HWSW Informatikai Kerekasztal: OpenOffice.org tipppek, kérdések, válaszok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

OpenOffice.org tipppek, kérdések, válaszok Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:22

a saga folytatódik, hátha valaki már találkozott ilyennel, vagy beleütközik:

szóval a fájlt megnyitja lassan, de valami irdatlan memóriát felzabál, és állandóan tekeri a hdd-t (512 MB, windows xp pro sp2, ooo 2.0.2). namost ez még rendben is lenne, még lehet vele dolgozni, viszont kb. 1 órája nyomtam egy mentést, és azóta is menti, talán most ér a végére. a fájl mérete nincs 5 mega.

értetlenül állok előtte, mi a gondja. több memória kellene neki? vagy valamit számít? végig magas terhelést rak a processzorra, és nem a lemezműveletek miatt.

#182 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:24

upd: befejezte. mivel a fájl mentési dátuma a mentés megkezdésétől datálódik, ezért meg tudom nézni, meddig tartott: másfél órát. :eek: közben elmentem megebédelni.

#183 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:47

upd.: megharmadoltam a táblákat, így kezelhető méretű a memóriafoglalás. még nem próbáltam ki excelben, majd ha lesz időm, lehet, hogy egy 250 ezer cellás tábla + 250 ezer függvényhez kevés 512 mega ram, és normális, hogy 250-350 megára dagad (többre nem tud, mert elfogy a szabad memória, a page file inkább 800 mega).

Szerkesztette: special 2006. 05. 13. 21:48 -kor

#184 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 21:52

folytatva a monológomat, a sormagasság illesztése műveletet továbbra sem tudom, hol kapcsoljam ki, pedig keresem. ha ez automata, akkor jelezném itt az idelátogató fejlesztőknek, az fsf-nél munkálkodóknak, hogy ezzel valamit kellene kezdeni, mert több tízezer cellánál jelentős processzoridőt elvesz.

#185 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 12:42

Kicsit láma kérdés, de 2.0-ás OpenOfficet használok és láttam, hogy van újabb verzió, hogyan tudom ezt upgradelni 2.02-re? Csak úgy hogy rátelepítem az újat vagy van vmi más lehetőség is?

#186 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 14:41

SzVSz. csak úgy rátelepíted, és beimportálja a beállításokat, de ha valaki tud jobbat, én is kíváncsi vagyok :)

#187 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 14:57

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 1:56

sziasztok!

adott egy viszonylag nagy tábla, excel eredettel, ods-re ákonvertálva. a cellák száma nagyjából 240 ezer, ezek sima szövegek és számadatok, viszont ezekből vannak számítások (keresés, többszörösen rekurzív logikai vizsgálatok).

namost az a gond, hogy mióta dolgoztam egy csomót, mentegettem, majd bezártam, képtelen vagyok újra megnyitni, ugyanis beáll egy olyan állapotban a Calc, hogy aszondja: "Sormagasság Illesztése". És 100%-on a prociterhelés, memóriafootprint 250-350 megabájt között változik.

amellett, hogy egy éjszaka alatt talán megnyitná, van-e valami orvosság erre? kerestem google-lel, magyarul, angolul, az ooo support fórumán, faq-ot, de semmi relevánsat nem találtam eddig. nem tudom, mi haszna a sormagasság illesztésének, de fasza lenne, ha nem csinálná.

köszi előre is, ha valaki tud valamit.

Hello!

Hát ha gondolod, küld el, megnézem mi lehet vele, bár csodát nem igérek... Elkézelhető, hogy valami feldolgozási lassúság... Lehet az lenne a legjobb, hogy az IssueZillába bejelented - ha tényleg gond van csatolva fájlt amin jelentkezi a probléma...

#188 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 03:11

Idézet: Orgi - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 13:42

Kicsit láma kérdés, de 2.0-ás OpenOfficet használok és láttam, hogy van újabb verzió, hogyan tudom ezt upgradelni 2.02-re? Csak úgy hogy rátelepítem az újat vagy van vmi más lehetőség is?

Csak rátelepítés útján. Esetleg töltsd le az OpenOffice.org Premum-ot. Ugyanaz, csak több sablon, clipart van hozzá. Aktuális verzió: 2.0.2... De szerintem hamarosan lesz már 2.0.3 is.

Szerkesztette: KAMI/ACEMCP 2006. 06. 03. 03:23 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 08:49

Miért lehet az, hogy nem hajlandó kinyomtatni az Openoffice az 1/2-ed karaktert?Word alól simán megy, de ha OO-val megnyitom és nyomtatok, akkor az 1/2-ek helyét kihagyja :(

#190 Felhasználó inaktív   nega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:07

Vajon miért van az, hogy a Calc nem nevezi át a hivatkozásokat, ha azt a fájlt, amire mutatnak, más néven mentem el?
Excelben ez simán működik. (Persze mindt a két fájl meg van nyitva egyazon időben). 
Ez vajon miért van így? Vagy talán beállítható ez valahol? :think:

---

Egy újabb piros pont a Calc-nak. ;)

Van olyan .xls fájlom, amelyben több, mint 100 000 hivatkozás van egy másik fájlra (adatbiztonsági okok miatt kényszerültem erre a megoldásra). Hogy pontosan mennyi, nem tudom, mert nem számoltam össze. Több munkalapon is vannak.
Úgy 100 000 után valamikor azt monja az Excel. hogy erőforrások hiányában nem tudja elmenteni a külső hivatkozásokat. Azért mégis csak megcsinálja.

A Calc semmi féle problémát nem jelez, csak teszi a dolgát, akármennyi hivatkozás is van a munkalapon, vagy a munkafüzetben.  :up:
Opera a böngésző. UHU-Linux a rendszer NeGaLaP

#191 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:11

Nagyon sürgős lenne: Openoffice Impressben videót akarok beszúrni. VIszont a videót csak akkor méretezi akkorára, amekkora a doboz, ha a doboz kisebb, mint a videó. Tehát nem nagyítja a videót.

Ötlet?
while (!sleep) sheep++;

#192 Felhasználó inaktív   Gery Lee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 20:40

Tapasztalat:nos én úgy egy éve vettem új számítógépet...nem volt rajta ugyebár Word csak OpenOffice...nos egyszer a suliban kaptunk egy házifeladatot,melyben is egy pár oldalas újságot kellett szerkeszteni...nos ez eddig oké,de mint mondtam nem volt csak Openoffice.Nekem akkor még nem volt nyomtatóm,ezért azt a részt amit én csináltam átküldtem a haveromnak.Na erre neki nem volt openoffice ezért nem tudta megnyitni.Elmentette elvitte a suliba háátha.Erre a suliban szintén nem volt Openoffice,dettó nem tudták megnyitni.Na a vége az lett,hogy nekem szar a nyomtatóm,a haver nem tudja megnyitni,a suliban nem tudják megnyitni hááát az én részemet is más csinálta. :omg:

Tanulság?Mindig legyen Word a gépen,mert azt valószínűbb,hogy megtudják nyitni,mivel azt oktatják a suliban is... ;)

#193 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:01

Idézet: Gery Lee - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:40

Tapasztalat:nos én úgy egy éve vettem új számítógépet...nem volt rajta ugyebár Word csak OpenOffice...nos egyszer a suliban kaptunk egy házifeladatot,melyben is egy pár oldalas újságot kellett szerkeszteni...nos ez eddig oké,de mint mondtam nem volt csak Openoffice.Nekem akkor még nem volt nyomtatóm,ezért azt a részt amit én csináltam átküldtem a haveromnak.Na erre neki nem volt openoffice ezért nem tudta megnyitni.Elmentette elvitte a suliba háátha.Erre a suliban szintén nem volt Openoffice,dettó nem tudták megnyitni.Na a vége az lett,hogy nekem szar a nyomtatóm,a haver nem tudja megnyitni,a suliban nem tudják megnyitni hááát az én részemet is más csinálta. :omg:

Tanulság?Mindig legyen Word a gépen,mert azt valószínűbb,hogy megtudják nyitni,mivel azt oktatják a suliban is... ;)

Tanulság: Az OpenOffice Writer teljeskörűen kezeli az MS Word (.doc) formátumot (olvassa/írja), tessék ebben a formátumban elmenteni a dokumentumot!

:up:

(ahogyan a Calc az Excel-dokumentumokat is tudja kezelni, stb.)

...szóval mi a probléma? :think:

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 24. 21:05 -kor

#194 Felhasználó inaktív   Gery Lee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 10:36

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:01

Tanulság: Az OpenOffice Writer teljeskörűen kezeli az MS Word (.doc) formátumot (olvassa/írja), tessék ebben a formátumban elmenteni a dokumentumot!

:up:

(ahogyan a Calc az Excel-dokumentumokat is tudja kezelni, stb.)

...szóval mi a probléma? :think:

:OOO A probléma az,hogy későn jött az infó,mert már van Word... :sandor:

#195 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:50

Idézet: Gery Lee - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:40

Nyilván az OOo sem tökéletes, ahogy az MS Office sem az, azonban az, hogy te nem figyeled, hogy milyen formátumban mentesz el egy fájlt, az nehogy már a program hibája legyen... :omg:
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#196 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 20:34

(törölve)

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 25. 20:34 -kor

#197 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 00:10

Szeretnem az OOo Calc-ot hasznalni, de van egy kis gondom, kerem, segitsetek. Eddig csak MS Office 12 Beta-ban sikerult megoldanom a problemamat, de azt nem hasznalhatom, hiszen beta, raadasul a gep, amin hasznalni szeretnem elegge gyenge darab, eppen ezert az OOo 2-t is kizartam, ugyhogy jelenleg az 1.1.5-tel kiserletezem.

Van egy dbf, amit minden este calc-ban megnyitok, az A oszlop datumokat tartalmaz. Itt szeretnem autofilterrel kivalasztani az eppen aktualis datumot tartalmazo sorokat. Roviden ennyi.
Hosszabban: ha autofiltert hasznalok, akkor az A oszlop tetejen egy legordulo menubol kivalaszthatom az egyik listaelemet, ugye. De nekem arra lenne szuksegem, hogy az aktualis datum alapjan szurje (MS Office 12-ben van lehetoseg erre, tud datum alapjan ugy szurni, hogy megadja a Today-t, mint lehetoseget) , ne kelljen a listaelemek kozul kezzel megkeresni az aktualis datumot (az oka csupan az, hogy makrot szeretnek alkalmazni erre az egesz folyamatra).

Ha ostoba modon fogalmaztam meg, kerem, hogy szoljatok, mert nagyon fontos, hogy megoldast talaljak ra.
Koszonom.

Szerkesztette: ion 2006. 06. 28. 00:16 -kor

#198 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 23:48

:lama: kérdés:

Az OpenOffice magyar oldaláról letölthető bővítőcsomagok (pl. clipartok, fontok) működnek StarOffice 8 alatt is, ugye? :confused:

Köszi!

#199 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 20:49

Kérdés:
Most már rendszeres, hogy az OOo mindegyik újonan telepített pédánya, a telepítés utáni első indításnál, a személyes adatok importálásánál kifagy, és törlődik az összes személyes beállítás, billentyűkombinációk, satöbbi. (Illetve nem lehet betölteni.) Mindenkinél így van ez? Vagy bekaptam valami bugos konfig-fájlt, és törölnöm kellene?

#200 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 30. 20:57

Idézet: Hülyesamu - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 21:49

Kérdés:
Most már rendszeres, hogy az OOo mindegyik újonan telepített pédánya, a telepítés utáni első indításnál, a személyes adatok importálásánál kifagy, és törlődik az összes személyes beállítás, billentyűkombinációk, satöbbi. (Illetve nem lehet betölteni.) Mindenkinél így van ez? Vagy bekaptam valami bugos konfig-fájlt, és törölnöm kellene?

Nem emlékszem ilyesmire...

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.