HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5166
  • 5167
  • 5168
  • 5169
  • 5170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#103341 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 04. 20. 11:27

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 19. 14:53

pedig ugyanaz a nyomtató, csak más a kábele,

Ja, csak lehet soros port, lehet vak és nem biztos, hogy a kliensen kell állogatni, csak ugye érteni kellen hozzá esetleg nem azt magyarázni, hogy ilyennel már nem foglalkozol. Mert amibe egyes típusoknál USB-t lehet dugni, az nem biztos, hogy úgy van.
Make love not Wor.

#103342 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 04. 20. 12:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 20. 12:27

Ja, csak lehet soros port, lehet vak és nem biztos, hogy a kliensen kell állogatni, csak ugye érteni kellen hozzá esetleg nem azt magyarázni, hogy ilyennel már nem foglalkozol. Mert amibe egyes típusoknál USB-t lehet dugni, az nem biztos, hogy úgy van.

Ehhh, ez a tegnapi filmből idézet? Mert ott azt is elmondtam, hogy idegen gépre rádugtam, s a bekapcsolás után azonnal nyomtatta a kérdőjeleket.
Hibás a nyomtató, nem volt nagy megfejtés, de azért ráment a napom.

#103343 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 06:27

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 20. 13:10

nem volt nagy megfejtés, de azért ráment a napom.

mintha éreznék némi ellentmondást.. :rolleyes:

#103344 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 06:47

Nab@zmeg, kiváltottam egy illetékbélyeget feleslegesen és visszaköveteltem a 10.000 forintot a NAVtól. Erre visszaírnak, hogy felülvizsgáltak és kiderítették, hogy nem ők tartoznak, hanem én tartozok, mégpedig 120 ezerrel.

Mocskos egy világ :D

Szerkesztette: Dextrose 2018. 04. 21. 06:49 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#103345 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 07:51

Idézet: chris77 - Dátum: 2018. 04. 21. 07:27

mintha éreznék némi ellentmondást.. :rolleyes:

Nincs ebben semmi ellentmondás, a helyszínen nem volt másik gép, amin lett volna lpt port, hazahoztam, de az itthoni gépeken sem volt lpt. Majd lementem egy nagy raktárba, ahol voltak régi gépek, hazahoztam egyet, de ahhoz, hogy a bungiban tesztelni tudjak, ki kellett pakolni, mert lépni sem lehetett. Leteszteltem, persze, hogy szar volt. Ahogy bekapcsoltam a számítógépet már tolta is ki a kérdőjeleket. Ha lehúztam a számítógépről, akkor nem csinált semmit.

Utána rendet kellett tenni a bungiban. S ez a fel s alá rohangászás mind-mind idő volt.

#103346 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 21. 22:09

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 21. 07:51

Nincs ebben semmi ellentmondás, a helyszínen nem volt másik gép, amin lett volna lpt port, hazahoztam, de az itthoni gépeken sem volt lpt. Majd lementem egy nagy raktárba, ahol voltak régi gépek, hazahoztam egyet, de ahhoz, hogy a bungiban tesztelni tudjak, ki kellett pakolni, mert lépni sem lehetett. Leteszteltem, persze, hogy szar volt. Ahogy bekapcsoltam a számítógépet már tolta is ki a kérdőjeleket. Ha lehúztam a számítógépről, akkor nem csinált semmit.

Utána rendet kellett tenni a bungiban. S ez a fel s alá rohangászás mind-mind idő volt.

Ezért nem jó régi hardvert tartani, még ha működik is, kirohad alóla a gép, aztán új gépen nem tudod használni. Régi gépet is elteszed, sok év múltán előveszed, és általában kiderül, hogy nem élte túl befőttként. Egyébként modern gépbe is lehet PCI-LPT, PCIe-LPT kártyát vagy USB-LPT átalakítót tenni.

Ilyen régi retró gépes videókat nézek a JuhTyúkon, azt látom, hogy lenne rá igény, hogy újonnan retrózásra szánt hardvereket gyártsanak, modern x86 klón proci, aminek levehető a sebessége, modern (m)ATX-es vagy ITX-es alaplap ISA, PCI, PCIe, LPT, soros port, PS/2, USB, Firewire, PATA, SCSI, SATA csatlakozással, DDR2-3-4 támogatás közül valamelyik, modern SB klón normális driverekkel. Pont ilyen esetre, régi DOS-os játékokhoz, legacy programokhoz, régi hardverek és komponensek hajtásához (blokknyomtató, CNC gép, apja Kasza).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103347 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 05:41

Idézet: Raynes - Dátum: 2018. 04. 21. 23:09

Ezért nem jó régi hardvert tartani, még ha működik is, kirohad alóla a gép, aztán új gépen nem tudod használni. Régi gépet is elteszed, sok év múltán előveszed, és általában kiderül, hogy nem élte túl befőttként. Egyébként modern gépbe is lehet PCI-LPT, PCIe-LPT kártyát vagy USB-LPT átalakítót tenni.

Ilyen régi retró gépes videókat nézek a JuhTyúkon, azt látom, hogy lenne rá igény, hogy újonnan retrózásra szánt hardvereket gyártsanak, modern x86 klón proci, aminek levehető a sebessége, modern (m)ATX-es vagy ITX-es alaplap ISA, PCI, PCIe, LPT, soros port, PS/2, USB, Firewire, PATA, SCSI, SATA csatlakozással, DDR2-3-4 támogatás közül valamelyik, modern SB klón normális driverekkel. Pont ilyen esetre, régi DOS-os játékokhoz, legacy programokhoz, régi hardverek és komponensek hajtásához (blokknyomtató, CNC gép, apja Kasza).

Ez egy étterem, valamikor én építettem ki a teljes rendszerüket, később le is cseréltem. De mivel befejeztem a szervizelést s nem vállalok senkinek semmit, így próbáltak keresni valakit. De csak Budapestről tudna lejönni szervizes horror áron és valószínűleg ott hagyná az egészet a faszba s még fizethetnének is. Így a tulaj nagyon szépen megkért, hogy nézzek már rá a nyomtatóra, mert a régi tönkrement, az új meg sárga felkiáltójeles. Na ebből indult a probléma. Gondoltam én, hogy kap egy frissítést, a nyomtatót újratelepítem s utána ott sem vagyok.

Ahha, csak ha a gépet bekapcsoltam, a nyomtató fosta a kérdőjeleket már a bios-nál.
Utána felhívtam a céget, ahonnan vették, ott valami kibaszott nehezen értették meg, hogy nem driver gond, akkor kérték, hogy dugjam rá egy másik gépre.

Mire találtam egy másik gépet, amin van LPT port, addigra késő délután lett, de azon is csak fosta a kérdőjeleket már bekapcsolás után. De ahhoz, hogy be tudjak menni a bungiba, mindent ki kellett pakolni, mert egész télen a lábamat sem tettem be oda és tele volt hangtechnikával, lomokkal.

Na ezért nem vállalok senkinek semmit.
De nem is találnak a környéken szervizest.
Routert beállítani innen 20km-re, ha elmegyek s kérek 2000 Forintot, az még rendben van, de 5000-nél már pilláznak, hogy 10 perces munkáért ennyit elkérni? És hasonlók, mert rengeteg apró meló van, ami gyorsan megvan, de legalább messze. Így menjen a faszom, kerítsenek maguknak bárkit, én szoptam eleget 20 éven keresztül.

Max. olyasmit vállalok, hogy a Marseus-ból hozok komplett gépet monitorral + bele egy max. 20 ezres vga kártyát a ramiris-ból, mert azon legalább keresek rendesen és fizetik az üzemanyagot is. Azokkal a gépekkel soha nincs gond, nem keresnek utána, hogy tönkrement.

#103348 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 07:01

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 22. 06:41

Mire találtam egy másik gépet, amin van LPT port, addigra késő délután lett, de azon is csak fosta a kérdőjeleket már bekapcsolás után. De ahhoz, hogy be tudjak menni a bungiba, mindent ki kellett pakolni, mert egész télen a lábamat sem tettem be oda és tele volt hangtechnikával, lomokkal.

Na ezért nem vállalok senkinek semmit.
De nem is találnak a környéken szervizest.
Routert beállítani innen 20km-re, ha elmegyek s kérek 2000 Forintot, az még rendben van, de 5000-nél már pilláznak, hogy 10 perces munkáért ennyit elkérni? És hasonlók, mert rengeteg apró meló van, ami gyorsan megvan, de legalább messze. Így menjen a faszom, kerítsenek maguknak bárkit, én szoptam eleget 20 éven keresztül.

Megvolt a napindító szarás? :Đ
Cicafijú, azért is van ám fórum, hogy az ilyen bajt megkérdezd itt is. Mondtam volna, hol, mit mérj, aztán nem kellett volna másik gép, két perc alatt kiváltod belőle a kérdőjelezést. Vállalni lehet, árát meg kell kérni, távolságnál azért van a kiszállási díj, nem vagy te új ebben a szakmában, ez így megy. Keressen akkor közelebbit, de így a fizető munkát is eltolod magadtól.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#103349 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 07:38

Idézet: didyman - Dátum: 2018. 04. 22. 08:01

Cicafijú, azért is van ám fórum, hogy az ilyen bajt megkérdezd itt is. Mondtam volna, hol, mit mérj, aztán nem kellett volna másik gép, két perc alatt kiváltod belőle a kérdőjelezést. Vállalni lehet, árát meg kell kérni, távolságnál azért van a kiszállási díj, nem vagy te új ebben a szakmában, ez így megy. Keressen akkor közelebbit, de így a fizető munkát is eltolod magadtól.

Ő már évvekel ezelőtt kiszállt, nem tudtad ? :-D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#103350 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 07:39

Nincs rá igény.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#103351 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 08:20

Gyahh, szintén étterem ügyfél, tavaly ősszel frissítettünk gépet. Azért, mert a régi...nem is tudom, mi baja volt..ja, de. Letört a CPU körüli hűtő rögzítőpecke, meg a hűtő is elhalt. Ment a szerencsétlen álló ventivel, ki tudja, mennyit, a műanyag meg elkeményedett körülötte. Ez még nem akkora gond, de az XP is kezdett bajos lenni, mert olykor távolról rá kellett néznie az éttermi szoftvert fejlesztő cégnek is (a netet csak akkor dugták rá, amikor erre szükség volt-hardveres tűzfal :D ). És azért mégis túl volt a megbízhatóság tetőfokán :Đ . Ezt figyeld: Acorp táp (Kismukk ajánlásával :Đ ), celerongy 2000 egy Mercury alaplapban, és 30 GB-os lapos Maxtor. Ennek a gépnek tíz éve sem lett volna szabad mennie, három olyan alkatrész is van benne, ami azonnali indok a cserére, de ez a rüszme ment minden nap, 12-15 órákat. A laposmakit el is raktam, az egy kortörténeti tünet. :Đ
És akkor győzd meg az ügyfelet, aki csak azt látja, hogy ez megy minden nap, hogy le kéne cserélni, mert minek elrontani, ami jó. Szerencsére egy kontakthiba a memória moduloknál elég indok lett a cserére, de hát most ezt a futásidőt mivel múlod felül? kaptak egy Fujitsu Esprimo desktopot, de hát az sem fog menni ennyit, a kalapom rá :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#103352 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 11:21

Idézet: didyman - Dátum: 2018. 04. 22. 08:20

kaptak egy Fujitsu Esprimo desktopot, de hát az sem fog menni ennyit, a kalapom rá :Đ

Nem fog annyit menni, de az étterem pénzt hoz, kigazdálkodják az árát. Így is megy évekig, leosztod nekik egy napi tételre, elenyésző, a wc papír költsége alatt van. Ha ezt nem tudja állni egy étterem néhány évente, inkább húzzák le a rolót a ‘cibe. Tudom, a magyar spórolni akar mindenen, minden műszaki eszköz menjen 100 évig, de a realitások talaján kell maradni.

Ráadásul ilyen felhasználásra bármilyen vékonykliens jó, hiszen csak egy számlázóprogi megy rajta, a gép legtöbbször idle-be megy, ha a Winfoshoz nem ragaszkodnak, akár még a procinak sem kell x86-nak lennie, elég bele egy memóriakártya vagy egy olcsó, kis tárterületű SSD, és elkarcol évekig, mivel nem melegszik, mechanikus alkatrész nincs benne, ami el tudna fáradni. Erre akár még egy Raspaberry Zero vagy hasonló kategóriás, pár dolláros stick gép is elég, ha a célszoftver nem Windows only, vagy könnyen emulálható. Nyilván ilyenre nem lehet LPT nyomtatót meg VGA monitort kötni, de x évente azt is vehet másikat.

Az az Esprimo teljesen jó oda, rakás szar, de ahhoz a felhasználáshoz bőven sok is, olcsó, ha kirohad, nem lesz nagy veszteség lecserélni. Aztán ki tudja, még az is lehet, hogy meglep, mint a lapos Maxtor, és a rossz híre ellenére elmegy az idők végezetéig.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103353 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 11:27

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2018. 04. 22. 07:39

Nincs rá igény.

Ő, de nem a farkat nincs. Kurva sok helyen használnak még ilyen régi gépet, mert van rajta valami legacy port, meg hardverkulcs csak abba jó, meg kell a natív OS, meg sebességfüggő a célalkalmazás (ami modern gépen nem lassítható le kellőképp). Egy csomóan keresnek ilyen gépet. Egyébként próbálkoznak ilyennel, nemrég a Phil's Computer Lab csatornán mutatott a faszi ilyen modern Via x86 klónprocit valami modernebb lappal. Igaz még gyerekcipőben jár a téma, erősen korlátozottak a lehetőségek. Sokan nem vesznek ilyen célra régi gépet, mert annál nem tudni meddig megy, mikor adja be a kulcsot, nehéz szerezni hozzá alkatrészt. Az újonnan gyártott hardver meg csak tovább bírná, meg a fogyasztása is töredéke. Nyilván olcsó pénzért gondoltam, kb. refurb konfig árában.

Nyilván nekem nincs szükségem ilyesmire, meg neked sincs, de szűk látókör, ha az ember csak a saját igényeiből indul ki.

Szerkesztette: Raynes 2018. 04. 22. 11:30 -kor

#103354 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 13:03

Idézet: Raynes - Dátum: 2018. 04. 22. 12:21

Kafffvaúúú

Dehogy szar, kurva jó gép. Szart nem viszek ügyfélhez. 120-as SSD van és boldogság, win kell, mert azzal kompatibilis a legtöbb HW és SW, akármi is lehet. Nem a spórolásról van szó, egy szóval sem írtam ilyet. Arra a gépre senki nem nézett rá és mondta, hogy le kéne cserélni. Csak ment. Egy ideje vagyok én, én mondogattam, csak alkalom adódott nehezen. Egyszer átnéztem, tápot kondiztam, bláblá, aztán menjen, majd ha szezon lefutott, akkor elviseli az étterem a fél napos állást, amíg lecserél, adatot másol, meg távolról a szoffer gyártója aktiválja az új gépen. Gondolhatod, hogy imádkoztam :Đ .

#103355 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 13:37

Idézet: didyman - Dátum: 2018. 04. 22. 08:01

Egy étteremben, ahol leáll a blokknyomtatás, nincs idő fórumozni + tényleg szarok rá, mert előző nap vették s garanciális, bár felújított gép.
Nem publikus, hogy miből élek, de ilyen szopatásokat már tényleg csak olyanoknak vállalok el, akik még emlékeznek rá, hogy ki vagyok.

Tudod az étterem a 20. házassági évfordulónkra ingyen küldött fel 3 napra való kaját frissen.
A sofőr még a jattot sem nagyon akarta elfogadni, de bedobtam neki 5 rugót a hátsó ülésre, hogy legyen jó napja.
Na nekik nem lehet ellent mondani, bárki másnak igen.

Én már nyugdíjba vonultam :Đ

Szerkesztette: guga 2018. 04. 22. 13:40 -kor

#103356 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 14:05

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 22. 14:37

Egy étteremben, ahol leáll a blokknyomtatás, nincs idő fórumozni + tényleg szarok rá, mert előző nap vették s garanciális, bár felújított gép.

De bakker, így egy egész napig nem volt blokknyomtatás, te süsü :wub:

#103357 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 14:30

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 22. 13:37

Én már nyugdíjba vonultam :Đ

Ezért kell meggyőzni a tulajt a régi gép cseréjére, akkor is, ha nincs vele baj. Be kell láttatni vele, hogy időzített bomba, bármelyik nap váratlanul kimúlhat, hirtelen meg semmi nem lesz helyette, se alkatrészt nem kapni bele, ott fog állni az egész üzletmenet a vérbe, ilyenen nem szabad spórolni. A szoftveres infrastruktúrát is ezért kell néha modernizálni, átmigrálni, befosik a gép, a moderneken meg nem fog futni az ősrégi szarjuk. Ha esetleg meg is lehet csináltatni a régit, akkor meg le lesznek húzva sokezer forint per megkezdett óra tarifájú mérnöki óradíjjal, ami többe lesz, mint rendes, új gépet, infrastruktúrát üzemeltetni.

Nyugati cégeknél is ezért cserélik le x időnként a teljes gépparkot, meg 3-5 évenként adattárolókat is cserélnek, akkor is, ha az adott HDD-nek, SSD-nek semmi baja nincs, tolják a helyére a következőt, betervezett karbantartásként, a munkamenet meg sem szakad.

Szerkesztette: Raynes 2018. 04. 22. 14:31 -kor

#103358 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 14:41

Idézet: didyman - Dátum: 2018. 04. 22. 15:05

De bakker, így egy egész napig nem volt blokknyomtatás, te süsü :wub:

Volt, mert találtak egy SP200-as blokknyomtatót, ami hibátlan volt, s ment az 500-as driverével, de a saját driver-ével nem, amit a gyártó honlapjáról töltöttem le. A bajuk egyelőre annyi vele, hogy lassú.
Majd, ha kicserélik nekik az Sp 500-ast, akkor újra mennem kell. De mondom, a telefonom szünet nélkül kikapcsolva, de ismerik néhányan a vonalast, a pofátlanok meg idejönnek személyesen :Đ

Sokkal jobban csipázom az olyan melókat, ami hajnalban fog menni. Tüntessek el 60db EU raklapot, mert útban van :nevet:
Már a vevő is megvan, csak egy fuvaros kell. Ingyen kapom :cool: erre nem fog rámenni az egész napom, s ha végeztem, mehetek ki az erdőre.

#103359 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 15:16

Idézet: Raynes - Dátum: 2018. 04. 22. 15:30

Ezért kell meggyőzni a tulajt a régi gép cseréjére, akkor is, ha nincs vele baj. Be kell láttatni vele, hogy időzített bomba, bármelyik nap váratlanul kimúlhat, hirtelen meg semmi nem lesz helyette, se alkatrészt nem kapni bele, ott fog állni az egész üzletmenet a vérbe, ilyenen nem szabad spórolni. A szoftveres infrastruktúrát is ezért kell néha modernizálni, átmigrálni, befosik a gép, a moderneken meg nem fog futni az ősrégi szarjuk. Ha esetleg meg is lehet csináltatni a régit, akkor meg le lesznek húzva sokezer forint per megkezdett óra tarifájú mérnöki óradíjjal, ami többe lesz, mint rendes, új gépet, infrastruktúrát üzemeltetni.

Nyugati cégeknél is ezért cserélik le x időnként a teljes gépparkot, meg 3-5 évenként adattárolókat is cserélnek, akkor is, ha az adott HDD-nek, SSD-nek semmi baja nincs, tolják a helyére a következőt, betervezett karbantartásként, a munkamenet meg sem szakad.

"..előző nap vették s garanciális, bár felújított gép"

#103360 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 22. 15:17

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 22. 15:41

a pofátlanok meg idejönnek személyesen :Đ

Magamra ismerek :Đ

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5166
  • 5167
  • 5168
  • 5169
  • 5170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.