Idézet: enpera - Dátum: 2016. 10. 23. 16:53
Egy időben még kernelt is fordítottam, még arra is figyeltem, hogy a nem gyakran használt driverek modulból húzódjanak be ameddig kellenek. Aztán fel tudjon szabadulni a memória. Most már totál hidegen hagy. Csak a böngésző fut most, 2,28 giga ramot eszik. És 4 giga van a gépben. Ha videót vágok, akkor már kevés néha. De az ritkán van.
Kernelt én nem szoktam fordítani, talán 1-2× csináltam életemben. Amit nem használ a driverekből, az úgyse nagyon foglal memóriát. Teljesen alap megoldásokon vagyok én is. A nem mainstreammel viszont nincs baj, csak annyit jelent, hogy valami nem Win, de attól lehet alap. Majd az új netbookon lehet megpróbálom a PC-BSD-t, de csak kíváncsiságból.
Nálam ha csak a böngésző megy (Arch Linux KDE + Firefox 49), akkor 1,4 gigát eszik alapból (10-20 tab, de ebből csak 2-3 van betöltve, a többit ritkán nyitom meg), és 8 van a gépben, még eddig nem fogytam ki belőle, talán Win10-en történő játéknál értem el a 4-5 gigás foglaltságot. Viszont netbookoknál az 1-2 giga RAM általában nem is bővíthető, és elég tarkónlövés használni a mai megoldások mellett.
Szerkesztette: Raynes 2016. 10. 23. 17:20 -kor

Súgó
A téma zárva.