Fallout: New Vegas post-apocalyptic RPG az Obsidiantól
Elküldve: 2010. 11. 08. 14:14
Jah, bár alapból is iszonyat gyors a tárazás (pedig én azt a traitet választottam, ami ad +25% damot, de lassabban töltesz vagy mi) azért elég idegesítő, hogy táraz, táraz Te meg nem tudsz semmit csinálni.
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658
Elküldve: 2010. 11. 08. 20:38
Én rengeteg ellenfelet "Unarmed" cuccokkal ölök meg, nem kell benne töltényt cserélni. 
A jó öreg Power Fist-tel, illetve ezzel, ami mindent üt.
A Pushy-t szerintem mindenképpen érdemes levadászni, a linken ott van, hogy merre kell keresni, alacsonyabb szinten eléggé izzasztó a bánya, de utána ezzel nagyon lehet aprítani.
Természetesen én is beszereztem egy példányt mindenki kedvencéből az Anti-materiel rifle-ból, ED-E-vel karöltve kilóméterekről, rejtőzködve lőve eddig még nem volt olyan aki egy lövéstől ne pusztult volna el.
Van, hogy csak úgy töltöm ezzel az időt, megyek erre-arra, kicsit lövöldözöm, "tápolok". (nehezményezem is, hogy a nagyon kakaós ellenfelek után is csak 50 XP-t ad)
Én amolyan felfedezőként játszom a játékot, hosszú ideig nem is követtem a cselekményszált, hanem csak kóboroltam, esetleg ha ez alatt voltak kisebb missziók, akkor azt elvállaltam, nekem pont ez tetszik (többek között) ebben a játékban, hogy lehet menni bármerre és így akár "idő előtt" hozzáférni olyan dolgokhoz, amit a fő cselekményszál követésével csak jóval később lehetne megszerezni.

A jó öreg Power Fist-tel, illetve ezzel, ami mindent üt.

A Pushy-t szerintem mindenképpen érdemes levadászni, a linken ott van, hogy merre kell keresni, alacsonyabb szinten eléggé izzasztó a bánya, de utána ezzel nagyon lehet aprítani.
Természetesen én is beszereztem egy példányt mindenki kedvencéből az Anti-materiel rifle-ból, ED-E-vel karöltve kilóméterekről, rejtőzködve lőve eddig még nem volt olyan aki egy lövéstől ne pusztult volna el.

Én amolyan felfedezőként játszom a játékot, hosszú ideig nem is követtem a cselekményszált, hanem csak kóboroltam, esetleg ha ez alatt voltak kisebb missziók, akkor azt elvállaltam, nekem pont ez tetszik (többek között) ebben a játékban, hogy lehet menni bármerre és így akár "idő előtt" hozzáférni olyan dolgokhoz, amit a fő cselekményszál követésével csak jóval később lehetne megszerezni.
mgf
Elküldve: 2010. 11. 08. 20:54
Kedvelt fegyvereim a játékban a hunting rifle, cowboy repeater, laser irányba abszolút nem fejlesztettem magam. Bár a szeméttelepen egy többfős Deathclaw bandát és egy Deathclaw Mothert Incinerator nevű fegyverrel nyomtam le.
I Love This Game!
Power Fist-tel nem tudtam volna lenyomni egy Deathclaw górét, amikor az első melléütése is halál.
( Kb. 15 -ös szinten lehetek, most nem tudom fejből.)
I Love This Game!

Power Fist-tel nem tudtam volna lenyomni egy Deathclaw górét, amikor az első melléütése is halál.

Szerkesztette: N360 2010. 11. 08. 20:57 -kor
Elküldve: 2010. 11. 08. 21:03
Nekem a legnagyobb bajom, hogy hiába találko unique meg tápos fegyvereket, mivel nem találni belőlük többet, képtelenség javítani, és általában mind rémes állapotban van amikor megtalálod, 10-15 használat és elromlik. Megjavvíttatni a jobb fegyvereket meg 10k kupak alatt nem is nagyon vállalják.
Elküldve: 2010. 11. 08. 21:09
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 11. 08. 21:03
Nekem a legnagyobb bajom, hogy hiába találko unique meg tápos fegyvereket, mivel nem találni belőlük többet, képtelenség javítani, és általában mind rémes állapotban van amikor megtalálod, 10-15 használat és elromlik. Megjavvíttatni a jobb fegyvereket meg 10k kupak alatt nem is nagyon vállalják.
Észrevettem, hogy a javítás ára is különböző, tapasztaltad?
Elküldve: 2010. 11. 09. 11:47
Lementem vault 34-be... kemény hely, volt 1-2 pont, hogy egy pillanatra megijedtem azért
Jó sok unique fegyvert és töltényt lehet találni+ nagyon jó xp szal ajánlom mindenkinek.
Deathclaw-k még annyira nem mennek, mivel eddig a legjobb fegyverem a cowboy repeater volt, de most, hogy megvan az All American ill. a sniper rifle asszem ezzel sem lesz gond, bár a sniper perk még hiányzik, de lehet azt csak 18-on tudom felvenni. 16-on kell majd a +50% critical damage.
egyébként javításra van egy perk, amitől a különböző fegyvereket tökéletesen más típusokkal is tudsz javítani, a unique fegyverekhez csak ez a megoldás (pl. az all americant minden assault rifle-el lehet majd tőle javítani). Ajánlom a falloutwikia-t mert mindegyiknek van egy adatlapja, ahol írják, hogy mit-mivel lehet helyrehozni.
Laser fegyverek: itt érdemes inkább a plasma vonalat erőltetni, a játék végére F3-ban sokkal erősebbek voltak, ha közelre kellett lőni mint a többi fegyver. Mondjuk BoS-nál most elérhetőek a gauss fegyverek, amik azért elég komolyak lehetnek

Jó sok unique fegyvert és töltényt lehet találni+ nagyon jó xp szal ajánlom mindenkinek.
Deathclaw-k még annyira nem mennek, mivel eddig a legjobb fegyverem a cowboy repeater volt, de most, hogy megvan az All American ill. a sniper rifle asszem ezzel sem lesz gond, bár a sniper perk még hiányzik, de lehet azt csak 18-on tudom felvenni. 16-on kell majd a +50% critical damage.
egyébként javításra van egy perk, amitől a különböző fegyvereket tökéletesen más típusokkal is tudsz javítani, a unique fegyverekhez csak ez a megoldás (pl. az all americant minden assault rifle-el lehet majd tőle javítani). Ajánlom a falloutwikia-t mert mindegyiknek van egy adatlapja, ahol írják, hogy mit-mivel lehet helyrehozni.
Laser fegyverek: itt érdemes inkább a plasma vonalat erőltetni, a játék végére F3-ban sokkal erősebbek voltak, ha közelre kellett lőni mint a többi fegyver. Mondjuk BoS-nál most elérhetőek a gauss fegyverek, amik azért elég komolyak lehetnek

Elküldve: 2010. 11. 09. 16:02
Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 09. 11:47
Lementem vault 34-be... kemény hely, volt 1-2 pont, hogy egy pillanatra megijedtem azért

A játék végén én is gauss rifle-vel mentem. Egyébként hagyományos lőfegyverek közül a sorozatlövők semmire se jók, hiába volt 100-as gun skill-em. Még a minigun is tökéletsen használhatatlan volt.
Elküldve: 2010. 11. 09. 16:42
Nekem a 10 mm SMG bejött közelre, sok critet ad és elég jó a sebzése ha odaérnek az ellenfelek + nem lassít be. Super mutantok, ghoulok, scorpionok és emberek ellen is megfelelt. Mondjuk a rifle verziók valamiért tényleg gyengék.
Elküldve: 2010. 11. 10. 21:22
Nah, a harmadik patch-csel úgy tűnik, hogy megoldódott végre a sebesség probléma, nem kell a külön d3d9.dll -t használni amivel 7900GS-nek ismerte fel a kártyát... Még épp időben mondjuk. 

mgf
Elküldve: 2010. 11. 10. 22:50
Idézet: mgf - Dátum: 2010. 11. 10. 21:22
Nah, a harmadik patch-csel úgy tűnik, hogy megoldódott végre a sebesség probléma, nem kell a külön d3d9.dll -t használni amivel 7900GS-nek ismerte fel a kártyát... Még épp időben mondjuk. 

a patch 3-hoz tudnál dobni egy linket, előre is THX
"There's room at the top they're telling you still
But first you must learn how to smile as you kill"
But first you must learn how to smile as you kill"
Elküldve: 2010. 11. 11. 00:03
Idézet: Drat - Dátum: 2010. 11. 10. 22:50
a patch 3-hoz tudnál dobni egy linket, előre is THX
steames
Idézet
Version 1.2.0
* Companions now show up as waypoints on the map
* Companions will always fast travel with you, unless told to wait or sent away
* Fix: DLC error/save corruption
* Fix: Stuttering with water effects
* Fix: Severe performance issues with DirectX.
* Fix: Controls temporarily disabled after reloading Cowboy Repeater while crouched
* Fixed crash using the Euclid C-Finder while having the Heave Ho perk
* Fix: Entering the strip after Debt Collector causes crash and autosave corruption
* Fix: Using Mojave Express dropbox can cause DLC warnings
* Fixed crash when buying duplicate caravan cards from a vendor in a single transaction
* Crafting menu should filter valid (bright) recipes to the top of the list
* Fix: Sitting down while looking down a weapon's ironsights leaves player control locked
* Fix: If a companion is knocked unconscious with broken limbs they stay broken on respawn
* Fix for varmint night scope effect persisting in kill cam
* Fix for giving companions armor that adds STR does not increase their carry weight
* Fix NPC Repair menu displays DAM as DPS
* Having NPC repair service rifle with forged receiver decreases CND
* Companions now show up as waypoints on the map
* Companions will always fast travel with you, unless told to wait or sent away
* Fix: DLC error/save corruption
* Fix: Stuttering with water effects
* Fix: Severe performance issues with DirectX.
* Fix: Controls temporarily disabled after reloading Cowboy Repeater while crouched
* Fixed crash using the Euclid C-Finder while having the Heave Ho perk
* Fix: Entering the strip after Debt Collector causes crash and autosave corruption
* Fix: Using Mojave Express dropbox can cause DLC warnings
* Fixed crash when buying duplicate caravan cards from a vendor in a single transaction
* Crafting menu should filter valid (bright) recipes to the top of the list
* Fix: Sitting down while looking down a weapon's ironsights leaves player control locked
* Fix: If a companion is knocked unconscious with broken limbs they stay broken on respawn
* Fix for varmint night scope effect persisting in kill cam
* Fix for giving companions armor that adds STR does not increase their carry weight
* Fix NPC Repair menu displays DAM as DPS
* Having NPC repair service rifle with forged receiver decreases CND
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2010. 11. 11. 08:59
Idézet: mgf - Dátum: 2010. 11. 10. 21:22

Érdekes nekem nem volt sebesség problémám, pedig általában bugokkal mindig "szerencsém" van.
Szerkesztette: Mumia 2010. 11. 11. 08:59 -kor
Elküldve: 2010. 11. 11. 09:15
Nekem most PS3-on fagyogat ki néha a game, elég rendszertelenül, de szétesnek a hangok akkor már tudom, hogy gáz van, szerencsére ritkán csinálja.
Az csöppet idegesítő azért, hogy pl. BOS armort nem tudod felvenni mert fél tucat frakciónál azonnal rádtámadnak miatta... értem én, hogy a role playt erősíti a történet, de akkor meg az őrök miért látnak át rajta? (az ok, hogy mondjuk egy olyan frakciónál, ahol 1 bázis van és mindenki ismer mindenkit ez reális, de NCR-nál pl. elég vicces, hogy az utolsó sentry valami eldugott kis bázison is tudja, hogy Te nem vagy a része a frakciónak.)
Az csöppet idegesítő azért, hogy pl. BOS armort nem tudod felvenni mert fél tucat frakciónál azonnal rádtámadnak miatta... értem én, hogy a role playt erősíti a történet, de akkor meg az őrök miért látnak át rajta? (az ok, hogy mondjuk egy olyan frakciónál, ahol 1 bázis van és mindenki ismer mindenkit ez reális, de NCR-nál pl. elég vicces, hogy az utolsó sentry valami eldugott kis bázison is tudja, hogy Te nem vagy a része a frakciónak.)
Elküldve: 2010. 11. 11. 09:22
Idézet: Mumia - Dátum: 2010. 11. 11. 08:59
Érdekes nekem nem volt sebesség problémám, pedig általában bugokkal mindig "szerencsém" van.
Ha jól tudom, akkor ez az egész sebesség problémás szarság csak az nVidia tulajdonosokat érintette, ATi-n nem volt semmi gond.
szerk: Engem az idegesít most egyébként a játékban, hogy velem van Cass és ED-E, de egyiknek sem tudok odaadni pl. Power Armor-t, hogy rakják el a pici zsebükbe, mert kiiírja a játék, hogy ők ezt a páncélt nem tudják viselni. Én meg nem is azt akarnám, hogy vegyék fel és koszolják össze, csak segítsenek elcipelni valami jó kis boltoshoz.
szerk2: Ha már a zavaró dolgoknál tartunk, engem az is idegesít még, hogyha megyek egy körülzárt helyre (ház, épület, bázis) és ott egész véletlenül az egész bandát kiírtom, akkor utána miért számít még mindig lopásnak ha elemelek bármit? Jó, a szó szoros értelmében lopás, persze, minden lopás, de ha már egyszer halott az akitől lopom. Feleslegesnek érzem, hogy olyasminek az ellopásáért veszítsek karmát aminek a tulajdonosa konkrétan fej nélkül hever a sarokban.
Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 11. 09:15
elég vicces, hogy az utolsó sentry valami eldugott kis bázison is tudja, hogy Te nem vagy a része a frakciónak.
Igen, ezen én is gondolkoztam már, de valószínűleg máshogy nem lehetett volna normálisan megoldani a dolgot. Volt már velem is, hogy békésen sétálgatok a puszta közepén, szagolgatom a virágokat, látok egy egyedül bóklászó NCR katonát, XP is kéne, meg aztán biztos van nála valami stuff is, jó alaposan lelövöm, erre már írja is ki a játék, hogy akkor engem most utálnak. Tölthettem vissza az állást.
Szerkesztette: mgf 2010. 11. 11. 09:40 -kor
mgf
Elküldve: 2010. 11. 11. 10:56
Igen a lopásért karma veszteség elég vicces főleg, ha nincs ott senki, hogy lássa, hogy loptál és elmondja másoknak, így meg önbevallás alapon kellene karmát veszítened
Szal a realitások és az RPG elemek között némi ellentét feszül itt-ott.
Nellis air force base is vicces hely enyhén szektás a történet, de úton a bombázó felé megtaláltam camp golfot, ott azért a misfiteket gatyábarázós küldi kicsit se sikeredett piszkos 12 ripoffnak
Ami hiányzik nekem az a több vault (asszem 3-as és 34-esen kívül más nincs is talán) ill. hogy a BoS ilyen kicsi a régióban. Mindig kedveltem őket
Nem is tudom, hogy mit csinálja a küldiszál végén, megbuktassam a vezetőt vagy ne...

Nellis air force base is vicces hely enyhén szektás a történet, de úton a bombázó felé megtaláltam camp golfot, ott azért a misfiteket gatyábarázós küldi kicsit se sikeredett piszkos 12 ripoffnak

Ami hiányzik nekem az a több vault (asszem 3-as és 34-esen kívül más nincs is talán) ill. hogy a BoS ilyen kicsi a régióban. Mindig kedveltem őket

Elküldve: 2010. 11. 11. 11:22
Idézet: Nevl - Dátum: 2010. 11. 11. 10:56
Ami hiányzik nekem az a több vault (asszem 3-as és 34-esen kívül más nincs is talán)
Hát, http://fallout.wikia.com/wiki/Vault szerint ennél azért több van, ha nem is nagyon sokkal. (olyan 5-6, ha jól számolom, már amibe ténylegesen be is lehet menni)
mgf
Elküldve: 2010. 11. 11. 13:22
Hmmm na akkor ezeket megkeresem
Mindig jó dolgokat lehet ott találni...

Elküldve: 2010. 11. 11. 15:24
Arra nem költök perket

Elküldve: 2010. 11. 12. 12:11
na tegnap összefutottam azzal a hülye repkedő akármivel, amit korábban többen emlegettetek. Vazze tényleg elég idegesítők, szerencsére szárnyra célzás elég hamar megoldja a problémát, de ha 4-5 db van belőlük egyszerre akkor azért már gondban van az ember és ráadásul pont az egyik BOS questes vaultba menet útban vannak. Az a kemény, hogy nagyon gyorsak mindenféle stealth-en átlátnak így sneaket csak 1 ellen lehet elsütni... remek.