Idézet: Raynes - Dátum: 2018. 04. 21. 23:09
Ezért nem jó régi hardvert tartani, még ha működik is, kirohad alóla a gép, aztán új gépen nem tudod használni. Régi gépet is elteszed, sok év múltán előveszed, és általában kiderül, hogy nem élte túl befőttként. Egyébként modern gépbe is lehet PCI-LPT, PCIe-LPT kártyát vagy USB-LPT átalakítót tenni.
Ilyen régi retró gépes videókat nézek a JuhTyúkon, azt látom, hogy lenne rá igény, hogy újonnan retrózásra szánt hardvereket gyártsanak, modern x86 klón proci, aminek levehető a sebessége, modern (m)ATX-es vagy ITX-es alaplap ISA, PCI, PCIe, LPT, soros port, PS/2, USB, Firewire, PATA, SCSI, SATA csatlakozással, DDR2-3-4 támogatás közül valamelyik, modern SB klón normális driverekkel. Pont ilyen esetre, régi DOS-os játékokhoz, legacy programokhoz, régi hardverek és komponensek hajtásához (blokknyomtató, CNC gép, apja Kasza).
Ez egy étterem, valamikor én építettem ki a teljes rendszerüket, később le is cseréltem. De mivel befejeztem a szervizelést s nem vállalok senkinek semmit, így próbáltak keresni valakit. De csak Budapestről tudna lejönni szervizes horror áron és valószínűleg ott hagyná az egészet a faszba s még fizethetnének is. Így a tulaj nagyon szépen megkért, hogy nézzek már rá a nyomtatóra, mert a régi tönkrement, az új meg sárga felkiáltójeles. Na ebből indult a probléma. Gondoltam én, hogy kap egy frissítést, a nyomtatót újratelepítem s utána ott sem vagyok.
Ahha, csak ha a gépet bekapcsoltam, a nyomtató fosta a kérdőjeleket már a bios-nál.
Utána felhívtam a céget, ahonnan vették, ott valami kibaszott nehezen értették meg, hogy nem driver gond, akkor kérték, hogy dugjam rá egy másik gépre.
Mire találtam egy másik gépet, amin van LPT port, addigra késő délután lett, de azon is csak fosta a kérdőjeleket már bekapcsolás után. De ahhoz, hogy be tudjak menni a bungiba, mindent ki kellett pakolni, mert egész télen a lábamat sem tettem be oda és tele volt hangtechnikával, lomokkal.
Na ezért nem vállalok senkinek semmit.
De nem is találnak a környéken szervizest.
Routert beállítani innen 20km-re, ha elmegyek s kérek 2000 Forintot, az még rendben van, de 5000-nél már pilláznak, hogy 10 perces munkáért ennyit elkérni? És hasonlók, mert rengeteg apró meló van, ami gyorsan megvan, de legalább messze. Így menjen a faszom, kerítsenek maguknak bárkit, én szoptam eleget 20 éven keresztül.
Max. olyasmit vállalok, hogy a Marseus-ból hozok komplett gépet monitorral + bele egy max. 20 ezres vga kártyát a ramiris-ból, mert azon legalább keresek rendesen és fizetik az üzemanyagot is. Azokkal a gépekkel soha nincs gond, nem keresnek utána, hogy tönkrement.