HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5122
  • 5123
  • 5124
  • 5125
  • 5126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#102461 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2017. 02. 23. 08:08

Idézet: Raynes - Dátum: 2017. 02. 22. 19:33

Autós topikot nem akarom vele offolni, aztán ez a második legnépszerűbb chattopik. Még a telefon sincs megvéve, mert több mindent veszek, és a fennmaradó pénz függvényében döntök melyiket vegyem a három kiszemelt telóból.

Addig is nyomtatóvásárláson töröm a fejem. Nagyon gáz, hogy 5-6 mérföldre van csak a legközelebbi nyomtató-fénymásoló-szalon, és az is jó pofátlanul drága, és még ott van az útiköltség. Itt a szomszéd szobában a magyar srácnak van ugyan multifunkciós nyomtatója (valami régebbi tintasugaras Epson Stylus, ami még Linux alatt is megy), de már túl sokat járok a nyakára. Szóval gondoltam veszek valami kompakt, kicsi, multifunkciós nyomtatót. Elvárás vele szemben, hogy relatíve olcsó és kompakt legyen (azaz az A4-es lapolvasónál nem nagyobb alapterületű), meg ne sok kilót nyomjon. A másik elvárás, hogy legyen ne csak Windows alá normális drivere, de Linux alatt is működjön (egyébként ez könnyen teljesíthető, mert bármire ráillik, ami nem HP, aminek ugye Win alá sincs normális drivere, meg a Linux-kernel alapból sok nyomtatót lekezel, aztán ott van még a Project Gutenberg, ami meg még több nyomtatót kezel Linux alatt). Több elvárás nincs vele, nem baj, ha lassan nyomtat, drágán, nem gazdaságos, hangos, kisteljesítményű, kistálcás. Nem kell tudnia színeset sem nyomni, nekem elég a ff. Nem lesz vele sok minden nyomtatva, néha napján 1-2 A/4-es oldalt nyomtatok vagy szkennelek vele, semmi extra. Azért a nyomtatási minősége ne legyen nagyon pocsék, a szkennernek viszont nem nagyon kell ultramagas DPI-ket tudni, elég a 300-600DPI felbontás. Nem tudom, hogy olcsón van-e ilyen lézerben, elsősorban azt preferálnám, nem akarok tintasugaras patron beszáradásával szopni. Azt tudom, hogy vannak egész jó kis Samsung lézerek 30k alatt, használtan még sokkal olcsóbban, de nekem scanner is kell, ha külön veszem, az plusz még egy kütyü, meg árban is jobban megdobja. Tudom, hogy a multifunkciós kisgépek általában hulladék szarok, de helyhiány és későbbi szállítás miatt mégis ilyenre gondoltam, mivel nem magasak vele szemben a követelmények. 30k HUF alatt terveztem megúszni. Mit ajánlotok ilyesmi kategóriában? Használt is szóbajön.

Én nem vennék semmit, inkább vinnék néha papírt és festéket a szomszéd szobába.

#102462 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 08:32

én Raynes-nek nem vennék semmit, mert nem tiszteli még a káddugót sem :-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#102463 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2017. 02. 23. 08:41

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 08:32

én Raynes-nek nem vennék semmit, mert nem tiszteli még a káddugót sem :-D

Pedig már külföld, meg minden.
Make love not Wor.

#102464 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 11:37

nekunk otthon egy epson l355 van, fillerekbe kerul bele a festek, es egy toltessel vagy 4000 lapot tud, van fekete-feher verzioja is, mobillal felhobe scannelek, nyomtatok (foleg ilyesmiert vettuk, ne kelljen szamitogep ilyenekhez), eleg gyors is.
igaz 50 korul van, de massziv, nem igazan szarad be, szerintem megeri. (volt minolta, hp koycera laserem korabban, igaz olcso verziok, de csak a baj volt veluk - es multifunkciosak sem voltak )
proc: A64X2, ram: 3gb ddr, hdd:  160gb sata, vga: x800xt agp

#102465 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 12:07

mondjuk tintásat sosem vennék, elég volt

#102466 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 12:10

Go laser, or go home.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#102467 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 12:45

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 12:07

mondjuk tintásat sosem vennék, elég volt

Gondolom vmi patronos/kazettas csotroganyra gondolsz, mert a mostaniak minosegben hozzak, szinesben egyertelmuen verik, sebessegben kicsit lassabbak, (de ha nem nyomtatsz egyszerre 100 oldalt, eszre sem veszed),
nyomtatas koltsegeben pedig agyonverik a lasert (utobbi pl. ezekre az epsonokra ervenyes). Gondozasigenyuk kb. 0.
Szolgaltatasban pedig az a laser ami partiban van egy inkjettel, az majdnem egy nagysagrenddel dragabb.

#102468 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 12:58

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2017. 02. 23. 12:45

Gondolom vmi patronos/kazettas csotroganyra gondolsz, mert a mostaniak minosegben hozzak, szinesben egyertelmuen verik, sebessegben kicsit lassabbak, (de ha nem nyomtatsz egyszerre 100 oldalt, eszre sem veszed),
nyomtatas koltsegeben pedig agyonverik a lasert (utobbi pl. ezekre az epsonokra ervenyes). Gondozasigenyuk kb. 0.
Szolgaltatasban pedig az a laser ami partiban van egy inkjettel, az majdnem egy nagysagrenddel dragabb.

Nekem 1.0-1.3 a nyomtatás köccságe, plusz papper ofkorsz.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#102469 Felhasználó inaktív   zsolt008 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 13:19

Idézet: JonesC - Dátum: 2017. 02. 23. 12:58

az se sok, de itt eredeti tintaval 1600ft 4000 oldal (fekete. plusz papir), bibibi. agyonveri :)
utangyartott 900.
a 3 keveroszin szinten ugyanigy arazott.

Szerkesztette: zsolt008 2017. 02. 23. 13:19 -kor

#102470 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 14:01

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2017. 02. 23. 13:19

az se sok, de itt eredeti tintaval 1600ft 4000 oldal (fekete. plusz papir), bibibi. agyonveri :)
utangyartott 900.
a 3 keveroszin szinten ugyanigy arazott.

Gyóvan, akkor se kellene nem lajzor.

Szerkesztette: JonesC 2017. 02. 23. 14:01 -kor

Idézet

#102471 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 18:04

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2017. 02. 23. 07:08

Én nem vennék semmit, inkább vinnék néha papírt és festéket a szomszéd szobába.
Nem is a költségek miatt, csak kezdek a szomszéd srác idegeire menni, hogy szimplán a nyakára járok ezzel-azzal, és hülyeségekre kötöm le az idejét, amiből nincs neki sok. Na meg van néhány hivatalos ügyem is, aminek a levelezése nem tartozna amúgy rá. Azért nézelődök, mert kevés oldal nyomtatással számolva is nagyon gyorsan vissza fogja hozni az árát, Attól kivan a seggem, hogy be kell utazni érte a belvárosba, kapásból onnan indulunk, hogy 4,7 font egy napijegy a buszra (de a hetijegy napi osztaléka is 3 font felett van), meg 0,5 font körül van egy oldal (attól függ, hogy scan vagy nyomtatás, abból is ff és színes más áron megy, még árlistát is basznak kitenni), meg rámegy fél napom buszra várással együtt, meg lehet pendrive-ot cipelni, meg formázgatni NTFS-re, tisztára mint a 19. században, mikor egy pohár vízért meg egy táviratért is fel kellett utani a távoli faluból a nagyvárosba.

Természetesen az 50k-s kategória drága, max. 30k-ra gondoltam, vagy még inkább sokkal alatta, leginkább 15 környéke, azt nem sajnálnám itthagyni vagy kidobni sem a végén. Bár gondolokodom azon is, hogy mivel hivatalos ügyekhez kell, érdemes lenne elektronikus aláírást venni, meg egy olcsó lapolvasót, lehet ugyanott állna meg a történet anyagilag. Bár azt nem tudom, hogy itt Albionban milyen elektronikus hitelesítést fogadnak el a hivatalok, meg mennyire lehet a papírozást kikerülni.

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 05:26

Haggyukmán ezeket a szar dos meg wines játékokat.
Gyerek aktuális kedvence a Zool, úgy hívja hogy hangyás játék. Meg a bohócos játék, az a pinball fantasies :)
Természetesen amiga 1200 68030-on, mert tudjátok miért :)
Az amigás játékokat meg úgy általában az Amigát nem ismerem. Gyerekként anno minden ilyen akkori otthoni, irodai számítógéppel találkoztam, ZX Spectrum, különböző Commodore-ok (Plus4, 16, 64, 128), volt valami magyar ZX-klón is, aminek nem emlékszek a nevére, de valami Albacompos vagy milyen gép volt, meg XT, meg korai AT-k, használtam egy ideig Műszertechnika AT-t is (286-os 20MHz, 1 MB RAM, 20MB-os HDD), meg spéci, rebranded IBM klónt (Phillips 386SX). Viszont az Atari és az Amiga teljesen kimaradtak, szóval azokat egyáltalán nem ismerem, meg a rájuk kiadott programokat sem.

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 05:27

Jah, linux alatt a kyocerák is faszák, van hozzájuk jó ps file oszt kész.
A Kyocerák tényleg nem rosszak, de drágák, meg multifunkciósat nem nagyon gyártanak.

Idézet: JonesC - Dátum: 2017. 02. 23. 11:58

Nekem a költség nem olyan fontos, mert nem nyomtatnék vele sokat, a papír ára meg úgyis fix, veszek egy csomag irodai A4-es papírt, az az idők végezetéig elég lenne nekem.

Szerkesztette: Raynes 2017. 02. 23. 18:12 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#102472 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 18:28

Idézet: zsolt008 - Dátum: 2017. 02. 23. 12:45

Költségben kyocerámat aztán nem veri meg, ellenben 2 év múlva sem szárad be. Hálózati, gyors, olcsó.

#102473 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 18:36

Idézet: Raynes - Dátum: 2017. 02. 23. 18:04

Nem is a költségek miatt, csak kezdek a szomszéd srác idegeire menni, hogy szimplán a nyakára járok ezzel-azzal, és hülyeségekre kötöm le az idejét, amiből nincs neki sok. Na meg van néhány hivatalos ügyem is, aminek a levelezése nem tartozna amúgy rá. Azért nézelődök, mert kevés oldal nyomtatással számolva is nagyon gyorsan vissza fogja hozni az árát, Attól kivan a seggem, hogy be kell utazni érte a belvárosba, kapásból onnan indulunk, hogy 4,7 font egy napijegy a buszra (de a hetijegy napi osztaléka is 3 font felett van), meg 0,5 font körül van egy oldal (attól függ, hogy scan vagy nyomtatás, abból is ff és színes más áron megy, még árlistát is basznak kitenni), meg rámegy fél napom buszra várással együtt, meg lehet pendrive-ot cipelni, meg formázgatni NTFS-re, tisztára mint a 19. században, mikor egy pohár vízért meg egy táviratért is fel kellett utani a távoli faluból a nagyvárosba.

Természetesen az 50k-s kategória drága, max. 30k-ra gondoltam, vagy még inkább sokkal alatta, leginkább 15 környéke, azt nem sajnálnám itthagyni vagy kidobni sem a végén. Bár gondolokodom azon is, hogy mivel hivatalos ügyekhez kell, érdemes lenne elektronikus aláírást venni, meg egy olcsó lapolvasót, lehet ugyanott állna meg a történet anyagilag. Bár azt nem tudom, hogy itt Albionban milyen elektronikus hitelesítést fogadnak el a hivatalok, meg mennyire lehet a papírozást kikerülni.

Az amigás játékokat meg úgy általában az Amigát nem ismerem. Gyerekként anno minden ilyen akkori otthoni, irodai számítógéppel találkoztam, ZX Spectrum, különböző Commodore-ok (Plus4, 16, 64, 128), volt valami magyar ZX-klón is, aminek nem emlékszek a nevére, de valami Albacompos vagy milyen gép volt, meg XT, meg korai AT-k, használtam egy ideig Műszertechnika AT-t is (286-os 20MHz, 1 MB RAM, 20MB-os HDD), meg spéci, rebranded IBM klónt (Phillips 386SX). Viszont az Atari és az Amiga teljesen kimaradtak, szóval azokat egyáltalán nem ismerem, meg a rájuk kiadott programokat sem.

A Kyocerák tényleg nem rosszak, de drágák, meg multifunkciósat nem nagyon gyártanak.

Nekem a költség nem olyan fontos, mert nem nyomtatnék vele sokat, a papír ára meg úgyis fix, veszek egy csomag irodai A4-es papírt, az az idők végezetéig elég lenne nekem.

Amiga veri a korabeli pc-ket, magasan. Hangban, grafikában, mindenben. Nekem egy 68030-as turbókártya is van benne, asszem 40mhz, odabasz. Meg 34 mega ram.
Amúgy pc-re sok amigás játékot írtak át, és viszont. Dune2, alladin, worms, ilyesmikre gondolj.
A magyar zx klón a ht gép volt, meg a primo és pro primo.

#102474 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 18:44

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 18:36

Amiga veri a korabeli pc-ket, magasan. Hangban, grafikában, mindenben. Nekem egy 68030-as turbókártya is van benne, asszem 40mhz, odabasz. Meg 34 mega ram.
Amúgy pc-re sok amigás játékot írtak át, és viszont. Dune2, alladin, worms, ilyesmikre gondolj.

A HT az valami https://en.wikipedia.org/wiki/TRS-80 klón volt tudtommal.

Idézet

#102475 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 19:06

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 17:36

A korai PC-knek nem is a multimédia vagy a játékok volt az igazi gyengéje, hanem a gyenge procik és a kevés RAM, amiatt jött rá későn az NT és a Unix/like-vonal. Talán a 90-es évek végére változott mindez. A Dune2, Alladin, Worms-ot azt ismerem, de csak DOS-os változatban.

A ZX klón, amire én gondolok, az a Primo volt. Ilyen ócska fóliabillentyűzettel, korlátozott BASIC-kel, meg bolhányi RAM-mal, maga a megtestesült igénytelenség.

Egyébként poén lenne, ha ilyen régi mikroszámítógépeket (XZ, Commodore) gyártanának most is, az eredetivel megegyező architektúrával (tehát nem csak a kinézet, de az egész működés, funkciók, csatlakozó is ugyanaz), persze mai gyártástechnológia mellett fillérekért legyártva, meg mivel a RAM-ot is olcsón tudnák már csinálni hozzá, ezért maximális méretű RAM-mal, amit az adott architektúra kezelni tud natívan vagy trükkel, gyorsabb procival, kisebb fogyasztással, gyorsabb külső meghajtókkal, digitális kimenettel.

Szerkesztette: Raynes 2017. 02. 23. 19:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#102476 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 19:11

Idézet: Raynes - Dátum: 2017. 02. 23. 19:06

A korai PC-knek nem is a multimédia vagy a játékok volt az igazi gyengéje, hanem a gyenge procik és a kevés RAM, amiatt jött rá későn az NT és a Unix/like-vonal. Talán a 90-es évek végére változott mindez. A Dune2, Alladin, Worms-ot azt ismerem, de csak DOS-os változatban.

A ZX klón, amire én gondolok, az a Primo volt. Ilyen ócska fóliabillentyűzettel, korlátozott BASIC-kel, meg bolhányi RAM-mal, maga a megtestesült igénytelenség.

Pont hogy a grafika meg a hang volt a gyengéje, egy c64 után szétröhögtem egy xt grafikáján meg pittyegésén. Az amigások meg már ki se röhögték :)

#102477 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 19:14

Jah, gyártanak most is ilyen gépeket, fpga alapon :) meg amigához és c64-hez most is gyártanak mindent, gyorsabb meghajtót, digitális kimenetet, bármit amit szeretnél :)
Nekem az amiga sima lcd-re van kötve pl, a c64 -et meg sd kártyával használom.

#102478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 19:49

Tegnap a Lost Vikingszel szenvedtem. Fut ugyan DOSBox alatt, de nincs hang. Pedig már azt is sikerült elérni, hogy felismerje az OS MIDI-s cuccát, de még mindig nincs se zenéje, se hangja. Látszólag minden jól van konfigurálva, meg a blizzardos hivatalos és a régi Synapse-os verzióval is megpróbáltam, de sehogy nem akar működni. Lehet be kéne röffentenem azt a FreeDOS-os virtuális gépet, amit régóta tervezek, mindenféle földi jót ráraknék.

Egy másik téma: mi mostanság a legjobb MIDI hangszermintaszett? Régebben volt a fórumon egy nagy MIDI-s srác, valami Jimmy, de nagyon warezellenes volt szegényke, még egyetlen hangmintát sem volt hajlandó odaadni a saját gyűjteményéből priviben, pedig nekem csak a klasszikus gitár lenne a fontos (meg esetleg az eleketromosok). Pedig jó lenne újra MIDI-zni, most is egy klasszikus gitáros MIDI megy a háttérben. Néha megnyugtató ez a fajta prüntyögés. Ma már szuper hangkártya sem kell hozzá, minden szoftveres emulációból megy alacsony latencyvel.

#102479 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2017. 02. 23. 20:09

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2017. 02. 23. 18:28

Költségben kyocerámat aztán nem veri meg, ellenben 2 év múlva sem szárad be. Hálózati, gyors, olcsó.

Enyém kezd konyulni, nem akarok bele görgőket venni, szerintem megkeresem a tartalék tonert és leisszuk, nyomtató még mehet nyugdíjba, oszt szerzek egy fostalicska Samut.
Make love not Wor.

#102480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2017. 02. 23. 21:59

Na, sikerült életet lehelnem a Lost Vikingsbe. Előrebocsátom, hogy a Blizzard által közzétett verzió egy fos, nem érdemes használni. A régi Synapse-verzió viszont működik, van hangja is. Az volt a baj, hogy a DOSBox csak 14:0-ás MIDI-eszközt használta, az meg egy kernel által emulált üres MIDI-port. Helyette el kellett indítani a Timidity-t szervermódban, úgy már van 128:0 címen rendes MIDI-eszköz, FreePats hangmintákkal, és működik a hang és a zene is a játékban. Érdekesség, hogy a játékban az effektek is MIDI-alapúak. Működik a Blizzard-verzió is, zene van, de hang az nincs, meg kilépéskor a játék megfagy, vagyis nem a gép, csak a játék, taskmanagerrel kell kilőni. Ennek ellenére jobban megéri DOS-os virtuális gépet használni, mint DOSBoxot.

Nézegettem a MIDI-szerkesztőket is. Régen a Midisoft Recording Session volt a kedvencem, mert abban volt kottanézeti szerkesztés is (ami azóta is kevés ilyen szoftverben van), a 3-as verziót használtam. Sajnos modern OS alatt nagyon szarul fut, pedig van belőle 4-es verzió is, de az sem fut jobban. A modernek közül a TuxGuitar (Guitar Pro klónja) és a MuseScore tud kottanézetet. Vannak még komoly ingyenes MIDI-szerkesztők, pl. QTracktor, Rosegarden, de azokban nincs kottanézet.

Sajnos nem csak a MIDI-szerkesztés, de az alap MIDI-lejátszás is gázos Linux alatt. Idáig csak a Timidity alap lejátszója viszi, igaz az szépen. Már eleve a MIDI-t feltenni is nehéz, kell hozzá ALSA, JACK server, Timidity, Freepats.

Szerkesztette: Raynes 2017. 02. 23. 22:08 -kor

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5122
  • 5123
  • 5124
  • 5125
  • 5126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.