényelmes és jó irodai állásokat töltenek be, pedig még képzettségük sincs semmilyen, nem hogy diploma, meg IT, meg jogosítvány (jó, azért az van néhánynak, de irodai állásoknál pont nem feltétlenül kell), meg kutyafasza. És nem az első ilyennel találkozok, hanem tömegesen vannak jelen. Viszont azt se felejtsük el, hogy ők több millióan vannak kint, egymást segítik, és egymást juttatják ilyen fasza posztokhoz, meg ebben a szegmensben már a született angolokkal is kő keményen kell konkurrálni, aki anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet és jól ismeri a helyi viszonyokat, mint a tenyerét. Nem lehetetlen ilyen álláshoz hozzájutni, de azért ha reálisan mérlegeljük az esélyeket, elég kicsi szám jön ki.

#97378 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:37

Furgonsofőrködés meg folyamatos előrehaladás, néha tolatással.

Idézet

#97379 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 05. 23. 16:37

Furgonsofőrködés meg folyamatos előrehaladás, néha tolatással.

Elhiszem, hogy vannak árnyoldalai annak is. Ennek ellenére, nem hogy fizikai melósok, de a legtöbb itthoni közszolga, pedagógus, diplomás értelmiségi örülne, ha ilyen munkája lenne. Pont még a furgonsoförködés fizeti a kevesebbet, de 10 font/óra nagyon lazán megvan azzal is általában, a busz még jobban fizet, a kamion meg könnyen akár a dupláját is, és utóbbiban lehet a legtöbb munkaórát összeszedni, az adó az lófasz is, lehet szorozgatni, számolgatni, igaz itt az árak viszont nem magyar árak, de ezek itt kint jó pénzek, jól meg lehet élni belőle, bőven lehet eltenni is hosszú távon.

Nyilván, aki itthon jól menő vállalkozó, céggazda, vezető, stb. annak nem érné meg kijönni, meg ilyen munkákat csinálni, de azért nézzük már meg, hogy a magyaroknak ők hány százaléka.

#97380 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 17:00

Kicsit furán gondolkodsz, de mindegy.

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4867
  • 4868
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.