HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 19:40

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 17:56

Szerk: az 1.8.1-ben még mindig hibás a HD4830 stream processzor felismerés. 640 helyett 800-at ír.

Írtam a fejlesztői fórumba a problémáról, de nem reménykedek hogy az 1.8.2-ben ki lesz javítva.  :Đ
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#602 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:31

December 12-én frissült az A's Video Converter. A 2.1.2.0-s verzió már nem japán nyelvű mint a régebbi, hanem angol. Így már könnyebben lehet használni.

Kép

32bit (x86) / 64bit (x64)
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsV...onv_2.1.2.0.zip

32bit
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsV...v32_2.1.2.0.zip
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#603 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 22:48

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 23:31

December 12-én frissült az A's Video Converter. A 2.1.2.0-s verzió már nem japán nyelvű mint a régebbi, hanem angol. Így már könnyebben lehet használni.

32bit (x86) / 64bit (x64)
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsV...onv_2.1.2.0.zip

32bit
http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/avc/AsV...v32_2.1.2.0.zip

Ez milyen vgaval kellene hogy menjen? mert nekem checkfilter failedet ir ki aztán utána nem tudok semmit állítgatni a progiban.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#604 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 23:03

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 23:48

Ez milyen vgaval kellene hogy menjen? mert nekem checkfilter failedet ir ki aztán utána nem tudok semmit állítgatni a progiban.

Már volt régebben is belinkelve és már akkor is volt róla szó, hogy ez egy AVIVO converter klón hasonlóan az ATI Xcoder-hez, tehát ATI kártyával működik.

Én is most próbálgatom, sikerült mindehol bepipálni a gpu-használatot (3 helyen is kell :D), de eddig még nem mozdult meg a gpu használat %-os kijelzője. Amúgy nagyon okos, jóval többet tud mint az ATI Tray Tools-ban levő Xcoder. Nem értem hogy Ray Adams miért nem foglalkozik a konverterrel kicsit jobban, pedig a hivatalos fórumon többen felajánlották a segítséget neki már. A kötegelt (batch) feldolgozást már megírták helyette és mégse teszi bele...  :reklamacio:

Ha Geforce-ra kell program akkor a 17-dik oldalon linkeltem be egy újabb CUDA támogatást kapott programot a Movavi Video Convertert. Ezt is ugyanúgy faszán lehet konfigurálni a kodekek szempontjából, hanem jobban  :up:

http://www.movavi.com/cuda.html

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 23. 23:45 -kor

#605 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 08:41

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 19:38

Pedig lehet kevesebb driver bajok lennének ha már az RTM verziót használnád.
Persze ez csak elméleti feltevés.

eddig nem volt. majd par honap mulva ujratelepitek.

#606 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 10:24

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 0:03

M
Ha Geforce-ra kell program akkor a 17-dik oldalon linkeltem be egy újabb CUDA támogatást kapott programot a Movavi Video Convertert. Ezt is ugyanúgy faszán lehet konfigurálni a kodekek szempontjából, hanem jobban  :up:

Hát én kipróbáltam.Virtualdubbal kódolva 45 perc egy kinézett video ezzel a Movavival meg 1 óra.
szal valami egyenlőre nem stimmel. Divxre akartam kódolni ugyanazokkal a beállításokkal.
Szal egyenlőre nem látom hogy nagyon használná a vgat.
Hogy lehetne azt megtudni hogy használatban van e a VGA?csak mert ez a progi nem nagyon akarja kiirni a kis cseles.

Szerkesztette: SATAN 2009. 12. 24. 10:43 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#607 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 14:44

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 10:24

Hát én kipróbáltam.Virtualdubbal kódolva 45 perc egy kinézett video ezzel a Movavival meg 1 óra.
szal valami egyenlőre nem stimmel. Divxre akartam kódolni ugyanazokkal a beállításokkal.
Szal egyenlőre nem látom hogy nagyon használná a vgat.
Hogy lehetne azt megtudni hogy használatban van e a VGA?csak mert ez a progi nem nagyon akarja kiirni a kis cseles.

gputerheltsegbol?

#608 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 15:32

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 19:04

Megjelent a CoreAVC 2.0.0, cuda 2.3 támogatással.

http://www.hdtvinfo.eu/news/hd-video-forma...0-released.html

Ha jól látom ezzel megoldódik az újabb h.264-el készített filmek dekódolása. Az 1.9.5.0-át kikapcsoltam úgy 2 hónapja, mert sorra jöttek olyan filmek amelyek helytelenül lettek megjelenítve.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#609 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 15:42

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:44

gputerheltsegbol?

és azt mivel szokás nézegetni?

#610 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 17:00

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:32

Ha jól látom ezzel megoldódik az újabb h.264-el készített filmek dekódolása. Az 1.9.5.0-át kikapcsoltam úgy 2 hónapja, mert sorra jöttek olyan filmek amelyek helytelenül lettek megjelenítve.

A media player home cinema-ban ingyenes a dxva h.264 codec, ráadásul megy ati-n és nvidia-n is.
Fel lehet rakni külön csak a codecet is...
http://xvidvideo.ru/

#611 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 08:23

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:42

atinal mukodik a gpuzvel pl. ugy emlexem, hogy gtxnel is jo volt - a korabbi kartyaknal mas kiesett :)

#612 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 17:59

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:32

Cudaval eddig sem volt gond nálam :think:
Engem inkább az új optimalizációk érdekelnek, mert haver laptopján akadnak a 4+mbit-es filmek, ezzel talán már nem fognak.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#613 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 18:00

Idézet: SATAN - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 15:42

GPU hőfoknak is illene emelkednie szvsz :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#614 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 20:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 17:59

Cudaval eddig sem volt gond nálam :think:
Engem inkább az új optimalizációk érdekelnek, mert haver laptopján akadnak a 4+mbit-es filmek, ezzel talán már nem fognak.

Én szoktam rengeteg anime-ot is tolni és mivel azok ugye napi/heti rendszerességgel jönnek ki, igen gyorsan látható ha valami gebasz van. Az egyik fansub csapat fel is hívta a figyelmet erre:

Idézet

*** For CoreAVC Users ***

If you don’t know what CoreAVC is, this probably doesn’t concern you.  If the video plays fine, this doesn’t concern you.

The current version of CoreAVC (1.9.5) cannot handle properly a new feature recently added into the x264 encoder, therefore, with this encode, you WILL see graphical “mess ups” if you are using CoreAVC .  You can use alternative h264 decoders like ffmpeg-mt, DivX, DiAVC that are just as fast, and ffmpeg-mt for example comes with CCCP already, it just needs to be enabled.  Come in IRC if you need further assistance.

The issue is supposedly fixed in CoreAVC 2, which hasn’t a release date yet.  CoreAVC with CUDA on is said to be okay.

Nálam is jelentkezett rögvest, mert én is azt a verziót használtam, lévén nem volt újabb. Blokkosodott a kép gyors és kevésbé gyors mozgásnál, mintha egy 1000 éves mpg-t néznél, de még annál is durvábban. Ez az új verzió megoldotta a problémát. És bár ahogy ők és Te is említetted, hogy Cudával elvileg nincs gond, nálam mégis előjött, pedig én is Cuda-t használok.

@krisz123

Azért nem használok DXVA-t, mert a filmjeim kb. fele megy vele rendesen, a másik fele jobb esetben nem használja, rosszabb esetben használja de csak szétesik a kép tőle. CUDA, meg ugye nem GPU rendert használ, mint a DXVA, hanem a CPU számításait hajtja végre GPU-n. tehát szoftver render egy bazi gyors GPU-n. így nem lehet elvileg kompatibilitási gond és a CPU használat a DXVA-hoz hasonlóan 0 közeli ;)

#615 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 20:35

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 21:21

Azért nem használok DXVA-t, mert a filmjeim kb. fele megy vele rendesen, a másik fele jobb esetben nem használja, rosszabb esetben használja de csak szétesik a kép tőle.

Te is media player home cinema-t használsz ? Tudom nagy a hype hogy ez a program az überfasza meg minden, de nem csak ez tudja a DXVA-t ha már szóba került. Próbálgass ki más lejátszókat mert lehet hogy nem is a hardveres DXVA a szar hanem az említett szoftver.

#616 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 20:44

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 20:35

Te is media player home cinema-t használsz ? Tudom nagy a hype hogy ez a program az überfasza meg minden, de nem csak ez tudja a DXVA-t ha már szóba került. Próbálgass ki más lejátszókat mert lehet hogy nem is a hardveres DXVA a szar hanem az említett szoftver.

Igen azt használom már vagy 3 éve. Régebben RadLight-ot, BSPlayert használtam, de ez a Divx-es korszakban volt. Most már jó ideje csak HD filmeket gyűjtök. Ha tudsz alternativát, akkor légyszi ajánlj valamit ami nem a VLC, mert azt utálom :)

#617 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 21:30

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 21:44

Igen azt használom már vagy 3 éve. Régebben RadLight-ot, BSPlayert használtam, de ez a Divx-es korszakban volt. Most már jó ideje csak HD filmeket gyűjtök. Ha tudsz alternativát, akkor légyszi ajánlj valamit ami nem a VLC, mert azt utálom :)

Én VLC-t használok évek óta mert nem pixeles a kép.  :Đ
Tudom nehéz használni a googlet és körül nézni. Fejből most had ne vágjam 10 vagy több program nevét ezért kerestem neked párat:

Media Player 10/11/12
Elecard AVC HD Player
Kmplayer
Cyberlink PowerDVD 7/8
Xbmc
MediaPortal
WinDVD
ArcSoft TotalMedia Theatre
Roxio CinePlayer

De még biztos találsz ha keresgetsz  ;)
Az meg megint más tészta hogy van DXVA 1.0 és 2.0, a 2.0 csak vista/win7 alatt működik. Meg ugye nem mindegyik videokártya tud mindent hardveresen gyorsítani.

#618 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 21:51

Amúgy kíváncsi lennék, hogy ezzel a CoreAVC 2.0-val minimum mekkora teljesítményű CUDA-s videokártya kellene hogy két blu-ray streamet faszásan vigye. Mert ugye a mostani DX11-es kártyákban benne van a hardveres dual DxVA.

#619 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 22:27

* a mediaportal csak kodeken keresztul csinalja meg, ami 780gs chipsettel nagy rakas sz*r volt...
* xbmc nem tamogat dxvat. csak linux alol vdpaut (nv), de azzal szinte minden megy, mint ami swesen.
* mpchc alol ugyanazokat a hibakat tapasztaltam mint kodekkel.

allitolag nv alol nincs annyi szopas a dxvaval (nem probaltam). en swesen xbmct hasznalok win alol.

#620 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 22:35

Idézet

AMD-nél:
Döbbenet hogy 43 db 1080p-s filmből 16 film nem felel meg az UVD követelményeinek mert túl magas ref.frames értékkel lettek elkészítve. A legdurvább film a:

Idézet

nVidiánál:
Már sokkal rózsásabb a helyzet. Itt már szinte minden film ment DXVA-val, de csak szinte hiszen:

http://logout.hu/cikk/hd_filmek_lejatszasa..._az_a_cuda.html
http://logout.hu/bejegyzes/stevve/dxva_ati...a/hsz_1-50.html

epp a chipset miatt vettem amds platformot htpcnek... mondhatom megerte.  :omg: a haver a kis szaros atom procijaval ionnal megtamogatva ketszer lekorozi a 780g+a2 parositasomat videolejatszasi szempontbol.

Szerkesztette: arn 2009. 12. 25. 22:38 -kor

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.