HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5058
  • 5059
  • 5060
  • 5061
  • 5062
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#101181 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 11:37

Nekem szigetelés nélkül, 68 nm majdnem négy és fél méter belmagasággal havi 14k volt. Ez minden hónapra, mert átalány. Guga ha jól emlékszem kevesebb nm-re írt évi 240-et, csak fűtésre. Nekem benne van minden főzés, fürdés. Nem tudom nála mennyi a belmagasság.

kb nálunk is, fűtés-melegvíz
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#101182 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 11:37

Nekem szigetelés nélkül, 68 nm majdnem négy és fél méter belmagasággal havi 14k volt. Ez minden hónapra, mert átalány. Guga ha jól emlékszem kevesebb nm-re írt évi 240-et, csak fűtésre. Nekem benne van minden főzés, fürdés. Nem tudom nála mennyi a belmagasság.

És te házban laksz vagy lakásban?

#101183 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 10:52

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 11:45

És te házban laksz vagy lakásban?

Ház.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101184 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 11:52

Ház.

Most kiszámoltam, nekünk is 13076 a havi átlag, úgyhogy asszony egész nap otthon van már majd egy éve és közben márciusban gyerek is lett, fürdéskor rendesen be van fűtve a lakás: Igaz ez sorház, de a két oldalsó szomszéd nem fűt. De ismerősök tapasztalatából én azt szűrtem le, hogy tud olcsóbb lenni a fa, persze ez sok mindentől függhet.

#101185 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2016. 10. 19. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2016. 10. 19. 11:06

Hát, de. Amikor kazános volt a másik házunk, központi fűtéssel, akkor is hajnalban kellett kelni begyűjtani, akkor a keringető szivattyút is nyomni hogy gyorsan legyen meleg, ilyesmi.
Meg aztán mehetett a hajmosás is sokszor.

Persze elfogadom hogy tuti van sokkal faszább kazán már, a szén nekünk is hajnalban még parázslott, de dolgozni kellett vele.

Nem volt szigetelés...

Ráadásul nekünk első körben kringető sem volt, ment az magától, tudta a fizikát. Hajmosás külön cucc, abban az időben jobb volt a melegvíz, mert konyhánál volt egy kis bojler, fürdő/zuhanyzónál meg nagy. Megnyitottad és jött a melegvíz, mert kb. 2 métert kellett utaznia. Most meg 30 métert és esélyed nincs melegvízzel kezet mosni, vagy pazarolsz. Itt most 2 kazán van egy körön, használati melegvíz az gázos, fűtés viszont fával.

Villanybojlert sajnáltam felszámolni, de inkább nem szóltam bele, már nem az én dolgom.
Make love not Wor.

#101186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2016. 10. 19. 12:07

Most kiszámoltam, nekünk is 13076 a havi átlag,

Tesóék 70-100ezres körül meséltek. Azt számolta, hogy októbertől december közepéig mérve annyi a gáz, mint fával minimum február végéig.
Make love not Wor.

#101187 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 10:38

Számomra ez az egész fával fűtés egy rejtély amúgy, ha van gáz. Drágább, és egy csomó munka van vele. Plusz kevésbé egyenletes is.

A gáz kényelmesebb és kevésbé környezetszennyező és ahol van vezetékes földgáz, ott talán csak kétszeres az ára a fához képest, viszont a fa megújuló energia és ha már szállítani is kell, (mint energiahordozó) sokkal olcsóbb.

http://naturpower.hu...ehasonlitas.pdf

#101188 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 11:55

Lehet, hogy igazad van?l, de eddig mindenkinek akitől hallottam konkrét számokat, drágább vout fával a fűtése. Mobnjuk lehet, hogy hatékonyság miatt.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#101189 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 12:09

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 12:55

Lehet, hogy igazad van?l, de eddig mindenkinek akitől hallottam konkrét számokat, drágább vout fával a fűtése. Mobnjuk lehet, hogy hatékonyság miatt.

Ha egy gáz cirko- vagy egy központifűtést hasonlítasz egy vaskályhához, akkor nyilván nem számolsz hatásfokot, komfortérzetet, egyebet. Viszont ha ugyanazt a fűtési rendszert hasonlítod ugyanolyan környezetben különböző fűtőanyaggal, akkor jól érezhető a nagyságrendi különbség, a fa javára.

#101190 Felhasználó inaktív   *Ücsüküé* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 10:38

Számomra ez az egész fával fűtés egy rejtély amúgy, ha van gáz. Drágább, és egy csomó munka van vele. Plusz kevésbé egyenletes is.

Semmi rejtély, nálam lényegesen olcsóbb, hangulatosabb és sokkal kellemesebb meleget ad mint a raditor. Az tény, hogy kevésbé tudod szabályozni. Munka van vele, de én minden hétvégén fél órát vágom a fát, jó kis mozgás, de kint vagyok a kertben, nekem nem teher.
Soha ne tartsd vissza a fingást, mert végigfut a gerinceden, be az agyadba, és innen jönnek a szar ötletek!

#101191 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 12:55

Ezt mondtam én is, hogy egy modern kazánnal már más a helyzet, mintha a jancsikályhába szórnád be a rőzsét :)

#101192 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2016. 10. 19. 13:09

Ha egy gáz cirko- vagy egy központifűtést hasonlítasz egy vaskályhához, akkor nyilván nem számolsz hatásfokot, komfortérzetet, egyebet. Viszont ha ugyanazt a fűtési rendszert hasonlítod ugyanolyan környezetben különböző fűtőanyaggal, akkor jól érezhető a nagyságrendi különbség, a fa javára.

Azért írtam, hogy hatékonyság lehet. Meg azt, hogy akikkel én beszéltem.

Idézet

#101193 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: *Ücsüküé* - Dátum: 2016. 10. 19. 13:11

Semmi rejtély, nálam lényegesen olcsóbb, hangulatosabb és sokkal kellemesebb meleget ad mint a raditor. Az tény, hogy kevésbé tudod szabályozni. Munka van vele, de én minden hétvégén fél órát vágom a fát, jó kis mozgás, de kint vagyok a kertben, nekem nem teher.

Wut?

Idézet

#101194 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 13:27

Azért írtam, hogy hatékonyság lehet. Meg azt, hogy akikkel én beszéltem.

Nálunk meg volt a sor. Kazáncsere, radiátorok cseréje, nyílászárók cseréje és szigetelés. És mindegyikkel párhuzamosan ment a fa, szóval kipróbálgatták rendesen. Bár nyilván nem labor körülmények közt :-D
Make love not Wor.

#101195 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 14:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2016. 10. 19. 14:17

Nálunk meg volt a sor. Kazáncsere, radiátorok cseréje, nyílászárók cseréje és szigetelés. És mindegyikkel párhuzamosan ment a fa, szóval kipróbálgatták rendesen. Bár nyilván nem labor körülmények közt :-D

Jó, ennek van értelme. Arra írtam, hogy pölö guga is kifizet 240-et évente, ami köbö a duplája, mint amivel egy ~félmilliós rendszer fűtene gázzal. Az 4-5 év alatt visszatermeli. Ezekszerint fás rendszerrel még hamarabb.

Idézet

#101196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 15:03

Jó, ennek van értelme. Arra írtam, hogy pölö guga is kifizet 240-et évente, ami köbö a duplája, mint amivel egy ~félmilliós rendszer fűtene gázzal. Az 4-5 év alatt visszatermeli. Ezekszerint fás rendszerrel még hamarabb.

Ráadásul nálunk fánál a "dobunk rá egy kis ramatyot" címszóval néha napokat lehet ingyen kihúzni, mikor nincs olyan hideg. Nagy a pince, év közben az aprólékot szórják egyik sarokba, narancsosládától az kerti metszésig, aztán ha csak kicsit van hűvös akkor abból dobnak rá. Telken és odahaza is elfogyott 1-2 fa, tuja, bokor, mittomén. Összenyesve le a pinyóba, kiszárad, abból már baj nem lehet. Sógor tavaly újított is, egyik helyen gyűjti utánfutóra az ilyesmi hulladékot, odahaza meg külön kukában a hamut és helyet cserél a 2 cucc. Mikor kinéz tanyára, akkor hamu megy vissza a földre mert állítólag az jó.
Make love not Wor.

#101197 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 14:54

hozzájárulásom a tudományos kutatómunkához http://www.szatmar.r...ben/hirek/75154

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#101198 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Csula kapitány - Dátum: 2016. 10. 19. 15:54

hozzájárulásom a tudományos kutatómunkához http://www.szatmar.r...ben/hirek/75154

Hétvégi kutatómunkánk eredménye egy pókeres fotós sorozat része:

Kép

Gömbibá ebből éppen kimaradt, de azt mondta ha így adjuk elő, akkor szarik a babonákra és jön velünk temetős helóvénes projektre szívesen. Csajszi vetette fel a hálóinget és a combfixet így első körben nem ellenkeztem :-D Én meg majd tartom a lámpát, vagy más egyéb.
Make love not Wor.

#101199 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 15:18

Gömbiné meg majd jól pecsán rúg a szervezkedésért :lol:

Idézet

#101200 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 19. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2016. 10. 19. 16:18

Gömbiné meg majd jól pecsán rúg a szervezkedésért :lol:

Kiscsaj is majdnem megrúgott, mikor hülye műszaki kérdésre rosszul válaszoltam. Belefér, de legalább már szóltam előre, hogy ez nem éppen a szakterületem, nem érthetek hozzá, de úgyis jó lesz :-D
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5058
  • 5059
  • 5060
  • 5061
  • 5062
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.