indie és budget játékok független és kis játékstúdiók alkotásai
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:32
Uramjóatyámsegítsmeg!
Mightier
Hát még mindig lehet újat alkotni? Ennyire? Te jó ég... mindjárt meg is nézem, mivel már van elérhető verzió!
Mightier
Hát még mindig lehet újat alkotni? Ennyire? Te jó ég... mindjárt meg is nézem, mivel már van elérhető verzió!
Acer 5536g • Playstation 3 Slim • LG 42LD550
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:46
Ez is bent van a végzosok kozott de nem tettem be a listába mert kicsit problémásabb játék. Nyomtató és webkamera kell hozzá
De miután kipróbáltad írhatnál róla valamit

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:47
Haló, Samorostban máris elakadtam
vhol a 3adik "bolygón" vagyok, feltekerem a fa fejét, át nyomom azt az izét, kinő a virág, kijön a méhecske, aztán a égőfejű emberke is, felkapcsolom, felhúzza a kabint.....ezután?? a csiga nem akar feljönni ...

a Free

a Free
Xfire & Steam : freemanhun88
Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...
Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:51
Idézet
Mightier
Olyasmi, mint a Crayon Phyics vagy a Line Rider. Egyébként a Zeno Clash-hel nagy kockázatot vállalt egy "profikból" álló csapat - kb. 5 ember fogja megvenni. A Psychonauts is bukott (szigorúan anyagilag, a kritika a mennyekbe emelte), pedig fényévekkel földhözragadtabb volt.
Szerkesztette: spidey 2009. 01. 13. 21:51 -kor
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:52
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 20:46
Ez is bent van a végzosok kozott de nem tettem be a listába mert kicsit problémásabb játék. Nyomtató és webkamera kell hozzá

Free, próbálkozz vazze! Kicsit gondolkodni kell és már bepánikoltok. Miattatok ilyen retardáltak a játékok mostanság

Itt a végigjátszás ha nagyon nem akar menni: http://jayisgames.co...05/samorost.php

C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")
Elküldve: 2009. 01. 13. 21:57
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 21:46

Az még ok, h cam, de nyomtató?? wtf?? :Đ :Đ

Na mind1, megnézem én is talán...
a Free
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:02
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 21:52
* ráadásul értelme sincs sok
De tényleg az újdonság erejével hatott.
Free, próbálkozz vazze! Kicsit gondolkodni kell és már bepánikoltok. Miattatok ilyen retardáltak a játékok mostanság

Itt a végigjátszás ha nagyon nem akar menni: http://jayisgames.co...05/samorost.php

Kösz, de am igazad van, mert kb ha már nem tudsz semmire sem kattolni ,és semmilyen ogikus lépés nem jön akk mi van??

a Free
Szerk.: Nade kérleeeeeeek

Szerkesztette: Dr. Freeman 2009. 01. 13. 22:10 -kor
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:03
Nem kötelező a nyomtató/kamera, de mégis nagyobb élmény úgy...

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:28
Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 21:02
Szerk.: Nade kérleeeeeeek
Egy 5x5 pixel nagy gombot lássak meg azon a 20x20pixeles fülkén?? neeeeeeeeeeee XD

Be akarsz szállni a fulkébe, zárva az ajtó. Ja, egy kapcsoló olyankor jól jonne

Elküldve: 2009. 01. 13. 22:33
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 22:28
Néha furcsák de legalább logikusak a megoldások.

Jó, én a csigára koncentráltam, nem hogy már egyből be is szállunk.... De végülis megmenekült a bolygóm....

azt viszont nem értem h a 2 miért sharware?? és ha meg is veszed, hogyan játszod, böngészőben??

a Free
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:34
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 22:28
Néha furcsák de legalább logikusak a megoldások.

Jó, én a csigára koncentráltam, nem hogy már egyből be is szállunk.... De végülis megmenekült a bolygóm....

azt viszont nem értem h a 2 miért sharware?? és ha meg is veszed, hogyan játszod, böngészőben??

a Free
U.I.: Sztem ez az egyik legjobb utóbbi időben indult topic, mert hát lásuk be, ahhoz képest h ma indult, máris barna a papíros , ami azt jelenti h sokan megnézék már, szala topic

Szerk.: Na ezt h csináltam....

Szerkesztette: Dr. Freeman 2009. 01. 13. 22:35 -kor
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:41
Samorost 1 kivégezve, most küzdök a 2-vel, vagyis gondolom ez a demója. A tv-szobás pálya nagyon nagyon beteg :confused:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:45
Samorost 2 chapter one kivégezve, állatias volt. 
Csak most meg kéne venni hogy tovább játszhassak

Csak most meg kéne venni hogy tovább játszhassak

--- Internet is just a bigger floppy disk ---
Elküldve: 2009. 01. 13. 22:59
Szépen beindult a topic az biztos, csak úgy faljátok a játékokat 
Samorost 2-t le lehet tolteni (pénzért, ha legálisan kell), a teljes verzió a bongészobol fut. A CD-s kiadást most rendeltem meg egy cseh webshopból, ez elvileg ugyanaz lesz de bónuszként szerepelnek a teljes hosszúságú zenék .mp3 és .cda formátumban. Ez az egyetlen ilyen kis indie játék ami szerintem megéri az árát (szubjektív vélemény, tudom).
A Samorostról amúgy is csak az jut eszembe hogy "games are art", igazi muvészeti alkotás mindkét rész. Bár elég egyértelmu, hogy ez esetben miért sikerult így:

Samorost 2-t le lehet tolteni (pénzért, ha legálisan kell), a teljes verzió a bongészobol fut. A CD-s kiadást most rendeltem meg egy cseh webshopból, ez elvileg ugyanaz lesz de bónuszként szerepelnek a teljes hosszúságú zenék .mp3 és .cda formátumban. Ez az egyetlen ilyen kis indie játék ami szerintem megéri az árát (szubjektív vélemény, tudom).
A Samorostról amúgy is csak az jut eszembe hogy "games are art", igazi muvészeti alkotás mindkét rész. Bár elég egyértelmu, hogy ez esetben miért sikerult így:
Idézet
Samorost is an adventure/puzzle Flash game created by Jakub Dvorsky while he was a student at the Academy of Arts, Architecture and Design in Prague, department of Graphic Design and Visual Communication in 2003. Although short and simplistic in its gameplay, its surreal graphics and memorable score make the game stand out.

Elküldve: 2009. 01. 13. 23:19
Na jó, lehet hogy még én is belenézek.
Mást nem tanulok a grafikájából.

Elküldve: 2009. 01. 13. 23:56
Am visszatérva még a topicinditáshoz:
A machinarium gamét eléggé várom, a videó alapján olyasmi lesz mint ez a Samorost, csak gépesített kivitelben....
a másik amit várok a képek alapján az a Zeno Clash, ami engem személy szerint az Oddworld- Stranger's Wrath-ra emlékeztet, amit ha jól tudom sajna csak Xboxra adtak ki, meg ebben értelmet nyer az "élő munició" kifejezés
Meg a Zeno Clashben is ez a szürrealitás fogott meg.... általában ezt keresem a játékokban, szürrealitás, elvontság, absztrakt dolgok....
Jó látni h a világ másik végén is készítenek lelkes emberek jó kis gamékat....
(Dél-amerika)...
a Free
A machinarium gamét eléggé várom, a videó alapján olyasmi lesz mint ez a Samorost, csak gépesített kivitelben....
a másik amit várok a képek alapján az a Zeno Clash, ami engem személy szerint az Oddworld- Stranger's Wrath-ra emlékeztet, amit ha jól tudom sajna csak Xboxra adtak ki, meg ebben értelmet nyer az "élő munició" kifejezés

Jó látni h a világ másik végén is készítenek lelkes emberek jó kis gamékat....

a Free
Elküldve: 2009. 01. 14. 00:30
Huhú, ez a Trine valami lenyűgözően szép... rögtön a Little Big Planet jutott eszembe, amit nagyon sérelmezek, hogy nincs PC-re, de ez talán még annál is jópofábbnak tűnik. A Zeno Clash is érdekesnek tűnik, kellemesen groteszk

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|
Elküldve: 2009. 01. 14. 00:30
Mightier
A játék egy egyszerű menüvel indított. New game, Continue és Exit. Beállítási lehetőség nincs, alapból ablakban, 1024x768-ban indul, a készítők csak annak a lehetőségét vázolták hogy ezt 800x600-ra váltsuk apró ini fájl operálással. Exit-et nem kell magyarázni, értelemszerű, bár még nem használtam.
Most is ezzel játszom.
Continue alatt bepötyöghetjük a pályakódot. Igen, mint a régi szép időkben, bár még ma is használják netes játékoknál. Akkor bökjünk a new game-re!

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Az instrukciókat a régebben szokásos kép tátog, mellette szöveg gépelődik (szép passzív szerkezet, magyar tanárt csókoltatom, de fáradt vagyok.
)...na jó. mellette a szöveg lassan jelenik meg... módon kapjuk. A grafikák nem túl művésziek, elég elnagyoltak. Nem gond. Átkattogjuk az instrukciókat, minek az. (közben azért a villanásokban látom, hogy képekkel illusztrálva vezet be minket a játék alapjaiba). Máris a játék "pause menüjében" vagyok. Választhatok, hogy kinyomtatom az alaprajzot, bescanelem a kész munkám, vagy digitalizáló eszközök híján, magam rajzolom meg a patkánnyal. Utóbbit választjuk, lusták vagyunk scanelt beüzemelni, vagy felhozni a webcamot, nyomtatni meg amúgy sem fogunk, drága a papír, mi meg világválságban élünk. Ok. A rajzfelület egyszerű de tökéletesen megfelel nekünk.

Itt jön a logikai rész. Minden lényege abban rejlik hogy itt bizony mi rajzoljuk meg a pályát. Zseniális az ötlet. Vannak kristályok, melyek meghatározott mértékben emelik meg az őket körülzáró talajt. Ezekkel kell nagyrészt operálni, aztán persze bonyolódik a helyzet, egymásra épülő vagy épp két szint között mozgó kristályokkal. Izgalmas, logikázós, újszerű! Kész is vagyunk a pályával, betöltjük a központba.

Innentől a játék gyökeresen megváltozik. Egy hatalmas nyaláb kirajzolja a pályát, kiemeli a megfelelő részeket és...innentől jön a játék második része. Egy kis figrát irányítunk TPS nézetben, egyetlen interakciónk a világgal pedig az ugrás. Nem is szükséges más, hiszem maradék dolgunk csak a kis energia cellák (?) összeszedése a pályáról, valamint idővel kis pillangókat is gyűjthetünk. Később kapunk egy jetpackot, amivel nagyobb ugrásokat érhetünk el, de szüntelenül nem szálldoshatunk, valamint a pályán megjelennek ellenfelek is, először kis forgó tüskés létformák képben.

A játék grafikája nem fog állejtésre késztetni senkit. Nem esküdnék meg rá, de én azért ugrottam rá főleg erre a játékra, mert elsőre úgy gondoltam, hogy voxel technológiát használ (nem kizárt), amivel én régebben sokat foglalkoztam és nagy jövőt láttam benne (Outcast, kis techdemok). Minden esetre ide kapcsolódik egy másik fontos kis adalék, nevezetesen hogy itt nem csak a pályát alkothatjuk meg, de szinte mindent átrajzolhatunk!

A "pause menü"-ben feltűnhet a jobb alsó sarokban egy "Design Lab" felirat. Kattintsuk csak rá. Na és ez a része a játéknak, ami külön piros pontot érdemel. "Actionout"-unkat (a TPS nézetben irányított figura) teljesen átrajzolhatjuk. Majd folytathatjuk a Jetpackunkkal, de ha nagyon belejöttünk később "unlockolódik" a táj összes eleme, én például most festettem át a virágokat.

A játék zenéje körülbelül 10 mpenként ismétlődő, monoton kis prüttyögés, de egyáltalán nem zavaró és legalább más szól a menüben és más a pályákon.
A hanghatások tekintetében szintén hasonlóra számíthatunk.

Végtére is egy valóban innovatív megoldásokat felvonultató, kitűnő kis játékot kaptunk, mely ráadásul mindenki számára ingyenesen hozzáférhető a hivatalos honlapról! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Értékelés: 10/8
A játék egy egyszerű menüvel indított. New game, Continue és Exit. Beállítási lehetőség nincs, alapból ablakban, 1024x768-ban indul, a készítők csak annak a lehetőségét vázolták hogy ezt 800x600-ra váltsuk apró ini fájl operálással. Exit-et nem kell magyarázni, értelemszerű, bár még nem használtam.

Az instrukciókat a régebben szokásos kép tátog, mellette szöveg gépelődik (szép passzív szerkezet, magyar tanárt csókoltatom, de fáradt vagyok.

Itt jön a logikai rész. Minden lényege abban rejlik hogy itt bizony mi rajzoljuk meg a pályát. Zseniális az ötlet. Vannak kristályok, melyek meghatározott mértékben emelik meg az őket körülzáró talajt. Ezekkel kell nagyrészt operálni, aztán persze bonyolódik a helyzet, egymásra épülő vagy épp két szint között mozgó kristályokkal. Izgalmas, logikázós, újszerű! Kész is vagyunk a pályával, betöltjük a központba.

Innentől a játék gyökeresen megváltozik. Egy hatalmas nyaláb kirajzolja a pályát, kiemeli a megfelelő részeket és...innentől jön a játék második része. Egy kis figrát irányítunk TPS nézetben, egyetlen interakciónk a világgal pedig az ugrás. Nem is szükséges más, hiszem maradék dolgunk csak a kis energia cellák (?) összeszedése a pályáról, valamint idővel kis pillangókat is gyűjthetünk. Később kapunk egy jetpackot, amivel nagyobb ugrásokat érhetünk el, de szüntelenül nem szálldoshatunk, valamint a pályán megjelennek ellenfelek is, először kis forgó tüskés létformák képben.

A játék grafikája nem fog állejtésre késztetni senkit. Nem esküdnék meg rá, de én azért ugrottam rá főleg erre a játékra, mert elsőre úgy gondoltam, hogy voxel technológiát használ (nem kizárt), amivel én régebben sokat foglalkoztam és nagy jövőt láttam benne (Outcast, kis techdemok). Minden esetre ide kapcsolódik egy másik fontos kis adalék, nevezetesen hogy itt nem csak a pályát alkothatjuk meg, de szinte mindent átrajzolhatunk!

A "pause menü"-ben feltűnhet a jobb alsó sarokban egy "Design Lab" felirat. Kattintsuk csak rá. Na és ez a része a játéknak, ami külön piros pontot érdemel. "Actionout"-unkat (a TPS nézetben irányított figura) teljesen átrajzolhatjuk. Majd folytathatjuk a Jetpackunkkal, de ha nagyon belejöttünk később "unlockolódik" a táj összes eleme, én például most festettem át a virágokat.

A játék zenéje körülbelül 10 mpenként ismétlődő, monoton kis prüttyögés, de egyáltalán nem zavaró és legalább más szól a menüben és más a pályákon.

Végtére is egy valóban innovatív megoldásokat felvonultató, kitűnő kis játékot kaptunk, mely ráadásul mindenki számára ingyenesen hozzáférhető a hivatalos honlapról! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Értékelés: 10/8
Elküldve: 2009. 01. 14. 02:34
Ez a samorost ez nagyon beteg 
Mondjuk kicsit könnyű vót.
De jó.

Mondjuk kicsit könnyű vót.

Szerkesztette: JonesC 2009. 01. 14. 02:44 -kor
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye
Elküldve: 2009. 01. 14. 03:03
Nagyon jó leírás, sQr! Megnézem majd én is. Errol a grafikáról kicsit a terraformálással foglalkozó Perimeter jut eszembe