Idézet: Raynes - Dátum: 2017. 02. 22. 19:33
Addig is nyomtatóvásárláson töröm a fejem. Nagyon gáz, hogy 5-6 mérföldre van csak a legközelebbi nyomtató-fénymásoló-szalon, és az is jó pofátlanul drága, és még ott van az útiköltség. Itt a szomszéd szobában a magyar srácnak van ugyan multifunkciós nyomtatója (valami régebbi tintasugaras Epson Stylus, ami még Linux alatt is megy), de már túl sokat járok a nyakára. Szóval gondoltam veszek valami kompakt, kicsi, multifunkciós nyomtatót. Elvárás vele szemben, hogy relatíve olcsó és kompakt legyen (azaz az A4-es lapolvasónál nem nagyobb alapterületű), meg ne sok kilót nyomjon. A másik elvárás, hogy legyen ne csak Windows alá normális drivere, de Linux alatt is működjön (egyébként ez könnyen teljesíthető, mert bármire ráillik, ami nem HP, aminek ugye Win alá sincs normális drivere, meg a Linux-kernel alapból sok nyomtatót lekezel, aztán ott van még a Project Gutenberg, ami meg még több nyomtatót kezel Linux alatt). Több elvárás nincs vele, nem baj, ha lassan nyomtat, drágán, nem gazdaságos, hangos, kisteljesítményű, kistálcás. Nem kell tudnia színeset sem nyomni, nekem elég a ff. Nem lesz vele sok minden nyomtatva, néha napján 1-2 A/4-es oldalt nyomtatok vagy szkennelek vele, semmi extra. Azért a nyomtatási minősége ne legyen nagyon pocsék, a szkennernek viszont nem nagyon kell ultramagas DPI-ket tudni, elég a 300-600DPI felbontás. Nem tudom, hogy olcsón van-e ilyen lézerben, elsősorban azt preferálnám, nem akarok tintasugaras patron beszáradásával szopni. Azt tudom, hogy vannak egész jó kis Samsung lézerek 30k alatt, használtan még sokkal olcsóbban, de nekem scanner is kell, ha külön veszem, az plusz még egy kütyü, meg árban is jobban megdobja. Tudom, hogy a multifunkciós kisgépek általában hulladék szarok, de helyhiány és későbbi szállítás miatt mégis ilyenre gondoltam, mivel nem magasak vele szemben a követelmények. 30k HUF alatt terveztem megúszni. Mit ajánlotok ilyesmi kategóriában? Használt is szóbajön.
Én nem vennék semmit, inkább vinnék néha papírt és festéket a szomszéd szobába.

Súgó
A téma zárva.