HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4972
  • 4973
  • 4974
  • 4975
  • 4976
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#99461 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 08. 31. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 08. 31. 12:26

Még elrakhatsz télire ecetben, ja abban nem. Vigyázni kell az ecetes uborkával is!!!!!4444négy

tehát kijelenthetjük, hogy az uborka nem csontból van
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#99462 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 31. 12:43

tehát kijelenthetjük, hogy az uborka nem csontból van

Mondjuk törik, ha előtte ecetben van, szóval akkor lehet, hogy mégis csontból van :think:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99463 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 31. 12:42

A hang a lényeg :) felsővezetőül van :)

amúgy ez a csaj magyar? mert úgy sem tud

#99464 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 11:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 08. 31. 12:46

amúgy ez a csaj magyar? mert úgy sem tud

nem jártam utána, de jól nyomja :)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#99465 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 11:58

Idézet

#99466 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 08. 31. 11:58

tengerimalacot csak külsőleg lehet alkalmazni?

nem
Kép

Kép

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#99467 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2016. 08. 31. 07:35

Szerintem csak a 4K videóról kéne lemondania -és persze a PC szintű videókártyát igénylő játékokról- és akkor simán elfutkorászik egy mai laptopon ezeken kívül bármi..
Max tényleg annak kéne utánanéznie, hogy a LINUXával mi a legkompatibilisebb..

4K-t nem szoktam nézni, csak az időtállóság miatt írtam. A linuxok egyformák, csak abban különböznek, hogy milyen csomagformátummal dolgoznak és hogy mennyire frissek a csomagok/kernel. Az inteles chipekkel nem szokott gond lenni, mivel van hozzájuk rendes nyílt Intel-driver, meg van zárt is, amit maga az Intel ad ki, de utóbbi verziófüggőségek miatt általában néhány hónapon belül elavul, nem érdemes feltenni. Ugyanez van NV-nél is, van a nyílt driver, ami stabilabb, de lassabb, esetleg kevesebb feature-t támogat, meg van a zárt, ami viszont csak egyes kártyákkal működik (jellemzően a nagyon régi kártyákkal, és a legújabbal nem), meg utóbbinál a verziófüggőségek is bezavarhatnak. Ugyanez van ATi-fronton, de ők most kezdenek linux driver ügyileg lemaradni, mióta a frissebb verziós X-ek már egy jó éve nem támogatják a szarjukat, és ezt a mulasztásukat azóta sem pótolták.

Szóval legkevesebb baj az Intellel van, általában minden chipjük támogatott Linux alatt (az ésrégi 845-ös P3 korabeli chipektől, a P4-es 945-960-on át a legújabb HD akárhányezres sorozatig, igaz ez nem az ő érdemük, hanem a nyílt forráskodú közösségé), kivéve kettő chip nem támogatott, a GMA500 és a GMA3600, de ezek dummy chipek (igazából nem is Intel-chipek, hanem valami PowerVR-hulladékok Intel név alatt forgalomba hozva, Intel-termékekbe beépítve), utóbbiak hardveresen nem támogatnak semmilyen 3D-gyorsítást, hanem a proci emulálja nekik, és semmilyen driver nincs hozzájuk, semmilyen OS-hez, nem csak Linuxra, de Windowsra sem.

Egyébként az Intelnél is nagy faszverők, mert Windows-fronton is azt csinálják, hogy kiadnak egy drivert, és azt is csak egy nagyon szűk ideig foltozzák, kijön 1-2 év alatt 2-3 driver, és utána megszüntetik rá a támogatást, onnantól fogva nem frissül többé. Így van ez Linux alatt is, de ott szerencsére van hozzá nyílt forráskodú driver is, ami normálisan szokott működni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#99468 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2016. 08. 31. 16:15

4K-t nem szoktam nézni, csak az időtállóság miatt írtam. A linuxok egyformák, csak abban különböznek, hogy milyen csomagformátummal dolgoznak és hogy mennyire frissek a csomagok/kernel. Az inteles chipekkel nem szokott gond lenni, mivel van hozzájuk rendes nyílt Intel-driver, meg van zárt is, amit maga az Intel ad ki, de utóbbi verziófüggőségek miatt általában néhány hónapon belül elavul, nem érdemes feltenni. Ugyanez van NV-nél is, van a nyílt driver, ami stabilabb, de lassabb, esetleg kevesebb feature-t támogat, meg van a zárt, ami viszont csak egyes kártyákkal működik (jellemzően a nagyon régi kártyákkal, és a legújabbal nem), meg utóbbinál a verziófüggőségek is bezavarhatnak. Ugyanez van ATi-fronton, de ők most kezdenek linux driver ügyileg lemaradni, mióta a frissebb verziós X-ek már egy jó éve nem támogatják a szarjukat, és ezt a mulasztásukat azóta sem pótolták.

Szóval legkevesebb baj az Intellel van, általában minden chipjük támogatott Linux alatt (az ésrégi 845-ös P3 korabeli chipektől, a P4-es 945-960-on át a legújabb HD akárhányezres sorozatig, igaz ez nem az ő érdemük, hanem a nyílt forráskodú közösségé), kivéve kettő chip nem támogatott, a GMA500 és a GMA3600, de ezek dummy chipek (igazából nem is Intel-chipek, hanem valami PowerVR-hulladékok Intel név alatt forgalomba hozva, Intel-termékekbe beépítve), utóbbiak hardveresen nem támogatnak semmilyen 3D-gyorsítást, hanem a proci emulálja nekik, és semmilyen driver nincs hozzájuk, semmilyen OS-hez, nem csak Linuxra, de Windowsra sem.

Egyébként az Intelnél is nagy faszverők, mert Windows-fronton is azt csinálják, hogy kiadnak egy drivert, és azt is csak egy nagyon szűk ideig foltozzák, kijön 1-2 év alatt 2-3 driver, és utána megszüntetik rá a támogatást, onnantól fogva nem frissül többé. Így van ez Linux alatt is, de ott szerencsére van hozzá nyílt forráskodú driver is, ami normálisan szokott működni.

tudom, volt mar, de feleslegesen szopatod magad. a mostani geped 8gb memoriaval, ssd-vel, vidaman elvisz egy win 7-10-et, es annak sw tamogatasa fenyevvel jobb barmely linuxenal.
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#99469 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 08. 31. 15:29

Windows-fronton is azt csinálják, hogy kiadnak egy drivert, és azt is csak egy nagyon szűk ideig foltozzák, kijön 1-2 év alatt 2-3 driver, és utána megszüntetik rá a támogatást, onnantól fogva nem frissül többé.

Ebből is látszik, hogy elsőre is elég faszát bírtak csinálni, kis frissítés belefér, de semmi extra, nem kell folyamatosan pöcsölni, mert valami szopás van.
Make love not Wor.

#99470 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 16:09

Egyébként winten elégkurvajó lett. Install percek, frissités percek.

Idézet

#99471 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: zsolt008 - Dátum: 2016. 08. 31. 16:29

tudom, volt mar, de feleslegesen szopatod magad. a mostani geped 8gb memoriaval, ssd-vel, vidaman elvisz egy win 7-10-et, es annak sw tamogatasa fenyevvel jobb barmely linuxenal.

Mondjuk win nekem se kéne soha, köszi :)

#99472 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 08. 31. 17:50

Szerintem túl nagy időtállóságot kár várni ezektől a cuccoktól. Ha megy 3 évet, akkor utána már minden nap ajándék. Úgyis totál elavul, ha ennyire kihegyezett igényeid vannak.
Nekem gyakorlatilag már semmiféle extra igényem nincs. A gép legyen csendes, legyen racionálisan gyors a videók szerkesztéséhez, valamint ne fagyogasson. Egy 2011-es gépet hajtok ma is, egyedül az 5400/min sebességű HDD-t kellene SSD-re cserélni, de az sem sürgős. Lehet, hogy 4 perc, mire elindul, de igazából annyira ritkán jutok hozzá a gyerekek miatt, hogy ez sem gond. Lehet, hogy én egy elég specifikusan igénytelen felhasználó vagyok :)
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#99473 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 08:23

Ááá, ez nagy:

Idézet

nem használok fogkrémet a fluorid miatt, ez egy hosszabb történet, de a fluort a nácik vezették be, kikapcsolja a tobozmirigy működését, lebutít és kezelhetővé válsz. Csak szódabikarbónát használok évek óta, mert lúgosítja és közömbösíti a savas kémhatást a szájban. Szlovákiában erős méreganyaggal melóztam, attól lazult meg a fogam egy évvel ezelőtt.

guga erről mesélj még :)

Idézet

#99474 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2016. 08. 31. 18:50

Szerintem túl nagy időtállóságot kár várni ezektől a cuccoktól. Ha megy 3 évet, akkor utána már minden nap ajándék. Úgyis totál elavul, ha ennyire kihegyezett igényeid vannak.
Nekem gyakorlatilag már semmiféle extra igényem nincs. A gép legyen csendes, legyen racionálisan gyors a videók szerkesztéséhez, valamint ne fagyogasson. Egy 2011-es gépet hajtok ma is, egyedül az 5400/min sebességű HDD-t kellene SSD-re cserélni, de az sem sürgős. Lehet, hogy 4 perc, mire elindul, de igazából annyira ritkán jutok hozzá a gyerekek miatt, hogy ez sem gond. Lehet, hogy én egy elég specifikusan igénytelen felhasználó vagyok :)

Én is úgy vagyok, hogy ha lehet 3 év garist veszek, bár megmondom őszintén nagyon sok motyóm megy 5-10 éve hibátlanul. De alapvetően úgy számolok, ha 3 évig ment akkor megérte.

Idézet

#99475 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 01. 09:23

Ááá, ez nagy:

http://konteo.blogre...d-osszeeskuves/

#99476 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 08:51

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 01. 09:23

Ááá, ez nagy:

Vagy a szódabikarbónától. Aztán meg mi vagyunk azok, akiknek nincs önálló gondolatunk.
Make love not Wor.

#99477 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 09. 01. 09:41

"Tudatküszöb alatti befolyásolás: olyan üzenetek eljuttatása az agyhoz, amelyet az ember észre sem vesz, de hatással van rá. A klasszikus példa: ha filmvetítés közben minden kétszázadik (ezredik, mittudomén) képkocka az a feliratot tartalmazza, hogy „Igyál kólát!”, akkor ez nem fog benned tudatosulni, de – magad sem tudod, miért – a film után az első dolgod az lesz, hogy rohansz a büfébe és veszel egy kólát…"

És ez ugye szintén nem reprodukálható.

Viszont még mindig nem teljesen tiszta a hatásmechanizmus, hogy miképpen tudnak iránítani és merre?
Make love not Wor.

#99478 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 09:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 09. 01. 09:41

De a nácisat szerettem volna, Rémusz bácsi :nevet:

Idézet

#99479 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 09:08

Mondjuk nekem nem kell üzenniük a mozifilmmel, amúgy is iszom közben kólát.

Idézet

#99480 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 09. 01. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 09. 01. 10:08

Mondjuk nekem nem kell üzenniük a mozifilmmel, amúgy is iszom közben kólát.

Ez már a következő állapot, hogy előre tudod mit fog üzenni a film.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4972
  • 4973
  • 4974
  • 4975
  • 4976
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.