Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 12. 09. 19:42
Nem kajáltam én semmit, éhes is vagyok mint a rosseb

De még a 2010.11.22. 15:48-kor általad linkelt 2. képről is az jön le nekem, mintha valóban 2 majdnem teljes értékű GPU lenne összetokozva. Arról a slide-ról beszélek, ahol Dual Graphics Engine-ként említik. Saját textúrázó, SIMD tömbök, saját L1 cache, stb. Ezért gondoltam, hogy valamilyen szintű párhuzamosítás kell a 2 különálló blokk vezérlésére. Bár biztos egyszerűbb, mint 2 önálló GPU-t - aminek saját memóriavezérlője és egyebe van - kezelni.
Ott van az RV870 ami szintén két 800 stream proceszoros SIMD
tömbből áll, a hozzájuk kapcsolódó textúrázó egységekkel és L1 cache-el. Mégse 2 teljes értékű gpu egybetokozva.
A Dual-Graphics Engine annyiban különbözik, hogy órajelenkét 2 ciklus lesz végrehajtva a jelenlegi 1 ciklussal szemben amit az RV870 tud.
Ezért a 2 ciklus miatt a geometriai feldolozó sebessége
azonos órajelen a duplája lesz.
A Fermi 4 feldolgozóból áll (GPC - Graphics Processing Cluster), ezért órajelenként 4 ciklust képes végrehajtani.
Csak a poén kevéért játék a számokkal... Ha a GTX580 esetenként 40-60%-ot is képes ráverni az 5870-re a magasabb geometriai számítási teljesítményével (4 ciklus), akkor a HD6970
magasabb órajellel,
ezért az 5870-nél (1 ciklus)
több mint kétszeres geometriai számítási teljesítménnyel, több textúrázóval, magasabb memória sávszélességgel; mennyivel lesz gyorsabb mint az 5870 ?
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...