HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4915
  • 4916
  • 4917
  • 4918
  • 4919
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#98321 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:38

Gondolom szobalányoknál van jatt is.

Nem nagyon van jatt, ui nem nagyon mozog pénz. Ezekre a hajókra osztrák, német, skandináv nyuggerek fizetnek be all inclusive-ra. A nagy dorbézolások, extra költések nem nagyon jellemzőek. Esetleg a menet végén adnak vmi jattszerűséget vagy ajándékot, de az sem jellemző. Pont olyan mint egy all inclusive szálloda. Ott sem nagyon jattol senki.

#98322 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 13:32

Most az alap tengerin olyan 4 kiló/hó környéke van, átlag 8 hónapos menettel

Duplázd meg a lóvét, bár lehet tévedni fogok, mert Levente 20 éves és egy velem egykorú ember helyére megy, ha végzett a sulival. A faszi 8 hónapos túrákon volt úgy, hogy hazajönni nem lehetett, minden nap volt meló, persze nem 12 óra, mert a hangítás az nem pincérkedés, de 800 küvecset kapott havonta, valószínűleg azért, mert nem volt pihenőnap, vagy a tököm tudja. Sok infóm nincs, csak amennyit Levente mesélt, hogy a fickó befejezte a túrákat végleg.

#98323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 15. 13:43

Á francokat. Meg az pincérmeló, hajón meg nem pincérkedni mentem volna, hanem valami IT dolgot csinákolni. Egy időben kaptam erre is ajánlatot, de nem vállaltam be az egyetem miatt.

Mennyire volt komoly az ajánlat, első személyes interjúig eljutottál? Talán 3 éve futottam bele én is, ott már nem az volt, hogy szopunk olcsón, de folyamatos ügyelet, vmware. Haver is kérdezte, hogy mi a fenét kell ennyit rugdalni a hajón és milyen IT van, aztán felhomályítottam, hogy ott aztán igen csak akad, mert helyi cuccok is lanon/wifin beszélnek, éttermi rendszer, aztán filmkölcsönzőtől a világ pöckéig minden. IS.
Make love not Wor.

#98324 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 14:21

mert a hangítás az nem pincérkedés, de 800 küvecset kapott havonta, valószínűleg azért, mert nem volt pihenőnap, vagy a tököm tudja.

Mert esetleg letett némi tapasztalatot és referenciát. Ennyiért már vezető technikust üzemeltetnek és nem első nyaras kezdő lótifutit, aki eleinte azt sem tudja merre az előre és csak jön egy szezont kábelezni, majd odébáll. És jó eséllyel majd a sokadik hónapban lehet önálló, mire átlátja a cuccot, de akkor is biztosra mennek. Én tudom, végignéztem :-D

Ezt írtam, mikor benyögted a 800ezer-1 millát fog keresni. Mert megint addig láttál, hogy nagy szám. Amihez nem árt pár éves hajós tapasztalat és 2 éves színházi + rendezvényes. Ami nem biztos, hogy a bánki fesztivál, de ezek már csak interjús részletkérdések, hogy mennyire adja el magát. És ha valaki előtte 4 évet trógerolt egy olyan helyen, amit ismernek is, akkkor majd a döntő ember is a kisebb és biztosabb ellenállás irányába mozdul. Ez nem húsipar, itt takkra kell tekerni és borotválkozni. Engem inkább az utóbbi riasztott vissza a sok más hátránya mellett :-D
Make love not Wor.

#98325 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:56

Nem fejben kell tárolni, hanem tanulás útján érted meg a nyelv logikáját és szerzel valós szókincset. Természetesen a használat is fontos, és nyilván nálad is javult, de igazából nincs lényeges különbség a kettő közt. És ez nem rosszindulat, meg lenézés, ez szimplán így működik. Az iskolás nyelvtanulás is nagyon kevés, ha valódi nyelvtudást akarsz azért tenni kell. Sokat.

Senki sem fogja a fejét fogni, örül, hogy megérteti magát veled. A semminél az is több.

A tanulás mindenkinél más, végig nyomtam pár tesztet, nem emlékszem semmire, nem tudok sem könyvből, sem szótárból, sem programokból tanulni. Én a szituációkhoz kötöm a szavakat és élményekhez. Mindenre emlékszem, mert tudom mihez kapcsolni, hogy ott mi zajlott, emlékszem rá, stb. Nálam ezek halmozódnak. Elkezdek szótárazni csak lefárad az agyam tőle s nem rögzül semmi.

Szakmunkásképzőben soha nem volt könyv a kezemben, jó és jeles osztályzataim voltak, a matektanárom a végén szólt, hogy mindenképpen menjek esti gimibe. El is kezdtem, de akkor jött közbe a családi bonyodalom, otthonról kiraktak, 2 hónap előzetes, utána azonnal Budapest.
Ha a tanár jó előadó volt, bármit visszamondtam neki fejből, mert jó élmény volt hallgatni.
A kémia tanárom egy szigorú baszatlan fapicsa volt, állandóan bukásra álltam :-D de ez még általános suliban.

#98326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 08. 15. 14:02

Nem nagyon van jatt, ui nem nagyon mozog pénz. Ezekre a hajókra osztrák, német, skandináv nyuggerek fizetnek be all inclusive-ra. A nagy dorbézolások, extra költések nem nagyon jellemzőek. Esetleg a menet végén adnak vmi jattszerűséget vagy ajándékot, de az sem jellemző. Pont olyan mint egy all inclusive szálloda. Ott sem nagyon jattol senki.

Bezzeg mikor utasként mentem volna, akkor már előre belengették a kötelező borravalókat meg miazmást, még allinnél is számolni kellett egy jelentős költséggel. Mondtam asszonyak is, hogy semmi pánik, ha körönként illik fizetni, akkor nyilván nem egyesével jön a sör, hanem leintek 40 darabot, azzal el vagyok a délután :-D
Make love not Wor.

#98327 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:30

Nekem Ő a haverom, hajós meló:

#98328 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:31

Ez fórum bug, vagy csak nekem nem jelenik meg?

www.youtube.com/watch?v=tJpaw_aYFHA

#98329 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:41

guga: http://www.angoltans...t.php?module=10

majd 80 százalék után szóljál :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98330 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 14:29

Bezzeg mikor utasként mentem volna, akkor már előre belengették a kötelező borravalókat meg miazmást, még allinnél is számolni kellett egy jelentős költséggel. Mondtam asszonyak is, hogy semmi pánik, ha körönként illik fizetni, akkor nyilván nem egyesével jön a sör, hanem leintek 40 darabot, azzal el vagyok a délután :-D

A világ intelligens felén nem is nagyon van kultúrája, a borravalózásnak. (nem mellékesen a paraszolvenciának sincs) Vannak helyek/országok ahol letudják egy jól ellenőrizhető/adóztatható "house charge", "service fee", vagy egyéb kiszámlázható extra felárral.

#98331 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 14:41

OK, elmentettem, de tudom, hogy ha belefogok, szart sem tudok rögzíteni. Emberi hangok, környezet, gesztikuláció és élmény szükséges ahhoz, hogy az angol szavakat tudjam azonosítani.

#98332 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:08

guga, ezt az autós témát annyira ne erőltessétek, nagyon nagy a homály...

#98333 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 08. 15. 15:08

guga, ezt az autós témát annyira ne erőltessétek, nagyon nagy a homály...

A homály alatt mit értesz?

#98334 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:12

Most ismerkedünk vele, persze, hogy vannak fehér foltok. Pár hónap múlva már Levente is sokkal magabiztosabban fogja kezelni és nyilatkozni is. Tőlem meg mit vársz? Pár éve csak automata váltóst hajtok és pár hónapig meg semmit (Szlovákia, Hollandia).

Sima ügy, bár mindenki a profizmust keresi, ne nálunk tegye :Đ

#98335 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 15. 14:59

OK, elmentettem, de tudom, hogy ha belefogok, szart sem tudok rögzíteni. Emberi hangok, környezet, gesztikuláció és élmény szükséges ahhoz, hogy az angol szavakat tudjam azonosítani.

Nem kell rögzíteni, 25 kérdés van, tippelhetsz is. A végén értékeli, majd írd be hány % sikerült.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#98336 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:36

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 15:23

Nem kell rögzíteni, 25 kérdés van, tippelhetsz is. A végén értékeli, majd írd be hány % sikerült.

Gondolom amit én ajánlottam, és lebukmarkozta, a sok sörözés közben végignézte...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#98337 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 14:41

Amilyen arcok közt tolom, szerintem örülök ha elérem a 20at, úgy megy elfelé a tudásom.
Make love not Wor.

#98338 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 15. 15:36

Gondolom amit én ajánlottam, és lebukmarkozta, a sok sörözés közben végignézte...

Ez egy szintfelmérő :) Mivel négy válaszból lehet választani, még akár el is találhat párat :)

Idézet

#98339 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 15. 15:38

Amilyen arcok közt tolom, szerintem örülök ha elérem a 20at, úgy megy elfelé a tudásom.

Hát nézd meg, veszteni nem tudsz vele :)

Idézet

#98340 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 15. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 15:38

Ez egy szintfelmérő :) Mivel négy válaszból lehet választani, még akár el is találhat párat :)

Én értem. De annó átküldtem egy tök jó angoltanár haverom ingyen anyagát (youtubeon oktat) - aki amúgy a padtársam volt.
Azt mondta lebukmarkolja, de gondolom azóta sem nézett bele.
Pedig jó.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4915
  • 4916
  • 4917
  • 4918
  • 4919
  • Utolsó »