HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 25. 22:46

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 20:44

Igen azt használom már vagy 3 éve. Régebben RadLight-ot, BSPlayert használtam, de ez a Divx-es korszakban volt. Most már jó ideje csak HD filmeket gyűjtök. Ha tudsz alternativát, akkor légyszi ajánlj valamit ami nem a VLC, mert azt utálom :)

Csatlakoznék én is az ajánlatkéréshez.
Az ok pedig egyszerű: lehet, hogy "csak ki kellene próbálni párat", de a fentiek alapján látszik, hogy ez nem olyan problémamentes. 10+ lejátszót végignézni mondjuk 10+ filmmel, hogy mi megy rendesen és mi nem...

Eddig nálam így nézett ki:
winxp + mplayerc + ffdshow. Ez hibátlan volt. Mostanában próbáltam ki az winxp + mplayerc + coreavc kombót, nem volt rossz, de plusszt sem vettem észre, hiába a cuda... Az mpchc (dxva)-val pedig voltak gondok.

Most win7 alatt az mpchc x64-et próbáltam, de a dxva nem ment, gond meg kb. minden második filmnél volt vele. Belassul, akad, lehal, szar a képarány, stb...

#622 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 22:49

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 21:30

Én VLC-t használok évek óta mert nem pixeles a kép.  :Đ
Tudom nehéz használni a googlet és körül nézni. Fejből most had ne vágjam 10 vagy több program nevét ezért kerestem neked párat:

Media Player 10/11/12
Elecard AVC HD Player
Kmplayer
Cyberlink PowerDVD 7/8
Xbmc
MediaPortal
WinDVD
ArcSoft TotalMedia Theatre
Roxio CinePlayer

De még biztos találsz ha keresgetsz  ;)
Az meg megint más tészta hogy van DXVA 1.0 és 2.0, a 2.0 csak vista/win7 alatt működik. Meg ugye nem mindegyik videokártya tud mindent hardveresen gyorsítani.

Neveket én is tudok fejből vagy 10-et, letölteni is tudok ahhoz sem kell tehetség, de nem fogok 10 lejátszót kipróbálni és tönkrekúrni az Oprendszert, mindenféle lejátszóval együtt telepedett kódekkel. Ezért kérdeztem, hogy mit javasolsz, nem azt, hogy mik vannak. Mellesleg az MPC home cinema valóban az egyik legjobb lejátszó amit olyan mélységig testre szabhat az ember, hogy ihaj-csihaj. Ami film DXVA-val nem ment ezzel az más általam próbált DXVA képes lejátszón sem ment. Ennek egészen prózai oka van. Azon filmeket melyet nem megfelelő h.264 profillal kódoltak, nem is fog menni soha. Erre nyújt megoldást a CUDA gyorsított CoreAVC, ami viszont tuti a létező legjobb szoftveres megoldás HD film dekódoláshoz.
Ezért én még mindig azt mondom, ha probléma mentes lejátszást akarok a szűz OP rendszerhez mindössze egy MPCHC és egy CoreAVC kell, kellően erős proci esetén még az sem. Az legyen a legnagyobb bajom az életben, hogy 1 hónapot kellett CUDA nélkül élnem amíg ki nem javították a "bug"-ot a soron következő CoreAVC kiadásban. Addg visszakapcsoltam az MPCHC saját h.264-es kódekjét, ennyi ...

Szerkesztette: Rodrigez07 2009. 12. 25. 22:55 -kor

A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#623 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 23:44

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 23:49

Neveket én is tudok fejből vagy 10-et, letölteni is tudok ahhoz sem kell tehetség, de nem fogok 10 lejátszót kipróbálni és tönkrekúrni az Oprendszert, mindenféle lejátszóval együtt telepedett kódekkel. Ezért kérdeztem, hogy mit javasolsz, nem azt, hogy mik vannak.

Tudtommal most nem az MPCHC + CoreAVC kombóról volt szó (legalábbis nem ezt kérdezted), nem is értem miért hoztad fel ezt most. A CoreAVC képességét nem is vitattam ebből a szempontból. Talán szépet akartál írni...  :)  A véleményem pedig az hogy mint az írásodból kiderül: sose próbáltál az MPCHC és "talán" a VLC-n kívül más DXVA képes playert ezért ne szóld le más lejátszók képességeit a tapasztalatod hiánya miatt. Ezekután pedig bárhogy próbálod kimagyarázni magad, egyszerűen nem hiszem el.  ;)
Én szívemszerint ajánlanám a VLC-t, nekem ez eddig nagyon jól bevált mivel egyszerű. Arról viszont nem tehetek hogy utálod. Részemről ez a téma a problémádról befejezve.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#624 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 00:12

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 23:27

en swesen xbmct hasznalok win alol.

Volt már ebben a topikban is belinkelve opengl alapú lejátszó. Egyszer meg kellene nézni hogy az milyen gpu terheléssel dolgozik.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#625 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 08:57

Nekem az mpc-hc eddig mindent vitt mindenféle kockásodás nélkül.
Ami nem megy dxva-val, az megy nélküle.
De az esetek 99%-ban, ha a h.264 levelt 5.1-ről átírom 4.1-re azok is mennek.
És ezzel nem "kúrsz el" semmit az oprendszerben, mert semmit sem telepít.
Töltsd le az utolsó bétát:
http://xvidvideo.ru

Szerkesztette: krisz123 2009. 12. 26. 08:58 -kor

#626 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 09:49

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 23:44

Tudtommal most nem az MPCHC + CoreAVC kombóról volt szó (legalábbis nem ezt kérdezted), nem is értem miért hoztad fel ezt most. A CoreAVC képességét nem is vitattam ebből a szempontból. Talán szépet akartál írni...  :)  A véleményem pedig az hogy mint az írásodból kiderül: sose próbáltál az MPCHC és "talán" a VLC-n kívül más DXVA képes playert ezért ne szóld le más lejátszók képességeit a tapasztalatod hiánya miatt. Ezekután pedig bárhogy próbálod kimagyarázni magad, egyszerűen nem hiszem el.  ;)
Én szívemszerint ajánlanám a VLC-t, nekem ez eddig nagyon jól bevált mivel egyszerű. Arról viszont nem tehetek hogy utálod. Részemről ez a téma a problémádról befejezve.

Kiskomám, hogy te mit hiszel el az szerintem az itt jelen lévők zömét hidegen hagyja  ;) Felültél egy magas lóra csak magad sem veszed észre, hogy az nem is ló csak póni és biza döglött :)
Felhomályosításként: bizony itt a MPCHC+CoreAVC-ről volt szó. Már csak azért is mert én hoztam fel, csak jobban tudom. Méghozzá a 2.0-ás Core hírre reagáltam, hogy remélem javították a bug-ot. Majd krsiz123-nak írtam miért preferálom a CoreAVC a DXVA-val szemben. Mellesleg mind PowerDVD-vel ,mind WinDVD-vel rendelkezem, úgyhogy itt szintén bakot lőttél. tehát volt összehasonlítási alapom. Úgy ugrasz itt nekem mintha anyádat vettem volna a számra, holott ajánlást kértem nem felsorolást Te észlény. Ha nem tudsz ajánlani az általam nem kedvelt VLC-n kívül mást az minden bizonnyal azért lehet, mert soha nem próbáltál ki mást azon kívül, pont úgy ahogy szerinted én sem az MPC-n kívül ;) Úgy gondolod ha félig elolvasol egy kommentet majd gyorsan összeguglizol valamit, majd leteremtesz, mintha kb. a haláltáborok létezését cáfolnám akkor okos leszel? Szerintem itt a többség hamarabb próbált ki DXVA-t, minthogy neked olyan képes VGA-d lett volna! Szal vegyél vissza, szerintem jobban jársz ;)

#627 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 09:59

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 0:12

Volt már ebben a topikban is belinkelve opengl alapú lejátszó. Egyszer meg kellene nézni hogy az milyen gpu terheléssel dolgozik.

hogy jon ide az opengl a videogyorsitashoz?  :think: semmi koze a kettonek egymashoz, max annyi hogy a videobuffert mashogy nyomja ki. a videodekodolas swesen tortenik (ffdshow alapu).

menuanimaciok, spektrumanalizatorok, meg ilyesmi miatt opengl - az ujabb amugy mar dxes lesz.

Szerkesztette: arn 2009. 12. 26. 10:00 -kor

#628 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:02

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 23:44

en sem tapasztaltam elterest a kodek alapu es az mpchc belso kodekje alapjan elterest dxva alatt. mindketto ugyanugy, ugyanakkor bugzott.

#629 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 11:12

arn ha nem értetted meg amit írtam akkor sajnálom. Az opengl-t nem a videogyorsítás (dxva) miatt írtam hanem a gpu-terhelés miatt. Innét egyszerű következtetni, hogy a cuda is gpu-terheléssel dolgozik. A dxva meg nem a shadereket terheli.
A másikat meg agyon kombinálod  :Đ  nem erről van szó.

Rodrigez07 először TE hoztad fel a CoreAVC nélküli MPCHC kérdést, hiszen ezt kérdezted tőlem. Most miért akarod elterelni a témát ?  :)
A személyeskedésedre meg no komment.

Idézet

Szerintem itt a többség hamarabb próbált ki DXVA-t, minthogy neked olyan képes VGA-d lett volna!

Ez tetszett a legjobban  :Đ

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 26. 11:19 -kor

#630 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 15:30

LightWave v9.6.1 gpu gyorsítással:
http://www.newtek.com/forums/showthread.ph...7337#post957337
http://www.newtek.com/lightwave/core/light...es_Document.pdf

#631 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 18:40

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 11:12

arn ha nem értetted meg amit írtam akkor sajnálom. Az opengl-t nem a videogyorsítás (dxva) miatt írtam hanem a gpu-terhelés miatt. Innét egyszerű következtetni, hogy a cuda is gpu-terheléssel dolgozik. A dxva meg nem a shadereket terheli.

Rodrigez07 először TE hoztad fel a CoreAVC nélküli MPCHC kérdést, hiszen ezt kérdezted tőlem. Most miért akarod elterelni a témát ?  :)
A személyeskedésedre meg no komment.

Ez tetszett a legjobban  :Đ

Ha beidézel egyetlen sort is ami igazolja, hogy én CoreAVC nélküli lejátszásra vágyom, akkor keresztbe szopok egy stadion négert. egy esetleges másik lejátszó, nem azt jelenti, hogy ohne CoreAVC. Csak te nem veszed észre, hogy lételemed kötözködés, holott erre egy egyébként teljesen normál hangvételű topic-ban semmi szükség. Érdekes módon itt mindenki tud normálisan válaszolni rajtad kívül és ha valaki eltérő állásponton van akkor az egy értetlen barom. Goodspeed és bogdan mester egyvelegéhez tudnálak hasonlítani...

#632 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 22:25

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 19:40

Ha beidézel egyetlen sort is ami igazolja, hogy én CoreAVC nélküli lejátszásra vágyom,

Az MPCHC dxva hibáiról volt szó amiről TE is írtál, hogy tapasztaltad, nem pedig a coreavc hibájáról.
Itt kérdeztél engem a dxva képes lejátszókról, nem pedig a dxva+coreavc-ról.

Idézet

Igen azt használom már vagy 3 éve. Régebben RadLight-ot, BSPlayert használtam, de ez a Divx-es korszakban volt. Most már jó ideje csak HD filmeket gyűjtök. Ha tudsz alternativát, akkor légyszi ajánlj valamit ami nem a VLC, mert azt utálom

Hogy mire vágysz azt én nem tudom kitalálni, csupán az írásodat tudom elolvasni. DXVA hibáról írtál, arra lett válaszolva.

#633 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 22:41

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 11:12

igy sem ertem a mondanivalod... az xbmc nem tamogat se dxvat, se cudat win alol. csak swesen tud videot dekodolni. linux alol van vdpau.

#634 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 23:50

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 22:25

Az MPCHC dxva hibáiról volt szó amiről TE is írtál, hogy tapasztaltad, nem pedig a coreavc hibájáról.
Itt kérdeztél engem a dxva képes lejátszókról, nem pedig a dxva+coreavc-ról.

Hogy mire vágysz azt én nem tudom kitalálni, csupán az írásodat tudom elolvasni. DXVA hibáról írtál, arra lett válaszolva.

így van, de egy szóval sem mondtam, hogy én DXVA-t akarok ;) Különben nem érdeklődtem volna hevesen, hogy javították-e a CoreAVC-s bug-ot vagy feature hiányt. A DXVA-t Krisz vetette fel mint alternativát, arra írtam, hogy kipróbáltam de a filmek nagy részénél vagy hibák voltak vagy nem is volt gyorsítás. Ezért ragaszkodok továbbra is a CoreAVC-hez, mert azzal eddig a mostanában jelentkező pár hibás filmen/anime-on kívül MINDEN ment fasznátosan és ez a "hiba" is javításra került a 2.0-ás verzióban. Tehát minek váltsak vissza egy olyan működési módra amely jócskán be van korlátozva a Core megoldáshoz képest. Főleg Ati-n, emlékszem, hogy a filmek 1/4-e ha ment DXVA-n keresztül, mikor 4850-em volt. A GTX260 sokkal szélesebb skálán mozog a lejátszott filmek tekintetében, de erről írtak a PH! tesztben is. A sok ref. képkockával bíró filmeken az Ati hamarabb eldobja az ütőt.

#635 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 08:53

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 23:50

így van, de egy szóval sem mondtam, hogy én DXVA-t akarok ;) Különben nem érdeklődtem volna hevesen, hogy javították-e a CoreAVC-s bug-ot vagy feature hiányt. A DXVA-t Krisz vetette fel mint alternativát, arra írtam, hogy kipróbáltam de a filmek nagy részénél vagy hibák voltak vagy nem is volt gyorsítás. Ezért ragaszkodok továbbra is a CoreAVC-hez, mert azzal eddig a mostanában jelentkező pár hibás filmen/anime-on kívül MINDEN ment fasznátosan és ez a "hiba" is javításra került a 2.0-ás verzióban. Tehát minek váltsak vissza egy olyan működési módra amely jócskán be van korlátozva a Core megoldáshoz képest. Főleg Ati-n, emlékszem, hogy a filmek 1/4-e ha ment DXVA-n keresztül, mikor 4850-em volt. A GTX260 sokkal szélesebb skálán mozog a lejátszott filmek tekintetében, de erről írtak a PH! tesztben is. A sok ref. képkockával bíró filmeken az Ati hamarabb eldobja az ütőt.

amiket videokat feltoltottek a phes tesztben, azok xbmc alol mind franyon mentek: viszont a madaras reszhez az a2 mar keves, de a vdpaus verzionak az sem okozott problemat egy ionon.  ;)

#636 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:04

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 20:40

az 1.8.1-ben még mindig hibás a HD4830 stream processzor felismerés. 640 helyett 800-at ír.

Írtam a fejlesztői fórumba a problémáról, de nem reménykedek hogy az 1.8.2-ben ki lesz javítva.  :Đ

Mégis kijavította az 1.8.2-ben.  :respect:

http://www.ozone3d.net/smf/index.php/topic...85.html#msg5385

Dx11/DirectCompute Fluid Simulation

Kép

>> video <<  :eek:

Download Fluid3D V1.1

Ha már a másik topikban is szó volt róla akkor ide is beteszem a SmallptGPU-t.

Kép

>> SmallptGPU v1.4 OpenCL Ray-Tracing demo <<

Lehet még ilyemiket is csinálni benne:

Kép Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép

>> Leírás <<

Szerkesztette: Chabi 2009. 12. 30. 18:05 -kor

#637 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 19:01

DVDFab
http://www.dvdfab.com/download.htm

DVDFab 6.0.2.0
File to Mobile

Idézet

New: Both DXVA and CUDA GPU acceleration are supported, and user can choose which one to be used. Note: you may need update graphic card driver to enable CUDA.
New: Currently only H264/VC1 in M2TS files are supported for GPU acceleration. MKV and other file formats will be supported later.

DVDFab 6.1.2.0
Blu-ray to Blu-ray

Idézet

New: CUDA and DXVA GPU acceleration are supported to speed up video decoding.

JPEG2000 encoder on CUDA
http://cuj2k.sourceforge.net/

#638 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 08:09

az a tuzes ize jol nez ki, de eleg lassu... 28-30fps

#639 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 08:38

Idézet: arn - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 9:09

az a tuzes ize jol nez ki, de eleg lassu... 28-30fps

A processzort és a gput mennyire terheli ?

#640 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 09:40

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 8:38

A processzort és a gput mennyire terheli ?

procit egyaltalan nem terheli, a gput 100%ra, fogyasztasos terheles alapjan meg kb mint egy jatek.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.