HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • 4872
  • 4873
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#97401 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 19:38

Nullkilométeressel talán nem, de ahhoz nem kell nagy tapasztat. Busznál, kamionnál elvileg otthon tudom elég sok tapasztalatot kérnek, nem bízzák rá akárkire, főleg a kamionnál, amiben csak a rakomány nem tudom hány tíz millió Matolcsy-valuta, aztán a jármű is horribilis értékű. Itt nem tudom mit követelnek meg hozzá, hány km-t vagy hány év vezetési tapasztalatot. FedExnél is csak annyit tudok, hogy nem elég a jogsi, meg kell csinálnod a belső képzésüket, valami 3000 font vagy mennyi körül van kamionosnál, de azt gyorsan megkeresik, vonják a fizetésből egy ideig, bőven megéri még így is egy csomó embernek.

Egyébként nem azt mondom, hogy a világ legjobb munkája, akkor mindenki ezt akarná csinálni, de azért annál sokkal jobb, mint a legtöbb otthoni magyar vagy itteni bevándorló csinál. Lehet ez informatikus szemmel nem látszik, de igazából így van.

Megint csak úgy per tangentem pofázok bele, mert a furgonozáshoz sem értek igazából.

Egy cimborám több évnyi állványozás és építkezéseken lefolytatott R1-es műszer (eredj fiam) munka után elkezdet tanulni. Ez tök jó. Ami nem annyira jó, hogy az ösztöndíj nem elég neki, muszáj dolgozni. Ő nem FedEX, hanem Schenker munkatárs. Odabuszoz a nagy terminálhoz ami az óperenciás tengeren is túl van. Esti kanyarban dolgozik, valami 4 órája van azt hiszem talán 18 címre. A címek eléggé random vannak. A saját telefonját használta navigálni, de aztán betojt a GPS. A saját telefonról tudja felhívni a kuncsaftokat. 3,5t max kategóriát vezethet B-kategóriás jogsival, tipikusan a legnagyobb platós-dobozos Merci vagy Iveco kisteherautókkal megy. Hátul motoros liftes ajtó, belül béka. Ha hamarabb végez, akkor jó, ha nem végez az összes címmel, akkor rákérdeznek miért.

Múltkor sikerült ripityomra törnie valami szép cseréptűzhelyet. A kábé 0 IQ-val rendelkező munkatársak levágták róla a pántokat és csak úgy raklapon berakták a targoncával a platóra. Egy piros lámpánál túl hirtelen indult, aztán dörrenés és csörömpölés hátul. Ezt szerencsére vitte a cég, nem kellett kifizetnie. Elég macerás meló ez is, kell sokat cipelni, néha egész nagy távolságokra, mivel a parkolók nem feltétlenül az ajtótól 3 méterre vannak. Ha tilosban áll meg, akkor simán megk*rják és az megy zsebből. A parkolóőrt nem hatja meg, hogy kiszállít és mondjuk 2 db egyenként 50 kg-os mahagóni íróasztalt rendelt valaki a harmadik emeletre és lift sincsen.

Persze ahhoz képest, mintha mondjuk követ kellene törni egy álommeló. De azért itt is vannak szépen olyan faktorok, amivel egy idő után már nem annyira kívánatos a dolog.

Persze minden munka jó valamire.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#97402 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 05. 23. 20:31

Megint csak úgy per tangentem pofázok bele, mert a furgonozáshoz sem értek igazából.

Egy cimborám több évnyi állványozás és építkezéseken lefolytatott R1-es műszer (eredj fiam) munka után elkezdet tanulni. Ez tök jó. Ami nem annyira jó, hogy az ösztöndíj nem elég neki, muszáj dolgozni. Ő nem FedEX, hanem Schenker munkatárs. Odabuszoz a nagy terminálhoz ami az óperenciás tengeren is túl van. Esti kanyarban dolgozik, valami 4 órája van azt hiszem talán 18 címre. A címek eléggé random vannak. A saját telefonját használta navigálni, de aztán betojt a GPS. A saját telefonról tudja felhívni a kuncsaftokat. 3,5t max kategóriát vezethet B-kategóriás jogsival, tipikusan a legnagyobb platós-dobozos Merci vagy Iveco kisteherautókkal megy. Hátul motoros liftes ajtó, belül béka. Ha hamarabb végez, akkor jó, ha nem végez az összes címmel, akkor rákérdeznek miért.

Múltkor sikerült ripityomra törnie valami szép cseréptűzhelyet. A kábé 0 IQ-val rendelkező munkatársak levágták róla a pántokat és csak úgy raklapon berakták a targoncával a platóra. Egy piros lámpánál túl hirtelen indult, aztán dörrenés és csörömpölés hátul. Ezt szerencsére vitte a cég, nem kellett kifizetnie. Elég macerás meló ez is, kell sokat cipelni, néha egész nagy távolságokra, mivel a parkolók nem feltétlenül az ajtótól 3 méterre vannak. Ha tilosban áll meg, akkor simán megk*rják és az megy zsebből. A parkolóőrt nem hatja meg, hogy kiszállít és mondjuk 2 db egyenként 50 kg-os mahagóni íróasztalt rendelt valaki a harmadik emeletre és lift sincsen.

Persze ahhoz képest, mintha mondjuk követ kellene törni egy álommeló. De azért itt is vannak szépen olyan faktorok, amivel egy idő után már nem annyira kívánatos a dolog.

Persze minden munka jó valamire.

Hasonlót mesél a magyar szomszéd is, de azért enyhébb kiadásban. Neki nincs megszabva az idő, napi fizetése van, és csak őrajta függ, hogy mikor végez, de átlag munkaidővel leosztva egész szép órabérben jön ki. 50 kilós asztal be sem fér abba a furgonba, szóval nála ez is kilőve, szemben mi a FedExnél kezelünk ilyen 50 kilós szarokat, ha nem is ilyen egyben íróasztal, de ilyen 50 kilós kerti gép, építkezési anyagok, meg szétszerelhető bútor, tömör vasalkatrészek, meg stb..

Egyedül az áruért való felelősség szopó, ezt írtam én is. Rajtamaradt a csávón egyszer egy Apple-notebook, átvette a csomagfelvételnél, de mégse került bepakolásra, nem lett meg, valami 1000 fontos kár volt, de mivel volt a cégnek biztosítása, ezért csak kb. 150 fontos kárt kellet kifizetnie (ezt megkeresi lazán két nap alatt, nem mérhető ahhoz a veszteséghez, amit én szenvedtem el az utóbbi két hétben), de azóta nem fordult ilyen elő, figyel erre. Lehet a Schenkennél, platóssal nyomni nehezebb, nem ismerem az ilyen cégeket, de azért ilyen asztalt sem visz minden nap, akkor is csak egyet. Elhiszem, hogy van, aki ráfázik ezzel is.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#97403 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 21:28

De hisz pont ezt írom hozzászólások óta, hogy a feltételek nincsenek meg, és reálisan nem tudom egyáltalán a feltételeket megszerezni. Pont azért jöttem ide, mert azt gondoltam, hogy itt ha nem is gazdagszok meg, de legalább egy-két feltétel megszerzéséhez tudok pénzt előteremteni, de ebben sem volt 0 előrelépés, vagy ami lett volna, azt elvitték szerencsétlen helyzetek.

A többit nem irigységből írtam, csak hogy nem nagy dolgokkal is boldogulnak egyesek. Azt is írtam, hogy sok embernek nem jön be. Pont ez az, hogy az ilyen kirívó sikerekre nem irigy vagyok, csak egész egyszerűen nem értem.

Kép

Linuxokat elnyomkodod. Windowst ha epp nem fosozod akkor el tudod nyomkodni, nem sokbol allna kicsit utanatanulni. Ossze tudsz dugni egy nyomtatot egy geppel.
A magyar kozigazgatasi torvenyrol tobbet tudsz, mint mi tobbiek a topikbol osszesen (kiveve persze gugat, aki ehhez is ert). Ebbol kovetkezoen van sejtesed arrol, hogy egy allam hogy gondolkodik. Erre mondod, hogy a magyar meg az angol jogrendszer eg es fold, ezzel nem is vitazik senki, de a kozigazgatas mukodeseben nyilvan vannak parhuzamok. Itt mindenkinel gyorsabban atlatnad a helyi viszonyokat es tudnal egy council irodaban aktat tologatni.
En mondjam el, hogy mihez ertesz vagy mit tudsz gyorsan megtanulni? Persze a nemmegy sokkal kenyelmesebb, csak az nem vezet ki a raktarbol.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#97404 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 05. 23. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 19:59

De hogy ne menjünk messze, elég csak az informatikusokat megnézni itthon, meg esetleg néhány hirdetést, hogy mit kérnek minimálbérért alig többért. Legutóbb most itt a fórumon csárlingókának volt kint egy fasza hirdetése, rettenet komoly infós munkakör, 4 órásban, de azért értsél minden 3-4-5-6 betűs technológiához és hálózati protokollhoz, meg saját net, saját gép, mindenből saját kell hozzá, mert semmit nem biztosítanak, se előrelépés, se kutyafasza, plusz jogosítvány, mindez vállalkozóira (saját tb-d, járulékaid, adód tejelheted DUPLÁN), de éljél meg belőle. Ja, nyálam csorog, és az ilyenek diplomás informatikusoknak vannak, gondold el mi van a többieknek. Az a baj, hogy csak a saját helyzetedből gondolkodsz.

Jahhh, 3x annyiért droidolok úgy, hogy a többieknek fogalma sincs róla, hogy mit tudok, de kb. jelszóvisszaállításból áll a fél napom. Bár ez kiemelkedő és én is meglepődtem, de ilyenből most idehaza 12 egy tucat, max. picit kevesebbért.

Felét meg hozzáköltöd, van sok elrugaszkodott, van csoportja is, de azért ne légy ennyire Gyulás.
Make love not Wor.

#97405 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 23. 22:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 05. 23. 20:43

...
Az meg keveseknek adatik meg, hogy betolják állami helyre retikülszellőztetőnek, vagy bírónak, vagy köze nincs hozzá jegyzőnek, mert azokból a helyekből kevés van, évente kevés szabadul fel, mivel a delikvensek nyugger kor után is nyomhatják még.
...

Bíróra, ügyészre, közjegyzőre, végrehajtóra már nem igaz, pár éve módosították (volt is belőle felhördülés!), hogy a rá irányadó nyugdíjkorhatárral törvényileg vége a szolgálatnak.
(Jó, a bíró, az ügyész titkárnak, a közjegyző meg helyettesnek visszamehet, de maga a státusz szabadul.)
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#97406 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 23. 19:25

Raynes, a furgonozashoz kell egy-harom ev rendes jogsi (nem provisional) keves ponttal (max 3-6). Csavarhuzos blubizashoz meg csak elhatarozas es parszaz helyre jelentkezes. Interjun lyukat beszelsz a hasukba megtuzdelve par szakkifejezessel a job descriptionbol, az megy. De mar ezt is elmondtam.

'nyádpics :)
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97407 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:05

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 07:51

'nyádpics :)

:) Felreertesz, en ertekelem azt, amit csinalsz. Csinaltam en is egy-ket evig, ma mar nem tudnam. De ugy gondolom, hogy Raynes mindent-kezzel-beallitgatos hozzaallasaval es mas teruleteken tapasztalat hianyaval ez egy irany lehetne a rendes melok fele.
A megfogalmazas meg, hat, azt mar megszokhattad. Bocs. :)

#97408 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 24. 09:05

:) Felreertesz, en ertekelem azt, amit csinalsz. Csinaltam en is egy-ket evig, ma mar nem tudnam. De ugy gondolom, hogy Raynes mindent-kezzel-beallitgatos hozzaallasaval es mas teruleteken tapasztalat hianyaval ez egy irany lehetne a rendes melok fele.
A megfogalmazas meg, hat, azt mar megszokhattad. Bocs. :)

Hát akkor fordítsuk meg. Szerinted mit csinálok? Mert gyanítom csak Gömbibá csavarhúzós beszólásaiból vonsz le következtetéseket.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#97409 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 09:19

Hát akkor fordítsuk meg. Szerinted mit csinálok? Mert gyanítom csak Gömbibá csavarhúzós beszólásaiból vonsz le következtetéseket.

Kiscsoportos megoldással refaktorálod az irányítási szoftver alapú filozófia időzítéseit, miután meghatározták a fogyasztói bázis ügyfélmenetének stratégiai közelítésének szempontjait.
Make love not Wor.

#97410 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 09:34

Kiscsoportos megoldással refaktorálod az irányítási szoftver alapú filozófia időzítéseit, miután meghatározták a fogyasztói bázis ügyfélmenetének stratégiai közelítésének szempontjait.

Ezt el kellett olvasnom 2x, mire a felét megértettem :Đ
BMWパワー
Kép

#97411 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 09:39

... tehát nem ez a munkaköröd.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#97412 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 08:58

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 09:39

Akkor lassan már projektvezető is lehetsz :-D
Make love not Wor.

#97413 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 09:58

Akkor lassan már projektvezető is lehetsz :-D

Jaja, már levizsgáztam belőle sikeresen :Đ Egyébként ez az Ms Project nevű szoftver kibaszott nagy találmány.
BMWパワー
Kép

#97414 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 09:19

Igen.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 09:34

Meg ezt is.

#97415 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 10:01

Jaja, már levizsgáztam belőle sikeresen :Đ Egyébként ez az Ms Project nevű szoftver kibaszott nagy találmány.

egy (x)-et tegyél utána :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#97416 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2016. 05. 24. 10:04

Igen.

Akkor tévedsz :)
BMWパワー
Kép

#97417 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:17

Jaja, már levizsgáztam belőle sikeresen :Đ

Én a fejlesztői szemléletet jobban szeretem. Projektvezetők itt az agyamra mennek.
Make love not Wor.

#97418 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 05. 24. 10:17

Én a fejlesztői szemléletet jobban szeretem. Projektvezetők itt az agyamra mennek.

Azok is bírnak síkhülyék lenni.
BMWパワー
Kép

#97419 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:38

Akkor gyorsan felejtsd el, mert az élet teljesen más :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#97420 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 05. 24. 09:39

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 05. 24. 10:33

Azok is bírnak síkhülyék lenni.

Elmúlt 10+ évben nem is nagyon emlékszem, hogy bajom lett volna. Múlt héten meg projektvezető lead egy 100 júzeres listát, júzerenként 3-4 jogosultságos állogatással, hogy jajj meg kellene szakérteni. Még jó, hogy nem álltam neki szkérteni, mert nem sokkal később írt, hogy ez a lista még változhat (szokott is) és "majd ír". Legtbb projektvezető a legkisebb infómorzsára is ráugrik (nem baj, ha használhatatlan) és már ezer felé CCzi, írja, nyomja és ugrál. Fejéesztő ehhez képest szép kerek egészben, kezelhető formátumban és ha a 100 emberből 8 megváltozik, akkor nem küldi el a 100as litát újra, hanem max. azt a 8at. Pénteken mondjuk elküldtem a picsába, ha már jó nagy kavarc lett a leveleiből.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4869
  • 4870
  • 4871
  • 4872
  • 4873
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.