HWSW Informatikai Kerekasztal: GPGPU - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPGPU OpenCL/DirectX CS/nVidia CUDA/ATi Stream Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:14

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 10:55

Hosszútávon nem lesz cuda only, az nv is támogatja az opencl fejlesztéseket, de most nem írom le ugyanazt mint 1 oldallal előrébb.  :D

ezzel megint csak mi jarunk megint szarul - jon vmi, elterjed, aztan dobjak es utana megint vmire varni kell. pedig marha jo lenne, ha gpu mindenfele munkaban reszt venne.

#82 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:15

Idézet: Yany - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 11:14

Ezt leírnád pár szóban, hogy micsoda is? Úgy értem, hogy mire jó ez a GPU feldolgozási akármi? És miért fontos GPU-n végezni? Ez is olyan lassú, amihez egy CPU már kevés? Realtime dologról van szó, vagy csak gyorsított feldolgozásról?

hat mert gyorsabb :) audio eseten realtime dolgoknal szokott erdekes lenni a dsp.

#83 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 10:53

Nemtudom hogy hol melyik hírben olvastam az új nv-s mobil gpu-król, Abu is megjegyzett valami olyasmit hogy ezek már méltó ellenfelei lesznek a mobil HD4x családnak, dia is volt az új gpu-k számítási teljesítményéről. Ha esetleg valaki tudja melyik volt az linkelje be pls. Nem találom  :mad:
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#84 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 11:11

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 11:53

Nemtudom hogy hol melyik hírben olvastam az új nv-s mobil gpu-król, Abu is megjegyzett valami olyasmit hogy ezek már méltó ellenfelei lesznek a mobil HD4x családnak, dia is volt az új gpu-k számítási teljesítményéről. Ha esetleg valaki tudja melyik volt az linkelje be pls. Nem találom  :mad:

Gondolom nem erre gondoltál, de azért belinkelem :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Itt is van némi info:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForc...0M.14558.0.html

De ez nem a gpgpu topic?  :p  :Đ
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#85 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 11:22

Idézet: Yany - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 11:14

Ezt leírnád pár szóban, hogy micsoda is? Úgy értem, hogy mire jó ez a GPU feldolgozási akármi? És miért fontos GPU-n végezni? Ez is olyan lassú, amihez egy CPU már kevés? Realtime dologról van szó, vagy csak gyorsított feldolgozásról?

Én sem értek az audio feldolgozáshoz mint írtam, de megpróbálom egy kicsit érthetővé tenni.  :D
Vegyünk egy átlag 4 magos procit (kb 40-50Gflop teljesítményű) szerintem ez realtime feldolgozásnál biztos full terhelésen lesz 6-8 effektnél ha tömörítetlen riff audioval dolgzol, ellenben egy 8600GT gpu-val segített processz mint látható simán elvitte a 10-12 effektet is. Gyorsítás ? Mondjuk ha egy 2 órás film hangot javítasz jóval tovább tart csak a cpu-val. Nem véletlenül találták ki a dsp procis kártyákat.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#86 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 11:25

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 12:11

Gondolom nem erre gondoltál, de azért belinkelem :)

De ez nem a gpgpu topic?  :p  :Đ

Nem benchmarkra gondoltam. Olyasmire emlékszem hogy 144(?) Gflops volt feltüntetve az egyik mobil gpu-nál.

gpgpu topik = foglalkozzunk a gpuk számítási teljesítményével mivel ez szorosan hozzákapcsolódik a  témához  :D

#87 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 11:59

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 12:25

Nem benchmarkra gondoltam. Olyasmire emlékszem hogy 144(?) Gflops volt feltüntetve az egyik mobil gpu-nál.

gpgpu topik = foglalkozzunk a gpuk számítási teljesítményével mivel ez szorosan hozzákapcsolódik a  témához  :D

Kép
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#88 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 22:03

Én voltam a hülye sorry. Tudom mobil gpu-t írtam, de IGP-re gondoltam.  :omg:

Azthiszem HOC hír volt. kb 1-2 hónapos.

#89 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 22:51

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 14., kedd - 23:03

Én voltam a hülye sorry. Tudom mobil gpu-t írtam, de IGP-re gondoltam.  :omg:

Azthiszem HOC hír volt. kb 1-2 hónapos.

:omg:

Hát csak ennyit találtam:

Idézet

Damit kommt die Grafikeinheit des GeForce 9400 immerhin auf eine, für einen IGP durchaus beachtliche, theoretische Rechenleistung von 67,2 GFLOPs (MADD+MUL) und die GeForce-9300-mGPU immerhin noch auf 57,6 GFLOPs.

http://ht4u.net/news/2479_nvidia_praesenti...ard-chipsaetze/

#90 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 23:56

Majd valamelyik nap feltúrom a netet a  hír miatt. Nem hagy nyugodni.  :D

3D gyorstás a neten

S3 Graphics S3FotoPro Quick Review

Egy kis amerikai cég videokártyára ültette át a Kaspersky Lab víruskereső szoftverét.

Kép

2007.09.13   Mi meg itt görcsölünk még mindig a desktop pc-ken.  :omg:

Kaspersky Anti-Virus 2009
http://www.software4students.co.uk/Kaspers...YR-details.aspx

Idézet

New features include SafeStream technology for faster scanning…
  :eek:

Szerkesztette: Chabi 2009. 04. 15. 00:33 -kor

#91 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 15. 23:28

GPU Caps Viewer 1.7.0 Available With CUDA Support

Kép
http://en.expreview.com/2009/04/15/gpu-cap...da-support.html

Ööö tehát a GF8/9 széria csak a CUDA 1.1-el kompatibilis ? Mert már jóideje van 2.0 és nemrég jelentették be a 2.1-et is. 2009 végén jön a Cuda 3.0-s verziója  :omg:

Lehet hogy a GF8/9 szériát nem fogják támogatni az újabb cuda-ra fejlesztett szoftverek ? Nagy kár lenne.

#92 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 00:12

már 2.2-nél tartanak :)

#93 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 08:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 1:12

már 2.2-nél tartanak :)

Most április 8-án még csak a béta 2.2 volt elérhető, a végleges nem.  :rolleyes:  Vagy azóta változott ?

#94 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:39

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 9:20

Most április 8-án még csak a béta 2.2 volt elérhető, a végleges nem.  :rolleyes:  Vagy azóta változott ?

Fogalmam sincs csak láttam valamelyik újabb fw ridmijében a cuda 2.2 supportot :)

#95 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:48

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 0:28

Ööö tehát a GF8/9 széria csak a CUDA 1.1-el kompatibilis ? Mert már jóideje van 2.0 és nemrég jelentették be a 2.1-et is. 2009 végén jön a Cuda 3.0-s verziója  :omg:

Lehet hogy a GF8/9 szériát nem fogják támogatni az újabb cuda-ra fejlesztett szoftverek ? Nagy kár lenne.

Ez annyira nem gond. A legtöbb szoftver még mindig Cuda 1.1-re készül, így minden GeForce-on fut. Az új fejlesztésű szoftvereket, meg nem CUDA-ra, hanem OpenCL-re fogják írni, lévén a CUDA a PC-s iparágban halottnak tekinthető. :)
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#96 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 09:50

ahhoz kepest eleg sokminden jelenik meg ra  :Đ inkabb ugy fogalmaznek, hogy az opencl meg nem szuletett meg.

amugy miben ternek el ilyenkor a verzioknal?

#97 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 10:02

Hát én is szeretném már látni azt a nagy OpenCL-es szoftveráradatot, mert eddig semmi ilyennel nincs elkényeztetve a piac. Bár én is a szabványosításban látom a jövőt, de attól még nagyon örülök, hogy van olyan szoftver mint a CUDA kompatibilis CoreAVC ami az összes mkv-mat (ez kb 1500 fájl) csont nélkül viszi! Ati terén meg ilyet sajna nem találtam. Mert bár az újabb MPC Home cinema alatt ment a hardware-es gyorsítás a filmek zömével, ahol nem ment ott biza szétesett a kép vagy még rosszabb dolog történt. Szal kikapcsoltam a GPU gyorsítást. CoreAVC-vel pedig 2 kivétellel minden ment és ahol nem ment ott sem kavart be. Szal amíg nincs OpenCL vagy Ati Stream dömping én üdvözlök minden alternatív megoldást, mint amilyen a CUDA is. Meg ugye az OpenCL-t akár az NV is támogathatja, sőt mondták, hogy nem is zárkóznak el előle.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#98 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 10:17

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 11:02

Hát én is szeretném már látni azt a nagy OpenCL-es szoftveráradatot, mert eddig semmi ilyennel nincs elkényeztetve a piac.

Kb 4 hónapja jelentették be hogy elkészült a szabvány. Milyen szoftver áradatot akarsz 4 (3.5) hónap alatt ?

Abu85

Szerintem a CUDA-nak csak a desktop piacon nincs nagy jövője, az ipari rendszereknél annál inkább van értelme direkt optimalizálni a szoftvereket ha már a hardware adott hozzá.

Szerkesztette: Chabi 2009. 04. 16. 10:22 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 10:29

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 11:17

Kb 4 hónapja jelentették be hogy elkészült a szabvány. Milíen szoftver áradatot akarsz 4 (3.5) hónap alatt ?

Semmilyet. Csak a szabvány elkészülte után/óta olyan szinten fellengzősre vették a figurát és annyira le lett sajnálva a CUDA, mintha valamit már le is tettek volna OpenCL-el az asztalra a szabvány elkészültén kívül. Számomra mindigis a kézzel fogható dolgok voltak vonzóak. Ez kb. olyan, mint akinek van egy csinos barátnője, de ő inkább a falon lévő Jessica Alba poszterre veri ki :) De mint mondottam volt, én is a szabványokban hiszek, a saját API-k általában a kukában kötnek ki, mint anno a pár szép évet megélt Glide/Metal API-k is. NV részről sem érzem annyira vészesnek ezt a GPGPU dolgot, mégha kihal a CUDA akkor sem. Majd ők is átnyergelnek az OpenCL-re és kész. Ha jól tudom nemrég mondták ezzel kapcsolatban, hogy felmerült, hogy a PhysX-et is átportolják OpenCL alapokra oszt jónapot. Szerintem ha elterjed az OCL akkor az ATI saját Stream API-ja is ott végzi majd, ahova most a CUDA-t már jó előre eltemették.
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#100 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 11:01

ha van atmenet, szvsz semmi gond az apihasznalattal. az a gazabb, ha nem tudod a kartyadon hasznalni, csak az egyiket. en sose kerestem a cudat, de ittott megis osszefutottam bele - es pikkpakk mukodott minden, ahogy kell  :up: fizetni nem fizetnek erte, hogy ilyenem lehessen, de azert orultem neki, hogy jobban kihasznalja a sw a gepem kepessegeit.

Téma megosztása:

• (46 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.