HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4914
  • 4915
  • 4916
  • 4917
  • 4918
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#98301 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 12:10

Annyi melóval szerintem idehaza is meg bírtad volna keresni, ha akad lehetőség. Mondjuk múltkor is írtam. Vagy nem így látod? És akkor ha közben nincs fix melód, a 2 hajós szezon közt vegetálni is kell, azt a kieső időt is számold bele. Aztán egy karibi kerülő többet fizet, mint Rotterdam-Velence klasszikus spanyolos EUs, ellenben messzebbről is kell hazajönni :-D

Én kúrogattam anno egy csajszit, aki ilyen dunai kirándulóhajókon volt szobalány. 3-5 hetes menetek voltak, amiből jópár nap budapesti ácsorgás volt. Ha meg nagyon honvágya volt rám :-D akkor felült egy vonatra valamelyik végállomáson, Németországból, vagy Romániából 5-6 óra alatt itthon volt. Ugyan volt már vagy 15 éve, de úgy emlékszem, hogy már akkor -kényelmesen- tudott keresni 3-4 kilókat havonta, úgy, hogy a tengeri hajókon sem tudtak 5 kilónál többet összerodázni a pincér ismerőseim.

#98302 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 12:13

"ha akad lehetőség", de hajóra jellemzően mindig kell ember.
20év körüli fiatalról van szó, 2 szezon közt simán elvan a szüleinél, vagy te már 18éves korod óta fizeted az albérletet/lakáshitelt/kaját/kocsit/mindent?

Ja, de oda kell ám figyelni, mert számlára fogyasztasz, gyorsan eldorbézolod a keresetet. :) Ki van az találva. Rendesen spártainak kell lenni, hogy megmaradjon a pézecske.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98303 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 11:56

Már túl vagyunk rajta, a gyerkőc örül, elégedett, én meg már elég fáradt voltam amúgy is a sok nyávogástól meg bmw-től.
Az autó 24 évesen frankó állapotban van, és sokkal olcsóbban nem jutott volna hozzá.
Na meg tegyük hozzá, hogy 500 küvecs nem egy nagy lóvé a mai világban.
Elvileg végez a sulival és lelép egy óceánjáróra hangítani, átveszi a helyét az egyik tanárnak, aki megunta a sok kintlétet.
Na ott nagyon szépen fog keresni, baromira remélem, hogy összejön neki, mert mire hazajön lesz egy valag pénze, amiből házat is tud venni és egy baromi jó nyelvtudása.

Mondjuk ott a nyelvtudás sokat nem fog változni, max néhány tucat, főleg szakszó. De azt már megszoktam, hogy mást értünk nyelvtudás alatt. Pénzt meg remélhetőleg lesz lelkiereje nem elkölteni, mert a hajón van ám költési lehetőség.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98304 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 10:24

"Nagyon megy" - itt azért kicsit felröhögtem.

Fogyasztásmérő - ez teljesen reálisan mutat. Folyamatos haladás mellett áll be reálisra, gyorításkor valóban annyit fogyaszt,de ez azt jelenti, hogy ha 100km keresztül padlózod akkor annyit eszik. Nem véletlenül van 20ig skálázva :) viszont megtanítja az embert a takarékos gázpedálkezelésre, kell vele kisérletezni

Motor hangját még mindig nagyon csattogósnak hallom, de lehet csak a mikrofon érzékenysége, élőben kellene meghallgatni.

Inspection - Időszakos karbantartás, jellemzően félévente szokott előjönni, hogy a kedves tulajdonos elfáradjon a szervízbe, ahol ellenőrzik a fagyállót, hűtővizet, fékfolyadékot stb, illetve egy általános gyors átvizsgálás. Az, hogy indításkor ezt kiírja, az önmagában nem bajt nem jelent.

Oilservice - zöld ledek és az inspection felirat bal oldalán jelenik meg, amikor olajat kell cserélni. A zöld ledek jelzik, hogy még oké, majd szépen fogynak a zöld ledek, utána lesz egy sárga, ekkor kell cserélni, és utána van egy piros, amikor már kurvára ki kell cserélni. A sárga és a piros már nem alszik ki miután jár a motor, ezzel is folyamatosan figyelmeztetve. Érdemes felírni, hogy hány km után alszik ki 1db zöld led, viszont ettől függetlenül 10ezrenként le kell cserélni az olajat, olaszűrőt.

indítási baj - Ha csak hidegen csinálja, akkor szerintem elengedi a nyomást a benzinhíd végén a nyomásszelep.

yutub komment
"Az inspection csak az olaj szintet jelzi :D Alatta vannak a kockák. Ha összes kocka ég akkor tele az olajtartály. Minden tiszteletem a tiétek :D"
:omg: ekkora baromságot még nem hallottam. Ebben az autóban egyedül csakis a fékfolyadék szintjéről és az üzemanyagról van visszajelzés, a hűtővíz, olajszintről, szervoolajról, váltóolajról nincs. Arra ott a nívópálca, meg a hűtő bejegyzései. Főleg frissen vásárolt autónál ezeket azért gyakran kell nézegetni!

"még ami fontos az injektor szűrője azt is cserélni kell ki tudja mikor cserélték"
:omg:
Nincs olyan, hogy injektor szűrő. Szerintem a szerző itt a benzinszűrőre gondolt, és az is okozhat akármit, az is cserés. Filléres tétel, otthon is ki lehet cserélni.

Azért ha erről tudtatok csinálni több mint fél órás körbenézést, az E39-ről lenne kb 2napos vágatlan film :Đ

akkor jó hogy nem néztem bele, ez agysejtromboló, főleg a kommentek :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#98305 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 10:51

Ez inkább volt baromkodás besörözve "részemről" mint az autó bemutatása :-D egyelőre nem tudom eldönteni, hogy az ökörködés vagy a BMW vonzza be az embereket, de látványosan ível a grafikon :-D

Gyanítom, ha csinálnék több BMW-s emberkével és autóval videót, egy havi keresetet simán összekalapolnék vele a YT-tól.

sőt, FEJEDELMIEN élnél belőle

#98306 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 11:29

Nehéz lenne :-D esetleg sokkal később. Ami pénzt utalnak azt jelenleg a kisebbik fiam zsebpénze.
Herby-től még messze vagyok, vagy a videómániásoktól. Ők már a YT-ból élnek meg napi szinten.
Ennek megvan az esélye nálam is, de az még krv sok idő.

Szóval pénzért eladtad magad, droid vagy? :-D
És mi lesz a világvége után, elégeted a pénzt ? :-D

#98307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 08. 15. 13:24

Ugyan volt már vagy 15 éve, de úgy emlékszem, hogy már akkor -kényelmesen- tudott keresni 3-4 kilókat havonta, úgy, hogy a tengeri hajókon sem tudtak 5 kilónál többet összerodázni a pincér ismerőseim.

Most az alap tengerin olyan 4 kiló/hó környéke van, átlag 8 hónapos menettel, kb. 6x12 órásban de inkább több ésvagy. Felette is lehet keresni, de azt nem egy alap 20 évesnek, ha megkapják 23 évestől a hajón már szolgált, +1 nyelv és egyéb tapasztalat opciójával :-)

Mondjuk esetében a folyamihoz nem kellett annyi felvételi, amihez 15 éve még külföldre is kellett utazni, meg 2 napos orvosi tortúra, ésatöbbi. Ezek bőven egyszerűbbek, viszont ma is lehet keresni, elvégre ha azt nézem picsa drága a sör az ilyen belföldi járatokon is :-D
Make love not Wor.

#98308 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 12:04

Az ő korában én is mennék hajóra dolgozni, sajnálom a mai napig, hogy kimaradt az életemből. Anyagilag szép kis löketet tud adni a kezdésre 1-3év hajózás.

lehet a balatonon is összepincérkednél annyit

#98309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:28

mert a hajón van ám költési lehetőség.

Elég jól el lehet lenni személyzetin, de ismerősök általában el is szórakozták éppen ott a faluban, ahol kikötöttek. És ha verni kell a nyálat, akkor pár ismerőstől első körből van opcióm, egyik már jó ideje hazajött a Queen Mary 2-ről, mások meg lógnak a világban, vagy éppen a következő nagy hajón is veretett egy kört (wikiznem kellett, hogy Freedom of the Seas).
Make love not Wor.

#98310 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:36

Én kúrogattam anno egy csajszit, aki ilyen dunai kirándulóhajókon volt szobalány. 3-5 hetes menetek voltak, amiből jópár nap budapesti ácsorgás volt. Ha meg nagyon honvágya volt rám :-D akkor felült egy vonatra valamelyik végállomáson, Németországból, vagy Romániából 5-6 óra alatt itthon volt. Ugyan volt már vagy 15 éve, de úgy emlékszem, hogy már akkor -kényelmesen- tudott keresni 3-4 kilókat havonta, úgy, hogy a tengeri hajókon sem tudtak 5 kilónál többet összerodázni a pincér ismerőseim.

3-5 hetes menetes kúrogatások voltak? :-D

#98311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 15. 13:33

DeákMóriczon voltam beszélőviszonyban egyikmásik csaposlánnyal, ott néha havi 2-300k borravalóról beszéltek. Akkor kicsit elmerengtem, bár csoda egy meló az is, amilyen kimérten bírják kezelni a hülyéket.
Make love not Wor.

#98312 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:38

Gondolom szobalányoknál van jatt is.

Idézet

#98313 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 15. 13:33

Á francokat. Meg az pincérmeló, hajón meg nem pincérkedni mentem volna, hanem valami IT dolgot csinákolni. Egy időben kaptam erre is ajánlatot, de nem vállaltam be az egyetem miatt.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#98314 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 13:37

DeákMóriczon voltam beszélőviszonyban egyikmásik csaposlánnyal, ott néha havi 2-300k borravalóról beszéltek. Akkor kicsit elmerengtem, bár csoda egy meló az is, amilyen kimérten bírják kezelni a hülyéket.

én balatonlellén voltam jó helyen pincér, 90-es években, és bizony a holland csajok volt amikor 5 ezreseket adtak borravalónak.
De általában volt sok, csak azt kellett kibulizni, hogy ne a közösbe menjek és elbulizzuk, hanem én magam kapjam meg
50-et kaptam amúgy havonta akkor, tisztán-feketén diákként

#98315 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:46

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 13:43

Á francokat. Meg az pincérmeló, hajón meg nem pincérkedni mentem volna, hanem valami IT dolgot csinákolni. Egy időben kaptam erre is ajánlatot, de nem vállaltam be az egyetem miatt.

oszt honnan tudod? ugyanonnan hogy milyen a vidéki élet? :-D

#98316 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:48

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:28

Mondjuk ott a nyelvtudás sokat nem fog változni, max néhány tucat, főleg szakszó. De azt már megszoktam, hogy mást értünk nyelvtudás alatt. Pénzt meg remélhetőleg lesz lelkiereje nem elkölteni, mert a hajón van ám költési lehetőség.

Teljesen más itthon fejben tárolni a nyelvtudást és külföldön éles helyzetben, csak arra hagyatkozva érvényesülni. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Munkahelyen csak angolul lehetett beszélni, s úgy is tanítottak be. Nem volt nagy mutatvány, mert, aki két hét alatt betanított jól és a szavakat külön tagolva beszélt angolul, könnyű volt megérteni.

Levente tanult angolt sokáig, de hollandia előtt nem merte használni. Kint meg bedobták a mélyvízbe, Ő is rákényszerült a használatára, ma már bátran megszólal. Ha sokat beszélgetsz sok emberrel, akkor lehet fejlődni. A szlovákiai 2015-ös szintemhez képest már most sokkal jobb vagyok. Több mindent értek, s jobban ki tudom magam fejezni.

Ez nem azt jelenti, hogy én jól tudok angolul, nagyon szar, szerintem még az alap szintet sem érem el, bár nem tudom mi számít annak.
Számomra az a fontos, hogy mindenkivel sikerült kommunikálnom és senki sem fogta a fejét, hogy menjek az anyámba.

#98317 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 13:43

Pedig ilyen helyeken a jattos melókkal lehet jól keresni.

Idézet

#98318 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 13:36

Elég jól el lehet lenni személyzetin,

El lehet, de ott is minden fizetős. Levonnak a kajára, a ruhára, fizetős a mosoda, sőt minél kevesebb férőhelyes kabinban akarsz lakni azért is plusz lét vonnak. Magyarul, össze kell húzni a nadrágszíjat, ha komoly pénzt akarsz hazahozni.

Van egyébként egy hentes ismerősöm is, aki egy németországi vágóhídon melózik (3-3 havi váltásban) és ő is azt mondta, hogy ha egy alap német színvonalon akar élni, akkor egy ruppót sem tud hazahozni. Ha fogja a lét, (munkásszálló, nulla szórakozás) magyarul szarul él, akkor a 3 hónapra marad 5-6 kilója.

#98319 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:49

Pedig ilyen helyeken a jattos melókkal lehet jól keresni.

Igen, de az nekem annyira bizonytalan valami.
3-4évet voltam F1-en is Hringen, ebből 1x tudtunk kaszálni, a többi szopás volt.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#98320 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 13:48

Teljesen más itthon fejben tárolni a nyelvtudást és külföldön éles helyzetben, csak arra hagyatkozva érvényesülni. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Munkahelyen csak angolul lehetett beszélni, s úgy is tanítottak be. Nem volt nagy mutatvány, mert, aki két hét alatt betanított jól és a szavakat külön tagolva beszélt angolul, könnyű volt megérteni.

Levente tanult angolt sokáig, de hollandia előtt nem merte használni. Kint meg bedobták a mélyvízbe, Ő is rákényszerült a használatára, ma már bátran megszólal. Ha sokat beszélgetsz sok emberrel, akkor lehet fejlődni. A szlovákiai 2015-ös szintemhez képest már most sokkal jobb vagyok. Több mindent értek, s jobban ki tudom magam fejezni.

Ez nem azt jelenti, hogy én jól tudok angolul, nagyon szar, szerintem még az alap szintet sem érem el, bár nem tudom mi számít annak.
Számomra az a fontos, hogy mindenkivel sikerült kommunikálnom és senki sem fogta a fejét, hogy menjek az anyámba.

Nem fejben kell tárolni, hanem tanulás útján érted meg a nyelv logikáját és szerzel valós szókincset. Természetesen a használat is fontos, és nyilván nálad is javult, de igazából nincs lényeges különbség a kettő közt. És ez nem rosszindulat, meg lenézés, ez szimplán így működik. Az iskolás nyelvtanulás is nagyon kevés, ha valódi nyelvtudást akarsz azért tenni kell. Sokat.

Senki sem fogja a fejét fogni, örül, hogy megérteti magát veled. A semminél az is több.

Idézet

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4914
  • 4915
  • 4916
  • 4917
  • 4918
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.