HWSW Informatikai Kerekasztal: The Pompous Marsh-hen VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5171
  • 5172
  • 5173
  • 5174
  • 5175
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Pompous Marsh-hen VII. Értékeld a témát: ***-- 15 szavazás

#103441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2018. 04. 24. 13:37

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 14:21

Eleve nem szeretem a kötöttségeket, egyedül szeretek melózni :-D utoljára 1994-ben volt fix munkahelyem, megszoktam már ezt az életmódot. Ha mindenképpen fix munkahelyre kell menni és igazi pénzt keresni, akkor csak is külföld.

A rendezvény tipikusan nem egyszemélyes.

Idehaza hamisat adnak?
Make love not Wor.

#103442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 13:40

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 13:10

Van, hogy még a mostani cégnél is alap az, hogy 3 napig egyfolytában vezetnek, mert csúcsidőszak van.

Én is csinálok meredek dolgokat, de nem vállalnám be és égne a pofám minden miatt is.
Make love not Wor.

#103443 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2018. 04. 24. 13:50

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 14:08

Ne aggódjál, neked sem lesz, a tiedet is megvédik :nevet: csak még nem hiszed el, hogy ez megtörténhet, mert bízol a rendszerben.
Mi a rendes munkahely? Eleve 20 évig egyedül melóztam, mint szervizes, a faszom se akar munkahelyre járni :nevet:

Fogalmad sincs ki mennyit, hová raksz, megint csak bullshitelsz, lényegre nem válaszolsz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#103444 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 13:51

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 14:21

Eleve nem szeretem a kötöttségeket, egyedül szeretek melózni :-D utoljára 1994-ben volt fix munkahelyem, megszoktam már ezt az életmódot. Ha mindenképpen fix munkahelyre kell menni és igazi pénzt keresni, akkor csak is külföld.

tudjuk, azért dolgozol általában külföldön, agyonverve valami hűtőházban, mert az a szabadság
meg kifizetetlenül házat festesz
ez az igazi szabadság :up:

#103445 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 14:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 24. 14:37

A rendezvény tipikusan nem egyszemélyes.

Idehaza hamisat adnak?

Nem a rendezvényekről beszélek.
Nézd, külföldön festékszórással, porfestéssel, homokfújással lazán a zsebembe raknak 600 ezer Forintot. Itthon ugyanez 120 brutto :nevet:

Ha megtehetem, akkor egyedül melózom, nem mindig jön össze, de ha mással kell, akkor már nagyon megválogatom, hogy kivel.

#103446 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 14:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 24. 14:40

Én is csinálok meredek dolgokat, de nem vállalnám be és égne a pofám minden miatt is.

Tavaly karácsonykor kis rendezvényeket csináltunk a kis céggel. De így is az volt, hogy egy héten keresztül minden nap megvolt a 18 órám, amibe benne volt némi furgonban alvás. Bent a telephelyen gyors zuhany, pár szendvics és hirtelen kényszeralvás, mert hajnal kettőkor, háromkor már lépni kellett tovább. Sima ügy, a végére kicsit lemerül a laposelem, de lehet bírni és a rendezvényeseknél ez nem ismeretlen.

Nekem kifejezetten bejövős a pörgés.

#103447 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:05

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 15:42

Nézd, külföldön festékszórással, porfestéssel, homokfújással lazán a zsebembe raknak 600 ezer Forintot. Itthon ugyanez 120 brutto :nevet:

Ha megtehetem, akkor egyedül melózom, nem mindig jön össze, de ha mással kell, akkor már nagyon megválogatom, hogy kivel.

Lidlbe a polcpakolás is több mint duplája. Szerintem ezzel megint annyira el vagy keveredve, mint az ötmillióból budapesti lakás témával.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103448 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:06

Igen, lazán. :nevet: hahaha
Make love not Wor.

#103449 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:17

Itthon egy szobafestő annyit keres amennyit nem szégyell... néha még többet is.

#103450 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 24. 16:06

Igen, lazán. :nevet: hahaha

Holland munkakeresőben az Eastman folyamatosan hirdet és keres Rotterdam hajógyárba festőket, mert hajókat kell karbantartani szünet nélkül.
Heti kifizetés 500Eur és ingyenes szállás.

Nincs nagyon panasz rájuk. Végszükség esetén, ha nagyon sürgősen szükségünk van pénzre, ilyesmit fogok megcélozni. Tetőfelújítás esedékes, az meg kb. 1.5-2 milla betonozással. De a nejem azt szorgalmazza, hogy együtt menjünk ki a szezonra. Az meg max. ilyen hotel takarítás ingyenes szállással és étkezéssel. De ott nyilván max. 1500 Euro van.

Gondolod olyan nagy kaland saját szakmában 2000 Eurot keresni?

#103451 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2018. 04. 24. 16:17

Persze, de guga szóbafestő.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#103452 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:21

Nálam haveri alapon kapott a festő 100 forintot két nap munkára, ami összesen sem volt 16 óra, igaz ebben volt asszem két vödör festék vagy három és még én örültem hogy olcsón megúsztam.

#103453 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:21

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2018. 04. 24. 16:17

Csak keressen nyugodtan, nekem is ez a szakmám, de alig dolgoztam benne és szerszámaim sincsenek. A legtöbbet szórópisztollyal melóztam és ipari festésben. Lásd Szlovákia IAC/Audi vagy itthon régen a középület építő, külső homlokzat fújás, homokfújás, stb. Teljesen speciális középút, mert nem fényező, de nem szobafestő :-D

Egyébként 20 év cámtógépszerviz, amit már nem vállalok, pedig elvileg Ők is jól keresnek. Marseusnál meg a havergyerek ott van lassan 12 éve 200 bruttóval.

#103454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:23

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 16:17

Az meg max. ilyen hotel takarítás ingyenes szállással és étkezéssel. De ott nyilván max. 1500 Euro van.

Az mondjuk elég hajtós bír lenni, bár sok helyen Hollandiában sincs az a nagy igényesség. Ellenben idehaza most a festős/javítós emberek? Hááááát, amennyit bír akkorát mond. 1 hetes melókra mennek a 2-4 kilók baze. Igaz ezt nem érdemes Guga-stílusban nyomni, ott is azzal lesz a baj.
Make love not Wor.

#103455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:26

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 16:21

A legtöbbet szórópisztollyal melóztam és ipari festésben. Lásd Szlovákia IAC/Audi

Marseusnál meg a havergyerek ott van lassan 12 éve 200 bruttóval.

Az mennyi is volt, 4 hónap?

Én éppen el vagyok és koncertjegyeim is a cég fizeti. Előtte volt egy kb. 900 bruttós ajánlat is, de nagyon niggermelónak nézett ki, szerencsére nem jött össze.
Make love not Wor.

#103456 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:34

én meg 900 bruttóért meg sem mozdulnék, de tudom hogy az énkurvaanyámat
a lakbér meg a rezsi már több mint az emlegetett 200

#103457 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2018. 04. 24. 16:26

Az mennyi is volt, 4 hónap?

Én éppen el vagyok és koncertjegyeim is a cég fizeti. Előtte volt egy kb. 900 bruttós ajánlat is, de nagyon niggermelónak nézett ki, szerencsére nem jött össze.

IAC igen, de a középületnél 2 év, Gyulán a kertészetinél szintén 2 év festékszórás, külső homlokzat.

Egyébként milyen a guga stílus?
Már csak azért kérdezem, mert amikor lejárt a szerződése az IAC-nél a 8 embernek, egyedül engem vettek volna át állandóra 4 Eur órabérért és ingyenes szállással a Hotelben, de úgy, hogy előtte 12 Eurot fizettek :-D nyilván kibaszott szar munkát végezhettem, no meg egyedül engem tudtak behívni 4X16 órázni, amit hivatalosan nem is lehetett volna, a többiek nem vállaltak túlórákat.
Miféle guga stílusról beszélsz?

Ahol most melózom, egyedül nekem van megengedve, hogy egymagam dolgozzak, mondjuk én vagyok tavaly június óta a legrégebbi emberük :nevet: s úgy, hogy karácsonykor dolgoztam utoljára, azóta csak telefonon tartjuk a kapcsolatot :Đ van két fix emberük, de mire májusban indul a szezon, nyilván tök más két emberről fognak beszélni, de úgy, hogy még ezeket sem ismerem. Mindenki elment karácsony óta és már több embert is alkalmaztak.

Senki sem bírja a gyűrődést :nevet:

#103458 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 15:58

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2018. 04. 24. 16:34

én meg 900 bruttóért meg sem mozdulnék, de tudom hogy az énkurvaanyámat
a lakbér meg a rezsi már több mint az emlegetett 200

Jó, de Te mindig veszélyesen tudod nyomni :-D
Make love not Wor.

#103459 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 16:53

Idézet: guga - Dátum: 2018. 04. 24. 15:21

Csak keressen nyugodtan, nekem is ez a szakmám, de alig dolgoztam benne és szerszámaim sincsenek. A legtöbbet szórópisztollyal melóztam és ipari festésben. Lásd Szlovákia IAC/Audi vagy itthon régen a középület építő, külső homlokzat fújás, homokfújás, stb. Teljesen speciális középút, mert nem fényező, de nem szobafestő :-D

Egyébként 20 év cámtógépszerviz, amit már nem vállalok, pedig elvileg Ők is jól keresnek. Marseusnál meg a havergyerek ott van lassan 12 éve 200 bruttóval.

Egyébként ha ilyenekhez értesz, mint festés, hangosítás, PC-s dolgok, akkor nem tudom mit akarsz állandóan ezekkel a képesítés nélküli útépítő, sofőrködős, szalagos melókkal. Akkor menj rá az előbbiekre. Ha ekkora kereslet van a hangosításra, akkor a gyerekkel toljátok saját vállalkozásban. Úgy is lehet kemény lesz, de végre igazi zsetont tesztek zsebre. Főleg, hogy már csináljátok egy ideje, és már ismernek benneteket. Akár még PC-s szolgáltató tevékenységet is fel lehet venni. Persze ezúttal próbáljátok meg rendesen bejelentve, rendes könyveléssel csinálni, hogy ne basszon meg az adóhatóság milliós bírságra, mint anno a Guga Bt.-nél.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#103460 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2018. 04. 24. 17:00

Idézet: Raynes - Dátum: 2018. 04. 24. 17:53

Egyébként ha ilyenekhez értesz, mint festés, hangosítás, PC-s dolgok, akkor nem tudom mit akarsz állandóan ezekkel a képesítés nélküli útépítő, sofőrködős, szalagos melókkal. Akkor menj rá az előbbiekre. Ha ekkora kereslet van a hangosításra, akkor a gyerekkel toljátok saját vállalkozásban.

Én nem mindig tudom, hogy mi igaz a sztoriból és mi nem, de gyereknek vannak némi diszkós cuccai is és nem olyan egyszerű marketingelni vagy megélni belőle. Guga hozzáértését ne firtassuk, műszaki vitában is megmondta már a frankót nikor ahivatalnak akarta megvenni a legolcsóbb URH-s fos mikrofont, ami már akkor működésképtelen, mikor kicsomagolod, de mantrázta, hogy occsó. Qnadamra nem hallgatott videózásilag, tanulni nem akar, minőségibb szolgáltatást nem akar, úgy meg max. faluban a porban lehet fetrengeni és nem hangosítani.

Én a keresletet sem mindig látom, vagy a bevétel/szopószorzó oldalát, saját vállalkozásba meg erősen fektetni kellene és úgyis mindig olyan igény akad, amit nehéz megoldani. 1-1 kisebb buli/esküvő okés, aztán jöhet haza bedrogozva bebaszva, mert ha külföldön lehet, akkor biztos itt is.

Gyereket írta, suli vége előtt beintett oszt abbahagyta az egészet, közben legalább paírja lett volna róla. Ha nem a vizsgázástól ijedt be és év közben is csak a lazázás ment, pedig lehetősége volt, az ország 3 legjobb embere tanította és egyre kevesebben lesznek a jó fejek, akiktől gyakorlati tudást is fel tudna szedni, viszont követelnek, értenek hozzá.

1-2 kisebb zenekarhoz valakinek vagy sikerül elszegődnie, vagy nem, esetleg fix helyre is vagy igen, vagy nem. Bár amit guga művel annál minden jobb, itt az eperszezon, haver mondja, hogy szedéssel egy jobb napon 15-20ezrest meg lehet keresni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5208 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5171
  • 5172
  • 5173
  • 5174
  • 5175
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.