HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4949
  • 4950
  • 4951
  • 4952
  • 4953
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#99001 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 23. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 14:52

Amúgy technikailag a youtube lovetta is adóköteles.

Jó, az a 4 dollár annyira nem mérvadó, hogy csak na. Ráadásul az is a gonosz háttérhatalomtól érkezik elektronikusan. Pfujj.
Make love not Wor.

#99002 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 23. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 23. 15:04

Jó, az a 4 dollár annyira nem mérvadó, hogy csak na. Ráadásul az is a gonosz háttérhatalomtól érkezik elektronikusan. Pfujj.

Valami évi 100 rongy körüli összegről beszélt.

De amúgy csak megemlítettem, múltkor egy német streamer beszélt arról, hogy a német adóhivatal mennyire komolyan veszi az ilyen bevételeket. És nem csak a twitch/youtube bevételeket, hanem a paypalen keresztül köldött donációk után és pengetni kell az adót.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99003 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 13:52

Én is rühellem az informatikus szót, mert a nyomtatótól az okostelefonig mindent felölel.
20 évig inkább voltam kereskedő vénával rendelkező rendszergazda. De az informatikán belül ezt kibaszott jól csináltam :Đ

Te szerintem sokszor tényleg nem vagy tisztában a szavak jelentésével.. :unsure:

#99004 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 14:44

guga és szomszédja beszélget:

- Kénytelen leszek kivándorolni ebből az országból!
- Miért?
- Korábban tiltották a homoszexualitást. Most megtűrik. Én nem várom meg, amíg kötelező lesz!
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#99005 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2016. 08. 23. 15:01

De most üdülőszezon van, nem?

fogalmam sincs, ránézésre kis hétvégi bódék voltak
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99006 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 23. 15:13

Te szerintem sokszor tényleg nem vagy tisztában a szavak jelentésével.. :unsure:

Nyugodtan fogalmazd meg helyettem, de kibaszott jó informatikus (IS) voltam :nevet:
Minek neveznéd, ha 20 éven keresztül felügyeltem mások számítógépeinek, akár céges szinten is, meg géppark, ami 25-nél még nagyobb nem volt?
Végzettségem nincs róla, de nem is az az unott és végzettséggel rendelkező hülyegyerek voltam, aki semmire sem kapható :omg:

Abdán az oktatáson mondta a srác, hogy a gumiszerviz informatikusa, rendszergazdája, ha szól neki, hogy lassú a gép, akkor vetet vele memóriát, processzort, nagyobb vinyót.

Egy msconfig már nem fért bele neki, ránéztem és 50 automatikusan induló szarságot tiltottam le, meg más egyebek, mert én kibaszott jó informatikus vagyok :nevet:

De valaki magyarázza el, végzett infós, rendszergazda, de inkább egy geci és a kiadásokra utazik, meg a haszonra, leszarja, hogy a gép ugyanolyan lassú marad, mert kibaszottul nem érdekli, hogy mit csinál. Nyilván, mert TANULT ember, megteheti.
Egyébként az ilyennek csípőből egy basszájba a kurva anyád és megrugdosni.

Srác mondta is, hogy 2 nap múlva hiába hívta fel, hogy a gép ugyanolyan lassú, möhőzés volt helyette és legközelebb megint új alkatrész.

#99007 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:15

Szóval két napra megoldottad a problémáját? Letiltottad a szükséges programokat, amiket utána kézzel kellett indítani, hogy ugyanolyan lassú legyen? Lehet, hogy egy kis memória többet segített volna :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99008 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:17

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 16:11

Nyugodtan fogalmazd meg helyettem, de kibaszott jó informatikus (IS) voltam :nevet:

Kínai éttermes melót mikor kezded el szervezni, vagy összefoglalni a lehetőségeket? Ez ilyen Amsterdam-Eindhovan népszerűbb helyek környékén lenne?
Make love not Wor.

#99009 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:18

Minek neveznéd, ha 20 éven keresztül felügyeltem mások számítógépeinek, akár céges szinten is, meg géppark, ami 25-nél még nagyobb nem volt?
Végzettségem nincs róla, de nem is az az unott és végzettséggel rendelkező hülyegyerek voltam, aki semmire sem kapható :omg:

Abdán az oktatáson mondta a srác, hogy a gumiszerviz informatikusa, rendszergazdája, ha szól neki, hogy lassú a gép, akkor vetet vele memóriát, processzort, nagyobb vinyót.

Egy msconfig már nem fért bele neki, ránéztem és 50 automatikusan induló szarságot tiltottam le, meg más egyebek, mert én kibaszott jó informatikus vagyok :nevet:

De valaki magyarázza el, végzett infós, rendszergazda, de inkább egy geci és a kiadásokra utazik, meg a haszonra, leszarja, hogy a gép ugyanolyan lassú marad, mert kibaszottul nem érdekli, hogy mit csinál. Nyilván, mert TANULT ember, megteheti.

Srác mondta is, hogy 2 nap múlva hiába hívta fel, hogy a gép ugyanolyan lassú, möhőzés volt helyette és legközelebb megint új alkatrész.

Úgy látom akkor nagyon komoly helyen voltál. Meg az is furcsa, aki így bemondásra odaenged bárkit a gépéhez, még ha kibaszott jó informatikus is saját elmondása szerint :p :)

#99010 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 08. 23. 16:18

Úgy látom akkor nagyon komoly helyen voltál. Meg az is furcsa, aki így bemondásra odaenged bárkit a gépéhez, még ha kibaszott jó informatikus is saját elmondása szerint :p :)

Ha te is olyan kibaszott jó informatikus lettél volna mint én, bárhova odaengednek, akár még kakaó biztos cámtógépeket is forgalmazhattál volna, vagy sulinetes gépeket :cool:

Nem vagy kibaszott jó informatikus :-D

#99011 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:20

Csatolt fájl  11021513_1582434901969460_308512724972801708_n.jpg (50,06K)
Letöltések:: 13

Na ki van itt :-s :nevet:

#99012 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 08. 23. 16:18

Meg az is furcsa, aki így bemondásra odaenged bárkit a gépéhez

Guga számítástechnikai BT. még most is él a cég :Đ Témi derítette ki. Voltak referenciáim, nem kevés. Tudod miért?
Mert kibaszott jó informatikus voltam :nevet:

#99013 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:22

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 16:19

Ha te is olyan kibaszott jó informatikus lettél volna mint én, bárhova odaengednek, akár még kakaó biztos cámtógépeket is forgalmazhattál volna, vagy sulinetes gépeket :cool:

Nem vagy kibaszott jó informatikus :-D

Az lehet, de ha szabadságon vagyok akkor is több gombot adnak nekem, mint neked bárhol külhonban :) Én csak egy egyszerű jól fizetett rendszergazda vagyok, ez nekem elég is.

#99014 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:24

Itt van pár beugró szintű kérdés, amiket én kaptam:

1. Mondj legalább 2 féle megoldást arra, hogy miképpen lehet AD/Exchange/Outlook környezetben egy adott csoportra érvényes közös aláírást beállítani.

2. root domainnál a jelszó házirend (direkt nem password policyt írtam :-D) szabálya szerint minimum 8 karakter van konfigurálva, a konténernél minimum 10 karakter. Konténerben lévő júzerekre melyik lesz érvényes és miért? Erre a szabályra milyen opciókat lehet beállítani?

3. adott alhálózaton több átjáró is van, hálózati kártyánál milyen beállítások határozhatják meg, hogy melyik felé megy a csomag és milyen esetben milyen csomag?

4. vázold fel a DHCP címfelvétel lépéseit

+ ráadás: hányas porton kommunikál az SSL?

Többet lusta vagyok írni, van rá söröm, hogy elmöhözöd, mert nem érted a kérdést sem. Persze ha akkora fasza gyerek vagy, akkor legalább az alapokat meg lehetne, mert a 3-4 az alap kérdés volt még asztali gép üzemeltetői munkakörbe is, innen már inkább bonyolították.
Make love not Wor.

#99015 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 23. 16:15

Szóval két napra megoldottad a problémáját?

Kezdődik a hozzáértők fikázása :-D
Make love not Wor.

#99016 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:25

nem felügyeltél te semmit, csak összeraktál desktop gépeket
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: guga - Dátum: 2016. 08. 23. 16:22

Guga számítástechnikai BT. még most is él a cég :Đ

Eléggé le vagy maradva:

Guga Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság (1143 Budapest, Gizella út 34.)
Cégjegyzékszám: 01-06-763184
Cégforma: Betéti társaság
Bejegyezve: 2004/02/11
Törlés hatálya: 2011/04/23
Törlés módja: hivatalból

Make love not Wor.

#99018 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 23. 16:25

nem felügyeltél te semmit, csak összeraktál desktop gépeket

Azt sem akarta megpatchelni, mert minek meg jó lesz a'. Lényeg, hogy telepített Ubuntu Linuxos alappal átvették.
Make love not Wor.

#99019 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 08. 23. 16:26

Eléggé le vagy maradva:

Guga Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság (1143 Budapest, Gizella út 34.)
Cégjegyzékszám: 01-06-763184
Cégforma: Betéti társaság
Bejegyezve: 2004/02/11
Törlés hatálya: 2011/04/23
Törlés módja: hivatalból

Szívünkben él :nevet:

Idézet

#99020 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 23. 15:31

processzorhuto rendben volt? lehet meg kellett volna kenni egy kis pasztaval...
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4949
  • 4950
  • 4951
  • 4952
  • 4953
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.