Idézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 15. 13:56
Nem fejben kell tárolni, hanem tanulás útján érted meg a nyelv logikáját és szerzel valós szókincset. Természetesen a használat is fontos, és nyilván nálad is javult, de igazából nincs lényeges különbség a kettő közt. És ez nem rosszindulat, meg lenézés, ez szimplán így működik. Az iskolás nyelvtanulás is nagyon kevés, ha valódi nyelvtudást akarsz azért tenni kell. Sokat.
Senki sem fogja a fejét fogni, örül, hogy megérteti magát veled. A semminél az is több.
A tanulás mindenkinél más, végig nyomtam pár tesztet, nem emlékszem semmire, nem tudok sem könyvből, sem szótárból, sem programokból tanulni. Én a szituációkhoz kötöm a szavakat és élményekhez. Mindenre emlékszem, mert tudom mihez kapcsolni, hogy ott mi zajlott, emlékszem rá, stb. Nálam ezek halmozódnak. Elkezdek szótárazni csak lefárad az agyam tőle s nem rögzül semmi.
Szakmunkásképzőben soha nem volt könyv a kezemben, jó és jeles osztályzataim voltak, a matektanárom a végén szólt, hogy mindenképpen menjek esti gimibe. El is kezdtem, de akkor jött közbe a családi bonyodalom, otthonról kiraktak, 2 hónap előzetes, utána azonnal Budapest.
Ha a tanár jó előadó volt, bármit visszamondtam neki fejből, mert jó élmény volt hallgatni.
A kémia tanárom egy szigorú baszatlan fapicsa volt, állandóan bukásra álltam

de ez még általános suliban.