Mivel nincs elég baromság a topikban, ezért én is előállok eggyel. Régi gépekhez való ablakkezelőket és témákat próbálgatok, és arra gondoltam, hogy mivel a felületét szerettem és láttam róla nemrég egy videót, lehetne használni Windows 3.1-es bőrt LXDE vagy Openbox alapokon,
ilyen úgyis készült már Gtk-s ablakkezelőkhöz. Viszont emellé gondoltam egy tradícionális, nosztalgikus Windows 3.1-es hátteret, nekem anno nagyon tetszett benne a srégen skótkockás
Tartan nevű minta. Mai szemmel viszont ez a minta túl kontrosztos, túl EGÁ-s színösszeállítású. Így arra gondoltam, hogy valami kevésbé kontrasztos, kevésbé világító, de hasonló mintás szövetfényképet kéne háttérnek használni, pl.
ezt a hátteret. Igen ám, de nekem még ez is túl kontrasztos, ennél kicsit kevésbé mechanikus hatású és kontrasztos kéne.
Ez pl. már majdnem ott van, de mintha túl homályos lenne. Hogy keressek rá, hol keresgéljek?
Szerintem modern alapokon, természetesebb háttérel, normálisabb betűtípussal, árnyékokkal, szép ikonokkal össze lehetne hozni úgy, hogy sokkal jobban néz ki, mint anno, de a nosztalgikus hangulata is megmarad.
Szerkesztette: Raynes 2017. 01. 15. 02:20 -kor