Idézet: vipi - Dátum: 2010. 11. 02. 15:18
Ez szerintem helytálló. 6870-et nem éri meg venni, ha tuningolni is akar az ember. Ugyanazt kapja, mint az 50 és gtx esetében, csak többért...
Köszi az összefoglalót. Igen, kb én is hasonlóan látom, azzal a különbséggel, hogy mindkét esetben a gigabyte termékével szemezek, ahol mindegyiken dicsért hűtés csücsül. A GTX 2 ropival drágább. 6850-nél a Sapphire a másik jelölt, ahol még jobbnak mondják a hűtést, viszont még 2 ropival feljebb vagyok. Ami viszont inkább elbizonytalanít, az az MLAA. Tudom, hogy nem kéne kritikus legyen, de én kevés játékkal játszom, viszont azokkal sokat. Ilyen pl. a BC2. Ebben picit gyorsabbak a Radeon-ok, ráadásul kifejezetten olyan gém, ahol MLAA-val tudok csak érdemi eredményt elérni, amiről le kéne mondanom GTX460-nal. Ugyanakkor nekem nagyon szimpi a Geforce-ok GPGPU teljeítsménye és a PhysX is csábít kicsit, mégha sokat nem is jelent nekem. Ráadásul kicsit(?) besokalltam az utóbbi időben ezekkel az application profile és hasonló driver kavarásoktól AMD oldalon. Biztos a Geforce-oknál sem minden fenékig tejfel, de nekem mindig az volt az érzésem (Gef tulajként is), hogy a szoftveres részen mindig jobban odafigyeltek. Lehet, hogy ez csak placebo. Mivel teljesen pártatlannak érzem magam, ezért iszonyat dilemmában vagyok.

Az a "vicces" csak, hogy külföldön olcsóbb a 6850, mint a GTX460. Ha itthon így lenne, akkor valószínűleg nem vacilálnék, de pillanatnyilag nemcsak nem egyforma, hanem inkább drágább... (érezhető, hogy semmi kritikus tényező, csak nüanszok, mindegyikkel elégedett lennék szerintem, de nem 1 hónapra tervezek).